Vulvasyöpä

Vulvasyöpä (syöpä vulva) on harvinaista syöpää. Se vaikuttaa yleensä naisten yli 55-vuotiaita, vaikka se voi vaikuttaa myös nuorempia naisia. Yleisimpiä oireita ovat jatkuva kutina tai kipu vulval alueella. Jotkut vulval syövät aloittaa kipeä tai pala häpy. Vulvasyöpä hoidetaan yleensä toiminnan poistamaan syövän. Useimmat vulval syövät voidaan parantaa. Näkymät ovat hyvät naiset, joilla on pieniä syöpiä, jotka eivät ole levinnyt.

Vulva on ulkoisen sukupuolielimet nainen. Se koostuu kaksi paria "huulet". Ulompi pari, nimeltään isot häpyhuulet, on katettu häpykarvat. Sisempi Pari kutsutaan häpyhuulet, jotka ovat ohuempia ja herkempää.

On olemassa kaksi aukkoa näiden huulet. Yksi on emättimen, joka johtaa kohdun (kohtu). Toinen on virtsaputki, joka on lyhyt putki, joka kuljettaa virtsan rakko. Edessä häpy on pieni elin kutsutaan klitoris.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Mouth (suullinen) syöpä
 • Kurkunpään (kurkun) syöpä
 • Sädehoito

Syöpä on sairaus soluja elimistössä. Runko on valmistettu ylös miljoonia pieniä soluja. On olemassa monia erilaisia ​​solu kehossa, ja on olemassa monia erilaisia ​​syöpää, jotka syntyvät eri soluun. Mikä kaikki syöpien on yhteistä se, että syöpäsolut ovat epänormaaleja ja lisääntyvät "käsistä".

Pahanlaatuinen kasvain on "kiinteä" tai "kasvu" kudosta koostua syöpäsoluja, jotka edelleen lisääntyä. Pahanlaatuisia kasvaimia hyökätä läheiseen kudoksiin ja elimiin, jotka voivat aiheuttaa vahinkoa.

Pahanlaatuiset kasvaimet voivat levitä myös muihin kehon osiin. Tämä tapahtuu, jos jotkin solut katkaista ensimmäisestä (ensisijainen) kasvain ja kuljetetaan verenkiertoon tai imusolmukkeiden kanavat muihin kehon osiin. Nämä pienet ryhmät solut voivat kertoa sitten muodostaa "toissijainen kasvaimia (etäpesäkkeitä) yhdessä tai useammassa ruumiinosat. Näitä toissijaisia ​​kasvaimet voivat sitten kasvaa, hyökätä ja vahingoittaa lähellä kudosten ja levitä uudelleen.

Jotkut syövät ovat vakavampia kuin toiset, jotkut ovat helpommin kohdellaan kuin toiset (varsinkin jos diagnosoitu varhaisessa vaiheessa), jotkut ovat parempia näkymiä (ennuste) kuin toiset.

Joten, syöpä ei ole vain yksi ehto. Kussakin tapauksessa on tärkeää tietää tarkalleen, mitä syöpä on kehittynyt, kuinka suuri se on tullut, ja onko se on levinnyt. Näin voit saada luotettavaa tietoa hoitovaihtoehdoista ja näkymät.

Katso erillinen lehtinen Cancer - Mitkä ovat syöpä ja kasvaimia? lisätietoja syövästä yleensä.

Vulvasyöpä. Mikä on vulvasyöpä?
Vulvasyöpä. Mikä on vulvasyöpä?

Vulvasyöpä voi esiintyä missä tahansa osassa häpy. Se yleisimmin kehittyy sisäreunojen isot häpyhuulet ja häpyhuulet. Se voi myös joskus vaikuttaa klitoris tai Bartholinin rauhaset (pieni rauhaset kummallakin puolella emättimessä). Se voi myös joskus alkaa välilihan (ihon välillä ulkosynnyttimet ja peräaukon).

Useimmat vulval syövät ovat levyepiteelisyövän syöpiä. Tämä tarkoittaa, että ne ovat kehittyneet ihosoluja uloin kerros häpy. Noin 4 100 tapausta vulval syövistä johtuu melanooma, joka kehittyy soluja ihon, joka aiheuttaa pigmentti.

Syöpäkasvain alkaa yhdestä epänormaali solujen. Selvittää, miksi solu tulee syöpä on epäselvä. Uskotaan, että jotain vahingoista tai muuttaa tiettyjen geenien solussa. Tämä tekee solun epänormaali ja lisääntykää "käsistä". (Katso erillinen lehtinen Mikä aiheuttaa syöpää? lisätietoja.)

Vulvasyöpä on harvinaista syöpää. On hieman yli 1000 uutta tapausta vuosittain Britanniassa. Se vaikuttaa yleensä naisten yli 55-vuotiaana, mutta on yleisintä niillä, jotka ovat 85 tai yli. Numerot nuorempien naisten vulvasyöpä ovat kasvaneet, mutta ovat vielä pieniä.
Monissa tapauksissa, miksi ulkosynnyttimien syöpä kehittyy ei ole tiedossa. On kuitenkin olemassa tekijöitä, joiden tiedetään muuttavan riski vulvasyöpä kehittää. Näitä ovat muun muassa:

 • Ikä. Useimmiten kehittää yli 55-vuotiaille.
 • Kutsuttu vulval sisäistä epiteelin neoplasia (VIN) voi esiintyä ihon häpy. Yleisin oire VIN on jatkuva kutina. Ihoalueille vaikuttaa VIN katsoa paksuuntunut ja turvonnut, punainen, valkoinen tai tumma laikkuja. Noin kolmannes vulval syöpiä kehittää naisille VIN.
 • Ihmisen papilloomavirus (HPV). Tämä on infektio, joka kulkee ihmisten välillä seksin aikana. Jotkin HPV, kuten 16, 18 ja 31 voidaan johtaa VIN kehittämiseen. Kuitenkin yli puolet kaikista vulval syövät eivät liity HPV-infektio.
 • Jäkälä sclerosus ja punajäkälä. Nämä ovat kaksi ehtoa, jotka aiheuttavat pitkäaikaisia ​​ihotulehdus emättimen alueella. Vaikka lähes kaksi kolmasosaa vulval syöpiä esiintyy naisilla, joilla on jäkälää sclerosus, ainoastaan ​​1 ja 2 100 naista, jotka ovat jäkälä sclerosus kehittää vulvasyöpä.
 • Sukupuolielinten herpes. Infektio sukuelinten herpes virus tyyppi 2 lisää riskiä vulvasyöpä. Kuitenkin useimmat naiset, jotka ovat sukupuolielinten herpes eivät kehity vulvasyöpä.
 • Tupakointi. Tupakointi lisää riskiä sairastua sekä VIN ja vulvasyöpä.

Huom: vulvasyöpä ei ole perinnöllinen tila ja ei yleensä suvuittain.

Oireet vulvasyöpä voi vaihdella naisia. Ne voivat sisältää:

 • Pysyviä kutinaa.
 • Kipu tai arkuus vulval alueella.
 • Paksuuntunut, nostetaan, punainen, valkoinen tai tumma laikkuja iholla häpy.
 • Avoin haava tai kasvua, joka ei parane.
 • Polttava kipu, kun virtsaamisen.
 • Valkovuoto tai verenvuoto.
 • Kiinteä tai turvotusta ulkosynnyttimet.
 • Myyrä häpy, joka muuttaa muotoa tai väriä.

Huom: kaikki nämä oireet voivat johtua muita ehtoja, jotka eivät ole syöpää. Jos sinulla on jokin näistä oireista sinun pitäisi nähdä lääkärin.

Vulvasyöpä voi kestää vuosia kehittää, koska se yleensä kasvaa hitaasti. Kuten muiden syöpien, se on helpompi hoitaa ja parantaa, jos se on diagnosoitu varhaisessa vaiheessa.

Jokainen, joka on epänormaalia kasvua tai kipeä niiden häpy on perusteellisten tutkimusten lääkäriin. Tähän voi sisältyä tunne mitään laajentuneen imusolmukkeet nivusissa. Tällöin sinun on tarkoitettu erikoislääkärin sairaalassa.

On todennäköistä, että uusia testejä sairaalassa järjestetään. Näitä voivat olla esimerkiksi:

 • Koepala. Tässä on pieni näyte kudosta poistetaan teennäinen oman häpy. Kudos on sitten katsoin mikroskoopilla ja voi auttaa näyttämään, onko sinulla VIN tai vulvasyöpä. Jos sinulla on vulvasyöpä, koepala näyttää, minkä tyyppinen vulvasyöpä olet. Tulokset koepala voi kestää kaksi viikkoa.
 • Muut testit. Näitä voivat olla yksi tai useampi: CT tai MRI vatsan ja rinnan, keuhkojen röntgenkuvauksessa, verikokeita, ja joskus muita testejä.

Tämä arviointi on nimeltään "lavastus" syövän. Tavoitteena lavastus on selvittää:

 • Onko syöpä on levinnyt paikallisiin imusolmukkeisiin (solmut).
 • Onko syöpä on levinnyt muihin kehon alueille (etäpesäkkeitä luustossa).

Selvittäminen vaiheessa syöpä auttaa lääkäreitä suositella parhaita hoitovaihtoehtoja. Se myös antaa selkeän indikaation näkymät (ennuste).

Katso erillinen lehtinen Lavastus ja luokitusta syövän lisätietoja.

Hoitovaihtoehtoja, joita voidaan pitää myös leikkaus, sädehoito ja kemoterapia. Hoito suositeltavaa kussakin tapauksessa riippuu eri tekijöistä, kuten vaiheessa syöpä (kuinka suuri syöpä on ja onko se levinnyt), tarkka alatyyppi tai "luokka" on syöpä, ja yleistä terveydentilaa.

Sinun pitäisi olla koko keskustelu, jossa asiantuntija, joka tuntee asian. He voivat antaa hyviä ja huonoja puolia, todennäköisesti onnistumisprosentti, mahdollisista sivuvaikutuksista ja muita tietoja eri mahdollisia hoitovaihtoehtoja oman syöpätyyppi.

Sinun tulisi myös keskustella asiantuntijan kanssa tavoitteet hoidon, esimerkiksi:

 • Joissakin tapauksissa hoito tavoitteena on parantaa syöpää. Jotkut vulval syöpiä voidaan parantaa, varsinkin jos ne käsitellään alkuvaiheessa sairauden. (Lääkärit pyrkivät käyttämään sanaa "anteeksi" eikä sanaa "kovettunut". Peruuttaminen tarkoittaa, ettei näyttöä syövän hoidon jälkeen. Jos olet "remissiossa", saatat olla kovettunut. Joissakin tapauksissa syöpä palaa kuukautta tai vuotta myöhemmin. Siksi lääkärit ovat joskus haluttomia käyttämään sanaa kovettunut.)
 • Joissakin tapauksissa hoito pyrkii säätämään syöpä. Jos hoito ei ole realistinen, hoito on usein mahdollista rajoittaa kasvua ja leviämistä syövän niin, että se etenee hitaammin. Tämä voi pitää sinut oireettomana jonkin aikaa.
 • Joissakin tapauksissa hoito on tarkoitettu helpottamaan oireita. Esimerkiksi, jos syöpä on edennyt niin et voi vaatia hoitoja kuten kipulääkkeitä tai muita hoitoja, joiden avulla pysyt kivuttomaksi tai muita oireita. Jotkut hoidot voidaan pienentää syöpä, joka voi helpottaa oireita kuten kipua.

Leikkaus

Leikkaus on tärkein hoito vulvasyöpä. Operaatio suoritetaan riippuu koko ja sijainti syöpä.

Jos syöpä on pieni, niin syövän ja pieni määrä ympäröivään terveeseen kudokseen voidaan poistaa. Suurempien syöpiä, toimintaa kutsutaan vulvectomy (poistaminen vulva) voidaan suorittaa. Tämä voi olla osittain vulvectomy, jossa vain osa vulva on poistettu.

Mikä aiheuttaa vulvasyöpä? Mitkä ovat oireet vulvasyöpä?
Mikä aiheuttaa vulvasyöpä? Mitkä ovat oireet vulvasyöpä?

Vaihtoehtoisesti, tämä voi olla radikaali vulvectomy, jossa koko vulva, mukaan lukien sisä-ja ulko häpyhuulten ja klitoriksen poistetaan, tavallisesti ympäröivään imusolmukkeet. Jos suuri määrä iho poistetaan, tällöin ehkä olla ihonsiirto tai ihon läpät. Sinun kirurgi voi puhua tästä tarkemmin. Yleensä kirurgit yrittää tehdä leikkaus, joka antaa parhaan mahdollisen tuloksen vähiten arpia menettelyä.

Sädehoito

Sädehoito on hoito, joka käyttää paljon energiaa palkit säteilyn joissa keskitytään syöpäkudoksesta. Tämä tappaa syöpäsoluja, tai pysäyttää syöpäsolujen lisääntymistä. (Katso erillinen lehtinen Sädehoito lisätietoja.) Sädehoito voidaan kehottaa lisäksi leikkaus, jonka tarkoituksena on tappaa syöpäsoluja, jotka voivat ovat jääneet jälkeen operaation.

Sädehoito on joskus annetaan ennen leikkausta, pienentää syövän niin pienemmän operaation jälkeen voidaan suorittaa.

Kemoterapia

Kemoterapia on syövän hoidossa käyttämällä syöpälääkkeet, jotka tappavat syöpäsoluja tai estää heitä kertomalla. (Katso erillinen lehtinen solunsalpaajahoitoa solunsalpaajat lisätietoja.)

Kemoterapia voi käyttää kolmella eri tavalla: ennen toiminnan kutistua suuri kasvain, antaa paremmat mahdollisuudet toiminnan onnistumisesta; leikkauksen jälkeen antaa paremmat mahdollisuudet parannuskeinoa, jos syöpä uusiutuu.

On olemassa monia erilaisia ​​kemoterapiaa. Millaisen riippuu monista tekijöistä, kuten ikä, yleinen terveydentila ja erityisesti vaiheessa syöpään. Sinun asiantuntija voi keskustella kanssasi, jos haluat.

Näkymät ovat parasta niille, jotka ovat diagnosoitu, kun vulvasyöpä on varhaisessa vaiheessa. Kirurginen poisto pieni vulvasyöpä antaa hyvät mahdollisuudet parannuskeinoa.

Syövän hoitoon on kehittää lääketieteen alalla. Uusien hoitojen kehittämistä on jatkettava ja tietoa näkymät yli on hyvin yleinen. Asiantuntija, joka tuntee asian voi antaa tarkempia tietoja erityisesti näkymät, ja kuinka hyvin tyyppi ja vaihe syöpä on todennäköisesti reagoi hoitoon.

Gynae C

Puh: 01793 491116 WWW: www.gynaec.co.uk
Tarjoaa kansallisen luottamuksellinen neuvontapuhelin naisille, joilla on tai on ollut, minkäänlaista gynekologinen syöpä.

Macmillan syövän tuki

3 Bath Place, Rivington Street, London, EC2A 3JR
Puh. (Neuvontapuhelin): 0808 808 0000 Web: www.macmillan.org.uk
Antaa tietoa ja tukea kaikille sairastuvat syöpään.

Cancerhelp UK

Web: http://cancerhelp.cancerresearchuk.org tarjoaa faktoja syövän, myös hoitovaihtoehdoista.

Muut tukiryhmiä

Katso google.com Syöpä / leukemia / lymfooma tukiryhmiä.

Tutustu näihin