Natriumfenyylibutyraatti

 • Ota tämä lääke aterian yhteydessä.
 • Muista noudattaa erityistä ruokavaliota olet saanut lääkäriltäsi tai ravitsemusterapeutti.
Käytetään Ureakierron häiriöt
Kutsutaan myös Ammonaps ®
Saatavana Tabletit ja rakeet

Natriumfenyylibutyraatti on määrätty ihmiset ureakierron häiriöt. Nämä ovat harvinaisia ​​geneettisiä sairauksia aiheuttama puute entsyymin. Proteiinia ruoasta on yleensä jaettu Jäännöstyppi elimistössä. Se on sitten muunnetaan ureaa niin, että se voidaan poistaa kehosta virtsan. Entsyymit osallistuvat tämän jaottelun prosessissa. Jos sinulla ei ole yksi entsyymien elimistö tarvitsee, tämä tarkoittaa, että typen jätettä ei ole eritelty. Tämä johtaa kertyminen verenkiertoon ja typpeä sisältävää ainetta nimeltä ammoniakki.

Natriumfenyylibutyraatilla vähentää ammoniakin veressä auttamalla kehon päästä eroon typen jätettä. Sinulla voi olla myös noudatettava erityistä ruokavalio auttaa hallitsemaan oireita. Sinut määrännyt tämän lääkkeen vain lääkäri.

Jotkut lääkkeet eivät sovi ihmisille joilla on tietyt ehdot, ja joskus lääkettä saa käyttää vain, jos ylimääräistä huolellisuutta. Näistä syistä, ennen kuin aloitat natriumfenyylibutyraatilla on tärkeää, että lääkäriltä tai apteekista tietää:

 • Jos olet raskaana, vauvan tai imetät.
 • Jos kärsit maksan, sydämen tai munuaisten ongelmia.
 • Jos käytät tai käyttää muita lääkkeitä. Tämä sisältää kaikki lääkkeistä, jotka ovat saatavilla ilman reseptiä, kuten kasviperäisten ja täydentäviä lääkkeitä.
 • Jos sinulla on joskus ollut allerginen reaktio lääkettä.
 • Ennen kuin aloitat tämän hoidon, lukea valmistajan painetun tiedotteen sisältä pack. Esite antaa sinulle enemmän tietoa natriumfenyylibutyraatilla ja luettelo haittavaikutuksia, joita saattaa ilmetä ottamasta sitä.
 • Ota tabletit (tai rakeina) juuri sen verran kuin lääkäri on määrännyt. Määrä sinun täytyy ottaa riippuu painostasi tai kokoa, joten lääkäri kertoo sinulle kuinka paljon ottaa. Annoksesi myös etiketissä pakkaus muistuttaa. Sinun täytyy ottaa natriumfenyylibutyraatilla aterioita. Niele tabletit iso lasillinen vettä varmista, että ne eivät juuttua kurkkuun. Jos sinulla on vaikeuksia niellä tabletteja, kerro tästä lääkärillesi tästä, rakeina, jotka voidaan sekoittaa veteen voi olla sinulle sopiva.
 • Jos sinä (tai lapsesi) on annettu rakeet ottaa, mitata annoksen käyttäen oikeaa kokoinen lusikka. Yksi tasainen lusikallinen pieni valkoinen lusikka mittaa 1,2 g, keskikokoinen keltainen lusikka mittaa 3,1 g, ja suuri sininen lusikka mittaa 9,0 g. Muista käyttää oikea määrä lusikallista kutakin annosta. Sekoita rakeet ruoan kanssa tai mehua ja sitten niellä sitä saman tien. Rakeet voidaan sekoittaa veteen ihmisille on putki-ruokitaan.
 • Jos unohdat ottaa annoksen, varmista muistat ottaa yhden seuraavan aterian ja jatka sitten tavalliseen tapaan. Jätä vähintään kolme tuntia annosten välillä, eikä koskaan ota kahta annosta yhdessä tehdä unohtamasi annoksen.
 • Sinun tulee noudattaa ruokavalio-ohjeita, jotka lääkäri tai ravitsemusterapeutti on antanut sinulle. On tärkeää, että syöt erikoisruokavaliota, joka on vähän proteiinia rinnalla tätä lääkettä.
 • Yritä pitää säännöllisesti tapaamisia lääkärin kanssa. Tämä on niin lääkäri voi tarkistaa edistymistä. Lääkärisi haluaa tehdä verikokeita tasoista ammoniakin veressä.
 • Hoito Natriumfenyylibutyraatin on yleensä pitkäaikaista. Jatka ottaa se jos olet kertonut muuten lääkäri.
 • Jos ostat lääkkeitä, tarkista apteekista että ne ovat turvallisia ottaa Natriumfenyylibutyraatin. Lisäksi, jos sinulla on mitään lääketieteellistä hoitoa, kerro suorittavan henkilön hoidon, että käytät tätä lääkettä.

Yhdessä niiden hyödyllisiä vaikutuksia, useimmat lääkkeet voivat aiheuttaa ei-toivottuja sivuvaikutuksia, vaikka kaikki eivät kokee niitä. Nämä yleensä parantaa kehosi sopeutuu uutta lääkettä, mutta lääkärillesi tai apteekkiin, jos jokin seuraavista sivuvaikutuksia jatkuvat tai muuttuvat hankala.

Jos jokin näistä on hankala, puhua lääkäriltä neuvoa

Yhteinen natriumfenyylibutyraatilla sivuvaikutuksia Mitä voin tehdä, jos koen tämän?
Pahoinvointi tai oksentelu, vatsakipu Kiinni yksinkertaisia ​​ruokia - välttää rikas tai mausteinen aterioita
Pyörtyminen Yritä saada ylös ja liikkuvat hitaammin. Istu alas, jos heikottaa
Päänsärky Kysy lääkäriltä tai apteekista suositella sopivaa kipulääke
Epäsäännölliset kuukautiset, ruokahaluttomuus,
hienhaju, häiriintynyt maku, turvonneet nilkat
tai jalat, muutoksia mielentilaan kuten masentunut tai ärtyisä olo, ihottuma, painonnousu
Jos jokin näistä on hankala, puhua lääkäriltä neuvoa

Lääkäri varmaankin kertonut teille mahdollisuutta muita ei-toivottuja sivuvaikutuksia, kuten veren häiriöt. Jos koet oireita, jotka luulet voi johtua tätä lääkettä, puhu lääkärisi kanssa mahdollisimman pian.

 • Pidä kaikki lääkkeet poissa ulottuvilta lapsia.
 • Säilytä viileässä, kuivassa paikassa, poissa suorasta lämpöä ja valoa.

 • Älä koskaan ota enempää kuin on määrätty. Jos epäilet, että sinä tai joku muu olisi voinut ottaa yliannostuksen tätä lääkettä, mene ensiapuun paikalliseen sairaalaan kerralla. Ota lääkepakkaus mukaasi, vaikka se on tyhjä.
 • Tämä lääke on tarkoitettu sinulle. Älä koskaan anna sitä muille ihmisille, vaikka niiden kunto näyttää olevan samat kuin sinun.
 • Älä säilytä out-of-date tai ei-toivottuja lääkkeitä. Vie ne apteekkiin, joka hävittää ne sinulle.
 • Jos sinulla on kysymyksiä tämän lääkkeen käytöstä kysy apteekista.

Tutustu näihin