Aivolisäkkeen

Tämä seloste on lyhyt katsaus aivolisäkkeen ja hormonit se tekee.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Aivolisäkkeestä. Mikä on aivolisäkkeen?
Aivolisäkkeestä. Mikä on aivolisäkkeen?

Aivolisäkkeen on hormonitoimintaa (hormoni tuottavien) rauhanen. Se on yksi osa erityistä messenger-järjestelmä, joka auttaa säätelemään erilaisia ​​kehon toimintoja. Aivolisäkkeen auttaa hallitsemaan kehon toimintoja vapauttamalla hormoneja (erityinen kemiallisia sanansaattajia) verenkiertoon. Nämä hormonit kulkeutuvat veren tavoitteensa. Täällä ne yleensä aiheuttaa vapauttaa toisen hormonin. Tavoitteena voi olla joko erikoistuneita Umpieritysrauhaset tai muita kehon kudosta, kuten ryhmien soluja.

Aivolisäkkeen kutsutaan usein master rauhanen, koska se ohjaa useita muita hormonia vapauttavaa rauhaset, kuten munasarjojen, lisämunuaiset ja kivekset.

Noin kokoa herne, aivolisäkkeen löytyy juuressa aivojen takana sillan nenän. Aivolisäkkeen on hyvin lähellä toisen osa aivoja, nimeltään hypotalamus.

Aivolisäkkeen on kaksi pääosaa: etupäätä (edessä) aivolisäkkeen ja takaosan (takana) aivolisäkkeen. Nämä kaksi osaa vapauttaa eri hormonien kohteina ovat eri kehon osiin.

Missä on aivolisäkkeen löytyy? Miten aivolisäkkeen työtä?
Missä on aivolisäkkeen löytyy? Miten aivolisäkkeen työtä?

Kehosi on jatkuvassa muutoksen tilassa. Sykettä, verenpainetta ja ruumiinlämpöä kaikki muutos vastauksena siihen, mitä teet ja ympäristöstä. Kehosi on erityisiä järjestelmiä, jotka jatkuvasti seurata näitä ja muita elintärkeitä toimintoja. Ei riitä, että nämä järjestelmät näyttö muuttuu, on myös vastattava ja auttaa kehon tasapainon palauttamiseksi. Yksi näistä järjestelmistä kuuluu hypotalamuksen ja aivolisäkkeen.

Hypotalamus saa tietoa monista lähteistä noin perustoiminnot kehosta. Se käyttää saamansa tiedot auttaa säätelemään näitä toimintoja. Yksi tavoista hypotalamus tämä liittyy valvontaan aivolisäkkeestä. Hypotalamus tekee tämän omalla hormoneja kommunikoida aivolisäkkeen.

Niistä asioista valvoo hypotalamuksen on taso eri hormoneja veressä. Hypotalamus on erityisiä soluja, jotka saavat tietoa kehosta ilmaisee, kuinka paljon kukin hormoni on läsnä verenkiertoon. Kun nämä hormonit laskee alle tietyn tason tämä stimuloi hypotalamus vapauttaa hormoneja. Nämä hormonit matkustaa aivolisäkkeen, joka toimii signaalin aivolisäkkeen tuottaa yhden tai useamman hormoneja. Tuottama hormoni aivolisäkkeen vapautuvat verenkiertoon. Verenkiertoon kuljettaa aivolisäkehormonille muille umpirauhasissa kuten kilpirauhanen.

Aivolisäkkeen hormonit voi sitten edistää niiden tavoite Umpieritysrauhaset tuottaa omia hormoneja. Nämä paikallisesti tuotetut hormonit tekevät varsinaisen työn sääntelystä kehon. Esimerkiksi tuottama hormoni kilpirauhasen lisäämään kehon aineenvaihdunta kiihtyy. Joissain tapauksissa korkeat paikallisesti tuotetut hormonit lopettaa hypotalamuksen ja aivolisäkkeen vapauttaa enemmän omia hormoneja. Tätä periaatetta kutsutaan negatiivista palautetta, ja se estää hormonitasot saada liian suurta.

Aivolisäkkeen tuottaa hormoneja, jotka säätelevät erilaisia ​​kehon toimintoja, kasvusta lisääntymiselle. Onko hormoni vapautuu aivolisäkkeen etulohkon säätelee hypotalamuksen. On ainakin seitsemän eri hormonit aivolisäkkeen etulohkon. Taka aivolisäkkeen tuottaa vain kaksi hormonia.

Aivolisäkkeen tekee ja vapauttaa useiden hormonien
Hormoni vapautetaan Tärkein tavoite Toiminto
Adrenokortikotrooppi hormonin (ACTH) Lisämunuaisten Stimuloi lisämunuaisten tuottamaan kortisolin. Kortisoli on tärkeää valvoa aineenvaihduntaa, verensokeri ja verenpaine. Se on myös anti-inflammatorinen aine, ja auttaa elimistöä vastustamaan tietyissä stressitilanteissa kuten verenvuoto tai paasto.
Follikkelia stimuloiva hormoni (FSH) Munasarjat (naiset)

Kivekset (miehet)
Stimuloi munasarjoja tuottamaan munasolun (muna) lannoitukseen. Myös aiheuttaa lisää estrogeenia.

Stimuloi kivekset tuottavat siittiöitä.
Kasvuhormonin (GH) Monet eri kehon soluihin Tunnetuimpia vaikutus lapsilla on lisätä korkeutta. Aikuisilla ja lapsilla se auttaa hallitsemaan määrää lihas ja rasvaa kehossa. Se myös auttaa parantamaan vammoja ja se edistää immuunijärjestelmää.
Luteinisoivan hormonin (LH) Munasarjat (naiset)

Kivekset (miehet)
Ovulaation laukaisevan - vapauttamaan mitä tulee munasolu (muna) valmis hedelmöitykseen.

Stimuloi solujen kivekset tuottaa testosteronia
Melanosyyttiä stimuloivan hormonin (MSH) Brain? Tarkka merkitys ihmiselle ei tunneta. Se voi vaikuttaa aivojen toimintaan, kun liian paljon on läsnä, se voi aiheuttaa ihon tummuminen.
Prolaktiini Rinnat Yhdessä muiden hormonien, prolaktiini stimuloi rinnat tuottaa maitoa.
Se löytyy myös naisia, jotka eivät ole raskaana. Myös miehillä prolaktiini, mutta sen toiminta ei ymmärretä hyvin.
Kilpirauhasta stimuloiva hormoni (TSH) Kilpirauhanen TSH stimuloi kilpirauhanen tuottaa omia hormoneja, trijodityroniinin (T3) ja tyroksiinin (T4).
Nämä hormonit auttavat hallitsemaan monia elintoimintojen, kuten sydämen syke, lämpötila ja aineenvaihduntaa.Taka aivolisäkkeen tekee ja vapauttaa vain kaksi hormonit
Hormoni vapautetaan Tärkein tavoite Toiminto
ADH (ADH) Munuaiset Vähennykset virtsan tuotantoa. (Se aiheuttaa enemmän vettä suodattuu munuaiset palautetaan vereen. Tämä vähentää virtsaneritystä.)
ADH myös aiheuttaa verenpaineen nousua.
Oksitosiini Rinnat ja kohtu Stimuloi supistuminen kohtu (kohdun) synnytyksen aikana. Auttaa rinnat vapauttamaan maitoa.

Aivolisäke cerebri

Alkaen Greyn anatomia Online
Web: www.bartleby.com/107/275.html

Ihmisen fysiologia / hormonitoimintaa

Jotkut häiriöt aivolisäkkeestä. Muita tarkempia tietoja saatavilla ilmaiseksi verkossa.
Jotkut häiriöt aivolisäkkeestä. Muita tarkempia tietoja saatavilla ilmaiseksi verkossa.

Wikikirjasto, avoimen sisällön oppikirjojen kokoelma
Web: http://en.wikibooks.org/wiki/Human_Physiology/The_endocrine_system

Tutustu näihin