Antikoagulantteja

Antikoagulantteja käytetään hoitoon ja ehkäisyyn verihyytymiä, jotka voivat esiintyä verisuonten. Varfariinin yleisimmin käytetty veren hyytymistä. Kuitenkin uudempi antikoagulantteja ovat nyt saatavilla ja ne ovat todennäköisesti käytetään enemmän ja enemmän. Jos otat varfariinin sinun täytyy käydä säännöllisesti verikokeissa seurata, miten nopeasti verihyytymiä. Tärkein mahdollinen sivuvaikutus antikoagulanttien on verenvuoto. Varfariinia vuorovaikutuksessa muiden lääkkeiden ja elintarvikkeiden. Jos sinulle on määrätty tai ostaa muita lääkkeitä niin kerro lääkärille, sairaanhoitajalle tai apteekkiin, jos käytät veren hyytymistä.

Antikoagulantteja ovat lääkkeitä, jotka estävät veren hyytymistä niin nopeasti ja tehokkaasti kuin normaalisti. Jotkut kutsuvat antikoagulantteja verenohennuslääkkeitä. Kuitenkin veri ei tosiasiassa tehnyt ohuempi - se vain ei hyytymä niin helposti vaikka otat veren hyytymistä.

Antikoagulantteja käytetään hoitoon ja ehkäisyyn verihyytymiä, jotka voivat esiintyä verisuonten. Veritulppa voi estää valtimo tai laskimoon (verisuonia). Tukkeutunut valtimo pysäyttää veren ja hapen saamasta osa kehosta (esimerkiksi osa sydän, aivot tai keuhkoissa). Kudos toimittamat tukossa valtimo vaurioituu tai kuolee, ja tämä johtaa vakaviin ongelmiin kuten aivohalvaus tai sydänkohtaus. Verihyytymä suureen laskimoon, kuten syvä laskimotukos (verihyytymä jalka suoneen), voi johtaa vakaviin ongelmiin, kuten keuhkoveritulppa (hyytymä, joka kulkee jalan laskimoon keuhkoihin).

Määrä antikoagulantteja ovat saatavilla myös: varfariini, asenokumaroli, phenindione dabigatraaniksi ja rivaroksabaani. Kaikki tulevat eri eri tuotenimillä. Varfariinin, asenokumarolin ja phenindione ovat vanhempia tyyppisiä antikoagulanttien ja niitä on käytetty useita vuosia Britanniassa. Dabigatraania rivaroksabaani ovat uudempiin antikoagulanttiliuoksen.

Aspiriini on myös vaikutus estää hyytymistä estämällä verihiutaleiden tarttumasta toisiinsa. Kuitenkin, se on luokiteltu verihiutaleiden aineena eikä antikoagulantti. Se ei käsitellä enempää tässä pakkausselosteessa. Katso erillinen lehtinen Aspiriini ja muut verihiutaleiden lääkkeitä lisätietoja.

Tällä hetkellä (alkuvuodesta 2012) useimmat ihmiset, jotka tarvitsevat antikoagulanttina määrätään varfariini. On kuitenkin hyvin mahdollista, että tämä voi muuttua. Tämä johtuu siitä, että kansalliset ohjeet nyt suositella, että dabigatraania rivaroksabaani (kaksi uudempaa antikoagulantteja) ovat vaihtoehtoja tietyissä olosuhteissa. Dabigatraania rivaroksabaani on useita etuja verrattuna varfariinin, vaikka heillä on edelleen samanlaisen sivuvaikutuksia. Muut uudemmat antikoagulanttien voi myös tulla saataville ensi vuoden aikana tai niin.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Muutamassa sekunnissa leikkaus verisuonen vaurioituneen kudoksen aiheuttaa verihiutaleiden (pieniä verisoluja) tulee tahmea ja kasata yhteen ympäri leikkaus. Näiden aktivoitujen verihiutaleiden ja vaurioituneen kudoksen kemikaaleja, jotka reagoivat muiden kemikaalien ja proteiineja verestä, jota kutsutaan hyytymistekijöiden. On 13 tiedossa hyytymistekijöiden joita kutsutaan niiden Roman numerot - tekijä I tekijä XIII. Mutkikkaan sarjan kemiallisia reaktioita, joihin nämä hyytymistekijöiden nopeasti tapahtuu vieressä leikata.

Viimeinen vaihe tämän peräkkäisten kemiallisten reaktioiden on muuntaa tekijä I (kutsutaan myös fibrinogeeni - liukoisen proteiinin) ohuiksi säikeitä kiinteän proteiinin fibriiniksi. Säikeet fibriinistä muodostavat meshwork ja trap verisolujen ja verihiutaleiden hahmottua kiinteä hyytymä.

Jos verihyytymä muodostaa sisällä verisuoneen se voi aiheuttaa vakavia ongelmia. Niin, on olemassa myös kemikaaleja veressä, jotka estävät hyytymistä, ja kemikaaleja, jotka liuottavat verihyytymiä. On tasapaino muotoilu ja estää hyytymistä. Normaalisti, jos verisuoneen vahingoittuu tai katkeaa, tasapaino vinkkejä hyväksi estää veritulppien muodostaa sisällä verisuonia. Kuitenkin joskus hyytymä muodostaa sisällä verisuoni, joka ei ole loukkaantunut tai leikata.

Ne häiritsevät kemikaalit tarvitaan, jotta hyytymiä tai hyytymistekijöiden.

Varfariini, asenokumarolin, ja phenindione estävät vaikutukset K-vitamiinia, joka on tarpeen tehdä joitakin hyytymistekijöiden aiemmin on kuvattu. Esto K-vitamiini ehkäisee verihyytymien syntymisen niin helposti lisäämällä aika kuluu tehdä fibriiniin. Se kestää yleensä kaksi tai kolme päivää näiden lääkkeiden työskennellä täysin.

Dabigatraania rivaroksabaani sekä estää veren kemiallisia kutsutaan trombiinin toiminnan, mikä puolestaan ​​estää fibriinin, joka on tehty fibrinogeeniä. Dabigatraani sitoutuu trombiinin ja rivaroksabaanille pysähtyy trombiinin tehdään. Molemmat lääkkeet toimivat nopeasti - kahden tai neljän tunnin.

Antikoagulantteja määrätty, jos olet jo ollut veritulppa (hoito) - estää hyytymistä saamasta isompi, tai jos olet vaarassa ottaa veritulppa (ehkäisy). Esimerkkejä ihmisistä, jotka ovat vaarassa ottaa veritulpan kuuluu kaikille, joilla on:

 • Eteisvärinä (nopea epäsäännöllinen syke). Ottaa eteisvärinä on yksi yleisimmistä syistä ottaen antikoagulantti.
 • Mekaaninen sydän venttiili.
 • Endokardiitti (infektio sisällä sydän).
 • Mitraalistenoosi (yksi venttiilit sydän ei täysin auki).
 • Tietyt veren häiriöt, jotka vaikuttavat veren hyytymistä (perinnöllinen trombofilia, fosfolipidivasta oireyhtymä).
 • Oli leikkaus korvata lonkan tai polven.

Varfariinin asenokumarolin ja phenindione

Kuten edellä on esitetty, varfariini on tällä hetkellä eniten määrätty antikoagulantti. Asenokumarolin ja phenindione käytetään harvoin. Ne ovat enimmäkseen käytetään, kun joku ei kykene ottamaan varfariini - esimerkiksi jos olet allerginen varfariinia.

Dabigatraanin

Viime aikoihin asti, dabigatraaniannoksen ei ollut määrätty niin paljon kuin varfariini. Kuitenkin ajatellaan, että tästä lähtien tätä lääkettä on määrätty useammin. Tämä johtuu siitä, että se on nyt suositellaan vaihtoehto kansallisia ohjeita ihmisille, joilla on tietynlainen eteisvärinä. Kansanterveyslaitos ja Clinical Excellence (NICE) todetaan, että sinun pitäisi pystyä saada dabigatraanieteksilaatille kuin vaihtoehto, jos sinulla on tyypin eteisvärinä tunnetaan nonvalvular ja ainakin yhden seuraavista ehdoista:

 • Sinulla on ollut aivohalvaus, ohimenevä aivoverenkiertohäiriö (aivoverenkiertohäiriö) tai veritulppa.
 • Sydämesi pumput vähemmän verta kehon kuin normaalisti.
 • Sinulla on oireita sydämen vajaatoiminta New York Heart Association luokka 2 tai enemmän (lievä hengenahdistus ja / tai rintakipu ja lievä rajoittuminen aikana tavanomaiseen toimintaan).
 • Olet 75 tai vanhempi.
 • Olet 65-vuotias ja on diabetes, sepelvaltimotauti tai korkea verenpaine.

Rivaroksabaani

Kuten dabigatraanin, viime aikoihin asti, rivaroksabaani ei ollut määrätty niin paljon kuin varfariini. Kuitenkin ajatellaan, että tästä lähtien tätä lääkettä on määrätty useammin. Tämä johtuu siitä, että liian on nyt suositellaan vaihtoehto kansallisia ohjeita ihmisille, joilla on tietynlainen eteisvärinä. NICE, että sinun pitäisi pystyä saada rivaroksabaanille kuin vaihtoehto, jos sinulla on tyypin eteisvärinä tunnetaan nonvalvular ja ainakin yhden seuraavista ehdoista:

 • Sinulla on sydämen vajaatoiminta (sydän ei pumppaa verta niin hyvin kuin pitäisi).
 • Jos sinulla on korkea verenpaine.
 • Olet 75 tai vanhempi.
 • Sinulla on diabetes.
 • Sinulla on ollut aivohalvaus tai ohimenevä aivoverenkiertohäiriö (aivoverenkiertohäiriö) jossain vaiheessa ohi.

On olemassa useita eroja. Tärkein on, että jos otat varfariinia, asenokumarolia tai phenindione sinun täytyy säännöllisesti verikokeissa mitata kuinka nopeasti veren hyytymistä. Jos ottaa dabigatraaniannoksen tai rivaroksabaani tämä ei ole välttämätöntä. Mutta sinun pitää vielä testejä varmista, että munuaiset toimivat hyvin.

Varfariini, asenokumaroli, ja phenindione (toisin dabigatraania rivaroksabaani) kanssa käytettynä paljon muita lääkkeitä ja elintarvikkeita. Tämä tarkoittaa, että kun otat tiettyjä lääkkeitä tai elintarvikkeita veressä saattavat tarttua liian nopeasti tai liian hitaasti.

Antikoagulantteja. Mitä ovat antikoagulantteja?
Antikoagulantteja. Mitä ovat antikoagulantteja?

Toisin kuin varfariini, annos uudempi antikoagulanttien ei yleensä muutu hoidon aikana. Ei ole yleensä tarvetta muuttaa annosta.

Etuna vanhemmat antikoagulantit on se, että niitä on käytetty vuosikymmeniä, tiedetään toimivan hyvin, ja useimmat mahdolliset sivuvaikutukset ovat tunnettuja. Uudempiin on määrätty huomattavasti vähemmän ihmisiä ja on käytetty vain muutaman vuoden. Olemme vielä oppimista niiden mahdollisista sivuvaikutuksista.

Useimmat ihmiset, jotka käyttävät varfariinia osallistua varfariinin klinikalla. Tämä voi olla teidän GP käytäntö, tai paikalliseen sairaalaan. Klinikka hoitaa terveydenhuollon ammattilainen erityisesti koulutettu antikoagulaatiotaso. Hän voi olla lääkäri, asiantuntija sairaanhoitaja, koulutettu farmaseutti, jne.

Verikokeet

Tarvitset säännöllisesti verikokeita, kuinka nopeasti veren hyytymistä, kun käytät varfariinia. Verikokeet (ja klinikalla käynnit) voidaan tarvita varsin usein aluksi, mutta pitäisi vähentää taajuus melko nopeasti. Tavoitteena on saada varfariinia juuri oikea joten veri ei hyytymistä yhtä helposti kuin normaalisti, mutta ei niin paljon, että se aiheuttaa verenvuoto-ongelmia.

Miten varfariinin

Sinut opastetaan ottamaan varfariini, ja jos se vaikuttaa muiden lääkkeiden, että otat. Esimerkiksi seuraavat yleisesti suositeltavaa:

 • Sinun olisi pyrittävä ottamaan varfariini samanaikaisesti kunkin day.This on yleensä kuuden aikaan illalla.
 • Jos unohdat annoksen, Älä koskaan ota kaksinkertaista annosta "kiinni" (ellei erikseen neuvoi lääkäri tai henkilö, joka toimii varfariinin klinikka).
 • Kysy neuvoa heti, jos luulet, että olet ottanut liikaa varfariinin vahingossa tai on jäänyt yhtään annosta.

Muu lääkitys samalla varfariinia

Jos sinulle on määrätty tai ostaa muita lääkkeitä sitten kertoa lääkärille, sairaanhoitajalle tai apteekkiin, että olet varfariinia. Tämä johtuu siitä, jotkut lääkkeet häiritä tavalla varfariinin toimii ja annosta voidaan joutua muuttamaan. Lisäksi, jos lopetat toisen lääkkeen tai muuttaa annosta, pyytää neuvoa myös, kuin varfariinia voidaan joutua muuttamaan. Jotkut rohdosvalmisteita voi myös häiritä varfariinin. Esimerkiksi Gingko biloba voi nostaa varfariinin elimistössä, kun taas ginseng voi heikentää varfariinin.

Ruokavalio

Jos sinulla on suuri muutos omassa ruokavaliossa tai elintarvikkeet, että syöt sitten pyytää neuvoja varfariinin klinikalla. Merkittävä muutos ruokavaliossa voi tarkoittaa, että tarvitset tarkempaa seurantaa ja ehkä muuttaa varfariiniannoksiin. K-vitamiinia, erityisesti vaikutusta pienentää varfariinin. On suuria määriä K-vitamiinia tietyissä elintarvikkeissa, kuten maksan, parsakaali, ruusukaali ja vihreät lehtivihannekset, kuten pinaatti, korianteri ja kaali. Kaksi muuta yleisesti syödään elintarvikkeita, jotka tiedetään olevan yhteisvaikutuksia varfariinin kanssa ovat karpalo ja greippi.

Hedelmällisessä iässä olevat naiset

Sinun pitäisi kysyä neuvoa heti, jos tulet raskaaksi tai suunnittelet raskautta. Turvallisuussyistä varfariinin todennäköisesti lopetetaan ja vaihtoehtoinen lääketiede hepariini-nimisen todennäköisesti sijasta.

Tämä riippuu siitä, mitä käytät antikoagulanttina. Joskus sinun tarvitsee vain ottaa sen muutaman viikon (leikkauksen jälkeen) tai kuukauden (syvä laskimotukos). Toisaalta, jotkut ihmiset on otettava antikoagulanttina loppuelämänsä (esim. ihmiset eteisvärinä tai mekaaninen sydän venttiili). Lääkäri neuvoo.

On olemassa useita mahdollisia sivuvaikutuksia antikoagulanttien kanssa, ja se ei ole mahdollista luetella kaikkia näitä täällä. Kuitenkin suuri sivuvaikutus kaikki antikoagulantit on verenvuoto. Ihmiset, jotka ottavat varfariinia, asenokumarolia, ja phenindione täytyy käydä säännöllisesti verikokeissa mitata, kuinka nopeasti verihyytymiä. Katso pakkausseloste, joka tulee sinun brändi luettelo mahdollisista sivuvaikutuksista ja varoittaa.

Nämä lääkkeet joskus reagoivat muita lääkkeitä, jotka voit ottaa. Joten varmista, että lääkäri tietää mitään muita lääkkeitä käytät, mukaan lukien ne, jotka olet ostanut eikä määrätty.

Yksi osoitus siitä, että saatat olla liian paljon antikoagulantti on, että voit verenvuotoja tai mustelmia helposti. Lisäksi, jos vuotaa verta, verenvuoto ei voi lopettaa niin nopeasti kuin normaalisti. Jos jokin seuraavista vakavista verenvuoto haittavaikutuksia esiintyy, kun käytät veren hyytymistä sinun pitäisi nähdä lääkäri pikaisesti ja verikokeita:

 • Syöttäminen verta virtsassa tai ulosteessa (uloste). Huomautus: verta ulosteessa voi olla kirkkaan punainen. Mutta, jos olet verenvuoto mahassa tai ohutsuolessa, uloste voi kääntyä musta tai luumu väri. Tätä kutsutaan meleenaa. Sinun pitäisi välittömästi hakeutua lääkärin hoitoon, jos sinulla on meleenaa.
 • Voimakas verenvuoto aikana tai muun runsasta verenvuotoa emättimestä (naisilla).
 • Pahoja mustelmia.
 • Pitkäaikainen nenäverenvuotoa (kestää yli 10 minuuttia).
 • Verta oksentaa.
 • Veren yskiminen.
 • Jos leikkaat itse, tai on muita verenvuoto, hakeudu lääkärin apua mahdollisimman pian, jos vuoto ei lopu niin nopeasti kuin voit odottaa.

Joitakin muita tärkeitä asioita harkitsemaan ovat:

 • Jos sinulla on lääketieteellistä hoitoa kannattaa aina kertoa terveydenhuollon ammattilaisen huolehtia, että käytät veren hyytymistä. On tärkeää, että he tietävät, voit ottaa enää pysäyttää verenvuodon.
 • Jos otat varfariinin kannattaa aina mukanasi keltainen antikoagulaatiolääkkeitä kirjanen, joka annetaan sinulle. Tämä on hätätapauksissa ja lääkäri tarvitsee tietää, että olet varfariinia ja millä annoksella.
 • Jos sinulla on leikkaus tai invasiivisia testi saatat joutua tilapäisesti lopettaa antikoagulantti.
 • Kerro hammaslääkärille, että otat veren hyytymistä. Useimmat hammashoidon ei kanna riskiä hallitsematon verenvuoto. Kuitenkin hampaiden poiston ja kirurgian ehkä tilapäisesti lopettaa antikoagulantti.
 • Sinun tulisi rajoittaa määrä alkoholia, että juot enintään yksi tai kaksi yksikköä joka päivä, eikä koskaan ryyppää.
 • Ihannetapauksessa, yritä välttää toimia, jotka voivat aiheuttaa hankausta, mustelmat tai leikkauksia (esim. nyrkkeilyyn). Jopa puutarhanhoito, ompelu, jne., voi laittaa sinut vaarassa leikkauksia. Älä olla varovainen ja käyttää suojaa, kuten asianmukaisen Käsineet, kun puutarhanhoito.
 • Ole erityisen varovainen, kun harjaamalla hampaat tai parranajo, jotta leikkaukset ja vuotavat ikenet. Harkitse pehmeällä hammasharjalla ja sähköllä razor.
 • Yritä välttää hyönteisten puremat. Käytä hylkivä, kun olet yhteydessä hyönteisiä.

Et voi ottaa veren hyytymistä, jos:

 • Raskaana.
 • On mahahaava.
 • On ollut aivoverenvuodoista (jossa on ollut vuoto aivoihin).
 • Käyttämään tiettyjä lääkkeitä, jotka voivat häiritä verenohennuslääkkeesi. Esimerkiksi tietyt lääkkeet vuorovaikutuksessa varfariinin ja lisätä verenvuotoriskiä (esim. aspiriini tai ibuprofeeni).
 • On merkittävä verenvuoto ja tämä ei ole käsitelty.
 • Menossa leikkaukseen, kun saatat olla vaarassa suuri vuoto.
 • On erittäin korkea verenpaine.
 • Onko vaikea munuaisten vajaatoiminta - tämä on dabigatraanin vain.

Täydellinen luettelo henkilöistä, jotka eivät voi ottaa veren hyytymistä, katso pakkausseloste mukana lääkkeesi.

Ei, ne ovat saatavilla vain apteekista, lääkärin määräyksestä.

Jos olet mielestäsi ollut sivuvaikutuksena johonkin lääkkeitä voit ilmoittaa tätä Keltainen kortti Scheme. Voit tehdä tämän verkossa seuraavassa osoitteessa: www.mhra.gov.uk / Yellowcard.

Keltainen kortti Scheme käytetään tehdä farmaseutit, lääkärit ja sairaanhoitajat tiedossaan uusia sivuvaikutuksia, että lääkkeet ovat saattaneet aiheuttaa. Jos haluat ilmoittaa sivuvaikutus, sinun tulee antaa perustiedot:

 • Sivuvaikutus.
 • Lääkkeen nimi, joka luulet sen aiheutti.
 • Tietoa henkilö, joka oli sivuvaikutus.
 • Yhteystietosi niin raportoijana sivuvaikutus.
Miten ja miksi veren hyytymistä? Miten antikoagulantteja toimi?
Miten ja miksi veren hyytymistä? Miten antikoagulantteja toimi?

Se on hyödyllistä, jos sinulla on lääkitys - ja / tai pakkausseloste sen mukana - teidän kanssanne, kun täytät raportin.

Antikoagulaatio euroopassa

PO Box 405, Bromley, Kent, BR2 9WP
Puh: 020 8289 6875 Web: www.anticoagulationeurope.org
Hyväntekeväisyys tarjota tietoa ja neuvoja ihmisiä suun antikoagulanttihoidolla.