Arvioitu glomerulussuodatusnopeuden

Erilaisia ​​sairauksia, olosuhteet ja lääkkeet voivat vaikuttaa Munuaisten. Arvioitu glomerulusfiltraatio (EGFR) ei diagnosoida mitään munuaissairaus, mutta on testi arvioida, miten hyvin munuaisesi toimivat.

Arvioitu glomerulussuodatusnopeuden. Mikä on arvioitu glomerulusfiltraatio.
Arvioitu glomerulussuodatusnopeuden. Mikä on arvioitu glomerulusfiltraatio.

Arvioitu glomerulusfiltraatio (EGFR) on testi, jota käytetään arvioida, miten hyvin munuaisesi toimivat. Testi arvioi veren määrä, joka on suodatettu munuaiset tietyn ajan. Testi on nimeltään arvioitu glomerulussuodatusnopeuden koska glomerulusten ovat pieniä suodattimia munuaisissa. Jos nämä suodattimet eivät tee työtään kunnolla niin munuaisten sanotaan vähentää tai munuaisten vajaatoiminta.

EGFR testiin tarvitaan verikoe, joka mittaa kemiallisia kutsutaan kreatiniini. Kreatiniini on lihasten aineenvaihduntatuote. Kreatiniinin normaalisti verestä munuaisten kautta. Jos munuaiset eivät toimi kunnolla, taso kreatiniini veressä nousee. EGFR lasketaan sitten oman iän, sukupuolen ja veren kreatiniinipitoisuus. Laskennan korjaus tarvitaan, jotta ihmiset Afrikkalainen-Karibian alkuperää.

Taso munuaisten toiminta on jaettu viiteen vaiheeseen:

Vaiheessa krooninen munuaistauti
eGFR ml/min/1.73 m
Vaihe 1: eGFR näyttää munuaiset toimivat normaalisti, mutta olet jo tiedetään joitakin munuaisvaurioita tai sairaus. Esimerkiksi, sinulla voi olla jonkin verran proteiinia tai verta virtsassa, epänormaali munuaisten, munuaistulehdus, jne. 90 tai enemmän
Vaihe 2: lievästi huonontunut munuaisten toiminta ja olet jo tiedetään joitakin munuaisvaurioita tai sairaus. Henkilöt, joilla on EGFR on 60-89 ilman tiedossa munuaisvaurioita tai sairaus ei katsota olevan krooninen munuaissairaus (CKD). 60-89
Vaihe 3: kohtalaisen munuaisten vajaatoiminta. (Tai ilman tunnettua munuaissairaus. Esimerkiksi vanhus ikääntymiseen munuaiset voi on munuaisten vajaatoiminta ilman tiettyjä tiedossa munuaissairaus.) 45-59 (3A)
30-44 (3B)
Vaihe 4: vaikea munuaisten vajaatoiminta. (Tai ilman tunnettua munuaissairaus.) 15-29
Vaihe 5: erittäin vaikea munuaisten vajaatoiminta. Tätä kutsutaan joskus loppuvaiheen munuaisten vajaatoiminta tai vakiintunut munuaisten vajaatoiminta. Alle 15Huom: ei ole mahdollista arvioida eGFR tarkasti ihmiset epänormaaleja määriä lihasten ja ihmisiä, jotka ovat olosuhteet, jotka voivat vaikuttaa tasoon kreatiniini. Tämä sisältää:

  • Ihmiset, joilla lihassurkastumaa olosuhteissa.
  • Ihmiset, joilla on ollut amputointi käden tai jalan.
  • Aliravittua ihmistä.
  • Raskaus.
  • Henkilöt, joilla on akuutti munuaisten vajaatoiminta.
  • Henkilöt, joilla on paljon turvotus (nesteen kertyminen).
  • Lapset.

Tutustu näihin