Bakteeri vaginosis

Bakteeri vaginosis (BV) on yleinen ja aiheuttaa valkovuoto, usein havaittavissa haju. BV EI sukupuolitautitartuntaa. Se johtuu liikakasvua normaalia bakteerit emättimessä. Oireet ovat usein lieviä, ja BV voi poistaa ilman hoitoa. Muut tapaukset voidaan hoitaa antibiooteilla.

Bakteeri vaginosis (BV) on yleinen sairaus, vagina aiheuttama liikakasvua eri bakteereja (bakteereita). Se ei ole vain yksi yksinkertainen infektion aiheuttama yhdenlaista bakteeria.

 • Tärkein oire BV on valkovuoto. BV on yksi yleisimmistä syistä valkovuoto on hedelmällisessä iässä olevia naisia. Vastuuvapaus on usein valkoinen-harmaa, ja usein on hämärä haju. Haju voi olla näkyvämpi seksin aikana. Vastuuvapauden yleensä raskain heti ajan tai seksin jälkeen.
 • Vastuuvapautta ei yleensä aiheuta kutinaa tai arkuutta ympärillä emättimen ja häpy.
 • Monet naiset BV ei ole mitään oireita (jopa puolet tapauksista). BV voi löytyä sattumalta, kun emätintupoissa otetaan muista syistä.

Huomautus: BV ei ole ainoa syy valkovuoto. Erilaiset olosuhteet voivat aiheuttaa vastuuvapauden. Esimerkiksi toinen yleinen syy valkovuoto on sammas (aiheuttama infektio hiiva Candida). Toisin BV, sammas aiheuttaa tyypillisesti paksumpi valkovuotoa joka on taipumus aiheuttaa kutinaa ja arkuutta ympärillä emättimen ja häpy. (Katso erillinen lehtinen emättimen hiivatulehdus lisätietoja.) Sukupuolitauteja (sukupuolitaudit), kuten klamydia, voivat myös aiheuttaa valkovuoto. (Katso erillinen lehtinen Sukuelinten klamydia lisätietoja.)

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

BV ei ole aiheuttanut yksittäinen bakteeri (alkio). BV, umpeenkasvun eri bakteereja esiintyy emättimessä. Ei ole selvää, miksi näin tapahtuu. Yleensä on olemassa useita erilaisia ​​vaarattomia bakteerien emättimen. Nämä bakteerit auttavat suojaamaan haitallisten bakteerien (kuten Candida joka aiheuttaa sammas). BV, on muutos tasapaino normaalia bakteerit emättimessä. Tämän seurauksena tietyt bakteerit lisääntyvät ja viihtyvät paljon enemmän kuin tavallisesti. Jotkut bakteerit tullut paljon näkyvämpi kuin ne normaalisti ovat.

Lääkärit kuvaavat näitä muutoksia "muutos bakteeriflooraa emättimen lähinnä Lactobacillus lajin suurille anaerobiset bakteerit".

BV ei johdu huonosta hygieniasta. Itse asiassa liiallinen pesu emättimen voi muuttaa normaali tasapaino bakteerien emättimen, joka voi tehdä BV todennäköisesti kehittää.

Noin 1 3 naisilla on BV jossain vaiheessa elämässään. Se voi jopa olla enemmän yhteistä kuin tämä, koska monet tapaukset ovat lieviä eivätkä aiheuta oireita. Jokainen nainen voi vaikuttaa BV. BV on yleisempää naisilla, jotka ovat kohdunsisäiselle laite (IUCD). Se voi myös olla yleisempää tupakoivilla naisilla. Hormoni muutokset aikana kuukautiskiertoa sekä genetiikka voi myös olla osa.

Ei, BV voi vaikuttaa mihinkään nainen, myös niille, jotka eivät ole (tai jotka eivät ole koskaan ollut) seksiä. Kuitenkin BV on yleisempää keskuudessa seksuaalisesti aktiivisia naisia ​​kuin muun ei-seksuaalisesti aktiivisia naisia. Ei bakteeri siirtyy välillä seksikumppanit aiheuttaa tämän ehdon. Seksikumppaneita naisten BV ei vaadi hoitoa. Kuitenkin, joissakin tapauksissa BV näyttävät olevan seksuaalisesti liittyvät. Se voi kehittyä, kun muutos seksuaalinen kumppani. Näissä tapauksissa infektio ei kuulu keneltäkään. Mutta muutos seksuaalinen kumppani voi vaikuttaa tasapainoon normaali bakteerien emättimen. BV on myös todennäköisempää naisilla samaa sukupuolta suhteita, jotka ovat olleet muutoksen kumppani.

Bakteeri vaginosis. Mikä on bakteeri vaginosis ja mitkä ovat oireet?
Bakteeri vaginosis. Mikä on bakteeri vaginosis ja mitkä ovat oireet?

Tyypillinen vastuuvapauden ja sen ominaisuus hämärä haju tekee BV todennäköistä. Naisilla säännöllisesti, yksiavioinen suhde, lääkäri tai hoitaja voi olla onnellinen diagnosoida BV juuri teidän tyypillisiä oireita. On kuitenkin olemassa joitakin testejä saatavilla, jotka voivat auttaa diagnoosin varmistamiseksi. Lisäksi, jos olet raskaana, on tärkeää tehdä tarkka diagnoosi, jos sinulla on valkovuoto niin, että mahdollinen tartunta voidaan hoitaa tehokkaasti. Tämä tarkoittaa, joilla on yksi tai useampia testejä alla.

Testaus hapon taso emättimeen

Vastuuvapauden BV on tyypillinen pH-taso (hapan / emäksinen tasapaino) verrattuna muihin syihin vastuuvapauden. (Umpeenkasvun bakteerien BV aiheuttaa pH muuttua emättimeen niin, että siitä tulee emäksistä, eli pH nousee.) Jos saatavilla, lääkäri tai hoitaja voi ehdottaa, että he ottavat näytteen oman vastuuvapauden ja testata sen noin pH paperia. Lisäksi jos emästä lisätään näyte vastuuvapauden, se aiheuttaa usein ominaista hämärä haju.

Kun näyte (moppi)

Diagnoosin, lääkäri tai hoitaja voi myös ehdottaa, että näyte (moppi) oman vastuuvapauden otettava emättimeen ja lähetetään laboratorioon testattavaksi. Suuri määrä erilaisia ​​bakteereja, joita esiintyy BV nähdään mikroskoopilla. Lääkäri tai hoitaja voi ehdottaa, että he ottavat enemmän kuin yksi puikko emättimeen sulkea pois muut syyt valkovuoto.

BV ja raskaus

Jos sinulla on hoitamaton BV raskauden aikana, sinulla on suurentunut riski sairastua joitakin komplikaatioita raskauden. Varhainen työ, keskenmeno, jolla on alhainen syntyvyyden paino vauva tai kehittää infektio kohtu (kohdun) synnytyksen jälkeen voi liittyä BV infektio.

BV ja leikkaus

Jos sinulla on hoitamaton BV, mahdollisuus kehittää infektio kohtu on korkeampi seuraavat tiettyjä toimintoja (esim. raskauden tai emättimen kohdunpoisto). Kuitenkin antibiootit annetaan yleensä ennen tämäntyyppisiä leikkaus, ja varmasti jos tiedetään olevan BV infektio.

BV ja muut infektiot

Jos sinulla on hoitamaton BV, sinulla voi olla lisääntynyt riski sairastua HIV-infektiota, jos harrastat seksiä jonkun kanssa, joka on HIV-tartunta. On myös jonkin verran näyttöä siitä, että naiset, joilla on hoitamaton BV voi olla lisääntynyt riski sairastua lantion tulehduksellinen sairaus (PID). (Katso esitteet kutsutaan HIV ja AIDS ja Sisäsynnytintulehduksen.)

Ei hoitoon on vaihtoehto joillekin naisille

BV on usein oireeton (se ei aiheuta oireita), tai oireet ovat lieviä. Lisäksi on olemassa hyvä mahdollisuus, että BV vähitellen tyhjentää ilman hoitoa. Keskeytymisen tasapaino emättimen bakteeri voidaan korjata luonnollisesti ajan. Joten, jos sinulla ei ole oireita tai vain lieviä oireita, et välttämättä tarvitse mitään hoitoa.

Kuitenkin, jos olet raskaana ja olet todettu BV mutta ei ole oireita, saatat silti neuvoa ryhtymään antibioottihoito. Hyödyt hoidettaessa raskaana olevien naisten BV eikä oireita on hieman epävarma. Lääkäri voi pyytää neuvoja gynekologi noin vai et tarvitse hoitoa.

Huom: kaikki raskaana olevat naiset, joilla on oireita, BV olisi tarjottava hoitoa. Jos on todettu BV ja käyvät läpi raskauden, antibioottihoito voidaan myös suositeltavaa, vaikka olet oireeton. Tämä johtuu siitä, että on olemassa vaara, BV aiheuttaa enemmän vakavia infektio kohtu (kohtu) tai lantion toimenpiteen jälkeen, jos sitä ei hoideta. Jotkut lääkärit myös ehdottaa antibiootteja naisille BV (ja ei oireita), jotka aiotaan tehdä muita gynekologisia menettelyjä kuten koepala kohdun - biopsia kohdun limakalvon.

Metronidazole

Mikä aiheuttaa bakteeri vaginosis? Kuka saa bakteeri vaginosis ja kuinka yleistä se on?
Mikä aiheuttaa bakteeri vaginosis? Kuka saa bakteeri vaginosis ja kuinka yleistä se on?

Tietenkin metronidatsolin tabletit on yhteinen hoito. Metronidazole on antibiootti. Se tyhjentää BV useimmissa tapauksissa. Lue pakkausseloste mukana tabletit täydellinen luettelo mahdollisista sivuvaikutuksista ja varoittaa. Kuitenkin pääkohdat huomata noin metronidatsoli ovat:

 • Tavanomainen annos on 400-500 mg kahdesti päivässä 5-7 päivää. Yksi annos 2 grammaa on vaihtoehto, vaikka tämä voi olla yhtä tehokas ja voi aiheuttaa enemmän haittavaikutuksia. (Huom: tämä kerta-annos ei ole suositeltavaa, jos olet raskaana.) Jos käytät 7-päiväinen kurssi, on tärkeää lopettaa kurssin ja ei menetä mitään tabletteja.
 • Jotkut ihmiset pahoinvointia tai voi oksentaa, kun he ottavat metronidatsoli. Tämä on vähemmän todennäköistä, jos otat tabletit suoraan ruoan jälkeen. Metallinen maku on myös yleinen sivuvaikutus.
 • Älä juo alkoholia kun käytät metronidatsoli, ja vähintään 48 tunnin ajan hoidon lopettamisen jälkeen. Alkoholin kanssa voi aiheuttaa pahoinvointia ja muita ongelmia, kuten punoitusta ja lisääntynyt syke.
 • Imetys: metronidatsolin voi erittyä äidinmaitoon, mutta ei vahingoita lastasi. Kuitenkin suun metronidatsoli ei suositella ja sen sijaan tulee käyttää emättimen metronidatsoli tai klindamysiini.

Vaihtoehtoiset antibioottihoitojen

Metronidatsoli emättimen geeli tai klindamysiini emättimen kerma sijoitettu emättimen voidaan käyttää, jos haluat tällaista kohtelua, tai epämiellyttäviä sivuvaikutuksia metronidatsolin tablettia. Kyky näistä hoidoista tyhjentää BV on suunnilleen sama kuin metronidatsoli otetaan suun kautta.

Huom: kuten metronidatsoli tablettia, sinun tulisi välttää alkoholia, kun käytät metronidatsoli geeli ja vähintään 48 tunnin kuluttua hoidon lopettamisesta. Myös klindamysiini emättimen kerma voi aiheuttaa heikkeneminen kondomeja ja kalvot. Siksi hoidon aikana ja viiden päivän hoidon jälkeen klindamysiini emättimen kerma, älä luota kondomia tai kalvot suojaamaan raskauden ja sukupuolitautien.

Muut hoidot

Kaiken kaikkiaan ei ole vahvaa näyttöä tällä hetkellä, että live jogurttia tai Lactobacillus acidophilus (löytyy tiettyjä kaupallisia probioottien tuotteet) on hyödyllinen hoitoon tai ehkäisyyn BV.

Naiset, jotka eivät ole raskaana

Hoidon jälkeen, sinun ei tarvitse lisätestejä (kuten moppi testit) varmistaa, että BV on selvitetty (testi parannuskeinoa) edellyttäen, että oireet ovat menneet.

Naiset, jotka ovat raskaana

Jos olet raskaana, on suositeltavaa, että sinulla on vanutuppotesti ottanut yhden kuukauden kuluttua hoidon, että BV ei enää ole.

Jos sinulla on oireiden uusiutuminen ja ei ollut moppi tehtyjä testejä aluksi, lääkäri tai hoitaja voi ehdottaa, että he ottavat moppi testejä nyt. Tämä vahvistaa, että se on BV aiheuttaa oireita.

BV voivat uusiutua, jos et suorittaa antibioottikuurin. Kuitenkin, vaikka olet suorittanut koko antibioottikuurin, BV toistuu kolmen kuukauden kuluessa noin 1 3 naisten. Jos se uusiutuvat, toista antibioottikuurin on yleensä onnistunut. Muutamat naiset ovat Toistuvat BV, ja tarvitsevat toistuvia antibioottikuureja.

Jos sinulla on kohdunsisäiselle laite (IUCD) ja on toistuvia BV, lääkäri tai hoitaja voi ehdottaa, että ne poistaa IUCD nähdä, jos tämä auttaa parantamaan oireita. Sinun tulee keskustella vaihtoehtoisia ehkäisymenetelmiä toimenpiteiden kanssa.

Useimmat jaksot BV esiintyä ilman näkyvää syytä, eikä sitä voi estää. Kuitenkin seuraavat uskotaan auttaa estämään joitakin jaksoja BV. Logiikka näitä vinkkejä ei yritä häiritä normaalia tasapainoa bakteerien emättimen:

 • Älä työnnä vettä emättimeen puhdistaa sitä (douching). Emätin ei tarvitse erityisiä puhdistus.
 • Älä lisää kylpy öljyt, antiseptisiä tuoksuva saippuat, tuoksuva vaahtokylpy, shampoot, jne., kylpyveteen.
 • Älä käytä vahvoja pesuaineita pestä alusvaatteet.
 • Älä pese ympärille emättimen ja ulkosynnyttimien liian usein. Kerran päivässä on yleensä riittää.

Naisten terveyden kannalta

Web: www.womens-terveys-concern.org
Antaa neuvoja naistentautien, urologian ja seksuaaliterveysolosuhteista.

Family Planning Association (FPA)

Puh. (neuvontapuhelin) Seksuaaliterveys Suora: 0845 122 8690 Web: www.fpa.org.uk
Tarjoaa tietoa, neuvoja ja tukea seksuaaliterveyteen, seksiä ja ihmissuhteita. Se on myös esitteitä olosuhteet kuten BV ja sammas, joita ei ole sukupuolitauteja.

Tutustu näihin