Balanitis

Balanitis tarkoittaa tulehdus loppuun penis (terska). Se voi esiintyä missä iässä tahansa. On olemassa useita syitä, jotka ovat tartunnan sammas (hiivatulehdus), alkio (bakteeri) infektioiden, sukupuolitaudeista, ihoärsytystä ja tiettyjen ihosairauksien. Se yleensä paranee hoitoon.

Balanitis on tulehdus loppuun penis (terska). Usein esinahan on myös tulehtunut samaan aikaan kuin terskan. (Esinahka on löysä iho, joka kattaa terska jos et ole ympärileikattu.)

Balanitis on yhteinen, ja se voi esiintyä missä iässä tahansa. Se lisää yleisesti vaikuttaa vuotiaiden poikien alle neljä vuotta, ja myös miehiä, jotka eivät ole ympärileikattu. Noin 25 poikaa ja noin 30 ympärileikkaamaton miehet kärsivät balanitis jossain vaiheessa elämässään. Se on erittäin harvinaista miehillä, jotka ovat olleet ympärileikattu.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Yleisimpiä oireita ovat punoitus, ärsytys ja arkuus lopussa penis (terska). Se voi vaihdella pieni laastari punoitus vain osassa ihon pinnan terskan, koko terska tulee punainen, turvonnut ja kivulias. Joskus on paksu clumpy vastuuvapauden joka tulee esinahan alla.

Se voi olla mahdotonta vetää esinahka takaisin. Sinulla voi olla myös kipua tai epämukavuutta virtsatessa.

On olemassa monia erilaisia ​​syitä balanitis.

Huono hygienia

Huono hygienia tälle alueelle, yhdistettynä tiukka esinahka, voi aiheuttaa ärsytystä smegma. Smegma on cheesy kaltaista ainetta, joka muodostaa esinahan alla, jos pää penis (terska) esinahan alla ei ole puhdistettu. Tämä on yleisin syy balanitis.

Infektio - Ei sukupuolitautien

Eri mikrobit (bakteerit), jotka elävät ihon pieniä määriä voi lisääntyä ja aiheuttaa tulehduksen. Yleinen syy infektio on kanssa hiiva Candida. Candida on sama alkio joka aiheuttaa emättimen hiivatulehdus naisilla. Pieniä määriä Candida yleisesti elävät ihon ja voi joskus aiheuttaa tulehduksen.

Jotkin bakteerit ovat myös yleinen syy balanitis. Jokainen poika tai mies voi kehittyä infektio. Kuitenkin infektio terska on suurempi todennäköisyys sairastua, jos:

 • Jo joitakin tulehdus peniksen takia allergia tai ärsyttävät (ks. alla).
 • On diabetes. Erityisesti jos diabetes ei ole hyvin hallinnassa ja virtsa sisältää sokeria. Jälkeen vessassa, laskee virtsan, jotka sisältävät sokeria voi jäädä taakse esinahan ja anna bakteereita lisääntyä helposti.
 • On phimosis. Tämä on tila, jossa esinahka ei vedä takaisin (aja) yli Glans. Tämä on yleistä nuorilla pojilla. Ikävuoden jälkeen 5 vuotta esinahka yleensä vetäytyy helposti, joten terska voi varovasti puhdistaa. Olet todennäköisesti saada balanitis jos sinulla on phimosis, kuten hiki, roskia ja virtsa voi kerätä esinahan alla. Tämä voi ärsyttää suoraan, tai voi kannustaa bakteerit viihtyvät ja aiheuttaa infektion.

Infektio - Sukupuolitaudit

Balanitis. Mitkä ovat oireet balanitis?
Balanitis. Mitkä ovat oireet balanitis?

Jotkut sukupuolitaudeilta (sukupuolitaudeilta) voi joskus aiheuttaa balanitis. Erityisesti STI on todennäköisempää, jos sinulla on myös tulehdus putki (virtsaputken), joka kulkee ulos virtsan (tilaa kutsutaan virtsaputken ). Eri sukupuolitaudit voivat aiheuttaa virtsaputken ja balanitis. Esimerkiksi sukupuolielinten herpes, klamydia, ja tippuri. Oireita virtsaputken kipu kun virtsaamaan ja vastuuvapauden joka tulee virtsaputken.

Allergia ja ärsyttävät

Iho Glans on herkkä. Se voi "reagoida" ja tulla tulehtunut, jos se joutuu kosketuksiin eri kemikaaleja tai muita aineita. Esimerkiksi:

 • Jos et pese alla esinahka, vanha iho, virtsa, hiki ja muut roskat voi kerätä siellä. Tämä voi ärsyttää Glans ja voi johtaa tulehdukseen.
 • Tietyt saippuat ja desinfiointiaineet, että voit käyttää puhdistaa penis.
 • Yli-pesu tai puhdistus voi myös ärsyttää herkkää ihoa Glans.
 • Kondomit, spermisidit, voiteluaine kondomeja ja voiteluaineet seksin kaikki voivat ärsyttää Glans.
 • Kemikaalit valunut kädet voidaan siirtää peniksen kun menet vessaan.
 • Jotkut pesujauheiden tai kankaankäsittelyaineet, joita ei huuhdella kaivo alushousut.

Ihosairauksiin

Tietyt ihosairaudet voivat aiheuttaa balanitis tai luulla balanitis, esimerkiksi psoriasiksen ja joidenkin harvinaista iho voi vaikuttaa penis.

Lääkäri voi helposti diagnosoida balanitis jonka punainen ja tulehtunut ulkoasua loppuun penis (terska). Joissakin tapauksissa todennäköinen syy voidaan määrittää ulkoasua tulehdus. Esimerkiksi tulehduksen aiheuttama Candida usein näyttää varsin tyypillinen. Joten, tietyissä tapauksissa lääkäri voi diagnosoida syy ja neuvoja hoidon heti.

Jos lääkäri ei ole varma syystä tai balanitis ei poistu hoidon, yksi tai useampi seuraavista testeistä voi ehdottaa:

 • Moppi etsiä tiettyjä bakteereita (bakteerit), jotka voivat aiheuttaa tulehduksen.
 • Testi tarkistaa diabetes, jos tämä epäillään.
 • Asian genitourinaarinen lääketiede (GUM) klinikka, jos STI on epäilty syy.
 • Lähete ihon erikoislääkärin jos ihosairaus tai allergia arvellaan olevan syy. Allergia testaus voi olla hyvä, jos allergia epäillään.
 • Harvoin, jos tulehdus jatkuu, pieni näyte ( biopsia ) ja tulehtunut iho voidaan ottaa tarkasteltava mikroskoopilla. Tämä voi auttaa löytämään syyn.

Seuraavat on suositeltavaa, jos sinulla on balanitis riippumatta syy:

 • Vältä saippuat, kun tulehdus on läsnä. Voit käyttää kosteusvoidetta tai voidetta (pehmittävä) puhdistaa eikä saippuaa.
 • Käytä haaleaa vettä puhdistaa peniksen ja kuivaa varovasti.
 • Jotkut ihmiset kokevat, että suolakylpyineen ovat rauhoittavia, kun taas hoito tulee voimaan.

Hoito riippuu syy balanitis. Seuraavat ovat usein annetaan:

 • Hiivan kermaa tai kurssin anti-hiiva tablettia on yhteinen hoito, jos balanitis johtuu Candida.
 • Antibiootit tyhjentää aiheuttama infektio bakteereita (bakteerit), mukaan lukien tietyt sukupuolitaudit.
 • Lievä steroidi kerma vähentää tulehdusta on hyödyllinen balanitis aiheuttamia allergioita tai ärsyttävät. Joskus steroidi kermaa käytetään lisäksi anti-hiiva-tai antibiootti lääkitys vähentää tulehdusta aiheuttama infektio. (Huom: jos on infektio lopussa penis (terska) jälkeen steroidi kerma ei saa käyttää yksin, koska steroidit voivat tehdä infektio pahempi.)

Jos olet toistuvat balanitis ja on phimosis (tila, jossa esinahka ei vedä takaisin (aja) yli Glans), niin vaihtoehto on olla ympärileikattu poistaa esinahka. Jos näin on, niin lääkäri ohjaa sinut lääkäri, joka on erikoistunut keskustella tästä tarkemmin.

Vinkkejä, jotka voivat auttaa estämään joitakin tapauksia balanitis ovat:

 • Pese loppuun peniksen (terskan) joka päivä. Vedä esinahka takaisin varovasti kun taas kylvyssä tai suihkussa. Sitten varovasti puhdistaa terska käyttäen vain vettä tai veden ja mitäänsanomaton saippualla. Varmista penis lukien terska on kuiva ennen kuin laitat alushousut.
 • Jos oireet liittyvät kondomin käyttöä, kokeile kondomia joka on suunniteltu herkälle iholle.
 • Pese kätesi ennen vessassa, jos työskentelet kemikaaleja, jotka voivat ärsyttää herkkää ihoa.
 • Käytä kondomia joka kerta harrastat seksiä uuden seksuaalinen kumppani.

Tutustu näihin

 • Vulvasyöpä (syöpä vulva) on harvinaista syöpää. Se vaikuttaa yleensä naisten yli…
 • Jos epäilet, että sinulla on gonokokiton virtsaputken (NGU), mene lääkäriin…
 • Erektiohäiriöt (ED) tarkoittaa, että et voi saada asianmukaista erektio.…
 • Miesten kondomia on tehokasta ehkäisymenetelmää, jos sitä käytetään oikein. Se…