DMSA scan

DMSA scan käyttää radioaktiivisia kemiallisia luoda erikoistunut kuvia munuaiset. Se voi auttaa osoittamaan, onko munuaiset ovat vahingoittuneet tai arpinen. Huom: alla on vain yleisohje. Järjestelyt, ja miten tehdään testejä, voivat vaihdella eri sairaaloissa. Noudata aina lääkärin antamia tai paikalliseen sairaalaan.

DMSA tarkoittaa dimercaptosuccinic happoa. DMSA scan käyttää radioaktiivisia kemikaaleja luoda erityinen kuvia munuaiset. Nämä kuvat voivat auttaa lääkäreitä arvioida, miten hyvin munuaisesi toimivat. DMSA kulkee kehon liitetty radioaktiivisia kemiallisia. Se kerääntyy munuaisiin. Kuvia munuaiset jälkeen otetaan erityisellä kameralla, joka havaitsee radioaktiivisen kemiallisia.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

On olemassa kaksi munuaiset, yksi kummallakin puolella vatsan. Ne tuottavat virtsaa, joka valuu alas virtsajohtimien rakkoon. Virtsa tallennetaan virtsarakon ja johdetaan ulos virtsaputken aika ajoin, kun menemme wc.

Munuaiset, virtsajohtimien, virtsarakon ja virtsaputken kutsutaan "virtsateiden".

DMSA scan. Ymmärtäminen munuaiset.
DMSA scan. Ymmärtäminen munuaiset.

DMSA skannaus on eräänlainen radionuklidin skannauksen. Radionuklidin (joskus kutsutaan radioisotooppi tai isotooppi) on kemikaali, joka tuottaa tyyppinen radioaktiivisuuden kutsutaan gammasäteilyä. Pieni määrä radionuklidin laitetaan kehoon, tavallisesti injektiona laskimoon. Radioaktiiviset kemialliset on usein kytketty toiseen aineeseen. Tämä aine kestää radioaktiivisen kemikaalin kehon osaa lääkärit haluavat nähdä.

On mahdollista tehdä monia erilaisia ​​radionuklideja. Eri pommeilla rakentaa tai keskittyä eri elimiä tai kudoksia. Joten, radionuklidin käyttö riippuu siitä, mikä osa kehon on skannattu. Tällöin ainetta DMSA käytetään, koska se kerääntyy munuaisiin. Solut, jotka ovat kaikkein "aktiivinen" munuaisissa vievät enemmän DMSA. Joten, aktiivisten osien munuaiskudosnäytteillä päästää enemmän gammasäteilyä kuin vähemmän aktiivisia tai passiivisia osia.

Gammasäteily ovat samanlaisia ​​röntgen-ja havaitaan laitetta kutsutaan gamma-kameraa. Gammasäteily, jotka ovat peräisin kehossa havaitaan gamma-kameran, muunnetaan sähköiseksi signaaliksi ja lähetetään tietokoneeseen. Tietokone rakentaa kuvaa muuntamalla eri voimakkuudet radioaktiivisuuden päästetään eri värejä tai harmaan sävyjä. Esimerkiksi alueilla kohde-elimen tai kudoksen, jotka päästävät paljon gammasäteilyä voidaan näyttää punaiset läiskät ("hot spots") kuvaa tietokoneen näytössä. Alueet, jotka säteilevät alhainen gammasäteilyä voidaan esittää sininen ("kylmiä kohtia"). Erilaisia ​​muita värejä voidaan käyttää "välissä" tasojen gammasäteilyä.

Tämä skannaus käytetään tarkistamaan rakenne munuaiset, niiden koko ja muoto. Se on hyvin yleisesti käytetty lapsilla, joilla on ollut virtsatietulehduksia. Se osoittaa, mitkä alueet munuaisten toimivat hyvin ja kaikki alueet arpia. Arpia voi johtua kutsuttu virtsarakko-ureteric refluksi (kun virtsa kulkee takaisin virtsarakon munuaisiin). DMSA skannaa etsiä myös vahingon jälkeen vamman tai verenkierto munuaisiin.

DMSA scan mahdollistaa lääkäreitä nähdä toimintaa kudosta munuaisia. Tämä johtuu siitä, DMSA ei liittää itsensä alueille munuaiset ovat vaurioituneet. Lääkärit voivat verrata tehtävä kunkin munuaisen nähdä, jos yksi munuainen toimii eri tavoin kuin muut. Säännöllisillä DMSA skannaa ne voivat seurata muutoksia munuaistulehdus.

Ensimmäinen osa scan liittyy pieni injektio. Tämä on yleensä suoneen takana käsi. Lapset skannataan voidaan pyytää tulemaan skannausyksikkö tunnin verran ennen injektiota. Tämä mahdollistaa henkilökunnan aikaa laittaa erityinen "EMLAn" kerma takana lapsen käteen. EMLA kerma turruttaa alueen lievittämiseen pistoksen.

Saatat myös pyydetään antamaan virtsanäyte varmista, että sinulla ei ole aktiivinen virtsa infektio testin aikana. Jos on infektio, tai jos sinulla on ollut äskettäin infektio, skannaus voidaan joutua siirtämään. Tämä johtuu siitä, että infektio voi muuttaa tarkistuksen tulokset ja tehdä se epäluotettavia.

Pistoksen jälkeen tulee olemaan viive, yleensä noin tunnin verran, ennen kuin skannaus tapahtuu. Tämä mahdollistaa riittävästi aikaa DMSA aineen matkustaa ympäri kehon ja kerääntyä munuaisiin. Jotkut sairaalat pyytää sinua on vettä tai käydä vessassa tänä aikana, koska se voi tehdä kuvia selkeämpi.

Kun odotus gammakameraa käytetään ottaa kuvia munuaiset. Se voi kestää jopa 30 minuuttia toteuttamaan kaikki kuvat. Tänä aikana sinun täytyy pysyä niin edelleen kuin mahdollista. Jos otat lapsen skannattava voisi olla hyödyllistä tuoda lapsesi suosikki kirja tai lelu pitää ne käytössä. Kamera voi olla melko suuri ja joitakin kuvia se voi tulla varsin lähelle lapsen vatsaan. Se voi olla hyödyllistä selittää tätä ennen testiä. Vanhemmat ovat yleensä jäädä lastensa kanssa koko testin.

Jos olet raskaana tai imetät sinun tulee antaa sairaalassa tietää ennen tullut scan, vaikka olet mukana lapsen skannataan.

Paikalliseen sairaalaan pitäisi antaa sinulle tietoa siitä, miten valmistautua scan. Jos olet raskaana, epäilet olevasi raskaana tai imetät sinun täytyy antaa sairaalassa tietää ennen scan.You voidaan pyydetään juomaan paljon nestettä ennen olet läsnä.

Jotkut sairaalat suositeltavaa välttää lääkkeitä, jotka sisältävät tiettyjä aineita ennen testiä. Lääkärin tulisi pystyä neuvoo tätä.

Miten DMSA scan toimii? Mikä on DMSA scan käytetään?
Miten DMSA scan toimii? Mikä on DMSA scan käytetään?

Radioaktiiviset kemialliset saat poistuu kehosta kautta virtsaan. Siksi sinun tulisi juoda runsaasti nesteitä ja virtsata usein injektion jälkeen. Kuinka paljon nestettä riippuu kunkin yksittäisen, mutta sinun pitäisi olla hyvin sammutettua ja aikuiselle, tämä voisi olla 3-4 lasillista vettä. Väri virtsassa tapana vaikuttaa DMSA scan. Kuitenkin, koska se sisältää radioaktiivista merkkiainetta, on suositeltavaa, että peset kädet hyvin, kun vessassa.

Kun kyseessä vauvojen ja nuoret vaipat, jotka joutuvat DMSA scan, siellä on pieni määrä radioaktiivisuutta virtsaan ja siten lapsen vaippa. Radiotracer ei vaikuta vauvan ihoa, mutta hoitajien tulee pestä peppu normaalisti ja pestä kätensä huolellisesti. Kestovaipat tarvitse pestä huolellisesti ja kertakäyttövaippojen laittaa muovipussiin ja sinetöidään ennen se hävitetään.

Jos olet yhteyttä lasten tai raskaana olevien naisten kannattaa antaa lääkärisi tietää. Vaikka säteilystä käytetään skannaus ovat pieniä Lääkäri voi erityisiä varotoimia. Sairaalan voi antaa sinulle neuvoja tässä.

Termi "radioaktiivisuus" saattaa kuulostaa hälyttävä. Mutta, radioaktiivinen käytetyt kemikaalit radionuklidi skannaa pidetään turvassa, ja he lähtevät kehosta nopeasti virtsaan. Säteilyannoksen, että elimistö saa on hyvin pieni. Monissa tapauksissa, taso säteilyn mukana ei ole kovin erilainen sarjaan harvoja röntgenkuvat. Kuitenkin:

  • Kuten minkä tahansa muita säteilyn (kuten X-ray), on olemassa pieni riski, että gammasäteily voi vaikuttaa sikiöön. Joten, kerro lääkärillesi, jos olet raskaana tai jos saatat olla raskaana.
  • Harvoin, jotkut ihmiset ovat allergisia reaktioita pistetään kemiallista.
  • Teoriassa on mahdollista saada yliannostuksen, kun kemikaali on pistetty. Tämä on hyvin harvinaista.

Tutustu näihin