Ehkäisy noin vaihdevuodet

Vaikka raskaus on vähemmän todennäköisesti noin vaihdevuodet, yli 40-vuotiaille on silti tärkeää käyttää ehkäisyä. On olemassa useita erilaisia ​​ehkäisyä saatavilla. Useimmat on käytettävä, kunnes olet käynyt läpi vaihdevuodet tai ovat iältään 55 vuotta. Yhteenveto kaikista erilaisia ​​annetaan täällä.

Aika vaihdevuodet vaihtelee valtavasti naisten. Ennen kuukautiset loppuvat kokonaan, on todennäköistä, että kuukautiset tulee epäsäännöllinen ja arvaamaton. Vaikka olet vähemmän todennäköisesti ovulaatio (tuottaa muna) kuukausittain munasarjat on edelleen tuottaa munia, ja tästä syystä on tärkeää, että pidätte käytä ehkäisyä. Joten, vaikka luonnollisen vähenemisen hedelmällisyyttä ikävuoden jälkeen noin 37, tehokasta ehkäisyä tarvitaan vielä estää toivottuja raskauksia.

Jos käytät ehkäisyä muuta kuin hormoni-pohjainen ehkäisyvalmisteiden (kuten pilleri), voit lopettaa ehkäisyä vuoden kuluttua kuukautiset pysähtyy, jos olet yli 50 vuotta, tai kahden vuoden jälkeen kuukautiset loppuvat, jos olet Alle 50 vuotta.

Kuitenkin, jos käytät hormoni-pohjainen ehkäisyä, sitten kuukautiset (tyhjennysvuotoa) eivät ole luotettavia keinoa tietää, jos olet hedelmällinen vai ei. Jotkut naiset, jotka hormoni ehkäisyvalmisteita on epäsäännöllinen tai ei kuukautisia, mutta silti hedelmällinen, jos he lopeta niiden ehkäisyä. Ikä pysäyttämiseksi eri hormonia ehkäisyvalmisteita on kuvattu alla.

Kaikki ehkäisymenetelmät alla ovat tehokkaita. Ei kuitenkaan menetelmä on täysin 100% luotettava. Luotettavuutta jokaisen menetelmän annetaan prosentteina. Esimerkiksi ehkäisyä injektio on yli 99%. Tämä tarkoittaa, että alle 1 nainen 100 tulee raskaaksi vuosittain käyttäen tätä ehkäisymenetelmää. Kun mitään ehkäisyä käytetään, yli 80 100 seksuaalisesti aktiivisia naisia, jotka eivät ole käyneet läpi vaihdevuodet raskautta vuoden kuluessa.

Tehokkuus joitakin menetelmiä riippuu siitä, miten käyttää niitä. Sinun täytyy käyttää niitä oikein tai ne voivat menettää tehonsa. Esimerkiksi yhdistetyn ehkäisypillereiden on enemmän kuin 99%, jos niitä käytetään oikein. Jos se ei ole ottanut oikein (esimerkiksi jos unohdat pilleri tai on oksentelua) niin se menettää tehoaan. Muut käyttäjästä riippuvan menetelmiä ovat kondomi, pelkästään progestiinia pilleri ja luonnollinen perhesuunnittelu.

Jotkin menetelmät eivät ole niin käyttäjä-riippuvainen ja on uusittava vain harvoin tai ei koskaan. Nämä menetelmät ovat ehkäisymenetelmien injektio, implantti, kohdunsisäiselle laitteet (kelat) ja sterilointi.

Valitsemallasi ehkäisymenetelmää, kun olet yli 40-vuotiaille voidaan vaikuttaa:

 • Miten tehokasta se on.
 • Mahdolliset riskit ja sivuvaikutukset.
 • Luonnollista syntyvyyden lasku.
 • Sinun seksuaalinen toiminta.
 • Henkilökohtaisista mieltymyksistä.
 • Jos sinulla on sairaus, joka on otettava huomioon.

Tyyppisiä ehkäisyvalmisteiden voidaan jakaa lyhytvaikutteinen, pitkävaikutteinen ja pysyvä. (Ks. myös erillinen esitteitä eri ehkäisymenetelmien lisätietoja.)

Yhdistetty pilleri

Yhdistetty ehkäisypillereiden (COCP) on usein vain kutsutaan pilleri. Se on enemmän kuin 99%, jos sitä käytetään oikein. Se sisältää estrogeenia ja keltarauhashormonia ja toimii pääasiassa lopettamalla ovulaation. Se on hyvin suosittu. Eri merkit sopivat eri ihmisille.

 • Joitakin etuja - se on erittäin tehokas. Sivuvaikutukset ovat harvinaisia. Se auttaa lievittämään kivulias ja raskas aikoja. Se vähentää mahdollisuutta joidenkin syöpien.
 • Joitakin haittoja - on olemassa pieni riski vakavia ongelmia (kuten tromboosi). Jotkut naiset saavat sivuvaikutuksia. Sinun täytyy muistaa ottaa se. Sitä ei voi käyttää naisten kanssa tiettyjä sairauksia.

COCP voidaan turvallisesti ottanut naisten yli 40-vuotiaana ilman muita lääketieteellisiä ongelmia. Kuitenkin, sinun ei pitäisi ottaa, jos olet yli 35 vuotta ja tupakoitsija, tai on iältään yli 40 vuotta ja on sydän-ja verisuonitautien (esim. angina) tai aikaisempi aivohalvaus tai migreeni.

Monet naiset yli 40 ottaa COCP kanssa alhaisempi määrä estrogeenin se. Ottaen kuitenkin COCP voi todella parantaa kaikki vaihdevuosioireet että sinulla voi olla. On myös jonkin verran näyttöä siitä, että ottaen COCP kun olet yli 40 vuotta voi lisätä tiheys luut. Tämä tarkoittaa, luut ovat vahvempia ja voi olla vähemmän todennäköisesti murtuma, kun olet käynyt läpi vaihdevuodet.

On vähentää riskiä sairastua munasarja-ja kohdun limakalvon syöpä jos otat COCP. Tämä vähentää riskiä oikeastaan ​​jatkuu 15 vuotta tai enemmän lopettamisen jälkeen pilleri. Ei voi olla hyvin pieni ylimääräinen riski sairastua rintasyöpään, joka itse asiassa vähentää mitään riskiä sen jälkeen, kun 10 vuotta lopettamisen jälkeen COCP. On todella vähentää paksusuolen syövän riskiä naisilla, jotka ottavat COCP.

Ehkäisy noin vaihdevuodet. Kuinka kauan minun on otollinen?
Ehkäisy noin vaihdevuodet. Kuinka kauan minun on otollinen?

Lopeta COCP ja käyttää toista ehkäisymenetelmää, kun tulet 50 vuoden iässä.

Pelkästään progestiinia pilleri

Pelkästään progestiinia pilleri (POP) käytetään nimitystä mini-pilleri. Se sisältää vain progestiinia hormoni. Se on enemmän kuin 99%, jos sitä käytetään oikein. On yleisesti otettu, jos COCP ei sovi - esimerkiksi imetyksen, tupakoitsijat yli 35-vuotiaana ja jotkut naiset migreeni. Se toimii pääasiassa aiheuttaa plug limaa kohdunkaula, joka estää siittiöiden ja myös harvennus kohdun limakalvo. Se voi myös pysäyttää ovulaation.

 • Joitakin etuja - on pienempi riski vakavia ongelmia kuin COCP.
 • Joitakin haittoja - aikoja usein muuttuneet epäsäännöllisiksi. Jotkut naiset on sivuvaikutuksia. Se ei ole aivan yhtä luotettava kuin COCP.

Sinun täytyy muistaa ottaa se samaan aikaan joka päivä, koska jos otat pillerin yli kolme tuntia myöhemmin kuin tavallisesti (12 tuntia POP nimeltä Cerazette ®), häviät suojaa.

POP on turvallinen, jos sinulla on ollut aivohalvaus, sydänkohtaus tai kärsinyt verihyytymä aiemmin. Ei ole lisääntynyt riski sairastua rintasyöpään, jos otat POP.

POP voidaan jatkaa kunnes 55 vuotta, jonka jälkeen sinun ei enää tarvitse käyttää ehkäisyä.

Ehkäisylaastarin

Yhdistetty hormoni ehkäisymenetelmää, joka sisältää estrogeenia ja progestiinia hormonit. Se on oleellisesti sama tyyppi ehkäisyä kuin COCP, mutta sitä käytetään laastarin muodossa. Ehkäisylaastarin on juuttunut ihoa, niin että molemmat hormonit ovat jatkuvasti toimitetaan kehoon. On yksi yhdistetty ehkäisylaastarin saatavilla Isossa-Britanniassa, nimeltään Evra ®.

 • Joitakin etuja - se on erittäin tehokas ja helppo käyttää. Sinun ei tarvitse muistaa ottaa pilleri joka päivä. Kuukautiset ovat usein kevyempiä, vähemmän kivulias ja säännöllisempää. Jos sinulla on oksentelua tai ripulia, ehkäisylaastarin on edelleen tehokas.
 • Joitakin haittoja - jotkut naiset ovat ihoärsytystä. Huolimatta hienostunut muotoilu, jotkut naiset vieläkin tuntuu, että ehkäisylaastarin voidaan nähdä.

Laastari voidaan turvallisesti ottanut naisten yli 40-vuotiaana ilman muita lääketieteellisiä ongelmia. Kuitenkin, sinun ei pitäisi käyttää sitä, jos olet yli 35 vuotta ja tupakoitsija, tai on iältään yli 40 vuotta ja on sydän-ja verisuonitautien tai aikaisempi aivohalvaus tai migreeni. Sinun pitäisi lopettaa laastarin ja käyttää toista ehkäisymenetelmää, kun tulet 50 vuoden iässä.

Kondomi

Näitä ovat miesten kondomit, naisten kondomi, kalvot ja lippikset. Ne estävät siittiöiden pääsyn kohtuun. Miesten kondomit ovat noin 98% tehokas, jos niitä käytetään oikein. Muut kondomi on hieman vähemmän tehokas kuin tämä.

 • Joitakin etuja - ei ole vakavia lääketieteellisiä riskejä tai sivuvaikutuksia. Kondomit auttaa suojaamaan sukupuolitaudeilta. Kondomit ovat laajalti saatavilla.
 • Joitakin haittoja - ne eivät ole aivan yhtä luotettavia kuin muut menetelmät. Niiden on käytettävä oikein joka kerta kun seksiä. Miesten kondomit joskus jakaa.

Tämä edellyttää hedelmällisyyttä tietoisuutta - tehokas, jos se tehdään oikein. Se vaatii sitoutumista ja säännöllinen tarkastaminen hedelmällisyyden indikaattoreita, kuten kehon lämpötilaa ja kohdunkaulan eritteiden.

 • Joitakin etuja - ei ole sivuvaikutuksia tai lääketieteellisiä riskejä.
 • Joitakin haittoja, - ne eivät välttämättä ole niin luotettavia kuin muut menetelmät. Hedelmällisyys tietoisuutta tarvitsee asianmukaista opetusta ja kestää 3-6 kiimakiertojen oppia kunnolla.

Ehkäisyn injektio (esim. Depo-Provera ® ja noristerat ®)

Tämä sisältää keltarauhashormonia hormoni, joka vapauttaa hitaasti kehoon. Se on yli 99%. Tämä tarkoittaa, että se on yhtä tehokas kuin sterilointi. Se toimii estämällä ovulaation ja on myös vastaavia toimia kuin POP. Injektio tarvitaan joka 8-12 viikkoa.

 • Joitakin etuja - se on erittäin tehokas. Sinun ei tarvitse muistaa ottaa pillereitä.
 • Joitakin haittoja - aikoja voi tulla epäsäännöllistä (mutta usein kevyempiä tai lopettaa kokonaan). Jotkut naiset on sivuvaikutuksia. Injektio ei voi kumota, joten jos haittavaikutuksia esiintyy, ne voivat kestää kauemmin kuin 8-12 viikkoa.

Injektio on turvallinen, jos sinulla on ollut aivohalvaus, sydänkohtaus tai kärsinyt verihyytymä aiemmin. Ei ole lisääntynyt riski sairastua rintasyöpään, jos käytät ehkäisyä injektio.

Pitkäaikainen käyttö pelkästään progestiinia injektio voi liittyä vähentää tiheys (vahvuus) ja luut. Tämä palautuu normaaliksi lopettamisen jälkeen käyttäen pistoksen.

Ehkäisymenetelmää injektio on yleensä pysähtyy, kun olet saavuttanut 50 vuoden iässä ja toinen ehkäisymenetelmää sitten käyttää.

Ehkäisykapselit (kuten nexplanon ®)

Implantti on pieni laite asetetaan ihon alle. Se sisältää keltarauhashormonia hormoni, joka vapauttaa hitaasti kehoon. Se on yli 99%, mikä tarkoittaa, että se on yhtä tehokas kuin sterilointi. Se toimii samalla tavalla ehkäisymenetelmää injektion. Siihen liittyy pieni pienen toiminnon avulla puudute. Jokainen kestää kolme vuotta.

 • Joitakin etuja - se on erittäin tehokas. Sinun ei tarvitse muistaa ottaa pillereitä.
 • Joitakin haittoja - aikoja voi tulla epäsäännöllistä (mutta usein kevyempiä tai lopettaa kokonaan). Jotkut naiset kehittävät sivuvaikutuksia, mutta niillä on taipumus asettua muutaman ensimmäisen kuukauden aikana.

Implantti on turvallinen, jos sinulla on ollut aivohalvaus, sydänkohtaus tai kärsinyt verihyytymä aiemmin.

Milloin ehkäisymenetelmää turvallisesti pysäyttää? Kuinka tehokas ehkäisyä?
Milloin ehkäisymenetelmää turvallisesti pysäyttää? Kuinka tehokas ehkäisyä?

Implantti voidaan jatkaa kunnes 55 vuotta, jonka jälkeen sinun ei enää tarvitse käyttää ehkäisyä.

Kohdunsisäiselle laite

Kohdunsisäiselle laite (IUCD) on muovi-ja kupari laite, joka laitetaan kohtuun. Se kestää vähintään viisi vuotta. Se toimii pääasiassa lopettamalla muna ja siittiöiden kokouksessa. Se voi myös estää hedelmöittyneen munasolun kiinnittymisen kohdun limakalvo. Kupari on myös spermicidal vaikutus (tappaa siittiöitä).

 • Joitakin etuja - se on erittäin tehokas. Sinun ei tarvitse muistaa ottaa pillereitä.
 • Joitakin haittoja - aikoja voi saada raskaampia tai enemmän tuskallista. On pieni riski vakavia ongelmia.

Se voi olla yhteinen ovat tiputtelua, niukkaa vuotoa, raskas tai kauemmin ensimmäisen 3-6 kuukautta sen jälkeen, kun IUCD asetettu.

Jos sinulla on IUCD lisätään, kun olet 40-vuotiaalla tai yli, niin tämä voi pysyä paikoillaan, kunnes olet käynyt läpi vaihdevuodet ja ei enää tarvitse ehkäisyä. Eli yhden vuoden jälkeen kuukautiset loppuvat, jos olet yli 50 vuotta, tai kahden vuoden jälkeen kuukautiset loppuvat, jos ovat iältään alle 50 vuotta

Kohdunsisäisestä

Hormonia vapauttava kierukka kutsutaan kohdunsisäisestä (IUS) on muovinen laite, joka sisältää keltarauhashormonia hormoni. Se laitetaan kohtuun samalla tavalla IUCD. Progestiinia vapautuu hitaasti mutta tasaisesti. Se on yli 99%. Se toimii tekemällä limakalvon kohdun ohuempi, joten se on vähemmän todennäköisesti hyväksymään hedelmöittyneen munasolun. Se myös paksuntaa limaa kohdunkaula. Sitä käytetään myös käsitellä raskaita aikoja.

 • Joitakin etuja - se on erittäin tehokas. Sinun ei tarvitse muistaa ottaa pillereitä. Jaksot tullut valoa tai lopettaa kokonaan.
 • Joitakin haittoja - haittavaikutuksia saattaa esiintyä muiden progestiinia menetelmiä, kuten POP, implantin ja injektio. Ne ovat kuitenkin paljon vähemmän todennäköistä, kuten hormoni rajoittuu pääasiassa kohtuun (pieni joutuu verenkiertoon).

Hormonikierukka on turvallinen, jos sinulla on ollut aivohalvaus, sydänkohtaus tai kärsinyt verihyytymä aiemmin.

Hormonikierukka voidaan jatkaa kunnes 55 vuotta, jonka jälkeen sinun ei enää tarvitse käyttää ehkäisyä.

Sinä ja kumppanisi voi ovat päättäneet, että haluat enemmän pysyvää ehkäisymenetelmää. Sterilointi liittyy toimintaan. Se on yli 99%. Vasektomia (mies sterilointi) lakkaa siittiöiden matkalla kivekset. Nainen sterilointi estää muna liikennöinti munanjohtimet tavata spermaa. Vasektomia on helpompaa ja tehokkaampaa kuin naisen sterilointi.

 • Joitakin etuja - se on erittäin tehokas. Sinun ei tarvitse ajatella muita ehkäisystä.
 • Jotkut haitat - se on hyvin vaikea peruuttaa. Nainen sterilointi tarvitsee yleensä nukutuksessa.

Jälkiehkäisy voidaan käyttää milloin tahansa, jos seksiä ilman ehkäisyä. Lisäksi, jos olet harrastanut seksiä, mutta siellä oli erehdyksessä ehkäisyä. Esimerkiksi split kondomia tai jos unohdat ottaa tavallisesta pillerit.

 • Jälkiehkäisy pillereitä - ovat yleensä tehokkaita, jos aloitettu 72 tunnin kuluessa suojaamattomasta yhdynnästä. Niitä voi ostaa apteekista tai lääkärin määräämiä. He työskentelevät joko estämällä tai lykkää ovulaation tai estämällä hedelmöittyneen munasolun asettumasta kohtu (kohdun).
 • IUCD - lisätty lääkäri tai hoitaja voi käyttää jälkiehkäisyn jopa viisi päivää suojaamattoman yhdynnän jälkeen.

Koska hormonikorvaushoito (HRT) sisältää hyvin alhainen hormoneja, se ei toimi ehkäisyä. Ellet meni läpi vaihdevuodet (ei ollut ajan yhden vuoden, jos yli 50-vuotiaille tai kaksi vuotta, jos alle 50-vuotiaalla) ennen kuin alkoi HRT, sinun kannattaa käyttää ehkäisyä kunnes olet 55-vuotias.

Jos hormonikorvaushoitoa niin voit ottaa POP tai on IUCD tai hormonikierukka asetettu. Vaihtoehtoisesti monet naiset haluavat käyttää mekaanista ehkäisymenetelmää.

Tämä seloste on vain lyhyt huomioon käytettävissä ehkäisymenetelmistä noin vaihdevuodet. Kysy käytännössä hoitaja, lääkäri tai apteekkiin, jos haluat tarkempia tietoja kaikista näistä menetelmistä.

FPA (entinen perhesuunnittelu yhdistys) tarjoaa myös tietoa ja neuvoja.
Kelan puhelinpalvelu: 0845 310 1334 tai vierailla niiden verkkosivuilla www.fpa.org.uk

Tutustu näihin