Ehkäisyn emätinrenkaaksi

Ehkäisymenetelmää emättimen rengas on tehokasta ehkäisyä. Se sisältää yhdistelmän hormonien, kuten yhdistetyn pilleri. Se työnnetään emättimeen, jossa se pysyy kolme viikkoa. Sinulla on tasan yksi rengattomana viikkoa ennen kuin laitat uuden renkaan paikallaan. Yleisiä haittavaikutuksia ovat päänsärky, kipeä emättimeen ja valkovuoto. Nämä tapahtuu noin 1 20 naista.

Se on joustava, läpinäkyvä rengas, joka on hieman yli 5 cm halkaisijaltaan. Se sisältää kaksi hormonia, kuten ehkäisypillereitä. Nämä hormonit ovat vaikutuksia elimistössä, jotka estävät sinua tulemasta raskaaksi.

Ehkäisymenetelmää emätinrenkaaksi sisältää estrogeenia ja progestiinia. Ne imeytyvät ihon läpi emättimeen. Ne toimivat kolmella tavalla raskauden ehkäisemiseksi:

 • Ne muuttavat kehon hormonitasapainoon niin, että munasarjat eivät ole ovulaatiota (tuota muna).
 • Ne aiheuttavat limaa tekemät kaulan kohdun (kohdunkaula) paksuuntua ja muodostaa limakalvojen pistoke. Tämä vaikeuttaa siittiöiden saada läpi kohtuun (kohtu) hedelmöittää munasolun.
 • He myös kohdun limakalvon ohuempi. Tämän vuoksi on vähemmän todennäköistä, että hedelmöittynyt munasolu voi kiinnittyä kohtuun.

Ehkäisymenetelmää emättimen rengas on erittäin tehokas. Alle 1 nainen 100 tulee raskaaksi tällä lomakkeella ehkäisymenetelmää vuodessa. Se on suunnilleen yhtä tehokas kuin yhdistetyn ehkäisypillereiden (COCP).

Ehkäisyn emättimen rengas. Mikä on ehkäisyväline emätinrenkaaksi?
Ehkäisyn emättimen rengas. Mikä on ehkäisyväline emätinrenkaaksi?

Ensimmäisenä päivänä kuukautisten, laitat uusi rengas emättimeen. Se on hyvin joustava ja voit puristaa sitä, laittaa se helposti. Etsi asennossa rengas, joka on mukava sinulle. Asemaa rengas ei vaikuta siihen, miten hyvin se toimii. Jos et ole varma, miten tämä, voit joko tarkastella seloste, joka tulee paketin mukana, tai kysy käytännössä sairaanhoitaja tai GP neuvoa.

Voit myös lisätä rengas päivänä 2-5 kuukautisten, mutta sinun tulisi käyttää kondomia (ylimääräisenä varotoimena) seitsemän päivää.

Jätät rengas paikallaan kolme viikkoa. Tänä aikana kannattaa tarkistaa säännöllisesti, että se on siellä. Poistat rengas koukkaaminen sitä sormella. Tasan viikko myöhemmin laittaa uusi rengas uudelleen.

Voit käyttää tamponeja ja seksiä turvallisesti sen paikalleen. Jos rengas putoaa pois seksin aikana, se on korvattava kolmen tunnin.

Verenvuoto (aikoja) on hyvin hallinnassa tällä menetelmällä verrattuna COCP. Jotkut naiset pilleri on ns läpäisyvuotoja. Tämä tarkoittaa, että ne ovat verenvuoto ennen kuukautisia johtuu. Tämä yleensä tapahtuu harvemmin, kun käytät emätinrenkaaksi. Vuoto tapahtuu normaalisti viikolla, kun ehkäisymenetelmää emätinrenkaaksi ei emättimeen.

Koska jätät rengas paikallaan kolme viikkoa, sinun ei tarvitse muistaa ottaa pilleri joka päivä. Sinun tarvitsee vain muistaa ottaa se pois kolmen viikon kuluttua ja laittaa uusi rengas viikkoa myöhemmin.

Hormonit imeytyvät emättimen ihon sijaan, että ne niellä tabletteja ja läpi suolen. Tämä tarkoittaa sitä, että vatsavaivat (oksentelu tai ripuli) ei vaikuta miten tehokkaasti ehkäisyä on.

 • Kumppanisi voi tuntea rengas seksin aikana. Älä poistetaan säännöllisesti ehkäisyä emätinrengas tai sen teho heikkenee.
 • Saatat olla tietoinen renkaan emättimeen. Jotkut saattavat löytää tämän epämiellyttävän.
 • Joskus rengas putoaa pois. Pese se hana kylmällä tai haalealla vedellä ja laita se takaisin sisään Jos olet käyttänyt rengas oikein seitsemän päivää ennen se tuli ulos, rengas voi olla pois jopa 48 tuntia, ilman saada ylimääräistä ehkäisyä. Jos tarvitset ylimääräistä ehkäisyä (kuten kumppanisi kondomia), sinun pitäisi käyttää sitä, kunnes rengas on ollut voimassa seitsemän päivää. Jos rengas putoaa viikolla 3 (ennen rengattomana viikossa), voi mennä ohi rengattomana viikon pois ja laittaa uusi rengas sijaan.
 • Joskus rengas voi rikkoa taas emättimessä. Jos näin tapahtuu, sinun pitäisi poistaa rikki rengas ja aseta uusi.
 • Jos näin tapahtuu, voit olla vaarassa raskauden ja otettava yhteyttä perhesuunnittelu hoitajalle tai lääkärille.

Nämä ovat yleisimpiä valituksia. Nämä syyt täytetään 1 3 naisilla, jotka käyttävät ehkäisyä emätinrenkaaksi päättävät luopua.

Muita vakavia terveysriskejä ovat paljon harvinaisempia ja tapahtuu niin usein kuin COCP. Katso erillinen lehtinen Yhdistetty ehkäisypillereiden lisätietoja.

Yleensä ehkäisymenetelmää emätinrenkaaksi on hyvin siedetty. Yleisimmät sivuvaikutukset ovat päänsärky, kipeä emättimeen ja valkovuoto. Näitä esiintyy noin 1 20 naista.

Jos jätät ehkäisyvälineiden emätinrenkaaksi paikallaan jopa neljä viikkoa, ota se niin pian kuin muistat. Yhden viikon ilman sitä, niin vaihda uusi rengas normaalisti.

Mitä etuja käyttämällä ehkäisyä emätinrenkaaksi? Onko haittoja käyttämällä sitä?
Mitä etuja käyttämällä ehkäisyä emätinrenkaaksi? Onko haittoja käyttämällä sitä?

Jos jätät ehkäisyvälineiden emätinrenkaaksi paikallaan yli neljän viikon ajan, sen ehkäisyteho on saattanut vähentää. Poista rengas heti kun muistat ja laittaa uuden ehkäisymenetelmän emätinrenkaan ilman taukoa. Lisäehkäisyä kuten kondomia yhdynnän aikana suositellaan seitsemän päivää, jos käytetään rengas viisi viikkoa tai enemmän. Jos se on alle viisi viikon ajan ei tarvitse lisäehkäisyä. Jos olet epävarma, kysy käytännössä tai perhesuunnittelu hoitajalle tai lääkärille.

Jos unohdat lisätä uuden renkaan jälkeen seitsemän päivän tauko, kannattaa laittaa uusi rengas niin pian kuin muistat. Sinun tulisi myös käyttää muita ehkäisyä (kondomia) seitsemän päivää. Saatat tulla raskaaksi, jos harrastat seksiä, kun olet unohtanut laittaa uusi rengas paikoilleen.

Jos sinulla on suositeltavaa, että sinun ei pitäisi käyttää COCP, sinun pitäisi myös käyttää ehkäisyä emätinrenkaaksi. Tämä voi olla, koska sinulla on riskitekijöitä laskimoveritulpan (verihyytymiä). Jos sinulla on kaksi tai useampi seuraavista riskitekijöistä sinun ei pitäisi käyttää sitä:

 • Suvussa laskimotromboembolia (veritulppa) on ensimmäisen asteen sukulaisella (esim. sisko, äiti) iältään alle 45 vuotta.
 • Ylipaino. Lääkäri tai sairaanhoitaja voi treenata painoindeksi (BMI). Tämä mittaa kuinka paljon painat liittyvät pituuteen. Jos BMI on yli 30 kg / m 2 ja sinulla on muita riskitekijöitä veritulppa, saatat olla suositeltavaa löytää toinen menetelmä. Sinun ei pitäisi käyttää rengas, jos BMI on yli 39 kg / m 2, vaikka sinulla ei ole muita riskitekijöitä.
 • Jos et ole kovin mobiili pitkään - esimerkiksi jos olet pyörätuolissa tai pyydä jalka kipsissä.
 • Historia pinnallinen tromboflebiitti (jos suonet pinnalla jalat tulee punainen ja kipeä).

Jos sinulla on riskitekijöitä valtimotauti (verenkiertohäiriöitä) niin saatat myös neuvotaan olemaan käyttämättä ehkäisyä emätinrenkaaksi. Jos sinulla on kaksi tai useampi seuraavista riskitekijöistä sinun ei pitäisi käyttää sitä:

 • Suvussa valtimotauti (verenkiertohäiriöitä) on ensimmäisen asteen sukulaisella (esim. sisko, äiti) iältään alle 45 vuotta.
 • Diabetes: jos sinulla on ollut diabetes jo yli 20 vuotta ei pidä käyttää rengasta, vaikka sinulla ei ole muita riskitekijöitä.
 • Kohonnut verenpaine: korkea verenpaine ei ole hallinnassa hoitoon.
 • Tupakointi: sinun ei pitäisi käyttää rengas jos poltat vähintään 40 savuketta päivässä, vaikka sinulla ei ole muita riskitekijöitä.
 • Ikä yli 35 vuotta: sinun ei pitäisi käyttää kehässä, jos olet yli 50 vuotta.

Jos sinulla on emättimen laskeuma, saatat löytää se vaikea pitää renkaan paikallaan. Jos sinulla on ongelmia ummetus, voit myös vaikea pitää renkaan paikallaan.

GP, käytännössä sairaanhoitaja, Perhesuunnitteluneuvolan ja proviisorin ovat hyviä tietolähteitä, jos sinulla on kysyttävää.

Lisäohjeita ja tietoa

FPA

Tutustu näihin