Emättimen hiivatulehdus

Monet naiset ovat satunnaista bout emättimen hiivatulehdus. Se johtuu infektio hiivasieni Candida spp. Hoitovaihtoehdot ovat tabletti, joka voi ottaa suun kautta, tai anti-sammas pessaries että voit lisätä emättimeen. On myös anti-sammas kerma, että voit hieroa ihoa noin emättimen (ulkosynnyttimet) tarvittaessa. Hoito toimii yleensä hyvin. Kuitenkin jotkut naiset ovat toistuvia jaksoja sammas jotka saattavat tarvita pidemmän hoitojakson.

Sammas on infektion aiheuttama hiivasieni Candida spp. Pieniä määriä Candida spp. yleisesti elävät ihon ja ympärillä emättimen alue. Nämä ovat yleensä vaarattomia. Immuunijärjestelmää ja harmittomia bakteereja, jotka yleensä myös elävät ihon ja emättimen yleensä lopettaa Candida spp. alkaen kukoistava. Kuitenkin, kun olosuhteet ovat hyvät Candida spp., Numerot lisääntyä ja voi hyökätä emättimeen ja aiheuttaa oireita.

Ehtoja eniten halunnut Candida spp. ovat lämmin, kostea, airless ruumiinosat. Siksi emätin on yleisin sivusto candida-infektiot. Muut kehon alueille, jotka ovat alttiita candidal infektio ovat nivusiin, suun, ja vaippa-alueen vauvoja.

Useimmat syyt sammas ovat seurausta Candida albicans, mutta joskus muita Candida spp., Kuten Candida glabrata tai Candida tropicalis, ovat syy.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Emättimen hiivatulehdus. Mitä oireita emättimen hiivatulehdus?
Emättimen hiivatulehdus. Mitä oireita emättimen hiivatulehdus?

Sammas on toiseksi yleisin syy valkovuoto. (Yleisin syy valkovuoto on bakteeri vaginosis. Erillinen lehtinen "bakteeri vaginosis" antaa lisätietoja.)

Vuotoa sammas on yleensä kermanvalkoinen ja melko paksua, mutta on joskus vetistä. Se voi aiheuttaa kutinaa, punoitusta, kipua tai tuskaa noin ulkopuolelle emättimen (ulkosynnyttimet). Vuotoa sammas ei yleensä haista. Jotkut naiset voivat olla kipua tai epämukavuutta samalla seksiä tai vaikka virtsatessa, jos heillä on sammas.

Joskus oireet ovat vähäisiä ja selvittää omasta. Usein oireet voivat olla melko ärsyttävää ja ei mene ilman hoitoa.

Sammas ei vahingoita emättimeen, ja se ei ole levinnyt vahingoittaa kohtu (kohtu). Jos olet raskaana, sammas ei vahingoita lastasi.

Yli puolet kaikista naisista on ainakin yksi bout sammas elämässään. Useimmissa tapauksissa se kehittyy ilman mitään näkyvää syytä. Tietyt tekijät voivat tehdä sammas todennäköisesti kehittää. Emättimen sisältää limaa ja joitakin harmittomia bakteereja, jotka auttavat puolustamaan emätin candida-infektiot (ja muiden bakteereita). Nämä luonnolliset puolustusmekanismit voidaan muuttaa tai järkyttää tietyissä tilanteissa - esimerkiksi silloin, kun olet raskaana, jos sinulla on diabetes tai jos käytät antibiootteja. Joten, näissä tilanteissa, saatat olla suurempi todennäköisyys sairastua sammas.

Ihmiset, joilla on huono immuunijärjestelmä ovat myös alttiimpia saamaan sammas - esimerkiksi ihmisiä kemoterapiaa tiettyjä syöpiä, ihmiset ottavat suuria annoksia steroideja, jne.

Sinun ei aina tarvitse testi diagnosoida sammas. Diagnoosi perustuu usein tyypillisiä oireita ja merkkejä. On kuitenkin tärkeää, että et pidä olettaa, että valkovuoto on sammas. On muitakin syitä valkovuoto. Jos et ole koskaan ollut sammas ennen, niin näet lääkäri tai hoitaja vahvistaa diagnoosin ja neuvoja hoitoon. Lääkäri tai sairaanhoitaja voi tutkia sinut. Ei kokeet voivat olla tarpeen, jos oireet ja merkit ovat tyypillisiä. Kuitenkin lääkäri tai hoitaja voi ottaa pieniä näytteitä vastuuvapauden kostutettua jos syy vastuuvapautta ei ole selvä. Kostutettua sitten lähetetään laboratorioon vahvistaa syy vastuuvapauden.

Ajankohtaisia ​​sammas hoito

Nämä ovat emätinpuikot ja voiteet, jotka asetat emättimeen asetin. Ne sisältävät hiivan lääkkeitä, kuten Klotrimatsoli econazole tai miconazole. Tavallisesti yhden suuren annoksen emättimeen riittää tyhjentää bout sammas. Voit kuitenkin halutessasi myös hieroa joitakin anti-sammas voidetta iholle ympärillä emättimen (ulkosynnyttimet) muutaman päivän, varsinkin jos se on kutiava. Saat ajankohtaisia ​​hoitoja reseptiä, tai voit ostaa niitä apteekista ilman reseptiä. Sivuvaikutukset ovat harvinaisia, mutta lukea tiedotteen mukana hoito täydelliset tiedot.

Yleensä voit käyttää näitä ajankohtaisia ​​hoitoja, jos olet raskaana, mutta sinun pitäisi aina tarkistaa lääkäriltä tai apteekista. Hoito voidaan tarvita enää raskauden aikana.

Huom: jotkut pessaries ja voiteet voivat vaurioittaa kondomeja ja kalvot ja vaikuttaa niiden käyttö ehkäisyä.

Tabletit

Kaksi vaihtoehtoa. Flukonatsoli, joka otetaan kerta-annoksena tai itrakonatsolin joka otetaan kahtena annoksena saman päivän aikana. Voit saada näitä hoitoja reseptillä, ja voit myös ostaa flukonatsoli ilman reseptiä apteekeista. Sivuvaikutukset ovat harvinaisia, mutta aina lukea tiedotteen mukana hoito täydelliset tiedot. Älä ota näitä hoitoja, jos olet raskaana tai imetät. Voit myös hieroa joitakin anti-hiiva voidetta iholle ympäri vagina muutaman päivän, varsinkin jos se on kutiava.

Huom: tabletit ja ajankohtaisia ​​hoitoja uskotaan olevan yhtä tehokkaita. Tabletit ovat käteviä, mutta ne ovat kalliimpia kuin useimmat ajankohtaisista hoitoja.

Muita asioita, jotka voivat auttaa

Jos sinulla on hiivatulehdus, voit löytää myös seuraavat asiat auttavat lievittää oireita:

 • Välttäminen yllään tiukkoja vaatteita, erityisesti vaatteet on valmistettu synteettisistä materiaaleista. Väljä, luonnonkuitu alusvaatteet voi olla parempi.
 • Välttämällä tuoksuva tuotteita ympäri emättimen alue, kuten saippuat ja suihkugeelit, sillä ne voivat aiheuttaa lisää ärsytystä.

Jos sinulla on vielä oireita viikon kuluttua hoidon aloittamisesta, katso lääkäri tai hoitaja. Hoito ei poista oireita jopa 1 5 tapauksessa. Miksi hoito voi epäonnistua myös:

 • Oireet voivat olla seurausta sammas. On muitakin syitä valkovuoto. Myös, sammas voi esiintyä samaan aikaan kuin toinen infektio. Voit joutua testejä, kuten emättimen kostutettua selventää oireiden syy.
 • Useimmat jaksoja sammas on aiheuttanut Candida albicans. Kuitenkin noin 1 10 jaksoja sammas aiheuttaa muita kantoja Candida spp., Kuten Candida glabrata. Näitä ei saa niin helposti hoidettu tavallista anti-sammas lääkkeitä.
 • Et ehkä ole käytetty hoitoon oikein.
 • Olet ehkä ollut nopea toistumisen uuden sammas infektio. (Tämä on todennäköisempää, jos käytät antibiootteja, tai jos sinulla on diagnosoimatta tai huonossa hoitotasapainossa oleva diabetes.)
 • "Luonnollinen" korjaustoimenpiteitä hiivatulehdus ovat: live jogurttia emättimeen, lisäämällä etikkaa tai ruokasoodaa ja kylpy muuttaa happamuutta emättimen tamponeja kyllästetty teepuuöljy. Kuitenkin tällä hetkellä on vain vähän tieteellistä näyttöä siitä, että nämä korjaustoimenpiteet työtä, mutta jotkut naiset saattavat huomata, että ne auttavat rauhoittaa oireita.
 • Sammas ei sukupuolitautitartuntaa. Candida spp. on hiiva alkio, jota esiintyy iholla ja emättimen. Syistä ole aivan selvää, joskus moninkertaistaa aiheuttaa oireita.
 • Mies seksikumppaneita ei tarvitse hoitoa, ellei heillä oireita sammas niiden penis. Oireet miehillä ovat punoitus, kutina ja arkuus ja esinahan ja pään (terska) on penis. Naiset eivät saalis sammas ihmisiltä, ​​joilla ei ole oireita.
 • Sammas esiintyy yleisemmin raskaana oleville naisille, ja voi olla vaikea poistaa. Se voi kestää useita päiviä ajankohtainen hoito tyhjentää sammas, jos olet raskaana.
 • Jotkut naiset kehittävät toistuvia sammas. Tämä on määritelty olevan jakson sammas neljä tai useampia kertoja vuodessa. Jos näin tapahtuu, ota yhteyttä lääkäriin neuvoja ennaltaehkäisevän hoidon. (Katso myös erillinen lehtinen "Rastas - Toistuva Emättimen".)

Jos sinulla on ollut sammas aiemmin ja samat oireet uusiutuvat, niin se on yleinen käytäntö käsitellä sitä ilman tutkimusta tai testejä. Monet naiset tietävät, milloin he ovat sammas ja hoitaa sitä itse. Voit ostaa tehokkaita hoitoja (edellä) ilman reseptiä apteekeista.

Muista kuitenkin, valkovuoto tai vulval kutina voi johtua useista syistä. Joten, älä oleta kaikkien päästöjä tai kutinaa ovat sammas. Seuraavassa on opas siitä, milloin se voi olla parasta nähdä lääkärille, jos luulet, että saatat olla sammas. Jos:

 • Ovat alle 16 tai yli 60-vuotiaita.
 • Raskaana.
 • On epänormaali emätin verenvuotoa.
 • On alavatsakipuja.
 • Ovat huonovointiseksi itseesi lisäksi emättimen ja ulkosynnyttimien oireita.
 • On oireita, jotka eivät ole täysin sama kuin edellinen bout sammas. Esimerkiksi jos vastuuvapaus on paha haju, tai se sinua kehittämään haavaumia tai rakkuloita vieressä emättimeen.
 • On ollut kaksi episodia sammas kuusi kuukautta ja ei ole kuultu lääkärin tai sairaanhoitajan tästä yli vuoden.
 • On ollut aiemmin sukupuoliteitse tarttuvien infektioiden (tai kumppanisi on).
 • On ollut aiemmin huono reaktio anti-sammas lääkitystä tai hoitoja.
 • On heikentynyt immuunijärjestelmä - esimerkiksi jos olet kemoterapiaa syövän hoitoon tai käytät pitkäaikaista steroidi lääkitys jostain syystä.

Ja jos et hemmotella itseäsi, katso lääkärille, jos oireet eivät poista hoitoon.

Tutustu näihin