Ensisijainen maksasyöpää

Ensisijainen maksasyövän on silloin, kun syöpä on peräisin maksassa. (Secondary maksasyövän on, jos syöpä leviää maksaan toisesta kehon osaa.) Ensisijainen maksasyöpää on harvinaista Britanniassa, mutta yhteinen tietyissä osissa maailmaa. Isossa-Britanniassa, useimmiten kehittyä komplikaatio maksakirroosi (arpeutuminen maksa). Yleisesti näkymät ovat huonot. Leikkaus poistaa syöpä on vaihtoehto harvoissa tapauksissa, ja jos se on mahdollista, antaa parhaat mahdollisuudet parannuskeinoa.

Maksassa on oikeassa yläosassa vatsan. Sillä on monia toimintoja, jotka ovat:

 • Tallentaminen glykogeenin (polttoaine elin), joka on valmistettu sokereista. Tarvittaessa glykogeenin hajoaa glukoosiksi, joka vapautuu verenkiertoon.
 • Auttaa käsitellä rasvoja ja proteiineja sulavaa ruokaa.
 • Making proteiineja, jotka ovat välttämättömiä veren hyytymistä (hyytymistekijöiden).
 • Auttaa käsitellä ja / tai poistaa alkoholi, monenlaisia ​​lääkkeitä, myrkkyjä ja myrkkyjä kehosta.
 • Making sapen joka kulkee maksan suoliston alas sappitiehyen. Sappi hajoaa rasvat elintarvikkeiden niin, että ne voivat imeytyä suoliston.

Syöpä on sairaus soluja elimistössä. Runko on valmistettu ylös miljoonia pieniä soluja. On olemassa monia erilaisia ​​solu kehossa, ja on olemassa monia erilaisia ​​syöpää, jotka syntyvät eri soluun. Mikä kaikki syöpien on yhteistä se, että syöpäsolut ovat epänormaaleja ja lisääntyvät käsistä.

Pahanlaatuinen kasvain on kiinteä tai kasvua kudoksen koostua syöpäsoluja, jotka edelleen lisääntyä. Kun he kasvavat, pahanlaatuiset kasvaimet hyökätä läheiseen kudoksiin ja elimiin, jotka voivat aiheuttaa vahinkoa. Pahanlaatuiset kasvaimet voivat levitä myös muihin kehon osiin. Tämä tapahtuu, jos jotkin solut katkaista ensimmäisestä (ensisijainen) kasvain ja kuljetetaan verenkiertoon tai imusolmukkeiden kanavat muihin kehon osiin. Nämä pienet ryhmät soluja voidaan sitten kerrotaan muodostamaan toissijainen kasvaimia (etäpesäkkeet) yhden tai useamman kehon osiin. Näitä toissijaisia ​​kasvaimet voivat sitten kasvaa, hyökätä ja vahingoittaa lähellä kudosten ja levitä uudelleen.

Jotkut syövät ovat vakavampia kuin toiset, jotkut ovat helpommin kohdellaan kuin toiset (varsinkin jos diagnosoitu varhaisessa vaiheessa), jotkut ovat parempia näkymiä (ennuste) kuin toiset.

Joten, syöpä ei ole vain yksi ehto. Kussakin tapauksessa on tärkeää tietää tarkalleen, mitä syöpä on kehittynyt, kuinka suuri se on tullut, ja onko se on levinnyt. Näin voit saada luotettavaa tietoa hoitovaihtoehdoista ja näkymät. (Katso erillinen lehtinen Cancer - Mitkä ovat syöpä ja kasvaimia? lisätietoja syövästä yleensä.)

Maksasyöpää voidaan jakaa ensisijainen maksasyövän ja toissijainen maksasyövän:

 • Ensisijainen maksasyövän tarkoittaa, että syöpä alkoi (alkunsa) maksassa. Isossa-Britanniassa, ensisijainen maksasyövän on harvinaista. On noin 3000 primaarisen maksasyövän vuosittain Britanniassa. Sitä esiintyy yleisimmin ihmiset yli 65-vuotiaille. Kuitenkin maailmassa, se on yksi yleisimmistä syövistä.
 • Toissijainen (metastatic) maksasyövän tarkoittaa, että syöpä, joka alkoi toisessa kehon osassa on levinnyt maksaan. Monet syöpätyypit voi levitä maksaan. Yleisimmin, syövät suolen, haima, vatsa -, keuhko-tai rinnan. Käyttäytyminen, käsittely ja näkymät toisen maksan syövät ovat usein aivan erilaiset ensisijainen maksasyövän.
Ensisijainen maksasyöpää. Loput tämä seloste on vain noin ensisijainen maksasyövän.
Ensisijainen maksasyöpää. Loput tämä seloste on vain noin ensisijainen maksasyövän.

Loput tämä seloste on vain noin ensisijainen maksasyövän. Erityisesti se on noin hepatooma, yleisin ensisijainen maksasyövän.

On olemassa erilaisia ​​ensisijainen maksasyövän, jotka ovat:

 • Hepatooma. Tämä on yleisin tyyppi (noin 9 10 tapauksessa). Sitä kutsutaan Maksasolusyövän (HCC). Tämän tyyppinen syöpä on peräisin maksasolujen (maksasolujen), joka tulee syöpä. (Suurin osa maksan koostuu hepatosyyteistä). Hepatooma yleisimmin kehittyy komplikaatio maksan sairaudet, kuten maksakirroosi (arpeutuminen maksa) tai tyypit hepatiitti (maksatulehdus).
 • Fibrolamellar hepatooma on harvinainen alatyypin hepatooma. Se tyypillisesti kehittyy maksan joka oli aiemmin terve.
 • Kolangiokarsinooma. Tämä on harvinaista. Se kehittää soluista, jotka reunustavat sappitiehyen.
 • Hepatoblastoma. Tämä on harvinainen syöpä, joka esiintyy joillakin pienten lasten kanssa.
 • Angiosarcoma. Tämä on harvinaista. Se kehittyy verisuonisolut tapahtuu maksassa.

Syöpäkasvain alkaa yhdestä epänormaali solujen. Selvittää, miksi solu tulee syöpä on epäselvä. Uskotaan, että jotain vahingoista tai muuttaa tiettyjen geenien solussa. Tämä tekee solun epänormaali ja moninkertaistaa käsistä. (Katso erillinen lehtinen Mikä aiheuttaa syöpää? tarkemmin.)

Useimmat ihmiset, jotka kehittävät ensisijainen maksasyövän on yksi tai useampi seuraavista riskitekijöistä, jotka näyttävät tehdä maksan solujen alttiimpia tulossa syöpä:

 • Maksakirroosi. Tämä on sairaus, joka aiheuttaa arpeutuminen maksa. Se on yleensä edetä hitaasti. Isossa-Britanniassa, yleisiä syitä maksakirroosi ovat runsas alkoholin juominen ja hepatiitti C. On kuitenkin olemassa monia muita syitä maksakirroosi. Huom: useimmat ihmiset, joilla on maksakirroosi eivät kehittää maksasyövän - se esiintyy vain pieni joukko ihmisiä, joilla on maksakirroosi.
 • Pitkäaikainen infektio hepatiitti B- tai hepatiitti C- virus. Se kestää yleensä 20-30 vuotta sen jälkeen, kun ensimmäinen tartunta kehittää ensisijainen maksasyövän. Infektio näitä viruksia ei ole yleinen Britanniassa, mutta se on yleistymässä. Nämä ovat kuitenkin yhteisiä infektioita maailmassa, erityisesti Aasiassa ja Afrikassa. Monet pienten lasten kanssa näillä alueilla on hepatiitti B-virus. Siksi ensisijainen maksasyövän on yleisin syöpä nuorilla aikuisilla näillä alueilla maailmassa (kehitysmaissa 20-30 vuotta sen jälkeen, kun ensimmäisen tartunnan).
 • Nauttiminen jotkut myrkyt tai myrkkyjä. Esimerkiksi tunnettu riskitekijä on myrkkyä nimeltä aflatoksiini pilaavan jotkut elintarvikkeet (esim. homeisia maapähkinöitä), pääasiassa kehitysmaissa.
 • Jotkin sairaudet, jotka aiheuttavat pysyviä suolistotulehdus lisäävät hieman kehittää cholangiocarcinoma (harvinaista tyyppi ensisijainen maksasyövän) - esimerkiksi haavainen paksusuolen tulehdus.
 • On olemassa jonkin verran näyttöä siitä, että tupakointi voi lisätä riskiä.
 • Loisinfektio (maksan onnenpotku), joka esiintyy pääasiassa Afrikassa ja Aasiassa lisää riskiä sairastua cholangiocarcinoma.

Ei voi olla mitään oireita alkuvaiheessa sairauden. Koska syöpä kasvaa, ensimmäiset oireet kehittää voi olla varsin epämääräinen ja epäspesifinen. Esimerkiksi yleinen huonovointisuus, pahoinvointi (kuvotus), ruokahaluttomuus, laihtuminen ja väsymys. Monet ihmiset, jotka kehittävät ensisijainen maksasyövän on jo oireita maksakirroosi. Jos sinulla on jo maksakirroosi ja terveys heikkenee melko nopeasti, syynä voi olla maksasyöpää, joka on kehittynyt.

Koska syöpä kehittyy edelleen, enemmän erityisiä oireita, jotka voivat myös kehittää muun muassa:

 • Vatsakipu yli maksan alueella.
 • Keltaisuutta. Keltaisuutta kun menet keltainen. Sinulla on taipumus ensin huomaa kun silmänvalkuaisten muuttunut keltaiseksi. Se johtuu kertyminen kemiallisten bilirubiini, joka on valmistettu maksassa. Näin käy, jos sappitiehyt tulee estää syövän. Sappi ja bilirubiini voi valua ulos maksan ja niin päästessä verenkiertoon.
 • Kutinaa (aiheuttama keltaisuus).
 • Turvotus ja vatsan. Tämä voi johtua siitä, että kasvava syöpä itse. Se voi johtua myös askites, joka on neste kerääntyy vatsan, joka esiintyy eri maksasairauksia.

Seulonta

Seulonta ultraäänellä, ja joskus myös verikoe alfafetoproteiinin (AFP), klo 6 - 12 kuukauden välein, on suositeltu riskiryhmään maksasyövän. Tämä sisältää ihmisiä maksakirroosi liittyy hepatiitti B-tai hepatiitti C-virus. Tämä voi havaita maksasyöpää varhaisemmassa vaiheessa ja siten parantaa onnistuneen hoidon.

Alustava arviointi

Jos maksasyövän epäillään, olet todennäköisesti useita testejä. Näiden tarkoituksena on:

 • Varmista, että sinulla on syöpä maksassa. Myös, että syöpä on ensisijainen maksasyövän ja ei ole toissijainen maksasyöpää.
 • Arvioidaan vaiheessa syöpä. Se on, kuinka paljon maksan vaikuttaa ja onko syöpä on levinnyt muihin kehon osiin.
 • Arvioidaan valtion oman maksan toimintaa ja yleistä terveydentilaa.

Siksi erilaisia ​​kokeita tarvitaan yleensä. Ne voivat sisältää:

 • Skannaa kuten ultraäänellä, CT tai MRI. Nämä voivat auttaa osoittamaan tarkka sijainti ja laajuus syöpä.
 • Maksabiopsian. Tämä tehdään yleensä vahvistaa syöpätyyppi. Biopsia on, kun pieni näyte kudosta poistetaan kehon osaa. Sen jälkeen näyte tutkitaan mikroskoopilla etsiä poikkeavia soluja.
 • Verikokeet auttaa arvioimaan maksan toimintaa ja yleistä terveydentilaa.
 • Muita testejä voidaan tehdä, jos edellä eivät selventää tilannetta. Esimerkiksi laparoscopy on joskus tehty. Tämä on pieni toimenpide katsoa sisälle vatsaan joustava kaukoputki.

On erilliset esitteitä, jotka kuvaavat kukin näistä testeistä yksityiskohtaisemmin.

Tärkeimmät hoitoja käytetään ensisijaisena maksasyövän ovat leikkauksen ja kemoterapian. Muita tekniikoita käytetään joskus. Hoito suositeltavaa kussakin tapauksessa riippuu eri tekijöistä, kuten:

 • Tarkka sijainti primaarikasvaimen maksassa.
 • Vaiheessa syöpä (kuinka suuri syöpä on ja onko se levinnyt). Katso myös erillinen lehtinen Lavastus ja luokittelu syöpää.
 • Yleistä terveydentilaa. Erityisesti yleinen tila maksan ja maksan toimintaa (monien ihmisten kanssa ensisijainen maksasyövän on myös huono maksan toiminta johtuu maksakirroosi).

Sinun pitäisi olla koko keskustelu, jossa asiantuntija, joka tuntee asian. He voivat antaa sinulle hyvät ja huonot puolet, todennäköisesti onnistumisprosentti, mahdollisista sivuvaikutuksista ja muita tietoja mahdollisen hoidon vaihtoehtoja oman syöpätyyppi.

Sinun tulisi myös keskustella asiantuntijan kanssa tavoitteet hoidon. Esimerkiksi:

 • Joissakin tapauksissa hoito tavoitteena on parantaa syöpää. Parhaat mahdollisuudet parannuskeinoa ensisijainen maksasyövän on, kun se on diagnosoitu ja hoidettu varhaisessa vaiheessa. (Lääkärit tapana käyttää sanaa anteeksi eikä sana kovettunut. Peruuttaminen tarkoittaa, ei ole näyttöä syövän hoidon jälkeen. Jos olet remissiossa, saatat olla kovettunut. Joissakin tapauksissa syöpä palaa kuukausia tai vuosia myöhemmin. Tämä Siksi lääkärit ovat joskus haluttomia käyttämään sanaa kovettunut.)
 • Joissakin tapauksissa hoito pyrkii säätämään syöpä. Jos hoito ei ole realistinen, hoito voi olla mahdollista rajoittaa kasvua ja leviämistä syövän niin, että se etenee hitaammin. Tämä voi pitää sinut oireettomana jonkin aikaa.
 • Joissakin tapauksissa hoito on tarkoitettu helpottamaan oireita (palliatiivinen hoito). Esimerkiksi, jos syöpä on edennyt niin saatat tarvita kipulääkkeitä tai muita hoitoja, joiden avulla pysyt kivuttomaksi tai muita oireita. Jotkut hoidot voidaan pienentää syöpä, joka voi helpottaa oireita kuten kipua.

Leikkaus

Mikä on ensisijainen maksasyövän? Mikä aiheuttaa ensisijainen maksasyövän?
Mikä on ensisijainen maksasyövän? Mikä aiheuttaa ensisijainen maksasyövän?

Leikkaus jonka tavoitteena on parantaa syöpä on vaihtoehto joissain tapauksissa. Jos syöpä on pieni, ei ole levinnyt maksan ulkopuolella, ja loput maksa on terve, niin se voi olla mahdollista leikata osa maksaan, joka sisältää syöpää. Terve maksa kudos kasvattavat täyteen kokoonsa muutamassa viikossa, jos osa maksa on leikattu pois. Tämä toiminta ei ole sopiva, jos maksa on vaurioitunut, joilla on vaikea maksakirroosi (mikä on asia monien ihmisten kanssa ensisijainen maksasyövän).

Maksansiirto on toinen vaihtoehto, mutta jälleen soveltuu vain harvoissa tapauksissa.

Leikkaus on myös rooli saattohoitoon. Esimerkiksi, jos keltaisuus on vakava, se voi olla mahdollista lievittää tukos sappi lisäämällä stentti. Tämä on kapea putki, jonka avulla sapen valua suolistossa. Toinen esimerkki on helpottaa askites (nesteen kertyminen vatsaonteloon), jos se on vakava. Askites voidaan tyhjentää lisäämällä putken seinämän läpi vatsan.

Kemoterapia

Kemoterapia on hoito, joka käyttää syöpälääkkeiden tappaa syöpäsoluja tai estää heitä kertomalla. Se ei todennäköisesti parantavaa perusasteen maksasyövän, mutta voi kutistua kasvain alas hidastaa sairauden etenemistä.

On uusia lääkkeitä kehitetään hoitoon maksasyövän. Esimerkiksi sorafenibiannos on eräänlainen lääketieteen kutsutaan monikohteinen estäjä. Se häiritsee syöpäsolujen kasvua. Tutkimus on osoittanut, että sorafenibi voi hyödyttää ihmisiä, joilla on edennyt maksasyövän. Kuitenkin sorafenibi ei tällä hetkellä suositella joita Kansanterveyslaitos ja Clinical Excellence (NICE) hoitoon ihmisiä, joilla on edennyt maksasyövän.

Muut hoidot

Erilaisia ​​muita hoito tekniikoita käytetään joskus. Esimerkiksi:

 • Alkoholi ablaatio. Ablaatio tarkoittaa tuhota. Tämän hoito-, alkoholi ruiskutetaan kasvain. Alkoholi tappaa syöpäsoluja.
 • Radiotaajuisen ablaatio. Tämän hoidon, neula työnnetään kasvain. Korkean intensiteetin radioaaltoja tai laser-valo johdetaan sen jälkeen neula. Tämä lämmittää syöpäsolujen ja tuhoaa ne.
 • Kylmähoito. Tämän hoidon pieni metalliesine täytetty nestemäisellä typellä sijoitetaan kasvain. Nestemäisen typen avulla on hyvin kylmä, joka tuhoaa syöpäsoluja.
 • Chemoembolisation. Tätä hoitoa, lääkkeitä käytetään kemoterapiaa sekoitetaan toiseen öljyinen kemikaali. Sitten seos ruiskutetaan oksat maksan valtimo (maksan valtimo), jotka toimittavat kasvain verta. Öljyinen kemiallisten auttaa pitämään kemoterapia lääkkeitä enää maksa, ja tehostaa niitä tappaa syöpäsoluja.
 • Sädehoito. Tämä on hoito, joka käyttää paljon energiaa palkit säteilyn joissa keskitytään syöpäkudoksesta. Tämä tappaa syöpäsoluja, tai pysäyttää syöpäsolujen lisääntymistä. Sädehoito ei usein käytetty ensisijainen maksan syövät lisäksi lomake harvinaista cholangiocarcinoma syöpätyyppi.

Kaiken Näkymä huono. Monet ihmiset, jotka kehittävät ensisijainen maksasyövän ovat jo huonossa kunnossa maksakirroosi. Parhaat mahdollisuudet hoito on leikkaus, kun syöpä on pieni, ei ole levinnyt maksaan, ja loput maksan on suhteellisen terve. Kuitenkin tämä tilanne ilmenee vain harvoissa tapauksissa. Monia muita hoitoja edellä on kuvattu voi hidastaa sairauden etenemistä, mutta ne eivät ole usein parantavaa.

Syövän hoitoon on kehittää lääketieteen alalla. Uusien hoitojen kehittämistä on jatkettava ja tietoa näkymät yli on hyvin yleinen. Asiantuntija, joka tuntee asian voi antaa tarkempia tietoja erityisesti näkymät, ja kuinka hyvin tyyppi ja vaihe syöpä on todennäköisesti reagoi hoitoon.

Macmillan syövän tuki

Puh. (Neuvontapuhelin): 0808 808 0000 Web: www.macmillan.org.uk
Ne tarjoavat tietoa ja tukea kaikille sairastuvat syöpään.

British maksan luottamusta

2 Southampton Road, Ringwood BH24 1HY
Puh: 0800 652 7330 Web: www.britishlivertrust.org.uk
Tarjoaa tukea ja tietoa henkilöille, joilla on maksasairaus, mukaan lukien ensisijainen maksasyövän.

Cancerhelp UK

Web: http://cancerhelp.cancerresearchuk.org
Tarjoaa faktoja syövän, mukaan lukien hoitovaihtoehdoista.

Muut tukiryhmiä

Katso www.google.com / selfhelp.asp on luettelo omatoimisuus ja tukiryhmiä syöpäpotilaille.

Tutustu näihin