Estäviä lääkkeitä migreenikohtausten

Jotkut lääkkeet käytetään estämään migreenikohtausten. Ne eivät voi kokonaan lopettaa jokaisen migreenikohtauksen, mutta määrää ja vakavuutta hyökkäykset ovat usein vähenee. Sinun täytyy ottaa lääkettä päivittäin.

Ei ole varmaa sääntöä. Esimerkiksi saatat haluta harkita tätä vaihtoehtoa, jos sinulla on:

 • Yli kaksi migreenikohtausten kuukaudessa, jotka aiheuttavat merkittäviä häiriöitä elämääsi.
 • Harvemmin, mutta vaikea migreeni-iskut.
 • Täytyy käyttää paljon kipulääkkeitä tai triptan lääkkeitä migreenikohtausten hoitoon.
 • Kipulääkkeitä tai triptans varten migreenikohtausten ei toimi kovin hyvin, tai et kykene ottamaan niitä, koska sivuvaikutuksia tai muita ongelmia.
 • Migreenikohtauksen, joiden epäillään aiheuttavan lääkityksen liikakäyttöä päänsärky - katso alla.

Ennen ryhtymistä ennaltaehkäisevän hoidon, se on luultavasti parasta pitää migreeni päiväkirja muutaman kuukauden arvioida:

 • Kuinka usein ja kuinka huono migreenikohtausten ovat.
 • Nykyinen lääkitys hoitoon migreenikohtausten.

Tämä voi auttaa sinua päättämään, jos ennaltaehkäisevän hoidon kannattaa yrittää, ja myös auttaa arvioimaan, jos sinulla voi olla lääkitystä liikakäyttöä päänsärky. Katso erillinen lehtinen Migreeni - laukaisee ja päiväkirja, joka sisältää migreeni päiväkirja, jota voitte tulostaa ja käyttää.

Mikä on lääkitys-liikakäyttöä päänsärky?

Lääkitys-liikakäyttöä päänsärky johtuu särkylääkkeet tai triptan lääkkeitä liian usein jännitys-päänsärkyä tai migreeni-iskut. Se on yleinen syy päänsärkyä, joita esiintyy päivittäin tai useimpina päivinä. Noin 1 50 ihmistä kehittää tämän ongelman jossain vaiheessa elämässään.

Seuraavassa on tyypillinen tapaus...

Saatat olla huono oikeinkirjoituksen ja jännitys-päänsärkyä tai migreenikohtauksen, ehkä aikana, jolloin stressi. Särkylääkkeitä tai triptan tavallista useammin. Jatkat näin jo jonkin aikaa. Siksi elimistö tottuu kipulääkkeitä tai triptan. Rebound tai peruuttaminen päänsärky sitten kehittyy, jos et ota särkylääke tai triptan yhden päivän tai niin viimeisen annoksen. Luuletko tämä on vain yksi jännitys-päänsärkyä tai migreeni hyökkäys, ja niin otat uusi annos kipulääkettä tai triptan. Kun vaikutus kunkin annoksen hälvenee, vielä peruuttaminen päänsärkyä kehittää, ja niin edelleen. Noidankehä kehittyy. Aikanaan, sinulla voi olla päänsärkyä melkein joka päivä tai joka päivä, ja voit päätyä särkylääkkeet tai triptan päivittäin tai useimpina päivinä.

Niin, jotkut ihmiset, jotka saattavat ajatella, että he saavat usein migreenikohtauksen ovat itse asiassa saada lääkitystä liikakäyttöä päänsärky. Jos käytät kipulääkkeitä tai triptan lääkettä enemmän kuin kaksi päivää viikossa säännöllisesti, olet vaarassa sairastua lääkitystä liikakäyttöä päänsärky.

Sinun pitäisi puhua lääkärille, jos epäilet, että sinulla voi olla lääkitystä liikakäyttöä päänsärky. On tärkeää tämän mahdottomaksi ennen ennaltaehkäisevän hoidon migreeni on alkanut. On erillinen lehtinen Lääkitys-liikakäyttöä päänsärky, joka on lisätietoja.

Beetasalpaajat

Estäviä lääkkeitä migreenikohtausten. National migreeni keskustasta.
Estäviä lääkkeitä migreenikohtausten. National migreeni keskustasta.

Näitä ovat propranololi, atenololi, metoprololi, timololi ja nadolol. Niitä käytetään yleisesti hoitoon, kuten angina ja korkea verenpaine. Se oli ensimmäinen huomannut sattumaa, että jotkut ihmiset, jotka hoidettiin angina, joka oli myös migreeni, havaittiin, että niiden migreenikohtausten vähentynyt, kun on propranololia. Ei ole selvää, miten ne toimivat estää migreeni. Kuitenkin beetasalpaajat ovat nyt yhteinen migreenin hoitoon - yleisimmin, propranololi. Pieni annos voi toimia, mutta annosta voidaan tarvittaessa suurentaa. Jotkut ihmiset eivät voi ottaa beetasalpaajia - esimerkiksi jotkut ihmiset, joilla on astma tai ääreisverenkierron sairaus.

Anticonvulsants

Lääkeryhmään natriumvalproaatilla ja topiramaatti käytetään joskus. Nämä luokitellaan epilepsialääkkeet, ja yleensä käytetään estämään takavarikot epilepsia. Kuitenkin todettiin, että ne voivat myös estää migreenin.

Amitriptyliini

Amitriptyliini on luokiteltu masennuslääke. Se on kuitenkin migreeninvastaiset toimia erillään sen masennuslääke vaikutus. Ei ole selvää, miten se toimii migreeni. Matala annos on alkanut ensin, ja voidaan lisätä tarvittaessa. Jotkut ihmiset eivät voi ottaa amitriptyliini - esimerkiksi ihmisiä, joilla on ollut sydäninfarkti (sydänkohtaus), tai on iskeeminen sydänsairaus, rytmihäiriö tai epilepsia. Huom: varsinaisesti amitriptyliini ei ole lupa estää migreenin. Käytännössä se on yleisesti käytetty, ja monet lääkärit ovat tyytyväisiä määrätä sitä tähän tarkoitukseen.

Flunarizine

Tämä lääke on luokiteltu kalsium-salpaaja. Sitä käytetään melko paljon monissa maissa lääke estää migreeni. Kuitenkin flunaritsiinin ei markkinoida eikä lisensoitu Britanniassa. Tästä huolimatta se on joskus erityisesti tuodaan ulkomailta johdolla päänsärky asiantuntija, kun se katsotaan kannattaa kokeilla.

Muut

Erilaisia ​​muita lääkkeitä on käytetty ehkäisyä migreenikohtauksen. Useimmat ovat rajalliset näyttöä niiden tehokkuudesta tai ovat vakavia sivuvaikutuksia. Kuitenkin, jos kaikki muu on epäonnistunut, asiantuntija voi ehdottaa, että yrität yksi näistä. Ne ovat: pitsotifeenin metysergidin, gabapentiini, kalsiuminestäjillä, lisinopriili ja selektiiviset serotoniinin takaisinoton estäjät (SSRI).

 • Sinun täytyy ottaa lääkettä päivittäin.
 • On epätodennäköistä lopettaa migreenikohtauksen kokonaan. Kuitenkin määrä ja vakavuus hyökkäykset ovat usein paljon vähennetään ennaltaehkäisevää lääkettä. Se on hyötyä sinulle pitää migreeni päiväkirja seurata, miten hyvin lääke toimii.
 • Se voi kestää 1-3 kuukautta maksimaalisen hyödyn. Siksi, jos se ei tunnu toimivan ensin, tee sinnikkäästi jonkin aikaa ennen luopumista.
 • Se on yleinen käytäntö ottaa yksi näistä lääkkeistä 4-6 kuukautta. Tämän jälkeen se on yhteinen lopettaa se nähdä, jos se on edelleen tarpeen. Se voidaan käynnistää uudelleen, jos tarpeen.
 • Jos migreeni hyökkäys tapahtuu, voit silti ottaa kipulääkkeitä tai triptan lisäksi ennaltaehkäisevää lääkettä.
 • Se kannattaa yrittää eri lääkettä, jos ensimmäinen yrität ei auta.
 • Lue pakkausseloste vuonna lääketieteen paketin luettelo varoituksia ja mahdollisista sivuvaikutuksista.

Lääkkeet ja käyttäytymiseen terapiaa

Mielenkiintoinen tutkimus tutkimus julkaistiin vuonna 2010 verrattuna kahteen ryhmään ihmisiä, jotka olivat usein migreenin. Yksi ryhmä otti beetasalpaajaa lääke yksinään. Toinen ryhmä otti beetasalpaajaa mutta oli myös kurssin käyttäytymiseen migreeni hallinta (BMM). BMM sisältyy opetus migreeni, auttaa tunnistamaan ja hallitsemaan migreenin laukaisee, rentoutumista tekniikoita ja stressin hallinta. Muutaman kuukauden ryhmä ihmisiä, jotka ottivat beetasalpaaja plus BMM oli keskimäärin huomattavasti vähemmän migreeni verrattuna ryhmään, jotka ottivat beetasalpaajien yksin. Lisätutkimuksia tarvitaan vahvistamaan tämän ja katsomaan BMM yhdessä muiden lääkkeiden estää migreeni.

Heinäkuussa 2010 Lääkkeet ja terveydenhuollon tuotteiden sääntelyvirasto (MHRA) lisensoitu käyttö Botuliinitoksiinin injektioita varten migreenin ehkäisyyn. Tämä päätös perustui tutkimuksia, jotka näyttivät osoittavat sen olevan tehokas hoito on vähentää migreenikohtauksen.

Hoitona jopa viisi kursseja botulinumtoksiinin injektiota 12 viikon välein. Pistokset annetaan lihaksiin pään ja kaulan. On epäselvää, miten tämä hoito voi toimia migreenin. Botuliinitoksiini rentouttaa lihaksia, mutta se voi myös olla jonkinlainen toiminta estää kipua signaaleja. Teoria on, että nämä toimet voivat vaikuttaa pysäyttää migreeni eivät laukaise hälytystä.

Kuitenkin käyttö botulinumtoksiini injektioita migreenin tuli kiistanalainen. Vuonna 2011 artikkelin Drug and Therapeutics Bulletin (vaikutusvaltainen lääketieteen lehdessä) epäili arvo tämän hoidon.

Mutta vuonna 2012 julkaistiin ohjeet jonka National Institute for Health and Clinical Excellence (NICE) on tämän hoidon. NICE suosittelee botuliinitoksiinityyppi kuin mahdollista hoitoa ehkäistä päänsärkyä joissakin aikuisten kroonisessa migreeni. Kriteerit asettamassa NICE ihmisille, jotka voidaan katsoa tämän hoito ovat:

 • jos sinulla on krooninen migreeni (eli sinulla on päänsärkyä vähintään 15 päivää kuukaudessa, migreeni vähintään 8 näinä päivinä) ja
 • olet jo kokeillut vähintään kolmea eri lääkettä hoitoja estää kroonisen migreenin, mutta nämä eivät ole toimineet, ja
 • ette ota liikaa kipulääkkeitä tai käyttää niitä liian usein.

Myös hoito on lopetettava, jos:

 • päivien sinulla on krooninen migreeni kuukaudessa ei ole vähennettävä vähintään 30% sen jälkeen, kun kaksi kurssia botuliinitoksiinityypin hoitoon tai
 • teidän krooninen migreeni muutoksia satunnaista migreeni (eli sinulla on vähemmän kuin 15 päivää päänsärkyä kuukaudessa) kolme kuukautta peräkkäin.
Kuka olisi ehkäisevää lääkettä migreenikohtauksen? Mikä on lääkitys-liikakäyttöä päänsärky?
Kuka olisi ehkäisevää lääkettä migreenikohtauksen? Mikä on lääkitys-liikakäyttöä päänsärky?

Huomautus: botuliinitoksiinin injektioita käytetään myös kosmeettisiin tarkoituksiin - esimerkiksi, kuten hoito tasoittaa ryppyjä. Kuitenkin migreenin injektionesteisiin tarvitse olla erityisen paikoissa ympäri pään ja kaulan lihaksia. Siksi estää migreenikohtauksen pitäisi antaa vain ihmisiä koulutettu sen käyttö tähän tarkoitukseen.

Lisäohjeita ja tietoa

Migreeniä

Migreeni luottamus

National migreeni keskus

Tutustu näihin