HPV rokotukset

Ihmisen papilloomavirus (HPV) on yleinen syy infektio, mutta yleensä aiheuta oireita. Infektio joidenkin HPV-tyypit voivat aiheuttaa kohdunkaulan (kohdunkaulan syöpä). Kohdunkaulan syöpä kestää vuosia kehittää jälkeen HPV. Kondylooma aiheuttavat myös HPV. Rokotukset HPV pitäisi merkittävästi vähentää kohdunkaulan syövistä tulevaisuudessa ja johtaa vähemmän tapauksia sukupuolielinten syyliä. Rokotukset HPV otettiin käyttöön Isossa-Britanniassa tyttöjen vuonna 2008. Naiset kehotetaan edelleen osallistua kohdunkaulan seulontatutkimuksia, vaikka ne on rokotettu HPV.

Ihmisen papilloomavirus (HPV) on annettu nimi ryhmä viruksia, jotka voivat vaikuttaa ihon ja limakalvojen. Limakalvot ovat kosteat kalvot että linja eri ruumiinosat, kuten suun, kurkun ja sukuelinten alueella.

Maassa on yli sata HPV ja noin 40 näistä voi vaikuttaa sukuelinten alueella. Jotkut HPV voi aiheuttaa ihon syyliä ja Verrucas mutta monet lajit eivät aiheuta ongelmia tai haittaa ollenkaan.

Sekä miehet että naiset voivat olla HPV. On olemassa tiettyjä riskitekijöitä HPV-infektio, joka kuuluu:

 • Tupakointi.
 • Useita seksikumppaneita.
 • Varhaisessa iässä ensimmäisen yhdynnän.

Useimmat naiset on HPV-infektio jossain vaiheessa elämäänsä, yleensä ilman edes tietämättä sitä. Jotkin HPV tiedetään lisäävän riskiä sairastua erityisesti syöpiä. Näitä kutsutaan kasvaimia (aiheuttaa syöpää) tai korkean riskin alatyyppejä. Noin 9 10 tartuntojen HPV tyhjentää kokonaan kehosta kahden vuoden immuunijärjestelmä - se on itsestään infektio useimmille. Ei ole mitään hoitoa HPV itse.

HPV rokotukset. Mikä on yhteys HPV-infektio ja kohdunkaulan syöpä?
HPV rokotukset. Mikä on yhteys HPV-infektio ja kohdunkaulan syöpä?

Kohdunkaulan syöpä on toiseksi yleisin syöpä naisilla Britanniassa. Se tappaa vain yli 1000 naista vuosittain Britanniassa. Useimmat HPV ei aiheuta oireita tai sairauksia. Kuitenkin kaksi tyyppiä, HPV16-ja HPV18, jotka osallistuvat kehityksen eniten (kolme neljäsosaa) tapauksista kohdunkaulan.

HPV-infektio tyypit 16 ja 18 voi aiheuttaa solujen kohdunkaula muuttaa ajan mittaan. Tämä voi johtaa syövän solut tai jopa syöpää muodostava. Syövän solut tunnetaan CIN (CIN) ja käsitellään erillisessä lehtinen "kohdunkaulan". Ottaa nämä tyypit HPV-infektio ei tarkoita, että olet varmasti mennä kehittämään kohdunkaulan tulevaisuudessa. Kuitenkin riskiä sairastua kohdunkaulan on lisääntynyt paljon näitä infektioita.

HPV-infektio tyyppien 16 ja 18 siirtyvät muihin ihmisiin sukupuolisessa kanssakäymisessä, yleensä yhdynnässä. Se on yleisempää, siis ne ihmiset, joilla on ollut useita eri seksikumppaneita.

Valitettavasti kondomin käyttö ei näytä suojata hyvin HPV lähetyksen. Turvaseksiä kondomin kanssa on silti suositeltavaa, sillä kondomien estää vastaan ​​monia muita sukupuolitaudeilta (sukupuolitaudeilta), kuten klamydian ja HIV.

Sukupuolielinten syyliä ovat yleisimmin diagnosoitu STI. Kaksi HPV (tyypit 6 ja 11) ovat syynä noin 9 10 tapauksessa sukupuolielinten syyliä. Näiden HPV-tyypit eivät aiheuttaa kohdunkaulan syöpää. Katso erillinen lehtinen 'Peräaukon ja sukupuolielinten välinen syyliä "lisätietoja.

Kaksi HPV-rokotteiden ovat saatavilla UK: Cervarix ® ja Gardasil ®.

HPV ja sukupuolielinten syyliä. Onko HPV-rokote tehokas?
HPV ja sukupuolielinten syyliä. Onko HPV-rokote tehokas?

Cervarix ® tunnetaan bi valenttinen rokote, eli se suojaa kaksi kantoja HPV. Cervarix ® suojaa HPV 16 ja HPV 18 ja niin on tarkoitus vähentää (ajallisesti) määrä kohdunkaulan syöpä. Kun Britannian aloitin immunising nuoria naisia ​​HPV, tämä oli rokotteen valittu.

Gardasil ® on quadri valenttisella rokotteella, eli se suojaa neljä kantoja HPV. Gardasil ® suojaa HPV 16, HPV 18 ja HPV6 ja HPV11. Tämä tarkoittaa sitä, että se myös suojaa sukupuolielinten syyliä sekä kohdunkaulan syövän.

Marraskuussa 2011, Department of Health (DH) ilmoitti, että Britannian HPV rokotusohjelma olisi siirtyä käyttämään Gardasil ® syyskuusta 2012.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että HPV-rokotteet ovat erittäin tehokas pysäyttämään kohdunkaulan kehittää. Kliinisissä tutkimuksissa rokote oli yli 99% tehokas estämään CIN tai kohdunkaulan HPV-tyyppien 16 tai 18 nuorilla naisilla. Gardasil ® on myös 99% tehokas estämään HPV6 ja HPV11 liittyvien sukupuolielinten syyliä.

Rokotteen on osoitettu toimivan paremmin ihmisiä, jotka saavat rokotteen, kun he ovat nuorempia, ennen kuin he ovat seksuaalisesti aktiivisia, verrattuna siihen, kun se on annettu aikuisille. Kuitenkin, HPV-rokote ei vielä täysin suojaa kaikilta HPV-infektioita vastaan ​​ja se ei ole hoito HPV. Kokeet ovat osoittaneet, että HPV-rokote tehoaa HPV enintään kuusi vuotta. Lisää kokeita tehdään selvittää, jos se on tehokas pidempi.

HPV rokotteet eivät estä kaikkia kohdunkaulan syövän (koska kaikki kohdunkaulan syövistä johtuvat HPV16 ja HPV18). Niin, se on silti tärkeää, että naiset osallistuvat niiden kohdunkaulan seulontatutkimuksia, kun pyydetään. Katso erillinen lehtinen "kohdunkaulan Test lisätietoja.

DH suosittelee, että HPV-rokote annetaan vuotiaille tytöille 12-13vuotta. Rokotus tapahtuu kouluissa osana standardin Immunisoitaessa. Rokotusohjelma aloitettiin syyskuussa 2008. Catch-up-ohjelma (nyt päättynyt), alettiin rokottaa tytöt jopa 18 vuotta.

Rokote annetaan injektiona olkavarteen tai reiteen. Kolme annoksia tarvitaan antamaan parhaan mahdollisen suojan. Toisen ja kolmannen annoksen pitäisi ihannetilanteessa olla kaksi kuukautta ja kuuden kuukauden kuluttua ensimmäisestä.

Tytöt, jotka ovat jo saaneet Cervarix ® ei tarvitse olla vielä rokotukset Gardasil ®, kun kansallinen rokotusohjelma muutoksia. Tämä johtuu siitä, että tavoite immunisaatio-ohjelma on vähentää kohdunkaulan syöpä, ja molemmat rokotteen ovat yhtä tehokkaita tässä. Päätös vaihtaa Gardasil ® on tehty, koska se suojaa sukupuolielinten syyliä ja kohdunkaulan syöpä. Tämä tuntuu olevan turvallisempi vaihtoehto kuin kondomit vain lopettaa noin puolet tapauksista sukupuolielinten syyliä välity. On 100000 uutta tapausta sukupuolielinten syyliä vuodessa kuningaskunnassa, maksaa NHS lähes £ 17 miljoonaa hoitoon.

HPV-rokote on yleensä hyvin turvallinen. Aiheuttamien ongelmien rokotteen ovat harvinaisia.

Ainakin yksi 10 ihmistä, jotka ovat rokotteen on lieviä sivuvaikutuksia päivässä tai niin. Näitä ovat kipua, turvotusta ja punoitusta injektiokohdassa, päänsärky, lihassärky ja väsymys. Toisinaan on verenvuotoa tai kutinaa ympäri aluetta pistoksen. Harvinaisempia haittavaikutuksia ovat hieman koholla lämpötila, sairauden, huimaus, ripuli ja lihaskivut. Harvemmin ihmiset voivat kehittää nokkosihottuma (urtikaria).

Sinun ei pitäisi olla rokotetta, jos olet saanut allergisen reaktion aiemmin HPV-rokotteen. Se on turvallinen ihmisiä, joilla on kananmuna, hiiva-tai pähkinäallergiat. Sinun ei pitäisi olla, jos sinulla on korkea kuume tai yleensä huonosti. On kuitenkin vielä mahdollista immunisoitavat HPV-rokote, jos on flunssan. Ehkäisypillereitä ei häiritse rokotteen.

Kyllä. Kannattaa silti osallistua oman kohdunkaulan seulontatutkimuksia, vaikka olet saanut HPV-rokotteen. Tämä johtuu siitä, että rokote ei takaa täydellistä suojaa kohdunkaulan syöpä. Kohdunkaulan testit ovat edelleen tärkeitä:

 • Immunisoiminen HPV-rokote kestää useita vuosia vähentää mahdollisuuksia kehittää kohdunkaulan syövän.
 • Rokote ei suojaa kaikkia HPV-tyyppejä.
 • Ei kaikki kohdunkaulan syöpää aiheuttavat suuren riskin HPV 16 ja HPV 18 kantoja.
 • Naiset, joilla ei ole rokotetta ei ole suojattu lainkaan vastaan ​​kohdunkaulan tai CIN.

Se voi kestää välillä 10 ja 20 vuotta kohdunkaulan kehittää saatuaan HPV. Tämä tarkoittaa sitä, että hyödyt HPV rokotusohjelma kestää monta vuotta, näytetään.

Se ei ole mahdollista testaat tahansa nainen HPV.

HPV testaus tapahtuu tällä hetkellä on nimeltään HPV triage kuin se triages (lajittelee) naisten mukaan, onko heillä HPV. Jos sinulla on lievästi epänormaali kohdunkaulan testi (ns. rajatapaus muutoksia tai lievä dyskaryosis), HPV-testi tehdään automaattisesti näytteen päälle. Tämä auttaa lääkäreitä päättää sinun täytyy olla enemmän erikoistunut tutkimus kohdunkaula, nimeltään colposcopy. Katso erillinen lehtinen Colposcopy "lisätietoja.

HPV testaus Cure on tulossa käyttöön myös naisille hoitoa poikkeavia soluja (kutsutaan CIN) klo colposcopy. Se voi antaa päätös tehdään siitä, miten usein tulevaisuudessa kohdunkaulan kokeet on tehtävä, että nainen.

Tiedot NHS kohdunkaulan seulontaohjelman

Web: www.cancerscreening.nhs.uk / kohdunkaulan / index.html (Hae HPV niiden päällä dokumenttien HPV testauksen.)

Tietoa Health Protection Agency (HPA) HPV - Kohdunkaulan syöpä ja sukupuolielinten syyliä

Web: www.hpa.org.uk / Otsikot / InfectiousDiseases / InfectionsAZ / GenitalWarts

Tiedot HPV rokotukset alkaen NHS

Web: www.nhs.uk/conditions/hpv-vaccination/pages/introduction.aspx?WT.mc_id=090805

Department of Health (DH)

Web: www.dh.gov.uk
Etsi HPV niiden päällä dokumenttien kansallisen politiikan.
Web: http://mediacentre.dh.gov.uk/2011/11/24/hpv-vaccine-to-change-in-september-2012
Tiedote koskien muutos rokotetta käytetään rokotusohjelmaa.

Tutustu näihin

 • Vulvasyöpä (syöpä vulva) on harvinaista syöpää. Se vaikuttaa yleensä naisten yli…
 • Jos epäilet, että sinulla on gonokokiton virtsaputken (NGU), mene lääkäriin…
 • Balanitis tarkoittaa tulehdus loppuun penis (terska). Se voi esiintyä missä…
 • Erektiohäiriöt (ED) tarkoittaa, että et voi saada asianmukaista erektio.…