Hypospadias

Hypospadia on poikkeavuus virtsaputken ja peniksen, joka on läsnä syntymän. Tämä voi aiheuttaa ongelmia virtsatessa ja myös erektio. Se voi vaihdella vaikeudeltaan. Kirurginen korjaus on yleensä erittäin onnistunut.

Virtsaputki on putki, joka virtsa virtaa ulos virtsarakon. Se kulkee penis. Avaaminen virtsaputken (korvakäytävät tai "pee-reikäinen) on yleensä lopussa penis, osittain katettu esinahka.

Hypospadias. Ymmärtäminen normaali peniksen ja virtsaputken.
Hypospadias. Ymmärtäminen normaali peniksen ja virtsaputken.

Suurin ongelma on se, että virtsaputken avautuu alapuolella penis sijasta lopussa penis. Avaaminen voi olla missä tahansa alapuolella normaalissa asennossa (lievä) niin pitkälle taaksepäin kuin pohjan päälle (vaikea).

Hypospadia voi myös seuraavia:

  • Hupullinen ulkonäkö esinahan. Tämä johtuu siitä, että esinahan ei kehity alapuolella penis.
  • Kiristys kudosten alapuolella penis (joita kutsutaan "chordee). Tämä vetää penis alas ja se voi täysin suoristaa. Taaempana virtsaputken aukko on, sitä vakavampi chordee yleensä. Lievä hypospadias ehkä ole mitään chordee.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Ongelmia esiintyy todennäköisesti, jos hypospadias jätetään hoitamatta. Taaempana avaaminen virtsaputken on ankarampi ongelmat ovat todennäköisesti.

  • Virtsatessa on erilainen normaaliin. Vauva vaipat ei ole ongelma. Kuitenkin, kun vanhempi, virtsasuihkussa ei voida suunnata eteenpäin urinaalin. Kun vessassa virtsa on todennäköisesti "suihkuttaa" taaksepäin. Istuu wc voi olla tarpeen virtsata ilman sotkua.
  • Chordee joka aiheuttaa taipumista penis. Tämä on havaittavissa, kun penis on erektiossa. Yhdynnän voi olla vaikeaa tai mahdotonta vaikeissa tapauksissa.
  • Psyykkisiä ongelmia olemisesta "erilainen" normaaliin ovat yleisiä.
  • Lievä erektiohäiriö-ongelmiin ja ennenaikainen siemensyöksy on raportoitu aikuisiässä potilailla, joilla on ollut leikkaus hypospadiat lapsuudessa.
Mikä on peniksen hypospadias? Mitä ongelmia voi hypospadias aiheuttaa?
Mikä on peniksen hypospadias? Mitä ongelmia voi hypospadias aiheuttaa?

Noin 1 300 pojat ovat syntyneet jonkin verran hypospadias. Se näyttää yleistyneet. Miksi penis ei kehity kunnolla ei ole vieläkään selvää. Kehitys penis samalla vauva kasvaa kohdussa on osittain riippuvainen miessukuhormonit kuten testosteroni. Testosteronin vaikutuksista kasvaa penis voidaan estää jollain tavalla. Vaikka se ei ole perinnöllinen sairaus, hypospadiat voi ajaa joissakin perheissä.

Diagnoosi on yleensä selvää tutkimasta penis. Mikään muu testit ovat rutiinia. Kuitenkin pieni joukko ihmisiä, joilla on vaikea hypospadias (kun virtsaputken aukko on juuressa kivespussin) voi olla muita poikkeavuuksia sukuelimiin. Ulkonäkö vakava hypospadias voi olla osa harvinainen "intersex" syndrooma. Siksi testit kromosomien ja skannaa sukuelinten voidaan määrittää, jos se on osa laajempaa oireyhtymä. Huom: nämä oireyhtymät ovat harvinaisia ​​ja useimmat pojat hypospadias ovat todella "mies" ja joilla ei ole muita poikkeavuuksia.

Jos hypospadias on lieviä, avaaminen virtsaputken vain hieman alas normaali ja ilman taipuminen penis, niin ei hoito voi olla tarpeen. Useimmissa tapauksissa toiminta on velvollinen korjaamaan hypospadias. Tämä voidaan yleensä tehdä yhdellä kertaa. Kuitenkin, jos hypospadias on monimutkaisempi, sitten kaksi toiminnot saattavat olla tarpeen. Operaatio tehdään yleensä, kun lapsi on noin 4-18 kuukautta vanha.

Koko keskustelu kirurgi tarvitaan päättää, mitä voidaan tehdä. Hoidon tavoitteena on virtsan välitettävä eteenpäin tavalla, penis on suorassa, kun pystyssä ja penis näyttää yhtä normaalia kuin mahdollista. Asema avaaminen virtsaputken muutetaan. Lisäksi, jos chordee on läsnä niin tämä on korjattu, jotta penis suoristaa. Esinahka on yleensä käytetään toiminnan aikana tehdä uuden virtsaputki, joten on tärkeää, että ympärileikkaus ei ole tehty ennen korjausleikkauksia tehdään.

Onnistumisen kannalta ja "normaalius", joka voidaan saavuttaa voi riippua vakavuudesta hypospadias.

Tutustu näihin