Keuhkoputken

Keuhkoputken on epänormaali leventäminen yhden tai useamman hengitysteihin. Extra limaa tehdään epänormaali hengitysteihin, joka on altis tartunnalle. Tärkein oire on yskä, joka tuottaa paljon yskös. Hoito sisältää usein säännöllisesti fysioterapiaa ja antibioottikuureja. Pitkäaikaista antibioottihoitoa on joissakin tapauksissa tarvita. Inhalaattorit ovat joskus käytetään. Leikkaus on joskus tarpeen. Sinun ei pitäisi tupakoida tupakointi voi pahentaa asioita. Rokotukset influenssaa vastaan ​​ja pneumokokki kehotetaan.

Ilma kulkee keuhkoihin kautta henkitorvi (henkitorvi), joka jakaa useisiin aluevaltaus hengitysteihin kutsutaan keuhkoputket.

Ilma kulkee keuhkoputkien osaksi miljoonia pieniä ilman pusseja (keuhkorakkuloiden). Hapen johdetaan verenkiertoon läpi ohuet seinät keuhkorakkuloihin.

Tiny rauhaset limakalvojen tehdä pieni määrä limaa. Lima pitää hengitystiet kostea, mutta myös vangitsee pölyn ja lian hengitysilmassa. On olemassa monia pieniä karvoja (värekarvojen) pinnalla epiteelisoluihin hengitysteihin. Miljoonia värekarvojen vuori hengitysteihin lakaista liman taakse kurkun muodon sylki (limaa), joka on niellyt. Yskä myös auttaa selvästi hengitysteihin.

Keuhkoputken. Ymmärtäminen hengitysteihin.
Keuhkoputken. Ymmärtäminen hengitysteihin.

Keuhkoputken on pysyvä epänormaali levennys (laajentuma) yhden tai useamman hengitysteiden (keuhkoputkien). Extra limaa taipumus muodon ja altaan osissa keuhkoputkien ovat kasvaneet. Levennetyt hengitysteiden ylimääräistä limaa ovat alttiita tartunnalle.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Laajuus keuhkoputken voi vaihdella suuresti. Voi kuitenkin olla vain yksi osa yksi hengitysteiden, joka on laajennettava ja epänormaalia. Toisessa ääripäässä, monet hengitystiet voidaan laajentaa. Monet vaikuttavat ihmiset ovat jossakin näiden ääripäiden väliin.

Levennetty osat Ilmailulaitos ovat vahingoittuneet ja tulehtunut. Tämä aiheuttaa ylimääräistä limaa muodossa, joka on vähemmän hoiti. Nämä osat, Ilmailulaitos ovat myös levyke ja todennäköisesti romahtaa sisäänpäin, jotka voivat vaikuttaa ilmavirtaus vaikuttaa hengitysteihin. Oireiden vakavuus riippuu siitä, kuinka moni hengitysteihin vaikuttaa ja kuinka pahasti.

Keuhkokudos vieressä pahasti tulehtunut osa hengitysteiden voi myös tulehtuvat ja vaurioitunut.

Syy on usein epäselvää eikä syy löytyy yli puolessa tapauksista. Perimmäinen syy löytyy noin 4 10 tapauksessa. Jotkut, jotka vaikuttavat tai vahinkoa hengitysteihin voi aiheuttaa keuhkoputken. Esimerkkejä ovat seuraavat:

 • Vaikea keuhkojen infektiot kuten tuberkuloosi (TB), hinkuyskä, keuhkokuume tai tuhkarokko, jotka voivat vahingoittaa hengitysteiden aikaan infektion. Käynnissä keuhkoputken voi sitten kehittää.
 • Olosuhteet, jotka tekevät henkilö altis infektioita voi myös olla syy, kuten puutteita immuunijärjestelmän.
 • Jotkut perinnöllisten sairauksien. Esimerkiksi niin kutsuttu ensisijainen värekarvojen dyskinesia vaikuttaa värekarvojen joten ne eivät ehkä oikein poistaa limaa. Mukoviskidoosi on toinen sairaus, joka vaikuttaa keuhkoihin ja aiheuttaa bronchiectatic hengitysteihin. Joissakin harvoissa immuuni ongelmia voi aiheuttaa keuhkojen infektiot ja vaurioita hengitysteihin.
 • Hengitetyt esineitä, kuten pähkinöitä, voi jäädä jumiin ja estää hengitysteiden. Tämä voi johtaa paikallisia vaurioita, että hengitystiet. Mahahapon, joka on regurgitated ja hengitetään, voi vaurioittaa hengitysteitä. Hengittämästä myrkyllisiä kaasuja voi myös vahingoittaa.
 • Jotkut sairaudet, jotka aiheuttavat tulehduksen muualla kehossa voi joskus aiheuttaa tulehduksen ja vahingoittaa keuhkoputkien ja johtaa keuhkoputken. Esimerkiksi: haavainen paksusuolen tulehdus, Crohnin tauti, keliakia, nivelreuma, systeeminen lupus erythematosus.

Noin yksi tuhannesta ihmistä Yhdistyneessä kuningaskunnassa on keuhkoputken. Itse asiassa, luku voi olla suurempi, koska ajatellaan, että noin neljännes ihmiset diagnosoitu krooninen keuhkosairaus ahtauma (toinen pitkäaikainen keuhkojen tila, joka käytetään nimitystä krooninen keuhkoputkentulehdus) voi tosiasiassa olla keuhkoputken.

 • Yskiminen paljon sylki on tärkein oire. Määrä yskös voi vaihdella, riippuen vakavuudesta. Se voi olla hyvin väsyttävää pussistaan ​​suuria määriä sylki joka päivä.
 • Väsymys ja huono keskittymiskyky ovat yleisiä.
 • Hengityksen vinkuminen on yhteinen.
 • Jotkut ihmiset tulevat hengästynyt, erityisesti käyttäessään tai kohdistamaan itse.
 • Voit pussistaan ​​joitakin verta tulehtunut hengitystiet. Tämä on yleensä vain pieniä määriä verta silloin tällöin. Satunnaisesti, suuri määrä verta voidaan yski.
 • Jotkut ihmiset keuhkoputken myös krooninen (jatkuva) poskiontelotulehdus. Tämä voi aiheuttaa kasvua limaa nenästä (catarrh).
 • Toistuva rinnassa infektiot ovat yleisiä. Tämä johtuu siitä, että tulehtunut hengitysteiden ylimääräisiä limaa, joka ei poistu helposti sopii bakteereja (bakteereita) kasvaa ja lisääntyä. Sputum muuttuu greeny / keltainen, kun se on saanut tartunnan.

Oireiden vakavuus vaihtelee suuresti:

 • Jotkut ihmiset ovat vain lieviä oireita ja tottuvat ajoittainen yskä. Ne voivat olla satunnaista rinnassa infektion, mutta diagnoosi keuhkoputken ei koskaan tehty tai tehdään vuoden kuluttua oireet alkavat.
 • Toisessa ääripäässä, jotkut ihmiset ovat vakavia oireita lähes pysyvä rinnassa infektio.
 • Monet ihmiset keuhkoputken ovat jossakin näiden ääripäiden väliin.
Mikä on keuhkoputken? Hengitysteiden bronchiectasis.
Mikä on keuhkoputken? Hengitysteiden bronchiectasis.

Jos oireet viittaavat keuhkoputken sitten diagnoosi voidaan vahvistaa CT. CT on kuin yksityiskohtainen X-ray testi. CT voi määrittää leveyden keuhkoputkien. Levennetyt keuhkoputkien nähty CT vahvistavat bronchiectasis. Erilaisia ​​muita testejä voidaan suositella, jos perimmäinen syy epäillään.

Lääkäri voi määrätä yhden tai useamman seuraavista. Hoitovaihtoehtoja valittu voi riippua tilan vakavuudesta.

Antibiootit

Antibiootit ovat hoidon kulmakivi. Jos sinulla on lievä keuhkoputken, olet todennäköisesti tarvitsevat antibioottikuurin silloin tällöin tyhjentää hengitystieinfektiot ja kun ne tapahtuvat. Antibiootit voivat olla tarpeen, jos sylki muuttuu vihreäksi. Mutta, jos yskä tai hengenahdistus pahenee tai alkaa tuntea yleensä pahoinvointia, lääkäri voi neuvoa heitä.

Jos sinulla on enemmän vakavia keuhkoputken, hengitystieinfektiot voivat palata nopeasti, kun lopetat antibiootteja. Tässä tilanteessa voi olla suositeltavaa ottaa antibiootteja säännöllisesti, jotta infektioiden kehittymisen. Yksi vaihtoehto tähän pulssitetaan antibioottihoito. Tämä tarkoittaa säännöllistä lyhytkestoinen antibiootteja taukoja kohtelun kursseja. Toinen vaihtoehto on ottaa antibiootteja päivittäin loputtomiin. Äskettäin ottaen säännöllisesti antibiootteja inhalaattorin (sumutin) eikä antibiootti tablettia on tullut yhä suositumpi. Tämä johtuu siitä, että se voi tarjota suuria annoksia antibioottia suoraan hengitysteihin kanssa suhteellisen pieniä määriä päästä kehoon. Tämä vähentää ongelman mahdollisista sivuvaikutuksista.

Fysioterapia ja muita liikunta hoitojen

Tavoitteena fysioterapiaa ja muita liikunta hoitoja on auttaa sinua yskä ja siivota limaa ja parantaa yleistä keuhkojen kuntoa. Tätä kutsutaan hengitysteiden puhdistumaan hoitoa. Tämä voi auttaa estämään kertyminen tartunnan limaa, jotka voivat estää keuhkoinfektiot. Fysioterapeutti neuvoo eri hengitysteiden puhdistuma tekniikoita käytettävissä ja joka voi sopii sinulle parhaiten. Yleensä ihmiset bronchiectasis kannustetaan hoitamaan valittu hengitysteihin välys hoitoa 20-30 minuutin, kerran tai kahdesti päivässä.

Lisäksi jos pystyt, päivittäinen liikunta toimintaa kuten juoksu, reipas kävely, uinti, tanssi, aerobic, jne., voi auttaa selkeä limaa liikaa ja auttaa sinua pitämään kunnossa.

Muut lääkkeet ja rokotukset

Jotkut lääkkeet, joilla on tulehduksia joskus suositeltavaa. Esimerkiksi Leukotrieenireseptoriantagonistien vähentää tulehdusta, jota esiintyy hengitysteiden keuhkoputken. Lisätutkimuksia tarvitaan selvittämään näitä lääkkeitä.

Rokotukset vastaan ​​pneumokokki-bakteerin, ja vuosittain "flunssa pisto" on suositeltavaa. Tämä vähentää mahdollisuutta joidenkin rinnassa infektio kehittää.

Inhalaattorit

Keuhkoputkia inhalers käytetään yleisesti astman rentoutua ja ammollaan (laajeta) hengitysteihin. Ne ovat myös hyödyllisiä, jos vinkuminen ja hengenahdistus ja keuhkoputken pahenevat (tätä kutsutaan akuutin). On olemassa useita tyyppejä - esimerkiksi salbutamoli inhalaattorin. Steroidi inhalaattoreihin ei enää suositella keuhkoputken ellei ole myös taustalla astma.

Sairaalaan

Lääkäri voi määrätä sairaalaan, jos oireet pahenevat. Nopea hengitys ja rintakipu ovat merkkejä siitä, että tilasi ei saa hoitovastetta kotona.

Älä tupakoi

Mikä aiheuttaa keuhkoputken? Kuinka yleistä on keuhkoputken?
Mikä aiheuttaa keuhkoputken? Kuinka yleistä on keuhkoputken?

Tupakointi tekee oireita pahempi ja tupakoitsijat ovat vahvasti kehotetaan lopettamaan. Vältä myös passiivinen tupakointi - eli hengitys savun tupakoivien lähellä.

Hoito perussairaus

Kuten edellä mainittiin, noin 4 10 henkilölle keuhkoputken on perimmäinen syy. Joissakin näistä tapauksista Lisähoidot voi olla hyvä, riippuen aiheuttaa.

Leikkaus

Toiminta voi olla vaihtoehto, jos sinulla on pieni paikallinen alue keuhkovaurion aiheuttaa oireita. Leikkaamiseen vaurioitunut hengitystiet voivat parantaa ongelman. Leikkaus voidaan pitää vaikka sinulla on laajalti bronchiectasis. Tämä voi olla leikata erityisen huono alue keuhkojen joka toimii varastona limaa ja infektio. Keuhkojen siirto voidaan harkita vaikeissa tapauksissa.

Useimmat ihmiset keuhkoputken (ilman perussyynä) on hyvät näkymät. Oireiden monia vaikuttavat ihmiset eivät pahenevat. Hoito, erityisesti antibiootteja, kun infektio esiintyy, tai säännöllisesti tarvittaessa, pitää useimmat ihmiset kohtuullisen hyvin.

Huononee joissakin tapauksissa ja hengitysvaikeuksia voi kehittyä. Vuonna harvoissa tapauksissa tilanne muuttuu vähitellen huonompi ajan enemmän ja enemmän, Ilmailulaitos sairastua.

Hengenvaarallinen verta alkaen vaurioitunut hengitysteiden voi myös esiintyä, mutta on harvinaista.

Näkymät ovat ihmisiä, joilla keuhkoputken on osa toisen ehdon riippuu perimmäinen syy.

Tutustu näihin