Kilpirauhasen liikatoiminta (kilpirauhasen liikatoimintaa)

Kilpirauhasen liikatoiminta tarkoittaa nosti tasoa kilpirauhashormonin. On olemassa useita syitä. Gravesin tauti on yleisin syy. Kilpirauhasen liikatoiminta voi tuottaa erilaisia ​​oireita. Hoito on yleensä tehokas. Hoitovaihtoehtoja vähentää tyroksiinin taso ovat: lääkkeet, radioaktiivisen jodin ja leikkaus. Beetasalpaajat voivat lievittää oireita. Pitkäaikainen seuranta on tärkeää, vaikka onnistuneen hoidon.

Tyroksiinia on elimistön kemikaalia (hormoni), jonka kilpirauhanen. Se kulkeutuu ympäri kehon verenkiertoon. Se auttaa pitämään kehon toimintoja (aineenvaihdunta) töissä oikein vauhdilla. Monet solujen ja kudosten kehon täytyy tyroksiinin pitää ne menee oikein.

Kilpirauhasen liikatoiminta tarkoittaa kilpirauhasen liikatoimintaa. Kun kilpirauhanen on yliaktiivinen se tekee liikaa tyroksiinia. Extra tyroksiini aiheuttaa monia kehon toimintoja nopeuttaa. (Sen sijaan, jos sinulla on hypo thyroidism, teet liian vähän tyroksiinia, tämä aiheuttaa monia kehon toimintoja hidastaa.)

Tyreotoksikoosi on termi, jota voidaan käyttää lääkäreiden sijasta liikatoimintaa. Kaksi termit tarkoittavat paljon samaa.

Seuraavat ovat kilpirauhasen liikatoiminnan:

 • Koska levoton, hermostunut, emotionaalinen, ärtyneisyys, nukkuminen huonosti ja "aina liikkeellä".
 • Vapina kädet.
 • Laihdutus huolimatta lisääntynyt ruokahalu.
 • Sydämentykytys.
 • Hikoilu, vastenmielisyyttä lämmön ja lisääntynyt jano.
 • Ripuli tai tarvitsematta käydä vessassa ulostaa useammin kuin normaalisti.
 • Hengenahdistus.
 • Iho-ongelmat kuten hiusten ohenemista ja kutinaa.
 • Kuukautiskierron muutokset - kuukautiset voivat tulla erittäin kevyt tai harvoin.
 • Väsymys ja lihasheikkous voi olla ominaisuus.
 • Turpoaminen kilpirauhanen (struuma) niskaan voi esiintyä.
 • Eye ongelmia, jos sinulla on Graves "tauti. (Katso jäljempänä "Mitkä ovat syyt kilpirauhasen liikatoiminnan? '.)

Useimmat ihmiset, joilla liikatoiminta ei ole kaikkia oireita, mutta kahden tai useamman on yhteinen. Oireet kehittyvät yleensä hitaasti useiden viikkojen aikana. Kaikki oireet voivat johtua muihin ongelmiin ja siten diagnoosi ei saa selvää ensin. Oireet voivat olla lieviä aloittaa vaan pahenemaan taso tyroksiinia veressä nousee asteittain.

Mahdolliset komplikaatiot

Jos sinulla on hoitamaton kilpirauhasen liikatoiminta:

 • Sinulla on suurentunut riski sairastua sydän ongelmia, kuten sydämen Rhythym ( eteisvärinä ), heikko sydän ( kardiomyopatia ), angina pectoris ja sydämen vajaatoiminta.
 • Jos olet raskaana, sinulla on suurentunut riski sairastua joidenkin raskauden komplikaatioita.
 • Sinulla on suurempi riski sairastua hauraat luut ( osteoporoosi ).

Hoidon, näkymät ovat hyvät. Onnistunut hoito, useimmat oireet ja riskit komplikaatioita mennä.

Se on yleisempää naisilla. Noin 8 100 naista ja 1 100 miestä kehittää liikatoiminta jossain vaiheessa elämäänsä. Se voi esiintyä missä iässä tahansa.

On olemassa useita syitä, jotka ovat seuraavat:

Graves "tauti

Tämä on yleisin syy. Se voi esiintyä missä iässä tahansa, mutta on yleisintä vuotiaiden naisten 20-50 vuotta. Se voi vaikuttaa kuka tahansa, mutta on usein suvussa kunnossa. Saattaa olla myös perheen jäsenet, joilla on muiden autoimmuunisairauksien (esimerkiksi diabetes, nivelreuma ja myasthenia gravis).

Gravesin tauti on myös autoimmuunisairaus. Immuunijärjestelmä normaalisti muodostaa vasta-aineita (pieniä proteiineja, jotka matkustaa verenkiertoon) hyökätä bakteerit, virukset ja muut mikrobit. Autoimmuunisairauksien, immuunijärjestelmä tuottaa vasta-aineita vastaan ​​kudoksiin. Jos sinulla on Graves "tauti, teet vasta jotka pitävät kilpirauhanen. Nämä stimuloivat kilpirauhasen tehdä paljon tyroksiinia. Uskotaan, että jotain laukaisee immuunijärjestelmän tehdä näitä vasta-aineita. Liipaisinta ei tiedetä.

Vuonna Graves "tauti kilpirauhasen yleensä laajenee, mikä aiheuttaa turvotusta (struuma ) niskaan. Silmät vaikuttaa myös noin puolessa tapauksista. Jos ne ovat vaikuttaneet, silmät työnnetään eteenpäin ja etsiä näkyvämpi (proptosis). Tämä voi aiheuttaa epämukavuutta ja kyynelvuotoa. Silmäoireet lihaksia voi myös esiintyä ja johtaa kaksinkertaiseen visio. On epäselvää, miksi silmäoireita esiintyy joitakin ihmisiä, jotka ovat Graves "tauti. Ne voivat johtua vasta-aineita, jotka vaikuttavat kudoksiin silmien ympärillä. Katso erillinen artikkeli kutsutaan kilpirauhasen silmäsairaus lisätietoja.

Kilpirauhasen kyhmyt

Tämä on harvinaisempi syy hypertyreoosi. Kilpirauhasen kyhmyt ovat kyhmyjä, jotka voivat kehittyä kilpirauhasen. On epäselvää, miksi ne kehittyvät. Ne ovat yleensä hyvänlaatuisia (ei-syöpä), mutta sisältää kilpirauhasten kudosta.

Kilpirauhasten kudosta kilpirauhasen kyhmyt ei vastaa normaalia ohjausjärjestelmä, joka varmistaa, että teet juuri oikea määrä tyroksiinia. Siksi, jos sinulla on kilpirauhasen kyhmy, voit tehdä liikaa tyroksiinia.

 • Joskus vain yksi kyhmy muotoja. Tätä kutsutaan myrkyllistä yksinäinen adenooma. Tämä yleisimmin esiintyy vuotiaista 30 ja 50 vuotta.
 • Kilpirauhasen voi tulla yleisesti muhkurainen tai nodulaarisen. Tämä yleisimmin esiintyy vanhusten ja kutsutaan myrkyllistä monikyhmyinen struuma.

Huom: sana myrkyllisiä edellä, liittyvät adenoomien tai monikyhmyinen goitres, ei tarkoita myrkyllisiä. Se on vain yksi niistä lääketieteen sanoja joka viittaa liikatoimintaa.

Muita syitä

Kilpirauhasen liikatoiminta (kilpirauhasen liikatoimintaa). Kilpirauhasta stimuloivan hormonin (TSH).
Kilpirauhasen liikatoiminta (kilpirauhasen liikatoimintaa). Kilpirauhasta stimuloivan hormonin (TSH).

On olemassa useita muita harvinaisia ​​syitä liikatoimintaa. Esimerkiksi jotkut ihmiset, jotka käyttävät lääkkeitä amiodaronin ja litium kehittää liikatoimintaa. On olemassa useita muita harvinaisia ​​olosuhteet, jotka johtavat yli tyroksiinin tehdään.

Verikoe voi diagnosoida kilpirauhasen liikatoiminta. Normaali verikoe myös poissuljettu, jos oireet viittaavat siihen, että se voi olla mahdollista diagnoosin. Yksi tai molemmat seuraavista voidaan mitata verinäyte:

 • Kilpirauhasta stimuloivan hormonin (TSH). Tämä hormoni on tehty aivolisäkkeen aivoissa. Se vapautuu verenkiertoon. Se stimuloi kilpirauhanen tehdä tyroksiinia. Jos taso tyroksiinia veressä on korkea, niin aivolisäkkeen Tiedotteet vähemmän TSH. Siksi alhainen TSH tarkoittaa, että kilpirauhanen on yliaktiivinen ja tekee liikaa tyroksiinia.
 • (T4). Korkea T4 vahvistaa liikatoimintaa.

Joskus kokeiden tulokset ovat rajatapaus. Esimerkiksi normaali T4, mutta alhainen TSH. Muut testit ovat joskus tehneet selvittämään tilannetta ja syy. Esimerkiksi toinen verikoe, joka mittaa T3 on joskus hyödyllistä ja ultraääni on kilpirauhasen tai kilpirauhasen skannaus voidaan tehdä, jos sinulla on nodular struuma.

Myös, jos testit ovat rajatapauksia, yksi vaihtoehto on toistaa testit muutamaa viikkoa myöhemmin, kuten joskus raja testit johtuvat muu sairaus. Muita testejä voidaan tehdä, jos harvinainen syy liikatoiminnan epäillään.

Ihmisillä, joilla Graves "tauti verikoe voi spesifisten autovasta-aineet, joita yleisesti esille. Nämä voidaan ottaa esille myös joitakin ihmisiä ilman Graves "tauti joten tämä ei ole tiettyä testiä Graves" tauti.

Päätavoitteena kohtelu on vähentää oman tason tyroksiinin normaaliksi. Muut ongelmat, kuten suuri struuma (kilpirauhasen turvotusta) tai niihin liittyviä silmäoireita, ehkä myös hoitoa. Tekijät kuten perimmäinen syy ongelmaan, ikäsi ja koko tahansa struuma otetaan huomioon päättämään paras hoitosuunnitelma.

Hoitovaihtoehdot ovat seuraavat:

Lääkkeet - Yleensä carbimazole

Lääkkeet voivat vähentää tyroksiinin tekemät kilpirauhasen liikatoimintaa. Yleisin käytettävä lääke Britanniassa on carbimazole. Carbimazole ei vaikuta tyroksiinia, joka on jo tehty, ja tallentaa vaan vähentää edelleen tuotantoa. Siksi se voi kestää 4-8 viikkoa hoidon oman tyroksiinia tasolla tulemaan alas normaalia. Annos carbimazole tarvitaan pitämään tyroksiinin taso normaali vaihtelee henkilöittäin. Suuri annos annetaan yleensä aluksi joka sitten vähennetään kuin Tyroksiinin pitoisuus tulla alas.

Carbimazole otetaan yleensä 12-18 kuukautta ensin. Tämän jälkeen noin puolessa tapauksista, ehto on asettunut ja carbimazole voidaan pysäyttää. Jos ehto soihdut taas joskus tulevaisuudessa, vielä tietysti voi olla tarpeen. Kuitenkin näissä tapauksissa vaihtoehtoista hoitoa (esimerkiksi radioaktiivista jodia), on usein suositeltavaa. Noin puolessa tapauksista, carbimazole on jatkettava pitkän aikavälin oireiden. Erilainen kohtelu voi sitten olla parempi vaihtoehto, jos et halua ottaa carbimazole pitkällä aikavälillä.

Varoitus: carbimazole voi harvoin vaikuttaa veren valkosolujen taistelemaan infektioita vastaan. Jos kuume, kurkkukipu, suun haavaumia tai muita infektion oireita samalla otetaan carbimazole, lopeta se ja nähdä lääkäri pikaisesti verikoe.

Lääkitykseen kutsutaan propylthiouracil annetaan yleensä sijaan carbimazole jos olet raskaana tai imetät.

Radiojodin

Tämä merkitsee sitä, juomaa tai niellä kapseli, joka sisältää radioaktiivista jodia. Tärkeimmät jodin käytöstä elin on tehdä tyroksiinia. Siksi radioaktiivinen jodi kerääntyy kilpirauhaseen. Koska radioaktiivisuus on keskittynyt kilpirauhanen, se tuhoaa joitakin kilpirauhasissa joka vähentää tyroksiinin että teet. Annos radioaktiivisuutta muualle elimistöön on hyvin pieni ja ei ole vaarallista. Kuitenkin, se ei sovi, jos olet raskaana tai imetät. Lisäksi hoidon jälkeen, naiset eivät saa tulla raskaaksi vähintään kuusi kuukautta ja miehet saa siittää lapsia vähintään neljä kuukautta.

Myös radioaktiivisen jodin hoito, sinun pitäisi välttää pitkäaikaista kontaktia muihin tietyn ajan. Tämä voi olla 2-4 viikkoa, riippuen siitä, kuinka paljon radiojodin saat. Tavoitteena on rajoittaa altistumista radioaktiivisuuden muille. Kyseiseltä ajalta sinua neuvotaan varautumaan kuten:

 • Rajaa läheisessä kosketuksessa vauvoille, lapsille tai raskaana oleville naisille. Tiivis yhteys tarkoittaa sitä, että yhden metrin, niin esimerkiksi eivät halata lapsia tai sallia istua sylissä.
 • Voit halutessasi soveltaa samanlaisia ​​varotoimia kuin edellä kosketuksiin lemmikki.
 • Jos sinulla on lapsia, tai on työpaikka, jossa olet tekemisissä lasten kanssa, kannattaa keskustella asiantuntijan kanssa ennen hoitoa.
 • Pysy yli käsivarren mitan päässä muita ihmisiä.
 • Nukkua yksin.
 • Vältä menossa paikkoihin, kuten elokuvateatterit, teatterit, pubeja ja ravintoloita, joissa voi olla tiiviissä yhteydessä muiden ihmisten kanssa.
 • Kestää jonkin aikaa pois työstä, jos työ edellyttää tiivistä yhteyttä muiden ihmisten kanssa.

Spesialisti antaa yksityiskohtaisia ​​neuvoja näitä varotoimia.

Kilpirauhasen korvaushoito

Se voi olla vaikeaa lääkärin arvioida juuri oikea annos carbimazole tai juuri oikea määrä radiojodikuvauksessa, jotta kussakin tapauksessa. Liika hoito voi tehdä tyroksiinia taso nousee liian alhainen. Ei riitä hoito tarkoittaa taso pysyy normaalia suurempi. Säännölliset verikokeet ovat tarpeen tarkistaa tyroksiinin tasolla.

Yksi vaihtoehto on ottaa suuren annoksen carbimazole joka päivä tahallisesti tai saada kertaluonteinen suuren annoksen radiojodin. Tämä estää Kilpirauhasen tekemättä tyroksiinia. Tämän jälkeen sinun tulee ottaa päivittäinen annos tyroksiinia tablettien pitämään veren tyroksiinia normaalia. Tämä yli-hoitoa ja sitten kun korvaava tyroksiinin kutsutaan myös "block ja korvaa".

Leikkaus

Mikä on kilpirauhasen liikatoimintaa? British kilpirauhasen perusta.
Mikä on kilpirauhasen liikatoimintaa? British kilpirauhasen perusta.

Tämä liittyy poistamalla osa kilpirauhanen. Se voi olla hyvä vaihtoehto, jos sinulla on suuri kilpirauhasen turvotusta (struuma), joka aiheuttaa ongelmia niskaasi. Jos liikaa kilpirauhasen kudos on poistettu niin sinulle annetaan tyroksiinia tabletit pitää tyroksiinia tasolla normaalia. Se on yleensä turvallista. Mutta, kuten kaikki toiminta, on olemassa pieni riski.

Hoito silmäoireita

Sinun tarvitsee nähdä silmälääkäriin, jos sinulle ilmaantuu silmäoireita Graves "tauti. Suhteellisen lievät oireet vaikuttavat silmät noin puolet ihmisten Graves "tauti. Toimenpiteet kuten keinotekoinen kyyneleet, aurinkolasit ja silmien suojaimet samalla nukut voi riittää auttamaan.

Kuitenkin noin 1 20 henkilöä, joilla Graves "tauti on vakava silmän muutoksia. Hoito voi sitten olla vaikeampaa, ja se voi sisältää leikkauksen, sädehoidon tai steroiditabletteja.

Jos tupakoit niin on tärkeää, että yrität lopettaa. Tupakointi voi itse tehdä silmä ongelmia pahempi.

Beetasalpaaja lääkkeet

Jotkut ihmiset saavat beetasalpaajaa lääke (esim. propranololi, atenololi, jne.), muutaman viikon ajan, kun taas taso tyroksiinin pienenee vähitellen yhdellä edellä mainituista tavoista. Beetasalpaajat voivat vähentää oireita vapina, sydämentykytys, hikoilu, levottomuus ja ahdistuneisuus.

Säännölliset tarkastukset ovat suositeltavia, vaikka olet onnistunut hoito. On erittäin tärkeää saada säännöllisesti verikokeissa (vähintään kerran vuodessa) tarkistaa, että sinulla on oikea taso kilpirauhashormonin (tyroksiinin) veressä. GP voi tehdä tätä testiä. Tämä johtuu siitä, että jotkut ihmiset tulevat hyperthyroid taas joskus tulevaisuudessa. Muut, jotka on hoidettu onnistuneesti kehittää alle kilpirauhasen tulevaisuudessa. Jos näin tapahtuu, se voidaan yleensä hoitaa helposti tyroksiinilla tablettia.

Lisäohjeita ja tietoa

British kilpirauhasen säätiö

Tedct - Kilpirauhasen silmäsairaus hyväntekeväisyysjärjestönä

Tutustu näihin

 • Vulvasyöpä (syöpä vulva) on harvinaista syöpää. Se vaikuttaa yleensä naisten yli…
 • Erektiohäiriöt (ED) tarkoittaa, että et voi saada asianmukaista erektio.…
 • Kutina vulvae (kutinaa Häpy) on yhteinen. On monia syitä. Hoito vaihtelee,…
 • Hypospadia on poikkeavuus virtsaputken ja peniksen, joka on läsnä syntymän. Tämä…