Kondomit naisille

Naisten kondomi on tehokasta ehkäisymenetelmää, jos sitä käytetään oikein. Se myös auttaa suojaamaan sukupuolitaudeilta.

Ensimmäinen naisten kondomia (Femidom ®) otettiin käyttöön vuonna 1992. Se on valmistettu pehmeästä muovista. Se sopii emättimeen ja linjat sisäseinät. Se siis muodostaa esteen miehen siittiöitä ja naisen kohtuun.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Sen uskotaan olevan 95% tehokas, jos sitä käytetään oikein. Tämä tarkoittaa, että noin 5 naisten 100 käyttää naisten kondomia oikein tulee raskaaksi vuosittain. Tämä on hieman vähemmän tehokas kuin miesten kondomia. Kun mitään ehkäisyä käytetään, yli 80 out of 100 seksuaalisesti aktiivisia naisia ​​tulee raskaaksi vuoden sisällä.

Oikea käyttö tarkoittaa, että käytetään kondomia joka kerta kun seksiä. On erittäin tärkeää, jotta vältetään kontaktia peniksen ja emättimen alueelle ennen kondomi on asetettu.

Kannattaa lukea ohjeet, jotka tulevat paketin. Seuraavassa on yleisiä ohjeita:

  • Tarkista kondomi on sen "viimeinen käyttöpäivä.
  • Käytä jokaista kondomia vain kerran.
  • Aseta suljettu pää kondomin emättimeen. Tee tämä pitämällä sisärenkaan välillä sormella ja peukalolla ja asettamalla se niin pitkälle, vagina kuin mahdollista. Sitten laittaa yksi tai kaksi sormea ​​sisällä kondomin, jopa sisärengas. Työnnä se emättimeen niin pitkälle kuin se menee. Ulompi rengas olisi sitten vasten, ulkopuolella, vagina.
  • Toisin kuin miesten kondomia, se on väljä ja siirtyy seksin aikana. Jos ulkorengas saa työntää emättimen sitten lopettaa ja laittaa se takaisin oikeaan paikkaan.
  • Varmista penis kondomia seksiä eikä mennä välillä kondomin ja emättimen seinämästä.
  • Jälkeen seksiä, hieman kiertämällä ja vetämällä poistaa kondomin. Varo läikyttämästä siemennesteen kiinni emättimen. Älä huuhtele se alas wc. Kääri se ja laita se bin.
Kondomit naisille. Mikä on naisten kondomia?
Kondomit naisille. Mikä on naisten kondomia?

Se on helppo saada ja käyttää. Se auttaa suojaamaan sukupuolitaudeilta. Se voi auttaa suojaamaan kohdunkaulan (niska kohdun). Se on vähemmän todennäköisesti jakaa kuin miesten kondomia.

Se on kalliimpaa kuin miesten kondomia. Ulompi rengas voidaan työntää emättimeen yhdynnän aikana. Se tulee sitten vähemmän tehokkaita.

  • Penis voi vuotaa siittiöitä ennen mies saa siemensyöksyn ("tulee"). Jos on kosketuksissa emättimen alue ennen kondomi on paikallaan, nainen voi tulla raskaaksi.
  • Penis voi mennä välillä kondomin ja emättimen seinämästä. Jos mies saa siemensyöksyn kun penis on siellä, nainen voi tulla raskaaksi.
  • Jos olet jo harrastanut seksiä, voi olla siittiöitä edelleen miehen peniksen. Jos on kosketuksissa emättimeen ennen uuden kondomin lisätään, nainen voi tulla raskaaksi.
  • Vaurio kondomi voi aiheuttaa kondomin jakaa - esimerkiksi silloin, kun käsitellään naisten terävät kynnet.

Huomautus: Jos jokin edellä tapahtuu sinun pitäisi saada jälkiehkäisy 72 tunnin kuluessa. Se on tehokkaampaa mitä nopeammin se otetaan yhdynnän jälkeen.

Katso erillinen lehtinen Jälkiehkäisy lisätietoja.

Lisäohjeita ja tietoa

FPA

Tutustu näihin