Krooninen eturauhastulehdus

On olemassa kaksi päätyyppiä krooninen eturauhastulehdus - krooninen bakteeri eturauhastulehdus (aiheuttama krooninen bakteeri-infektio) ja krooninen eturauhastulehdus / krooninen lantion kipu oireyhtymä (CPP) - syy, joka ei ole täysin ymmärretty. Krooninen eturauhastulehdus tyypillisesti aiheuttaa kipua alemman lantion alueella miehiä. Virtsa oireet kuten taajuus virtsatessa ja kipu virtsatessa voi myös olla läsnä. Hoito voi olla vaikeaa ja voi sisältää antibiootteja ja muita lääkkeitä. Oireet voivat kestää pitkään, vaikka ne voivat "tulla ja mennä" tai joiden vakavuus vaihtelee.

Eturauhanen löytyy vain miehillä. Se sijaitsee vain alle virtsarakon. Se on yleensä noin kokoa kastanja. Virtsaputken (putki, joka kulkee virtsan rakko) kulkee keskellä eturauhasen. Eturauhasen auttaa tekemään siemenneste, mutta useimmat siemennesteen tehdään rakkularauhanen (toinen rauhanen).

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Prostatiitti tarkoittaa, että sinulla on tulehdus, eturauhasen. Eturauhastulehdus voi olla akuutti (äkillinen) tai krooninen (jatkuva). Se voi myös olla tartunnan (aiheuttama infektio) tai ei-infektion.

Diagnoosin krooninen eturauhastulehdus, oireet on ollut läsnä vähintään kolme kuukautta. Akuuteissa eturauhastulehdus, oireet yleensä tulevat ja menevät pois paljon nopeammin. On olemassa kaksi päätyyppiä krooninen eturauhastulehdus:

 • Krooninen bakteerin aiheuttama prostatiitti
 • Krooninen eturauhastulehdus / CPP

Katso erillinen lehtinen Akuutti eturauhastulehdus lisätietoja akuuttia eturauhastulehdus. Loput tämä seloste on vain krooninen eturauhastulehdus.

Krooninen eturauhastulehdus on itse asiassa varsin yleinen. Välillä 1-2 miesten 10 on krooninen eturauhastulehdus jossain vaiheessa elämänsä aikana. Krooninen eturauhastulehdus yleisimmin vaikuttaa vuotiaiden miesten 30-50, mutta miehet kaikista ikä voi vaikuttaa.

Noin 9 10 miestä, joilla on krooninen eturauhastulehdus on krooninen eturauhastulehdus / CPP. Noin 1 10 miestä, joilla on krooninen eturauhastulehdus on krooninen bakteeri eturauhastulehdus, joten tämä on harvinaista verrattuna krooninen eturauhastulehdus / CPP.

Mikä aiheuttaa kroonisen bakteeri eturauhastulehdus?

Krooninen eturauhastulehdus. Tutkiminen, eturauhasen.
Krooninen eturauhastulehdus. Tutkiminen, eturauhasen.

Krooninen bakteerin aiheuttama prostatiitti on eräänlainen tartunnan eturauhastulehdus. Se johtuu krooninen (jatkuva) bakteeri-infektio on eturauhanen. Mies on krooninen bakteeri eturauhastulehdus yleensä ollut toistuvia virtsatieinfektioita. Krooninen bakteeri prostatiitti johtuu yleensä samantyyppisiä bakteeri, joka aiheuttaa virtsatieinfektioita. Eturauhanen voi satama infektio ja siksi toistuvia infektioita voi esiintyä. Krooninen bakteerin aiheuttama prostatiitti ei ole sukupuoliteitse tarttuvilta infektioilta.

Mitkä ovat oireita krooninen bakteeri eturauhastulehdus?

Miehet, joilla on krooninen bakteeri eturauhastulehdus on yleensä oireita, jotka vaha ja heiketä. Aikana purkaus, voit olla kipua ja epämukavuutta. Tunnet tämän lähinnä juuressa peniksen ympärille peräaukon, yläpuolella häpyluun ja / tai alaselässä. Kipu voi levitä penis ja kivekset. Ulostamisvaikeuksia (ulosteeseen) voi olla tuskallista. Sinulla voi olla myös oireita virtsa infektio, kuten kipua, kun virtsaamistarve, tihentynyt virtsaamistarve tai kiireellinen halua virtsata.

Nämä oireet ovat samankaltaisia ​​oireita akuutti bakteeriperäinen eturauhastulehdus. Kuitenkin miesten purkaus krooninen bakteeri eturauhastulehdus yleensä vähemmän huonosti kuin ne, joilla on akuutti eturauhastulehdus. Esimerkiksi kuume (korkea lämpötila) on vähemmän todennäköistä ja olet vähemmän todennäköisesti yleisen kipuja ja särkyjä.

Jos sinulla on krooninen bakteeri eturauhastulehdus, oireet yleensä helpottaa, kun hoitaa antibiooteilla. Kuitenkin, jos antibiootteja täysin selkeä infektio eturauhanen, olet vaarassa infektion tulossa takaisin (puhkeavat) uudelleen. Välillä leimahduksia, sinulla voi olla joitakin lieviä jäljellä kipua ja joitakin lieviä virtsateiden oireet (kuten tihentynyt virtsaamistarve tai kiireellinen halu virtsata).

Mikä aiheuttaa krooninen eturauhastulehdus / CPP?

Krooninen eturauhastulehdus / CPP on krooninen (jatkuva) epämukavuutta tai kipua, joka tuntuu omassa alemman lantion alueella - pääasiassa juuressa peniksen ja sen ympäristössä peräaukko. Se diagnosoidaan yleensä, jos sinulla on ollut kipua vähintään kolme kuukautta viimeisten kuuden kuukauden aikana.

Syy tämän tyyppinen krooninen eturauhastulehdus ei ole täysin ymmärretty. Monia teorioita on esitetty, että se aiheuttaa. Näitä ovat: tulehdus eturauhasen alkio, joka ei vielä ole todettu; hermo ongelmia eturauhasen; autoimmuunisairaus ongelma eturauhanen (vasta-aineita, jotka me yleensä tuottaa taistelemaan infektioita voidaan hyökätä solujen eturauhanen joidenkin Syynä); tulehdus johtuvat virtsan pakotetaan taaksepäin ylös eturauhasen aikaan virtsaaminen.

Termi eturauhastulehdus todella viittaa tulehdus ja / tai infektio eturauhanen. Kuitenkin tarkka syy tämän lomakkeen krooninen eturauhastulehdus ei tiedetä ja on vaihteleva vastaus antibiootteja ja tulehduskipulääkkeitä. Näistä syistä jotkut lääkärit mieluummin käyttää termiä "krooninen lantion kipu oireyhtymä". Käyttää tätä termiä ei välttämättä tarkoita, että ongelma varmasti johtuu ongelma eturauhanen.

Mitkä ovat oireita krooninen eturauhastulehdus / krooninen lantion kipu-oireyhtymä?

Mikä on eturauhanen? Lisäksi testit munuaiset ja virtsateiden.
Mikä on eturauhanen? Lisäksi testit munuaiset ja virtsateiden.

Oireet ovat yleensä olleet läsnä vähintään kolme kuukautta edeltävien kuuden kuukauden aikana.

Oireita ovat:

 • Pain - tämä on yleensä noin peniksen juureen, peräaukon ympärillä, ja alavatsan ja alaselän. Joskus kipu leviää alas kärki penis ja / tai osaksi kivekset. Kipu on tärkein oire krooninen eturauhastulehdus. Kipu voi vaikeusaste vaihtelee päivästä toiseen.
 • Virtsa oireet - kuten lievää kipua, kun virtsaamistarve, kiireellinen halu virtsata joskus muutamia epäröintiä kun yrittää virtsaamistarve, huono virtsasuihku.
 • Seksuaalinen ongelmia - saatat kokea impotenssi (vaikeuksia saada erektio), siemensyöksy voi joskus olla kivulias ja joillakin ihmisillä on huonompi kipu (kuten edellä on kuvattu) seksin jälkeen.
 • Muita oireita - saatat tuntea itsesi väsyneeksi, ja on yleinen kipuja ja särkyjä.
 • Tutkiminen, eturauhasen. Lääkäri voi tutkia eturauhanen käyttäen hansikkaat sormella selässä passage. Sinun eturauhanen voi olla tarjouksen tutkimusta krooninen eturauhastulehdus. Tämä ei kuitenkaan ole niin joka tapauksessa.
 • Virtsanäyte otetaan yleensä sulkea pois virtsan infektio. Tämä on erityisen tärkeää kroonisten bakteeri eturauhastulehdus vaikka välillä leimahduksia, ei välttämättä ole merkkejä tartunnasta.
 • Lisäksi testit munuaiset ja virtsateiden. Jos lääkäri epäilee, että sinulla on krooninen bakteeri eturauhastulehdus, he voivat ehdottaa, että sinulla on testejä sulkea pois mitään ongelmia virtsateiden jotka ovat voineet vaikuttaa (tai aiheuttanut) infektio. Esimerkiksi ultraäänitutkimuksen oman munuaiset etsiä mitään poikkeavuuksia.
 • Testit suljettava pois muut syyt oireisiin kuten:
  • Krooninen eturauhastulehdus voi tuottaa samankaltaisia ​​oireita sukupuolitautitartuntaa. Tästä syystä, jos olet vaarassa sukupuoliteitse tarttuvien infektioiden, lääkäri saattaa ehdottaa, että sinulla on moppi tai virtsakoe jättää tämän. Mutta huomaa, krooninen eturauhastulehdus ei ole sukupuoliteitse tarttuvilta infektioilta.
  • Muita testejä voidaan suositeltavaa sulkea pois muut edellytykset eturauhasen tai läheisiin elimiin, jos oireet eivät ole tyypillisiä. Esimerkiksi joskus lääkäri voi ehdottaa verikokeen pois muita ongelmia teidän eturauhanen.

Jos lääkäri epäilee, että sinulla on krooninen eturauhastulehdus, he voivat ohjata sinut erikoislääkärin (yleensä urologi) lisäkokeita. Jos kutsutaan asiantuntija, näyte nesteen (eritteiden) alkaen eturauhasen voidaan kerätä sulkea pois infektion eturauhasen. Voit tehdä tämän, lääkäri voi varovasti hieronta eturauhasen, hansikkaat sormella oman peräsuoleen. Näin nestettä eturauhasen työnnetään ulos virtsaputken ja tulee ulos penis kerätään ja testataan bakteereja (bakteereita). Jos sinulla CPP, ei bakteereja löytyy eturauhasen nestettä tai virtsaa.

Kroonisen eturauhastulehdus voi olla vaikeaa. Kuitenkin useimmat ihmiset, oireet paranevat yli kuukausia tai vuosia.

Jos GP epäilee, että sinulla on krooninen eturauhastulehdus, kuten edellä mainittiin, ne ovat yleensä ohjata sinut erikoislääkärin lisäkokeita. Tällä välin GP voi ehdottaa yhtä tai useampaa seuraavista seikoista odottavat sinun tapaamisen asiantuntija:

 • Särkylääkkeet kuten parasetamoli tai ibuprofeeni voi helpottaa kipua.
 • Laksatiiveja voi olla hyötyä, jos se on kivulias tai vaikea kulkea ulosteet.
 • Antibiootit. Neljän viikon kurssi voi olla apua. Antibiootit ovat yleensä suositeltavaa, jos sinulla on ollut virtsatietulehdus tai jakson akuutti eturauhastulehdus vuoden sisällä. Tämä on olla täysin varma, ettei infektio.

Rauhoittamista ja selitys ovat myös toisinaan apua. Jotkut pelkäävät, että heillä voi olla vakava sairaus, kuten eturauhassyöpää. Worry ja ahdistus voi tehdä oireita pahempi. Siksi voi olla hyödyllistä tietää, että sinulla on krooninen eturauhastulehdus eikä jokin muu sairaus. Kuitenkin, sinun täytyy hyväksyä, että kipua tai epämukavuutta todennäköisesti kestää jonkin aikaa.

Hoitoja, jotka asiantuntija voi ehdottaa

Erilaisia ​​hoitoja on kokeiltu krooninen eturauhastulehdus. Ne voivat hyödyttää joitakin ihmisiä, mutta toistaiseksi on olemassa muutamia tutkimuksia vahvistamaan, onko ne auttavat useimmissa tapauksissa. Ne eivät ole "standardi" tai rutiini hoitoja, mutta asiantuntija voi neuvoa, että kokeilet.

Krooninen bakteeri eturauhastulehdus, hoitomahdollisuuksista voivat olla esimerkiksi seuraavat:

 • Enää antibioottikuurin. Jos asiantuntija epäilee, että sinulla on krooninen bakteeri eturauhastulehdus ja oireet eivät ole selvitetty jälkeen neljän viikon antibioottikuurin, he voivat ehdottaa pidempää. Joskus aikana enintään kolmen kuukauden käytetään.
 • Poisto eturauhasen (eturauhasen) voidaan harkita, jos sinulla on pieniä kiviä (calculi), eturauhasen. On epäselvää, kuinka paljon tämä voi auttaa, mutta on ehdotettu, että nämä pienet kivet voivat olla syy, miksi jotkut ihmiset saavat toistuvia infektioita kroonisen bakteeri eturauhastulehdus. Tämä ei kuitenkaan ole yleisesti suorittaa ja ei sovellu kaikille. Spesialisti neuvoo.

Krooninen eturauhastulehdus / CPP, hoitomahdollisuuksista voivat olla esimerkiksi seuraavat:

 • Antibiootit - nämä voidaan kokeilla aluksi, vaikka näyttöä niiden tehokkuudesta on rajoitettu. Voi olla, että jotkin antibiootit ovat anti-inflammatorisia ominaisuuksia sekä tai että ne voivat selvästi joitakin bakteereja, joita on vaikea löytää, kun virtsa on testattava.
 • Alfasalpaajat - ovat lääkkeitä, joita käytetään hoitoon eturauhasen laajentumista. Ne rentoutua lihaskudoksen eturauhasen ja ulostulon virtsarakon. On olemassa useita eri merkkejä. On olemassa jonkin verran näyttöä siitä, että ne auttavat CPP ja yksi voi olla kokeilemisen arvoista.
 • Muut lääkkeet - esimerkiksi bioflavonoideja (kuten kversetiiniä) ja finasteridi (lääkettä, joka voi "kutistua" eturauhanen).
 • Stressin hallinta - tämä ja muut kipua lievittävää tekniikat ovat joskus yrittänyt auttaa selviytymään jatkuvaa kipua.

Tutkimus on edelleen yrittää löytää parempia hoitoja kroonisten bakteeri eturauhastulehdus ja krooninen eturauhastulehdus / CPP.

On vaikea antaa ennustetta (näkymät). Oireet saattavat kestää pitkään, vaikka ne voivat "tulla ja mennä" tai joiden vakavuus vaihtelee. Kipulääkkeet voi pitää epämukavuus mahdollisimman pienenä.

Useimmat miehet diagnosoitu krooninen eturauhastulehdus / CPP yleensä parannusta heidän oireensa seuraavien kuuden kuukauden aikana. Eräässä tutkimuksessa noin kolmasosa miehistä ei ollut vielä oireita vuotta myöhemmin. Toisessa suuressa tutkimuksessa, kolmasosa miehistä oli kohtalaisen merkittävä parannus yli kaksi vuotta.

British eturauhastulehdus tukea yhdistyksen (BPSA)

Web: www.bps-assoc.org.uk
Internet-pohjainen, UK-keskittynyt, organisaation tietoa, tukea ja kampanjointi liittyvät eturauhasen sairauksia eturauhastulehdus / krooninen eturauhastulehdus / CPP.

Eturauhasen UK

6 Crescent Stables, 139 Upper Richmond Road, London SW15 2TN
Puh: 020 8788 7720 Web: www.prostateuk.org

Tutustu näihin