Kutina vulvae (vulval kutina)

Kutina vulvae (kutinaa Häpy) on yhteinen. On monia syitä. Hoito vaihtelee, riippuen aiheuttaa. Myös yleiset toimenpiteet alla voi auttaa helpottamaan kutinaa aiheuttajasta riippumatta.

Kutina vulvae tarkoittaa kutiseva häpy. Vulva on ihoalue aivan emättimen. Useimmat naiset ovat hieman vulval kutittaa aika ajoin. Kuitenkin kutina vulvae tarkoittaa kutina on jatkuvaa, ja aiheuttaa kärsimystä. Kutina voi olla erityisen huono yöllä ja voi häiritä unta. Noin 1 10 naista näkee lääkärille pysyviä vulval kutinaa jossain vaiheessa elämässään. Se voi vaikuttaa mihinkään nainen, missä iässä tahansa.

Kutina vulvae on oire, ei sairaus itsessään. Kutina vulvae voi johtua monista eri olosuhteissa. Siksi, jos sinulla on jatkuva vulval kutittaa, sinun pitäisi nähdä lääkärin selvittää syy.

Syyt kutina vulvae voivat sisältää seuraavia.

 • Infektioita. Esimerkiksi: sammas, threadworms, syyhy, ja jotkut sukupuolitaudeista.
 • Ihosairaudet voivat vaikuttaa vulval ihoa. Esimerkiksi: ekseema, psoriasis, punajäkälä, punajäkälä ja jäkälää sclerosus.
 • Hankkeen saattaminen vulval ihon saippuat, hajuvedet, deodorantit, liiallinen hiki, kondomit, kosteuspyyhkeitä, värjäämistä, pesuaineiden, kankaan ilmastointilaitteet, terveys kuluminen jne.
 • Virtsan tai ulosteen inkontinenssi. Tämä voi tehdä ihon häpy kostea ja ärtynyt.
 • Vaihdevuodet. Koska alempi estrogeenitaso, vulval iho yleensä ohentunut ja kuivempia vaihdevuosien jälkeen, joka saattaa altis kutittaa.
 • Raskaus voi aiheuttaa kutinaa takia vulval turvotus. On myös lisääntynyt riski valkovuoto ja sammas raskauden aikana, mikä voi aiheuttaa kutinaa.
 • Imetys voi aiheuttaa kutinaa alhaisen estrogeenitaso.
 • Kaikki syy yleistynyt kehon kutinaa voi myös aiheuttaa kutinaa häpy. Esimerkiksi yleistynyt kehon kutinaa voi olla sivuvaikutuksena joidenkin lääkkeiden tai eräistä veren häiriöt, kilpirauhasen tai munuaisten tai maksasairaus.
 • Diabetes voi aiheuttaa kutinaa vulval alueella.
 • Syöpä vulval iho on harvinaista syy.
 • Tuntemattomasta syystä. Joissakin tapauksissa ei ole mitään syytä löytyy.

Usein lääkäri löytää kutinan aiheuttaja vulvae puhelun jälkeen ja tutkii sinua. Tutkiminen voi edellyttää lääkärin katsot ihon oman häpy ja voivat osallistua myös sisäinen (emätin) tutkiminen. Ne voivat ehdottaa, että pyyhkäisynäytteeseen otettava teidän häpy ja / tai emättimen jos epäillään infektiota.

Joskus, muita testejä voi ehdottaa, verikokeita - esimerkiksi etsiä diabetes, kilpirauhasen, munuaisten tai maksan jne. Ihotestejä ehdotus voidaan joissakin tapauksissa sen ratkaisemiseksi, on jotain, joka voidaan herkistävä ja aiheuttaa ärsytystä vulval ihoa. Erillinen lehtinen "kosketusihottuma - Patch testaus" antaa lisätietoja. Harvoin, koepalan vulval iho voi ehdottaa. Pieni näyte iho otetaan ja tutkitaan alla mikroskoopilla.

Hoitoon syy

Suurimman osan ajasta, kun syy löytyy, syy voidaan hoitaa ja kutina vulvae paranee. Kuitenkin, riippuen perimmäinen syy, joskus pitkäaikaista tai toistuvaa hoito voi olla tarpeen. Kohtelu vaihtelee, riippuen aiheuttaa. Esimerkiksi, tunnistaa ja pysäyttää käyttö mitään, voidaan herkistävä vulval ihon sieni kerma sammas, antibiootteja tiettyjä infektioita, steroidi kerma erilaisiin ihosairauksiin, hormoni kermaa tai hormonikorvaushoidon (HRT), jos kutina liittyy vaihdevuodet. Lääkäri neuvoo.

Kosteusvoiteet

Bland kosteusvoiteet (emollients) kuten vesiliuosta kermaa tai emulgointi voide voi auttaa helpottaa kutinaa, syystä riippumatta. Voit käyttää näitä lisäksi useimmat muut hoidot. Käytä niitä auliisti. Niitä voidaan myös käyttää saippuaa korvikkeena. Emollients kuten vesiliuosta kerma voidaan säilyttää jääkaapissa pitää jäähtyä. Jos sinulla on tunne erityisesti ärsytystä, käyttämällä hienoja emollient päässä jääkaapista iho voi olla rauhoittava.

Voit ostaa kosteusvoiteet apteekeissa, tai saada niitä reseptillä. Kuitenkin - hieman varoituksen sana. Joskus jotkut ihmiset herkistyä eri ainesosia, jotka ovat joissakin kosteusvoiteet. Tämä voi tehdä kutinaa pahempi. Tämä on epätavallinen ja mitäänsanomaton kosteusvoiteet tehdä apua oireita useimmissa tapauksissa.

Yritä välttää kutinaa naarmu sykli

Kutina-scratch sykli, jossa raapiminen aiheuttaa enemmän kutinaa - joka aiheuttaa enemmän raapimista - joka aiheuttaa lisää kutinaa - jne. Joten, jos tyhjästä, se voi tehdä kutinaa pahempi. Siksi ilman muuta hoitoa, yritä raapia, jos suinkin mahdollista. Pidä kynnet lyhennettiin ja eivät käytä kynsilakkaa. Harkitse yllään puuvilla käsineet yöllä lopettaa naarmuuntumista unissasi. (Raapiminen voi myös vahingoittaa vulval ihoa ja lisäävät ihon tartunnan bakteereja.)

Yleinen vulval ihonhoito-ja muita neuvoja

Seuraavat voi myös auttaa helpottaa vulval kutina syystä riippumatta.

 • Vaatteet:
  • Löysiä 100% puuvilla alusvaatteet. Vältä nailonia tai synteettistä alusvaatemateriaali joka pyrkii estämään raitista ilmaa, ja saa sinut hikoilevat enemmän.
  • Vaihda alusvaatteet päivittäin.
  • Vältä yllään tiukka vaatteita kuten pyöräilyshortsit tai säärystimet. Hameet ja mekot ovat luultavasti parempi kuin housut. Sukkahousut ovat luultavasti parempi kuin sukkahousut. Tavoitteena on mahdollistaa ilmaa päästä vulva, eikä anna sen tulla liian hikinen.
  • Harkitse yllään mitään alusvaatteet - esimerkiksi silloin, kun olet kotona, tai yöllä.
 • Pesu:
  • Pese vulva varovasti, kerran päivässä. Älä hankaa tai pese voimakkaasti ja vältä sienellä tai flanelli pestä. Yli-puhdistus voi tehdä oireita pahempi. Käytä mitäänsanomaton, hajusteeton kosteusvoide kuin saippua korvike. (Veden yksin voi kuivattaa ihoa ja tehdä oireita pahempi.)
  • Kun suihku on parempi kuin kylvyssä.
  • Älä laita alusvaatteet kunnes häpy on täysin kuiva. Kuivaa ihoa kevyesti pehmeällä pyyhkeellä. Hiustenkuivaaja voi olla hyödyllistä kuivua kunnolla. Varmista, että se on viileä ja pidettiin hyvin pois iholta.
  • Se voi olla parasta pestä hiukset erikseen muun kehon, kuten shampoota joka kulkee alas kehon suihkussa voi ärsyttää vulva.
 • Muut ohjeet:
  • Joskus saippuat, hajuvedet, porealtaita, deodorantit, tuoksuva voiteet, väriaineen WC, jne, voi herkistää (ärsyttää) herkkää vulval ihoa. Älä käytä mitään näistä teidän häpy tai teidän kylpyamme vedellä tai suihkulla. Käytä tavallista, väritöntä WC. Käytä hajusteettomana terveyssiteet ja pikkuhousunsuojat ja yrittää välttää käyttämällä niitä säännöllisesti. Vältä antiseptiset tai erityisiä emättimen pesee.
  • Jotkut ihmiset kehittävät ihon herkkyyttä pesuainetta tai huuhteluainetta. Tämä on harvinaista, mutta se voi olla harkitsemisen arvoinen muuttumassa eri merkkistä pesuainetta, ja ei käytä mitään huuhteluainetta tai biologista pesujauhetta alusvaatteet.
  • Vältä kondomeja, jotka on voideltu spermisidi, koska ne voidaan herkistävä.
  • Älä ajella häpykarvat.

Auttaa nukkumaan

Antihistamiini lääke ennen nukkumaanmenoa voi auttaa, jos uni vaikuttaa. Antihistamiinit eivät ole suuri vaikutus kutinaa, mutta jotkut aiheuttaa uneliaisuutta. Esimerkiksi hydroksytsiini. Tämä voi auttaa sinua nukkumaan. Lääkäriltä tai apteekista neuvoo mikä antihistamiinit ovat rauhoittavia.

Kutina vulvae (vulval kutinaa). Hankkeen saattaminen vulval ihoa.
Kutina vulvae (vulval kutinaa). Hankkeen saattaminen vulval ihoa.

Useimmissa tapauksissa syy löytyy kutina vulvae. Hoito on sitten suunnattu perimmäinen syy. Kuitenkaan ole syytä löytyy joissakin tapauksissa. Yleistä neuvontaa edellä vaatteita, pesu, jne, yleensä auttaa. Lisäksi lääkäri voi neuvoa, että käytät lievä steroidi voidetta kuten hydrokortisonia viikon tai niin. Tämä usein päättää kutittaa muutaman päivän kuluessa. Se voi myös auttaa murtamaan mitään kutinaa naarmuuntumista sykli, joka on kehittynyt. Kuitenkin, sinun ei pitäisi käyttää steroideja voidetta säännöllisesti häpy, koska se voi olla harvennus vaikutus iho pitkäaikaiseen käyttöön.

Huom: steroidi voiteet voi tehdä joitakin ehtoja häpy huonompi. Siksi sinun pitäisi nähdä lääkärin jatkuva vulval kutittaa ennen mitään hoitoa.

Jotkut naiset pitävät kutina vulvae noloa, jos se tulee krooninen (jatkuva) ongelma. Se voi tehdä heidän olonsa melko alas ja voi myös häiritä sukupuolielämää. Jos tunnet näin, et mene nähdä lääkärin. Ne saattavat pystyä auttamaan.

Tutustu näihin