Lääkkeet influenssa

Lääkkeitä influenssa (flunssa) estää flunssa viruksen lisääntymistä elimistössä. Ne eivät paranna influenssaa, mutta auttaa ehkäisemään vakavia komplikaatioita, kuten keuhkokuume syntymisen. Joillakin ihmisillä ne voivat vähentää päivien heillä on flunssan oireita noin yhden päivän. Oseltamiviiri ja tsanamiviiriä ovat kahden lääkkeitä käytetään Britanniassa hoitoon ja ehkäisyyn flunssatartuntojen. Kilpailut ovat sallittuja vain määrätä näitä lääkkeitä, kun siellä on paljon influenssan yhteisössä. Ne ovat yleensä suositella henkilöille, joiden katsotaan olevan suuri riski saada komplikaatioita flunssa, kuten keuhkokuume.

Influenssa (flunssa) aiheuttaa influenssavirus. Kuitenkin monet muut virukset voivat aiheuttaa sairauden samanlainen flunssa. Usein on vaikea sanoa tarkasti, mikä virus aiheuttaa sairauden. Siksi lääkärit usein diagnosoida flunssan kaltainen sairaus.

On olemassa kolme influenssaviruksen - A, B ja C. Influenssa A-ja B aiheuttaa useimmissa tapauksissa influenssa. Joka talvi eri influenssa virus aiheuttaa puhkeaminen flunssa, joka koskettaa monia ihmisiä. Tätä kutsutaan kausi-influenssaa. Jos saat flunssan kaltainen sairaus epidemian aikana kausi-influenssasta, se on todennäköisesti johtua vallitseva influenssaviruksen, kuin minkään muun. Useimmiten influenssa esiintyy yleensä ajan kuuden-kahdeksan viikon ajan talvella.

Sikainfluenssa johtuu erityisesti influenssa A-virus, joka on nimeltään influenssa A-virus (H1N1v). Se näyttää vaikuttavan lasten ja nuorten aikuisten yleisemmin kuin yli 60 vuotta. Useimmat ihmiset tämän influenssa on lievä flunssan kaltaiset oireet. Olet todennäköisemmin sairaus ja / tai ripulia tämän influenssa.

Huom: Lintuinfluenssa (avian influenza) on erilainen ja on vakavampi.

Loput tämä seloste käsittelee lääkkeet, jotka voivat määrätä, että hyökkäys influenssavirus, jonka tavoitteena on estää tai hoitaa flunssa. On erillinen vihkonen yleiseen hoitoon flunssa (parasetamoli, jne.) kutsutaan Flunssan kaltainen sairaus.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

On kolme lääkkeitä saatavilla Isossa-Britanniassa hoitoon tai ehkäisyyn flunssatartuntojen. Niitä kutsutaan oseltamiviiri (kauppanimi Tamiflu ®), zanamivir (kauppanimi Relenza ®), ja amantidine (kauppanimi Lysovir ®).

Lääkkeet influenssa älä tapa influenssaviruksen mutta häiritä miten virus kertoo. Oseltamiviiri ja tsanamiviiriä estää ainetta nimeltä neuraminidaasia. Influenssa A-ja B-virukset käyttävät neuraminidaasin moninkertaistaa kehossa. Nämä lääkkeet ovat joskus kutsutaan neuraminidaasin estäjät. Amantadiini pysäyttää influenssa A-viruksen lisääntymistä, mutta se ei ole enää suositeltu hoitoon tai ehkäisyyn influenssatartunta. Tämä johtuu siitä, että se ei ole ajateltu toimivan hyvin.

Loput tämä seloste vain keskustelee oseltamiviirillä ja tsanamiviirin hoitoon tai ehkäisyyn influenssan. Oseltamivir on saatavana kapseleina tai nestettä. Zanamivir tulee kuin jauhe, joka hengitetään keuhkoihin suun kautta.

Kilpailut ovat sallittuja vain määrätä näitä lääkkeitä, kun kansalliset seurantajärjestelmät osoittavat on paljon influenssan yhteisössä. Lääkkeet influenssa ei yleensä määrätty ihmisiä, jotka ovat flunssa ja ovat yleensä terveitä. Mutta ne voivat joskus olla määrätty muuten terveillä ihmisillä, jos lääkäri arvelee, että et voi kehittyä vakava komplikaatio flunssa.

Hoitoon flunssa

Lääkkeet influenssaa. Mikä on influenssa (flunssa)?
Lääkkeet influenssaa. Mikä on influenssa (flunssa)?

Jos lääkärisi mielestä olet flunssa infektio lääkkeet ovat yleensä määrätty, jos olet suurentunut riski sairastua komplikaatioihin. Lääkkeet influenssa käytetään usein myös ihmisiä, jotka ovat sairaalaan flunssan.

Estää flunssa

Lääkitys voidaan myös määrätä tiettyjä ihmisiä estämään flunssa - esimerkiksi jos asut asuin kotona ja siellä on puhjennut flunssa kotiin. Se on myös antanut, jos olet suurentunut riski saada komplikaatioita ja ovat olleet tiiviissä yhteydessä henkilö flunssa.

Vakavin komplikaatio influenssa on bakteeri rinnassa infektio. Tämä voi joskus kehittyä keuhkokuume ja tulla hengenvaarallinen, varsinkin niille, jotka ovat heikkoja tai vanhuksia. Muita komplikaatioita ovat sivuontelotulehdus, korvatulehdus ja harvoin enkefaliitti (aivojen tulehdus).

Nämä lääkkeet tulisi antaa 48 tunnin kuluessa saada flunssa (vajaan 36 tunnin Zanamivir lapsille), tai ottaa yhteyttä joku, joka on flunssa. Tämä johtuu siitä, että ennemmin heille annetaan, sitä paremmin ne toimivat.

Olet uskotaan olevan suurempi riski influenssan aiheuttamien komplikaatioiden, jos:

 • Ovat yli 65-vuotiaita.
 • Ole krooninen (jatkuva) keuhkosairauksia. Esimerkkejä ovat krooninen keuhkoputkentulehdus, keuhkolaajentuma, kystinen fibroosi ja vaikean astman (tarvitsevat säännöllistä steroidi inhalaattoria tai tabletteja).
 • On krooninen sydänsairaus. Esimerkkejä ovat angina pectoris, sydämen vajaatoiminta tai jos sinulla on joskus ollut sydänkohtaus.
 • On vakava munuaissairaus. Esimerkkejä ovat nefroottinen oireyhtymä, munuaisten vajaatoiminta, munuaissiirto.
 • On vakava maksasairaus kuten maksakirroosi.
 • On diabetes.
 • On alentunut immuunivaste. Esimerkkejä ovat, jos saat solunsalpaajahoitoa tai steroidihoidosta (yli kuukausi), jos sinulla on HIV / AIDS tai jos sinulla on ollut perna poistettiin.
 • On tiettyjen vakavien sairauksien hermostoa, kuten MS-tauti, tai on ollut aivohalvaus aiemmin.

Yleensä oseltamiviiri on ensimmäinen lääke, joka on yleensä määrätty useimmille. Ihmisiä, jotka ovat erittäin huono immuunijärjestelmä, zanamivir on yleensä määrätty. Tämä johtuu siitä, ajatellaan, että nämä ihmiset influenssaviruksen kestää oseltamiviiri.

Jotta eniten hyötyä, lääkkeitä influenssaa on otettava pian oireet alkavat (yleensä 48 tuntia). Ne eivät paranna flunssa, tai tarjota pitkäaikaisen suojan influenssaa vastaan. Jos sinun ei tarvitse lääkettä influenssan olet vielä todennäköisesti tehdä täydellinen toipuminen. Kuitenkin nämä lääkkeet vähentävät riskiä sairastua komplikaatioita. Ne voivat myös vähentää vakavuus ja kesto oireita. Tutkimukset ovat osoittaneet, että muuten terveillä ihmisillä lääkkeet influenssa voi vähentää oireiden kestoa noin 1-1,5 päivää.

Nämä lääkkeet ovat melko uusi ja olemme edelleen oppia niistä. Jos sinulla on flunssa tai on ollut henkilön kanssa, jolla on ollut flunssa, lääkärisi voi harkita määrättäessä näistä lääkkeistä, varsinkin jos olet vaarassa sairastua vakava komplikaatio. Lääkäri keskustelee riskeistä ja hyödyistä kanssasi ennen mitään hoitoa. Äskettäin Health Protection Agency on suositellut, että jos lääke influenssan tarvitaan raskaana oleva nainen, oseltamiviiri saa määrätä.

Kuten kaikki lääkkeet, useita sivuvaikutuksia on raportoitu näitä lääkkeitä. Suurin osa haittavaikutuksista raportoitiin olleet vakavia ja koko ne ovat yleensä hyvin siedetty suurimmalla osalla ihmisiä.

Yleisiä haittavaikutuksia raportoitu oseltamiviirille ovat: pahoinvointi, oksentelu, vatsakipu ja ripuli. Niiden oletetaan esiintyvän noin 10% ihmisistä.

Zanamivir on yleensä hyvin siedetty. Se voi harvoin aiheuttaa ongelmia keuhkoissa - esimerkiksi se voi aiheuttaa astmaa (äkillinen supistumista keuhkoissa) tai keuhkot eivät toimi niin hyvin kuin normaalisti.

Huom: edellä ei ole täydellinen luettelo sivuvaikutuksia näitä lääkkeitä. Katso pakkausseloste, joka tulee sinun brändi luettelo mahdollisista sivuvaikutuksista ja varoittaa.

Ei - et voi ostaa lääkkeitä influenssaan. Ne ovat saatavilla vain apteekista, lääkärin määräyksestä.

Mitä lääkkeitä influenssaan? Kun lääkkeitä influenssaan määrätään yleensä?
Mitä lääkkeitä influenssaan? Kun lääkkeitä influenssaan määrätään yleensä?

Hoito oseltamiviirille tai zanamivir on yleensä viiden päivän ajan.

Useimmat ihmiset pystyvät ottamaan nämä molemmat lääkkeet. On erittäin harvinaista, kaikille ei voi ottaa näitä lääkkeitä.

Jos olet mielestäsi ollut sivuvaikutuksena johonkin lääkkeitä voit ilmoittaa tätä Keltainen kortti Scheme. Voit tehdä tämän verkossa seuraavassa osoitteessa: www.mhra.gov.uk / Yellowcard.

Keltainen kortti Scheme käytetään tehdä farmaseutit, lääkärit ja sairaanhoitajat tiedossaan uusia sivuvaikutuksia, että lääkkeet ovat saattaneet aiheuttaa. Jos haluat ilmoittaa sivuvaikutus, sinun tulee antaa perustiedot:

 • Sivuvaikutus.
 • Lääkkeen nimi, joka luulet sen aiheutti.
 • Tietoa henkilö, joka oli sivuvaikutus.
 • Yhteystietosi niin raportoijana sivuvaikutus.

Se on hyödyllistä, jos sinulla on lääkitys - ja / tai pakkausseloste sen mukana - teidän kanssanne, kun täytät raportin.

Department of Health

Heidän selosteessa - Kausi influenssarokotukset - Kenen pitäisi olla se ja miksi

NHS

Esite lisätietoja - Flunssa ja influenssarokotteen