Lääkkeitä migreenikohtausten hoitoon

Lääkkeet, joita käytetään migreenikohtausten hoitoon ovat särkylääkkeet, tulehduskipulääkkeet, antisickness lääkkeitä, ja triptaanien. Useimmat ihmiset, joilla migreeni voi löytää hoito, joka toimii kohtuullisen hyvin useimmat hyökkäykset. Kuitenkin lapset ja raskaana olevat ja imettävät naiset on rajoitettu valikoima niin monta migreeninvastaiset ja antisickness lääkkeet eivät sovi heille.

Migreeni on sairaus, joka aiheuttaa jaksot (hyökkäyksiä) päänsärkyä, ja usein muita oireita, kuten oksentelua. Välillä migreenikohtauksen oireet menevät kokonaan. Katso erillinen lehtinen "migreeni", joka antaa yleisiä tietoja migreeni.

Tämä seloste on noin lääkkeitä voidaan käyttää hoitoon kunkin migreenin. (Jos sinulla on usein tai vaikea migreenikohtauksia, toinen vaihtoehto on ottaa lääkettä ehkäisemään migreenin. Katso erillinen lehtinen "Migreeni - estäviä lääkkeitä migreenikohtauksen" lisätietoja.)

On olemassa neljä eri lääkkeitä, joita käytetään yleisesti migreenikohtausten hoitoon: tavalliset särkylääkkeet, tulehduskipulääkkeet, antisickness lääkkeiden ja triptaanien. Näitä käsitellään jäljempänä.

Parasetamolia tai aspiriini toimii hyvin monille migreenikohtauksen. Ota annos niin pian kuin mahdollista sen jälkeen, kun oireet alkavat. Jos särkylääkkeitä tarpeeksi aikaisin, he usein lievittää päänsärkyä, tai lopettaa sen kokonaan. Monet ihmiset eivät ota särkylääke kunnes päänsärky tulee todella huono. Tämä on usein liian myöhäistä kipulääke toimivan hyvin.

Ottaa täyden annoksen kipulääkettä. Aikuiselle tämä tarkoittaa 900 mg asetyylisalisyylihappoa (yleensä kolme 300 mg tablettia) tai 1000 mg parasetamolia (yleensä kaksi 500 mg tablettia). Toista annosta neljän tunnin tarvittaessa. Liukoinen tabletit ovat luultavasti parhaiten, koska ne imeytyvät nopeammin kuin kiinteitä tabletteja.

Huom: äskettäin, aspiriini on laskenut palveluksen hoidossa monia kivuliaita sairauksia. Kuitenkin migreeni, se usein toimii hyvin ja kannattaa kokeilla. Katsaus tutkimuksia julkaistiin 2010 (mainittu tämän pakkausselosteen lopusta) vahvistaa paikka aspiriinia. Tarkistuksessa päädyttiin siihen, aspiriini (täydellä annos) joko vie migreenin kipua tai vähentää huomattavasti kipua, kahden tunnin kuluessa yli puolet ihmisistä, jotka ottavat sitä.

Sitä ei kannata käyttää kodeiinia ja sisältävien lääkkeiden kodeiinia, kuten co-codamol, migreenin hoitoon. Tämä johtuu siitä, kodeiini voi tehdä pahoinvointi (huonovointisuus) ja oksentelu pahempi, joka voi tehdä migreeni huonompi. Ne ovat myös todennäköisemmin kuin parasetamolia tai aspiriini aiheuttaa edellytys kutsutaan lääkitys päänsärky, jos käytät niitä usein. (Katso erillinen lehtinen "Päänsärky - särkylääkepäänsärystä" lisätietoja.)

Tulehduskipulääkkeet luultavasti toimivat paremmin kuin parasetamoli lievittää migreenin. Ne sisältävät ibuprofeenia, joka voi ostaa apteekista tai saada reseptillä. Muita tyyppejä, kuten diklofenaakki, naprokseeni, tai tolfenamiinihappo tarvitse reseptiä. Myös tarkkaan ottaen aspiriini on tulehduskipulääke.

Jotkut kohdat noin tulehduskipulääkkeitä ovat:

 • Se voi olla parasta ottaa suurin sallittu annos heti kun päänsärky alkaa mieluummin, kuin pienempiä annoksia.
 • Ihannetapauksessa, ota tulehduslääke ruoan kanssa tai maitoa. Tämä auttaa vähentämään riskiä sairastua vatsavaivoja jonka jotkut ovat näiden lääkkeiden kanssa. Kuitenkin, tämä ei voi olla mahdollista, jos sinulla on pahoinvointia tai oksentelua.
 • Yksi merkki ibuprofeenia liukenee ja hajoaa suussa ja niellään syljen mukana. Tämä voi olla helpompi ottaa kuin muita tabletteja, jos voit pahoin.
 • Yksi merkki diklofenaakki tulee kuin peräpuikkoina. Tämä voi olla hyödyllistä, jos yleensä oksentaa kanssa migreenikohtauksen.
 • Jotkut ihmiset, joilla on astma, korkea verenpaine, munuaisten vajaatoiminta, tai sydämen vajaatoiminta ei välttämättä pysty ottamaan tulehduskipulääkkeet.
 • Täydellinen luettelo varoituksia ja mahdollisia sivuvaikutuksia sinun lääketieteen, katso pakkausseloste, joka tulee lääkkeen paketin.

Migreenikohtauksen voi aiheuttaa pahoinvointia (huonovointisuus) tai oksentelu. Pahoinvointi aiheuttaa huono imeytyminen tablettia kehoosi. Jos särkylääkkeitä, ne voivat jäädä vatsassa ja ei toimi hyvin, jos voit pahoin. Saatat jopa oksentaa tabletit takaisin. Vinkkejä, jotka voivat auttaa muun muassa:

 • Käytä liukeneva (liukeneva) särkylääkkeitä. Nämä imeytyvät nopeammin mahassa ja ovat todennäköisesti toimisi paremmin.
 • Kuten mainittiin, yksi merkki diklofenaakki tulee kuin peräpuikko. Tämä voi olla hyödyllistä, jos yleensä oksentaa kanssa migreeni.
 • Voit ottaa antisickness lääkettä lisäksi särkylääkkeitä. Lääkäri voi määrätä yhden. Esimerkiksi domperidonia, proklooriperatsiinilla tai metoklopramidi.
 • Kuten särkylääkkeet, antisickness lääkkeet toimivat parhaiten, jos otat ne niin pian kuin mahdollista sen jälkeen oireet alkavat.
 • Antisickness lääketiede, domperidonia, on saatavilla peräpuikkoina, jos sinusta tuntuu hyvin sairas tai oksentaa migreenikohtauksen aikana.
 • Prochlorperazine tulee posken muodossa, joka liukenee ikenen ja posken. Tämä voi olla hyödyllistä, jos sinulla on pahoinvointia ja halua niellä tabletin.

Eräitä tabletit sisältävät sekä särkylääke ja antisickness lääkettä. Esimerkiksi Migraleve ®, Paramax ®, MigraMax ®. Ne voivat olla kätevää. Kuitenkin annos kunkin osatekijän eivät välttämättä sovi kaikille, tai olla tarpeeksi vahva. Haluat ehkä särkylääkkeitä ja antisickness lääkkeitä erikseen, jotta voit hallita annos kutakin, ja tiedät tarkalleen mitä käytät.

Lääkkeitä migreenikohtausten hoitoon. Tulehduskipulääkkeitä.
Lääkkeitä migreenikohtausten hoitoon. Tulehduskipulääkkeitä.

Triptan on vaihtoehto, jos särkylääkkeitä tai tulehduskipulääkkeitä ei auta paljon. Triptan lääkkeitä ovat: almotriptaani, eletriptaani, frovatriptaani, naratriptaani, ritsatriptaani, sumatriptaani ja tsolmitriptaani. Niissä on eri tuotenimillä liikaa. Tarvitset reseptiä useimmille triptaanien, mutta voit ostaa sumatriptaani apteekeista.

Triptans eivät ole särkylääkkeitä. Ne toimivat häiritsemällä aivojen nimeltään 5-HT. Muutos tämän kemikaalin uskotaan osallistua aiheuttaa migreenin.

Älä ota triptan liian aikaisin migreenin. (Tämä on toisin särkylääkkeitä edellä joka olisi otettava mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.) Sinun tulisi ottaa ensimmäinen annos päänsärky (kipu) on vasta alkamassa kehittyä, mutta ei ennen tätä vaihetta. Eli älä ota sitä aura vaiheessa, jos sinulla on aura. Tutkimukset ovat osoittaneet, että ne eivät toimi niin hyvin, jos ottaa liian aikaisin.

Jos ensimmäinen annos triptan ei toimi, älä ota uusi annos, koska se ei todennäköisesti toimi. Poikkeuksena tästä on tsolmitriptaani, jossa toinen annos voidaan kokeilla, vaikka ensimmäinen ei toimi.

Jos pieni annos ei toimi niin hyvin, lääkäri voi määrätä suuremman annoksen. Myös jotkut triptaanien toimivat joillakin ihmisillä ja toisissa ei. Siksi, jos triptan ei toimi, sama suurempana annoksena tai toisenlainen, voi hyvin tehdä niin. Joissakin tapauksissa jotkut ihmiset ovat yrittäneet vähintään kolme eri triptaanien ennen kuin löytää joka toimii parhaiten heille. Älä kuitenkaan tee tuomiota ennen kuin olet yrittänyt erityisesti triptan 2-3 migreenikohtauksen. Jopa ihmiset, joilla triptans toimivat hyvin, triptan ei toimi jokaisen migreenikohtauksen. Tavoitteena on löytää joka toimii suurimman osan ajasta sinulle. Katso lääkäriin keskustelemaan yrittää suuremman annoksen tai toisenlainen, jos ensimmäinen ei näytä auttaa paljon.

Lue pakkausseloste vuonna paketin mahdollisia sivuvaikutuksia. Jos haittavaikutuksia esiintyy, ne ovat yleensä lieviä ja eivät yleensä kestä kauan. Yleisimpiä ovat lämmin-kuuma tunne, puristava tunne, pistely, punoitus ja tunteita raskaus tai paineen esimerkiksi kasvot, kädet, jalat ja joskus rinnassa. Jotkut ihmiset tuntuu hieman epävakaa tai huimausta, kehittää suun kuivuminen, tai pahoinvointia. Sumatriptaani voi aiheuttaa uneliaisuutta. Jos näin tapahtuu, älä tee vaativia tehtäviä, kuten ajo.

Miten sivuvaikutukset vaikuttavat eri ihmiset voivat vaihdella eri triptans. Joten, jos yksi syy epämiellyttäviä sivuvaikutuksia, kytkin eri yksi voi olla hieno.

Itse migreenikohtauksen voi usein aiheuttaa pahoinvointia ja oksentelua. Tämä voi aiheuttaa ongelmia ottaen triptan tablettia. Vaihtoehtoja harkita, jos tämä on ongelma kuuluu:

 • Sumatriptaani, joka on myös saatavana injektiona.
 • Ritsatriptaanin tsolmitriptaani, jotka ovat saatavilla kiekkojen tai tabletti, joka hajoaa suussa, ja sitten niellä sylkeä.
 • Tsolmitriptaanin ja sumatriptaani, jotka ovat saatavilla nenäsumutteena.
 • Myös ottaen antisickness lääkettä esim. domperidonia tai metoklopramidilla (ks. edellä).

Useimmat ihmiset, joilla on migreeni voi yleensä löytää triptan joka toimii hyvin useimpien migreenikohtauksen, ja jos sivuvaikutuksia ei esiinny tai ne eivät ole liian huono. Suurin ongelma triptaanien on, että noin 1 4 tapauksissa, kun otetaan triptan joka tyhjentää päänsärky, päänsärky palaa seuraavan 48 tunnin aikana. Jos tämä ongelma yleensä tapahtuu teidän kanssanne, niin vaihtoehtoja harkita ovat:

 • Voit ottaa toista annosta, kun päänsärky palaa (jos ensimmäinen annos toimi). Annos triptan voidaan toistaa 2-4 tuntia (riippuen). Mutta varmista, että et ylitä suurin suositeltu annos yli 24 tunnin aikana. Esimerkiksi yhteensä annos sumatriptaani per 24 tuntia saa olla enintään 300 mg suun kautta (tabletit) tai 40 mg nenän (nenäsumute). Huomaa myös,: jos otat usein annoksia triptan vaarana on, että voit saada "rebound "päänsärkyä kutsutaan lääkitys päänsärky". Katso erillinen lehtinen "Päänsärky - särkylääkepäänsärystä" yksityiskohtia.
 • Lääkäri voi harkita määrättäessä naratriptaania tai eletriptaanin. Return of päänsärky arvellaan olevan harvinaisempia hoidon jälkeen nämä triptans.
 • Jotkut ihmiset ottavat lyhytkestoinen tulehduskipulääke kuten diklofenaakki tai tolfenamiinihappo vuonna 24-48 tunnin kuluttua päänsärky menee. Tämä voi estää paluun päänsärky ja vähentää tarvetta toista annos triptan.

Jotkut ihmiset eivät voi triptans. Esimerkiksi jotkut ihmiset, joilla on sydänsairaus, aivohalvaus sairaus tai ääreisverenkierron sairaus. Myös ihmiset lisääntynyt riski sairastua näitä ehtoja. Lääkäri neuvoo. Myös raskaana olevien naisten ja lasten ei pitäisi triptans.

Kaupankäynti pahoinvointia ja oksentelua. Lääkeyhdistelmästä.
Kaupankäynti pahoinvointia ja oksentelua. Lääkeyhdistelmästä.

Jos mikään edellä mainituista tavoista, on hyödyllistä, on olemassa jonkin verran näyttöä siitä, että yhdistelmä sumatriptaani (triptan) plus naprokseeni (tulehduskipulääke) toimii paremmin kuin kumpikaan lääke yksinään. Kuitenkin, se on parasta puhua sen kautta lääkärin kanssa ennen ryhtymistä tämänkaltaisissa yhdistelmiä.

Lääkitys aiheuttama päänsärky johtuu särkylääkkeet tai triptaanien liian usein jännitys-päänsärkyä tai migreeni-iskut. Sitä kutsutaan särkylääkepäänsärystä. Se on yleinen syy päänsärkyä, joita esiintyy päivittäin tai useimpina päivinä. Noin 1 50 ihmistä kehittää tämän ongelman jossain vaiheessa elämässään. Jos huomaat, että saat päänsärkyä melkein joka päivä niin tämä voi olla syy. Katso lääkäriltä neuvoa. Katso erillinen lehtinen "Päänsärky - särkylääkepäänsärystä" saadaksesi lisätietoja.

Monet lääkkeet käytetään aikuisten migreenin ei ole toimilupaa lapsille. Parasetamolia tai ibuprofeenia ovat sopivia ja niitä käytetään yleisesti. Näiden lisäksi sinun täytyy tarkistaa lääkäriltä tai apteekista ennen kuin annat lapselle muuta lääkettä migreenin. Esimerkiksi, triptaanit ei ole lupa lapsille ja vain noin antisickness lääkkeitä voidaan käyttää.

Hyvä uutinen on, että noin 2 3 naisten migreeni on parannus taas raskaana tai imetät. Kuitenkin noin 1 20 naisten migreeni huomaavat, että heidän migreeni pahenee taas raskaana.

Huono uutinen on, että useimmat lääkkeet käytetään migreenin hoitoon (ja sairaus) ei pidä ottaa, jos olet raskaana tai imetät. Parasetamoli on lääke yleisimmin käytetty, koska sen tiedetään olevan turvallinen raskauden aikana. Jos olet raskaana tai imetät sinun tulisi aina tarkistaa pakkausseloste, joka tulee lääkkeen nähdä, jos se sopii. Tarkista apteekista tai lääkäriltä, ​​jos olet epävarma.

Edellä tietoa voit nähdä, että on olemassa useita vaihtoehtoja kokeilla kun on migreenikohtauksen. Monet ihmiset alle-kohtelevat migreenikohtauksen tai eivät ymmärrä, että jos hoito ei toimi niin se on normaalia kokeilla erilaista kohtelua seuraavan migreenikohtauksen. Voit keskustella vaihtoehdoista lääkärisi kanssa.

Lyhyesti, se on normaalia ja yhteinen kokeilla erilaisia ​​hoitovaihtoehtoja migreenin yli ajan. Tarkoituksena on olla varma, että olet löytänyt mitä hoitoa tai hoidon yhdistelmä sopii sinulle parhaiten.

Pääsääntöisesti, on parasta käyttää samaa kohtelua kolme migreenikohtausten arvioida, miten hyvin se toimii. Tämä johtuu siitä, vaikka yksi hoito yleensä toimii sinulle, on aikoja, jolloin se ei välttämättä toimi niin hyvin. Saatat jopa haluta pitää päiväkirjaa jonkin aikaa. Esimerkiksi kirjoittaa huomioon kunkin migreenin oireet ja vakavuus. Myös tallentaa mitä hoitoa käytit, että hyökkäyksen, ja annos. Ja kun hyökkäys on ohi, tehdä huomautus siitä, miten hyvin hoito tehonnut, ja kuinka nopeasti, ja onko sinulla ollut sivuvaikutuksia. Tällä tavoin voit olla objektiivinen ja löytää joka on sinulle parhaiten sopivan hoidon. Katso erillinen lehtinen "Migreeni - laukaisee ja Diary", joka sisältää migreeni päiväkirja, jota voitte tulostaa ja käyttää.

Migreeniä

27 East Street, Leicester, LE1 6NB
Puh: 0116 275 8317 Web: www.migraine.org.uk

Migreeni luottamusta

52-53 Russell Square, London, WC1B 4HP
Puh: 020 7631 6975 Web: www.migrainetrust.org

Tutustu näihin