Labyrinthitis ja tasapainoelimen tulehdus

Labyrinthitis ja vestibulaarinen tulehdus ovat yleisimmin aiheuttama virusinfektio, joka vaikuttaa sisäkorvan. Nämä olosuhteet aiheuttavat tyypillisesti huimaus (voimakas huimaus, usein oksentelua). Useimmissa tapauksissa oireet vähitellen helpottaa ja mennä muutaman viikon Tulehdus paranee. Lääkitys voi auttaa helpottaa oireita. On joitakin harvinaisempia syitä, jotka voivat olla erilaisia ​​näkymiä ja hoito.

Labyrintti on sisäkorvan. Sisäkorvan sisältää simpukka, eteinen ja ja puoliympyrän muotoinen kanavat. Nämä ovat pieniä shell-rakenteita, joissa on järjestelmä kapea nestetäytteinen kanavia kutsutaan labyrintti. Puoliympyrän muotoinen kanavat tunne liikkuvuus päätäsi ja auttavat hallitsemaan tasapainoa ja ryhtiä. Simpukka koskee kuulo.

On kolme puoliympyrän muotoinen kanavat (anterior, sivu-ja taka). Nämä ovat suunnilleen suorassa kulmassa toisiinsa ja tunnetta liikettä eri suuntiin - vasen-oikea, eteen-taakse, ja ylös-alas pään liikkeet. Puoliympyrän muotoinen kanavat on liitetty suuremman nestetäytteinen kammioon kutsutaan eteisen, joka puolestaan ​​on kytketty nesteen täyttämä kanavan simpukka.Pään liikkeet ovat aistittavissa, koska kun siirrät päätäsi, nesteen labyrintin sisällä puoliympyrän kanavia liikkuu liian. Liikkeen nesteen siirtyy pienet karvat sisäpuolella limakalvon labyrintti. Kun karvat liikkeellä, tämä laukaisee hermo viestejä lähetetään aivojen kautta hermo kutsutaan tasapainohäiriöitä hermo. Tämä antaa aivojen tietoa liikkumisen ja sijainti päätäsi, vaikka silmäsi ovat kiinni.

Katse silmät, ja hermo viestejä nivelet ja lihakset kehon myös auttaa kertoa aivoihin about your sijainti ja asento. Kuitenkin oikein toimiva labyrintin kumpaankin korvaan tarvitaan hyvän tunteen ryhti ja tasapaino.

Nämä nimitykset käyttää vaihdellen, mutta käytetään nyt tarkemmin.

 • Tasapainoelimen tulehdus (joskus kutsutaan tasapainoelimen neuronitis) tarkoittaa tulehdus tasapainohäiriöitä hermo. Tämä on hermo, joka tulee sisäkorvan ja ottaa viestejä puoliympyrän muotoinen kanavat aivoihin.
 • Labyrinthitis on sairaus, joka johtuu tulehdus labyrintin sisäkorvan, vaikka joskus tasapainohäiriöitä hermo on myös mukana.

Syyt ja oireet labyrinthitis ja tasapainoelimen tulehdus ovat samankaltaisia. Usein on mahdotonta sanoa, onko sinulla on jokin tai molemmat näistä edellytyksistä. (Jos kuulo vaikuttaa lisäksi muita oireita alla, niin labyrinthitis on paljon todennäköisempää kuin tasapainoelimen tulehdus. Tämä johtuu labyrintti simpukka voi myös olla tulehtunut, jotka voivat vaikuttaa kuulo.)

Virusinfektio

Labyrinthitis ja tasapainoelimen tulehdus. mukana kuurous toiseen korvaan.
Labyrinthitis ja tasapainoelimen tulehdus. mukana kuurous toiseen korvaan.

Yleinen syy labyrinthitis ja tasapainoelimen tulehdus on virusinfektio. Tätä kutsutaan virus labyrinthitis ja virus tasapainoelimen tulehdus. On olemassa erilaisia ​​viruksia, jotka voivat aiheuttaa näitä ongelmia. Infektio voi tapahtua samaan aikaan kuin tai heti sen jälkeen, sinun on yhteinen virussairauden, kuten kurkkukipu, rauhas kuume, flunssa tai kylmä. Huuliherpes virus voi myös olla syy. Joskus voi olla tiedossa muita virusinfektio ja vain ilmaantuu labyrinthitis tai tasapainoelimen tulehdus.

Muita syitä

Muita syitä ovat melko harvinaisia. Tarkkaan ottaen "seon" lopussa sana tarkoittaa tulehdus. Kuitenkin puhutaan labyrinthitis ja tasapainoelimen tulehdus käytetään joskus vahingoista tai tulehduksen labyrintti tai tasapainohäiriöitä hermo, joka voi johtua useista eri syistä. Esimerkiksi seuraavat ehdot kaikilla on muita oireita ja ongelmia, mutta voi myös aiheuttaa labyrinthitis tai tasapainoelimen tulehdus kuin komplikaatio:

 • Bakteeri-infektio välikorvan. Useimmat korvatulehdukset eivät levitä sisäkorvan mutta labyrinthitis tai tasapainoelimen tulehdus ovat melko harvinaisia ​​komplikaatioita.
 • Aivokalvontulehdus. Tartunta voi levitä aivojen ja sisäkorvan.
 • Lukkiutuvat verenkiertoa osa aivoista.
 • Vahinko korvaan.
 • Allergiat.
 • Kasvaimet.
 • Melko harvinainen sivuvaikutus joidenkin lääkkeiden.

Huimaus

Tärkein oire on huimaus. Vertigo on huimaus kanssa pyörrytys. Jos sinulla on huimausta tuntuu kuin maailma pyörii ympärilläsi ja tunnet hyvin epävakaa. Usein myös pahoinvointia ja oksentelua. Yleensä, jos virusinfektio on syy (yleinen tilanne), voit kehittää huimaus melko nopeasti. Huimaus ilmenee, koska tulehtunut tai vaurioitunut labyrintti tai tasapaino-hermo lähettää ristiriitaisia ​​signaaleja aivoihin verrattuna normaaliin korvaan. Aivot tulee hyvin hämmentynyt pään asennon ja reagoi aiheuttaa huimausta.

Huimaus voi tulla kovaa ja jatkuvaa ensimmäisen muutaman päivän ja sinun on vain makuulle, kunnes oireet helpottaa. Huimaus voi olla vähäisempää, jos makuulle, ja on usein pahentaa istumaan, liikkuvat pään, tai liikkuvat. Vuonna lievissä tapauksissa huimaus on vähäisempää, mutta tuntuu epävakaa liikuttaessa tai kävellään.

Muita oireita

Sinulla voi olla myös:

 • Lieviä kuulonalenema vaikuttaa puolella, jos sinulla on labyrinthitis.
 • Nystagmus. Tämä on "ravistamalla" silmissä puolelta toiselle tai pyörivä liike. Et välttämättä huomaa tätä, mutta lääkäri etsiä sitä, koska se on usein läsnä. (Labyrinthitis ja tasapainoelimen tulehdus ovat yksi syy nystagmus. On muitakin syitä.)
 • Muita oireita virusinfektio kuten kurkkukipu, flunssa oireita tai kylmä.
 • Kipu korvaan. Kuitenkin tämä ei ole yleensä piirre virus labyrinthitis tai virusperäinen vestibular tulehdus. Jos sinulla on korvakipu se voi osoittaa, että sinulla on bakteeri välikorvatulehdus on levinnyt sisäkorvan.
Mikä on labyrintti ja mitä se tekee? Mikä on tasapainoelimen tulehdus ja labyrinthitis?
Mikä on labyrintti ja mitä se tekee? Mikä on tasapainoelimen tulehdus ja labyrinthitis?

Oireita virus labyrinthitis tai virus tasapainoelimen tulehdus voi kestää muutamasta päivästä useisiin viikkoihin. Tyypillinen tapaus on oireet olla huonoja 2-3 viikkoa, ja sitten vähitellen asettua usean päivän. Saattaa olla joitakin vähäisiä horjumista 2-3 kuukautta ennen oireiden tyhjentää kokonaan.

Kuitenkin harvoissa tapauksissa, oireet voivat kestää kuukausia tai vuosia. Näissä tapauksissa virusinfektio on mennyt, mutta tulehdus aiheuttamat vahingot infektio voi aiheuttaa pysyviä oireita.

Jos sinulla on tyypillinen episodi labyrinthitis tai tasapainoelimen tulehdus johtuu virusinfektio sitten lääkäri yleensä voi diagnosoida tämän pohjalta oireet ja tutkiminen. Testejä ei yleensä tarvita tai hyödyllistä.

Kuitenkin, sinulla voi olla tarkoitettu kokeita, kuten skannauksen, kuulo testit, tasapaino testien, jos sinulla on oireita, jotka viittaavat mitään muuta kuin virusinfektio, tai jos oireet eivät selvittämisestä 3-4 viikon kuluessa.

Jos saat äkillisen huimaus mukana kuurous yhteen korvaan sinun tulee hakeutua välittömästi lääkärin apua, koska tämä voi olla merkki tukos verisuonten osa aivoista, ja saatat tarvita kiireellistä hoitoa.

Hoito jos virusinfektio on syy

Ei hoito kokonaan ottaa pois oireita - varsinkin tärkein oire huimaus. Voit yksinkertaisesti täytyy hyväksyä, että sinulla on huimausta, ja ehkä pysyä sängyssä kunnes virusinfektio edetessä ja pahin oireet vähenevät.

Lääkäri voi määrätä anti-sairaus lääkitystä, jos olet levoton ja oksentelua. Jotkut lääkkeet auttavat myös hiljentyä hermo viestejä sisäkorvan ja voi helpottaa huimaus. Esimerkiksi proklooriperatsiinilla. Joskus jotkut ihmiset tulevat niin kuivumisesta oksentelu, joka menee huimaus, että ne on otettu sairaalaan "tippua" kunnes oksentelu pysähtyy.

Jotkut lääkärit määrätä lyhytkestoinen steroiditabletteja. Teoria on, että tämä voi vähentää tulehdusta nopeammin kuin se tekisi luonnossa. Ei ole selvää, jos tämä on arvokasta.

Jos oireet eivät poista muutaman viikon sitten voidaan viitata korvan asiantuntija, joka voi suositella hoitoa kutsutaan tasapainoelimen kuntoutusta (VRT). Tämä hoito käyttää fyysistä ja toimintaterapia tekniikoita hoitoon huimaus ja tasapainohäiriöitä.

Hoito muista syistä

Hoito muita harvinaisempia syitä riippuu syy. Lääkäri neuvoo. Esimerkiksi, jos sinulla on välikorvan bakteeri-infektio voi olla määrätty antibiootteja.

Bout labyrinthitis tai tasapainoelimen tulehdus voi tehdä sinusta tuntuu erittäin huonovointiseksi ja laittaa sinut nukkumaan. Kuitenkin, useimmissa tapauksissa, syy on virusinfektio, ja tämä yleensä raivaa. Siksi oireita useimmissa tapauksissa poistaa kokonaan, mutta tämä voi kestää useita viikkoja. Jotkut tapaukset ovat lievempiä ja juuri tuntuu hieman epävakaa jalat vähän aikaa.

Vuonna harvoissa tapauksissa, oireita jälkeen virus labyrinthitis tai virus tasapainoelimen tulehdus voi kestää kuukausia tai vuosia. Lisäksi on olemassa enemmän vakavia syitä labyrinthitis ja tasapaino-tulehdus, mutta ne ovat paljon vähemmän yleisiä. Siksi, kerro lääkärillesi, jos sinulla ei parane, tai jos sinulle kehittyy muita oireita.

Labyrinthitis.org.uk

Web: www.labyrinthitis.org.uk
Lainaus tältä sivustolta: "normi labyrinthitis on kestää välillä 3 ja 8 viikon ajan ja sitten katoaa niin paljon jälkeä. Saat melkoinen joukko mutta tämä ei tapahdu... Tämä sivusto on niille ihmisille, jotka ovat olleet kärsimystä kuukausia ja vuosia eikä viikoissa. "

Tutustu näihin