Lapsettomuus - perustiedot

Noin 1 7 pariskunnat voivat olla joitakin ongelmia tulla raskaaksi vauva. Kuitenkin yli 8 10 parit ottaa säännöllisesti seksiä (joka toinen kolme päivää) tulee raskaaksi vuoden kuluessa, jos nainen on iältään alle 40 vuotta. Lisäksi niistä parit, jotka eivät raskaaksi ensimmäisen vuoden, noin puolet tekee niin toinen vuosi.

On olemassa erilaisia ​​syitä lapsettomuuteen, sekä miehillä ja naisilla. Kuitenkin, ei ole mitään syytä löytynyt hedelmättömyyttä noin 3 10 tapauksessa. Noin 4 ulos 10 tapausta häiriöt löytyy sekä mies ja nainen.

Jotkut syyt ovat helpompia käsitellä kuin toiset. Tämä esitteessä on muutamia yleisiä neuvoja parit yrittävät tulla raskaaksi ja selvitetään syyt, miksi jotkut parit ovat ongelmia.

Lapsettomuus tarkoittaa vaikeuksia tulla raskaaksi (tulla raskaaksi) huolimatta säännöllistä seksiä, kun et käytä ehkäisyä. Ei ole varmaa rajakohta sanoa, kun pari on hedelmätön. Monet parit kestää useita kuukausia raskaaksi. Noin 84 parit ulos 100 raskaaksi vuoden yrittää. Noin 92 parit ulos 100 raskaaksi kahden vuoden kuluessa. Tarkasteltaessa tätä toisella tavalla, noin 1 7 parit eivät raskaaksi vuoden yrittää. Kuitenkin yli puolet näistä pareista tulee raskaaksi seuraavan vuoden aikana, ilman hoitoa.

Lääkärit yleensä sanovat, että pari on hedelmättömiä, jos ne eivät ole suunniteltu kahden vuoden, huolimatta säännöllisestä yhdynnässä.

Se on yleensä näkemisen arvoinen GP, ​​jos et ole suunniteltu yhden vuoden yrittää. GP voi tarkistaa joitakin yleisiä syitä, puhua asioista yli ja keskustella mahdollisista vaihtoehdoista. Haluat ehkä nähdä GP aikaisemmin, jos nainen pari on yli 36-vuotiaana tai jos jompi kumpi on historian hedelmällisyyteen ongelmia.

Ajatella, muna (munasolu) naisesta on yhdistää siittiöiden mies. Munasolu vapautuu munasarjasta, kun nainen ovulates. Tämä tapahtuu yleensä kerran kuussa välillä 12 ja 16 päivää alusta alkaen hänen viime kauden, jos hän on säännöllisesti kuukausittain 28-30 päivää. Munasolu kulkee alas munanjohtimen puoleenväliin kohdun (kohtu) yli 12-24 tuntia.

Siittiöt valehdella vieressä kaulan kohdun (kohdunkaula), kun mies tulee (siemensyöksyn) seksin aikana. Siittiöiden matkustaa jopa ohi kohdunkaula päästä pääosa kohtu, ja munanjohtimiin. Jos on sperma munanjohtimet sitten yksi voi yhdistää (lannoittaa) munasolu tehdä alkio. Pieni alkio kulkee alas kohtuun ja kiinnittyy kohdun limakalvolle. Alkio sitten kasvaa ja kypsyy vauva.

Ovulaatio ongelmia naisilla

Ei tuottavat munia (ovulaatio) on ongelmien aiheuttaja noin 3 10 parit. Joillakin naisilla tämä on pysyvä ongelma. Joissakin se vain tapahtuu ajoittain: muutaman kuukauden ovulaatio tapahtuu, ja joitakin kuukausia ei. On olemassa useita syitä ovulaation ongelmia, kuten:

 • Aikaisin (ennenaikainen) vaihdevuodet.
 • Munasarjojen monirakkulatauti (PCOS). Tämä voi myös aiheuttaa liiallinen karvankasvu, akne, ja ajan (kuukautiskierron) ongelmia, ja liittyy ylipaino (lihavuus). Katso erillinen lehtinen Polykystisistä tarkemmin.
 • Hormoni ongelmia - esimerkiksi liikaa prolaktiinihormonin. Tämä hormoni on tuotettu aivolisäkkeen, joka sijaitsee vain alle aivojen ja auttaa maidon tuotantoon. Liian vähän tai liian paljon tyroksiinia hormoni (tuotettu kilpirauhanen niskaan) vaikuttaa myös hedelmällisyyteen.
 • Ovat hyvin alipainoinen tai ylipainoinen. Tämä voi vaikuttaa hormonitasapainoon, joka voi vaikuttaa ovulaation. Etenkin naiset anoreksia nervosa usein eivät ole ovulaatiota.
 • Liiallinen liikunta (kuten säännöllinen pitkän matkan juoksu) voi vaikuttaa hormonitasapainoon, joka voi vaikuttaa ovulaation.
 • Pitkäaikainen (krooninen) sairaudet. Jotkut naiset on vaikea krooninen sairaus, kuten hoitamaton diabetes, syövät ja munuaisten vajaatoiminta, ei ovulaatio.
 • Sivuvaikutus joidenkin lääkkeiden harvinainen syy. Lääkkeitä, jotka aiheuttavat joskus tämä kuuluu kemoterapia lääkkeitä. Jotkut street huumeita kuten kannabiksen ja kokaiinin voi myös vaikuttaa kykyyn ovulaatio.
 • Lukuisia muita ongelmia munasarja kuten tiettyjä geneettisiä ongelmia. Geneettinen tarkoittaa, että olet syntynyt sen kanssa ja se siirretään läpi perheitä erityisiä koodeja solujen sisällä kutsutaan geenejä.

Munanjohtimen, kaulan kohdun (kohdunkaula) tai kohdun (kohdun) ongelmia

Lapsettomuus - perustiedot. Lapsettomuus verkon UK.
Lapsettomuus - perustiedot. Lapsettomuus verkon UK.

Nämä ovat syynä noin 2 10 parit hedelmättömyyttä. Ongelmat ovat:

 • Endometrioosi, joka aiheuttaa noin 1 20 tapauksissa hedelmättömyys. Katso erillinen lehtinen Endometrioosi tarkemmin. Kudos, joka normaalisti linjat kohtu (kohtu) - kutsutaan kohdun limakalvo - löytyy kohdun ulkopuolella. Se on loukussa lantion alueella ja voi vaikuttaa munasarjat, kohtu, ja sen läheiset rakenteet. Se aiheuttaa usein pienempi maha (vatsa) kipu ja / tai kivuliaat kuukautiset.
 • Edellinen infektio kohtu ja munanjohtimet (lantion tulehduksellinen sairaus (PID)) on toinen yleinen syy. Klamydia infektio voi olla syy PID. PID voi aiheuttaa arpia ja vahinkoja, jotka voivat vaikuttaa hedelmällisyyteen. Esimerkiksi arpikudoksen voi estää muna (munasolu) liikennöinti alas munanjohtimiesi. Katso erillinen lehtinen Sisäsynnytintulehduksen tarkemmin.
 • Edellinen leikkaus munanjohtimet, kohdunkaula tai kohtuun.
 • Suuri kohdun, jotka voivat myös aiheuttaa ongelmia, vaikka tämä on keskusteltu eräät asiantuntijat. Fibroid on hyvänlaatuinen (ei-syöpä) kasvu kohtuun. Katso erillinen lehtinen Kohdun tarkemmin.

Mies ongelmia

Näitä esiintyy noin 2 10 tapauksessa. Jotkut miehet ovat syntyneet kivekset (kivekset), jotka eivät tee mitään siittiöitä tai he tekevät hyvin vähän siittiöitä. Jotkut ovat syntyneet ilman kivekset tai ilman Siemenjohdin.

Yleisin syy miesten hedelmättömyys on ongelma spermaa, koska tuntemattomasta syystä. Siittiöitä voidaan vähentää määrä, vähemmän liikkuvia (vähemmän pysty uimaan eteenpäin), ja / tai olla epänormaali niiden muodossa.

On olemassa erilaisia ​​tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa siittiöiden tuotantoa ja miesten hedelmättömyys. Näitä ovat muun muassa:

 • Nykyinen tai aiempi infektio kivekset (esim. sikotauti ).
 • Kasvaimet kivekset.
 • Kivekset, jotka eivät ole laskenut (laskeutui) oikein.
 • Sivuvaikutuksia joidenkin lääkkeiden ja street huumeita. Näitä ovat: sulfasalazine, nitrofurantoiini, tetrasykliinit, simetidiini, kolkisiinille, allopurinoli, joitakin kemoterapiaa huumeiden, kannabiksen, kokaiinin ja anaboliset steroidit.
 • Vaikka yhdistyksen välillä lisääntynyt kivespussin lämpötila ja vähentää siemennesteen laatua, se on edelleen epävarmaa, yllään väljä alusvaatteet todella parantaa hedelmällisyyttä.
 • Kiveskohju voi mahdollisesti vaikuttaa miehen hedelmällisyyteen. Kiveskohju on yleistä ja on kuin suonikohjut vuonna kivespussin (iho, joka kattaa kivekset). Varicoceles löytyy hieman yli 1 10 miestä, joilla on normaali siittiöiden ja 1 4 miesten epänormaali sperma. Katso erillinen lehtinen Kiveskohju tarkemmin.
 • Tietyt hormoni ongelmia (esim. ongelmia aivolisäkkeen aivoissa johtaa Cushingin tauti tai hyperprolaktinemiaa.

Tuntematon

Ei syy löytyy noin 3 10 parit hedelmättömyyttä.

Ikä voi olla tekijä,

Vanhemmat naiset ovat yleensä vähemmän hedelmällinen kuin nuoremmat naiset. Hiljentymistä hedelmällisyyden näyttää olevan suurin, kun olet ohi keskellä 30s. Vuotiaiden naisten 35-39, mahdollisuus tulla raskaaksi on noin puolet vuotiaiden naisten 19-26. Se on myös sitä mieltä, että miehet yli 35-vuotiaana ovat puolet todennäköisesti saavuttaa raskauden verrattuna miehillä alle 25.

Stressi voi olla tekijä,

Jos mies tai nainen kumppani on korostanut, tämä voi vaikuttaa libido ja kuinka usein pari on seksiä.

Useimmat Kilpailut mielellään puhua läpi kaikki vaikeudet, joita olet olevat hedelmällisyyttä. Se on paras molemmille osapuolille nähdä GP yhdessä. On aivan tavallista Kilpailut tehdä seuraavasti:

 • Kysyä, kuinka kauan olet yrittänyt tulla raskaaksi, ja jos olet ollut raskaana ennen (tämä sisältää kysyy poikaystävänsä jos edellinen kumppani hänen on ollut raskaana ennen).
 • Menkää yleistä terveydentilaa ja keskustella viime sairauksista ja infektioita.
 • Kysyä mitään lääkitystä tai vapaa-ajan huumeet, että saatat olla ottaen.
 • Kysy jos poltat ja kuinka paljon alkoholia juot. GP voi myös keskustella oman painon.
 • Kysy ammattisi.
 • Kysy, joko kumppani on tunne korosti tällä hetkellä.
 • Puhua seksistä ja varmasti ei ole seksuaalista ongelmia. Joskus ihmiset kysyvät lääkärilleen ongelmia hedelmällisyyttä, kun todellinen ongelma on vaikeus seksiä.
 • Tutki molemmille osapuolille. Tämä voi sisältää painavat molemmat osapuolet, lantion tutkiminen naiselle ja tutkiminen peniksen ja kivespussin miehelle.
Nopea katsaus siitä, miten raskaus alkaa. Ihmisen lannoitus ja embryologia viranomainen.
Nopea katsaus siitä, miten raskaus alkaa. Ihmisen lannoitus ja embryologia viranomainen.

GP voi ehdottaa muutamia testejä. Esimerkiksi:

 • Siittiöiden testi siittiöiden testi (siemenneste analyysi) ja poikaystävänsä.
 • Verikoe, että ovulaatio tapahtuu naispuolinen kumppani. Tämä mittaa progesteronihormonin joka on suuri juuri ovulaation jälkeen. Verinäyte otetaan 21. päivänä säännöllinen 28 päivän kierto (laskenta päivästä ensimmäisenä vuotopäivänä).
 • Ne voivat myös ehdottaa joitakin muita testejä, riippuen muita oireita, joita voi olla. Esimerkiksi onko naispuolinen kumppani on säännöllisin väliajoin tai ei, jne.

Testit eivät yleensä ole ehdotettu ennen kuin olet yrittänyt ajatella 12 kuukautta. Lähete lääkäri, joka on erikoistunut ei yleensä ehdotettu ennen kuin olet yrittänyt ajatella 18 kuukautta:

 • Jos naispuolinen kumppani on alle 36.
 • Jos molemmat osapuolet ovat muuten terveitä.
 • Jos GP ei ole löytänyt mitään ongelmia tutkimuksen tai testejä, että hän on tehnyt.

Jos jokin näistä edellytyksistä ei sovelleta, sinulla voi olla tarkoitettu aikaisemmin lääkäri, joka on erikoistunut.

Mahdollisuus tulla raskaaksi vähitellen laskee ajan myötä. Kuitenkin parit, joissa ei ole syy on löytynyt ongelma, on vielä hyvä mahdollisuus tulla raskaaksi ilman hoitoa. Tällaisissa parit, ilman hoitoa:

 • Noin puolet, jotka eivät raskaaksi vuoden kuluessa raskaaksi seuraavana vuonna.
 • Ne, jotka eivät raskaaksi kolmen vuoden kuluessa vielä noin 1 4 mahdollisuus tulla raskaaksi seuraavan vuoden aikana.

Siksi tavallista ennalta käsitys neuvonta pätee edelleen. Esimerkiksi naiset kehotetaan:

 • Ota foolihappoa päivittäin vähentää mahdollisuutta selkäytimen ongelma vauva.
 • On verikoe, että ne ovat immuuneja vihurirokko (vihurirokko). Ne tarjotaan immunisoitumista vihurirokkoa kohtaan, mikäli he eivät ole immuuneja.
 • Syö terveellistä ruokavaliota.

Katso erillinen lehtinen suunnittelet raskautta tarkemmin ennalta käsitys neuvonta.

Lisäksi seuraavat voi olla merkitystä joillekin ihmisille:

 • Tupakointi voi vaikuttaa hedelmällisyyteen miehillä ja naisilla. On arvioitu, että jokainen kuukautiskierto, tupakoitsijat ovat noin kaksi kolmasosaa mahdollisuus tulla raskaaksi verrattuna tupakoimattomiin. Tupakointi on haitallista myös sikiöön, jos äiti tupakoi. Siksi on hyvä aika, jotta molemmat osapuolet lopettaa, jos he ovat tupakoitsijoita.
 • Alkoholi yli saattaa vaikuttaa hedelmällisyyteen. Department of Health suosittelee, että naiset yrittävät tulla raskaaksi eivät juo alkoholia. Kuitenkin tarkka määrä alkoholia, joka on turvallinen raskauden aikana ei tunneta. Siksi neuvonta ole juoda ollenkaan. Jos päätät juoda, kun yrität tulla raskaaksi niin se voidaan rajoittaa yhteen tai kahteen yksikköön, kerran tai kahdesti viikossa. (Tämä on sama kuin yksi tai kaksi lasillista viiniä, kerran tai kahdesti viikossa.) Sinun ei koskaan tulisi humalahakuinen juominen ja kännit. Tämä johtuu siitä, että alkoholi voi aiheuttaa haittaa sikiöön.
 • Painonhallinnassa. Sinulla on alennettu mahdollisuus tulla raskaaksi, jos olet hyvin ylipainoinen tai alipainoinen. Saat parhaat mahdollisuudet tulla raskaaksi, sinun olisi pyrittävä painoindeksi (BMI) välillä 20 ja 30. Tarvittaessa nähdä käytännössä sairaanhoitaja mitata BMI ja neuvoja ruokavaliosta ja painonhallintaan. Osallistuminen ryhmän ohjelma, johon liikunta ja ruokavalio-ohjeet on osoitettu lisäävän raskauksia kuin laihtuminen neuvoja yksin.
 • Jotkut kadun lääkkeet voivat vaikuttaa hedelmällisyyteen ja sitä tulisi välttää.
Mikä voi aiheuttaa hedelmällisyyden ongelmia? BICA - British lapsettomuus neuvontaa yhdistys.
Mikä voi aiheuttaa hedelmällisyyden ongelmia? BICA - British lapsettomuus neuvontaa yhdistys.

Se ei kannata yrittää, kun harrastat seksiä samaan aikaan odotetaan ovulaation. Tämä voi aiheuttaa ahdistusta, joka voi joskus johtaa seksuaaliseen tai suhde ongelmia.

Parin on ollut seksiä, sperma elää jopa seitsemän päivää. Näin ollen vaikka munasolu (muna) vain selviää 12-24 tuntia, seksiä kaksi tai kolme kertaa viikossa on riittävä, jos yrität tulla raskaaksi. Tutkimukset ovat osoittaneet, että seksiä joka toinen kolme päivää on todennäköisesti maksimoida mahdollisuudet tulla raskaaksi. Saatat haluta seksiä useammin, mikä on hienoa, mutta se luultavasti ei lisätä mahdollisuus tulla raskaaksi. Uskotaan, että rennompaa ja spontaani seksielämä on, sitä todennäköisemmin tulet raskaaksi.

Ideana käyttäen lämpötilan kaavioita ja ovulaation sarjat auttaa ennustamaan, kun olet kaikkein hedelmällisin, että tämä voi auttaa sinua, kun seksiä. Kuitenkin käyttämällä menetelmiä, kuten tämä ei ole osoitettu tutkimuksissa parantaa mahdollisuuksia tulla raskaaksi. Se voi myös aiheuttaa paljon stressiä suhdetta. Niitä ei siis enää suositella.

Lääkärit ovat tottuneet puhutaan seksuaalisista ongelmista. Huolia tai huolenaiheita tällä alalla parhaiten puhui yli teidän GP.

Joskus syy löytyy parin lapsettomuuden. Jotkut syyt ovat hoidettavissa ja normaalia hedelmällisyyttä voidaan palauttaa. Esimerkiksi joissakin tapauksissa munasarjojen vajaatoiminta voidaan hoitaa lääkkeillä. Hormoni ongelmia voidaan myös usein hoitaa.

Jos syytä ei löydy, tai syy ei ole hoidettavissa, sitten avustaa käsitys (koeputkihedelmöitys - kutsutaan myös IVF) on usein mahdollista. Useita tekniikoita ja menestys hoitoja on kasvanut viime vuosina.

Katso erillinen lehtinen Lapsettomuus: yhteenveto hoitoja, joka antaa lyhyt katsaus näistä hoidoista.

Lisäohjeita ja tietoa

Lapsettomuus verkon UK

Ihmisen lannoitus & Embryologia viranomaisen

BICA - British lapsettomuus neuvontaa yhdistyksen

Lapsettomuus Opastuspalvelu

Hedelmällisyys UK

Tutustu näihin