Lastenreumaa sairastavalle

Lastenreumaa sairastavalle (JIA) on sairaus, jossa niveltulehdus esiintyy alle 16-vuotiaita. Se kestää vähintään kuusi viikkoa. Niveltulehdus aiheuttaa tulehdusta, kipua ja turvotusta sairaiden nivelten. Vakavuus voi vaihdella lievästä vaikeaan.

Hoito sisältää kutsuttuja lääkkeitä sairauden kulkuun reumalääkkeiden (DMARD), jotka voivat estää tai hidastaa niveltulehdus pahenee, ja myös lääkitys helpottaa kipua ja jäykkyyttä sairaiden nivelten. Aiemmin hoito aloitetaan, sitä vähemmän yhteinen vahinko on todennäköistä. Leikkaus on tarpeen joissakin tapauksissa, jos niveleen tulee pahasti vaurioitunut.

Liitos, jossa kaksi luut tavata. Nivelet mahdollistavat liikkumisen ja joustavuutta eri kehon osiin. Liike luut johtuu lihaksia, jotka vetää jänteet, jotka on liitetty luun. Rusto kattaa lopussa luut. Välinen rusto kahden luut, jotka muodostavat yhteisen on pieni määrä paksua nestettä kutsutaan nivelnesteen. Se voitelee yhteinen, joka mahdollistaa sujuvan liikkumisen välillä luut.

Synovium on kudos, joka ympäröi yhteinen. Nivelneste tehdään solujen synovium. Ulompi osa synovium kutsutaan kapseli. Tämä on kova, antaa yhteinen vakautta, ja pysähtyy luut muuttamasta pois yhteisiä. Ympäröivät nivelsiteiden ja lihasten myös lisää tukea ja vakautta nivelet.

Niveltulehdus tarkoittaa tulehdus yhden tai useamman joints.The yhteinen pää-niveltulehduksen oireita ovat kipu ja jäykkyys sairaiden nivelten. Jäykkyys on yleensä huonompi ensimmäinen asia aamulla, tai sen jälkeen lepää. Tulehdus aiheuttaa turvotusta sairaiden nivelten.

Lastenreumaa sairastavalle (JIA) on sairaus, jossa tulehdus yhden tai useamman nivelissä esiintyy alle 16-vuotiaita. Se kestää vähintään kuusi viikkoa. On seitsemän eri JIA:

Oligoarticular JIAn (50% kaikista tapauksista JIA)

Niveltulehdus vaikuttaa välillä 1 ja 4 nivelet vuoden ensimmäisen kuuden kuukauden kuluttua niveltulehdus alkaa. Yksi verikokeeseen voi näyttää positiivisen tuloksen tumavasta vasta-aineita. Tumavasta vasta-aineet ovat eräänlainen proteiini veressä kutsutaan autovasta-aineita. Nämä proteiinit esiintyy henkilöillä, joilla on joitakin ehtoja, ja voidaan mitata verestä. Katso erillinen lehtinen vasta ja antigeenitestit.

Jos yli kuusi nivelet vaikuttaa kuuden kuukauden kuluttua, sitä kutsutaan laajennettu oligoartriitti. Jos enintään neljä nivelet vaikuttaa kuuden kuukauden kuluttua se on nimeltään pysyviä oligoartriitti.

Polyartriitti JIA - Reumatekijä negatiivinen (25% kaikista tapauksista JIA)

Lastenreumaa sairastavalle. Niveltulehdus Research Britanniassa.
Lastenreumaa sairastavalle. Niveltulehdus Research Britanniassa.

Niveltulehdus vaikuttaa viisi tai enemmän liitokset kuuden ensimmäisen kuukauden aikana. Verikoe kemiallisia kutsutaan reumatekijä (RF) veressä on negatiivinen.

Polyartriitti JIA - RF positiivinen (5% kaikista tapauksista JIA)

Niveltulehdus vaikuttaa viisi tai enemmän liitokset kuuden ensimmäisen kuukauden aikana. Verikoe RF veressä on positiivinen.

Systeeminen alkanut JIA (5-10% kaikista tapauksista JIA)

Niveltulehdus kehittyy vähintään kahden viikon päivittäisen kuume. Kuume on oltava suurempi kuin 39 º C ja palaa alle 37 º C välillä jaksot kuume. On oltava yksi tai useampi seuraavista:

 1. Ihottuma joka nopeasti haalistuu ja muuttuu.
 2. Lisääntynyt koko imusolmukkeiden (rauhaset).
 3. Lisääntynyt koko maksa ja / tai perna.
 4. Limakalvon tulehdus sydämen ( perikardiitti ), keuhkot ( pleuritis ) tai vatsan (peritoniitti).

Nuoruusiän nivelpsoriaasin (2-15% kaikista tapauksista JIA)

Niveltulehdus ilmenee psoriaasin tai niveltulehdus plus vähintään kaksi:

 1. Tulehdus sormen tai varpaan, mikä aiheuttaa kipua ja turvotusta.
 2. Poikkeavuus yhden tai useamman kynnet.
 3. Psoriaasin lähisukulainen.

Entesiitti liittyvä niveltulehdus (2-10% kaikista tapauksista JIA)

Niveltulehdus ilmenee tulehdusta kiinnityskohdassa jänne tai nivelside luun (kutsutaan entesiitti), plus kaikki kaksi:

 1. Kipu nivelet alaselän (lumbosacral selkärangan) ja / tai lantion (SI nivelet).
 2. Verikoe kemiallinen merkki tiettyjen sairauksien - HLA B27 - on positiivinen 90% ihmisistä, jotka ovat entesiitti liittyviä JIA.
 3. Suvussa liittyviä sairauksia on HLA B27-positiivisia, mukaan lukien selkärankareuman, tulehduskohdalla silmä ( uveiitti ja iriitti ), nivelpsoriaasi ja haavainen paksusuolen tulehdus.
 4. Lapsi sairastaa entesiitti liittyvä niveltulehdus kärsii myös muihin sairauksiin liittyvät ollaan HLA B27.
 5. Niveltulehdus vaikuttaa poika ja alkaa, kun poika on yli 6-vuotiaana.

Eriyttämätön niveltulehdus (1-10% kaikista tapauksista JIA)

Eriytymättömiä JIA käytetään kuvaamaan niveltulehdus, joka ei sovi mihinkään muuhun eri ryhmien JIAn.

Mikä on lastenreumaa sairastavalle? CCCA - Lasten krooninen niveltulehdus yhdistys.
Mikä on lastenreumaa sairastavalle? CCCA - Lasten krooninen niveltulehdus yhdistys.

JIA on harvinaista. Välillä 1 ja 2 kaikissa 1000 lapset kärsivät kerrallaan. Välillä 1 ja 2 10.000 lapsia kehittämään JIA vuosittain.

JIA esittelee niveltulehdus ja joskus muita oireita ulkopuolella nivelet (tunnetaan nivelien oireita). Näitä ovat edellytykset aiheuttaa silmätulehduksen ja limakalvon tulehdus sydämen, keuhkojen tai vatsan alueelle. JIA voi liittyä myös kuumetta tai oireita anemia (kuten väsymys koko ajan).

Oligoarticular JIA

Tämä yleensä esittelee alle 6-vuotias ja on yleisempää tytöillä. Se alkaa usein yksi tai kaksi turvonneet nivelet aiheuttaa jäykkyyttä ja vähentää liikkumista, mutta usein ei paljon tuskaa. Polvet ja nilkat ovat useimmiten vaikuttaa.

Polyartriittia JIA (RF negatiivinen)

Tämä useimmiten esittelee esikoululaiset ja vuotiaille lapsille 10-13vuotta. Se on yleisempää tytöillä.

Polyartriittia JIA (RF positiivinen)

 • Tämä vaikuttaa pienten nivelten, erityisesti nivelissä sekä käsissä ja ranteissa, turvotusta ja jäykkyyttä.
 • Reumakyhmyjä voi kehittyä. Nämä ovat pieniä kivuttomia kyhmyjä, joita esiintyy iholla yli kyynärpäät ja käsivarret, mutta yleensä ei ole mitään haittaa.
 • Saattaa myös olla kuume, koon kasvu maksan, pernan ja rauhaset, ja limakalvon tulehdus, sydämen, keuhkojen tai vatsan alueelle.

Systeeminen JIA

 • Tämä alkaa yleensä ennen ikää 5 vuotta.
 • Korkea kuume tapahtuu usein, useimmiten iltapäivällä tai illalla, ja nopeaa paluuta lämpötilan normaaliksi.
 • Ihottuma usein näkyy kuumetta. Ihottuma on yleensä vaaleanpunainen väri ja häviää nopeasti.
 • Niveltulehdus esiintyy vain alussa taudin noin kolmasosaa lapsista, mutta kehittyy yleensä muutaman kuukauden kuluessa. Niveltulehdus vaikuttaa yleensä useita liitoksia.

Juvenile Nivelpsoriaasin

Tämä vaikuttaa tyttöjen kaksi kertaa useammin kuin pojat ja yleensä alkaa noin 6-vuotiaille. Niveltulehdus vaikuttaa sekä pienten ja suurten nivelten. Yli puolet kärsivien lasten, niveltulehdus alkaa ennen psoriasis.

Entesiitti liittyvät JIAn

Oligoarticular JIAn (50% kaikista tapauksista JIA). Polyartriitti JIA - Reumatekijä negatiivinen (25% kaikista tapauksista JIA).
Oligoarticular JIAn (50% kaikista tapauksista JIA). Polyartriitti JIA - Reumatekijä negatiivinen (25% kaikista tapauksista JIA).

Tämä vaikuttaa pojat paljon useammin kuin tytöt ja alkaa yleensä 10 vuoden iässä. Se vaikuttaa usein jalat ja voi aiheuttaa kipua kantapää. Siellä on usein turvotusta polven tai jalka. Psoriasis, silmätulehdus ja suolen tulehdus voi esiintyä myös entesiitti liittyviä JIA.

Diagnoosi JIA perustuu oireiden ja tutkii lääkäri. Testit ovat tärkeitä, jotta selvittää, minkälainen niveltulehdus se on, ja varmista, että ei ole muita syitä oireita, kuten luun infektio tai luunmurtuman.

Verikokeet ovat testi anemia (joka saattaa esiintyä JIA) ja testit tulehdus (kutsutaan ESR ja CRP, jotka ovat usein esille JIA). Verikokeet voi myös olla hyödyllistä nähdä, onko jokin infektio (virus tai bakteeri) on aiheuttanut niveltulehdus eikä JIA.

Muita verikokeita käytetään nähdä, jos on positiivinen testi kemikaaleja, jotka ovat merkkiaineita erilaisia ​​tulehdus. Esimerkkejä näistä markkereita kutsutaan tumavasta vasta, RF-ja HLA B27.

Muita testejä ovat seuraavat:

 • X-säteet, jotka ovat normaaleja alkuvaiheessa JIA mutta auttaa tarkistaa muita luun tai yhteisiä ongelmia, kuten infektio tai vahinkoa.
 • Ultraäänitutkimus nähdä onko mitään nestettä yhteisiä ja laajuus niveltulehdus yhteinen.
 • MRI näyttää yksityiskohtia vahinkoa yhteisiä ja muutoksia luiden ympärillä nivelet.
 • Jos on mitään mahdollisuutta infektion yhteisessä sitten jotkut nestettä voidaan ottaa yhteinen ja lähetetään laboratorioon testattavaksi.

Fysioterapia ja toimintaterapia käytetään auttaa pitämään sairaiden nivelten työskentelee mahdollisimman normaalisti. He myös vähentää pysyviä vaurioita nivelissä. Vesiterapia (joka liittyy erilaisia ​​hoitomenetelmiä käytetään vettä) voi myös olla erittäin hyödyllistä. Lapsia tulee kannustaa osallistumaan niin paljon liikuntaa kuin mahdollista, myös kaikkein urheilu ja tanssia.

Lääkkeet

Steroideihin kuulumattomien tulehduskipulääkkeiden (NSAID) voidaan vähentää kipua ja jäykkyyttä nivelissä.

Steroidit voidaan käyttää eri tavoin:

 • Steroidit voidaan ruiskuttaa sairaiden nivelten.
 • Steroiditabletteja voidaan parantamiseksi tarvitaan oireiden lievitystä ja kun sairaus vaikuttaa muihin kehon osiin, kuten vuori sydän, keuhkot ja vatsa.
 • Steroidi silmätipat tai voiteet voidaan tarvita silmätulehdus.

Lääkkeet auttaa vähentämään vaikuttaa taudin voidaan käyttää sairauden kulkuun reumalääkkeiden (DMARD). Nämä lääkkeet voivat olla erittäin tehokas, mutta myös hyvin lähellä lääkärin valvontaa. Reumalääkkeet käytetään JIA kuuluvat metotreksaatti, sulfasalatsiini, leflunomidi, etanerseptia ja tosilitsumabi.

Leikkaus voi olla tarpeen, kuten tekonivelleikkaus toimintaa.

Ilman hoitoa JIA voi johtaa ongelmiin kasvun heikkous luut ( osteoporoosi ) ja viivästyneen murrosiän.

Ei voi olla pitkäaikaisia ​​ongelmia sairaiden nivelten.

Jotkut lapset, jotka kehittävät uveiittia voi olla pitkän aikavälin vähentää visio. Heillä on myös kohonnut riski myöhemmin kehittää kaihi tai glaukooma.

Koska he eivät pysty osallistumaan kaikki tavanomaiset liikunnan ystävien ja koulussa, lasten JIA voi olla emotionaalisia ja käyttäytymisen ongelmia ja ongelmia koulussa. Tämä voi pahentaa koska ottaa käsitellä kipua ja paljon aikaa pois koulusta, jotta osallistua sairaalakäyntien ja tunnustukset. Siksi lasten JIA ja heidän perheidensä tarvitsevat usein paljon tukea.

Nykyaikaisella hoitoja, näkymät useimmille lapsille JIA on nyt erittäin hyvä. Näkymät kuitenkin vaihtelee riippuen ja vakavuus JIA. Siksi on tärkeää, että diagnoosi tehdään varhain ja hoito aloitetaan varhain.

Lisäohjeita ja tietoa

Niveltulehdus tutkimus UK

CCCA - Lasten krooninen niveltulehdus yhdistys

Tutustu näihin