Masennus

Masennus on yleistä. Oireet voivat vaikuttaa day-to-day elämää ja voi tulla hyvin ahdistavaa. Hoidot ovat psykologiset (puhumisen) hoitoja ja masennuslääkkeitä. Hoito kestää aikaa työskennellä, mutta on hyvät mahdollisuudet menestyä. Jotkut ihmiset ovat toistuvia jaksoja masennuksen ja vaativat pitkäaikaista hoitoa pitää oireet poissa.

Sana masentunut on arkipäiväinen sana. Ihmiset saattavat sanoa "Olen masentunut", kun todellisuudessa he tarkoittavat "Olen kyllästynyt, koska olen ollut peräkkäin tai epäonnistunut tentti tai menetin työni", jne. Nämä ylä-ja alamäkiä elämän ovat yhteisiä ja normaali. Useimmat toipuvat varsin nopeasti. Aidolla masennus, sinulla on matala mieliala ja muita oireita päivittäin vähintään kaksi viikkoa. Oireet voivat myös pahentua tarpeeksi häiritä normaalia day-to-day toimintaa.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Vanki masennus ja alakuloisuus - oppaalle
 • Postnataalisen masennus - itsehoito-opas
 • Masennus ja alakuloisuus - oppaalle

Noin 2 3 aikuista masennus jossain vaiheessa elämässään. Joskus se on lievä tai kestää vain muutaman viikon. Kuitenkin masennusjaksonsa vakavia, että ne vaativat hoitoa esiintyy noin 1 4 naista ja 1 10 miestä jossain vaiheessa elämäänsä. Jotkut ihmiset ovat kahden tai useamman masennusjaksoja eri aikoina elämässään.

Monet ihmiset tietävät, milloin he ovat masentuneita. Kuitenkin jotkut ihmiset eivät ymmärrä, kun he ovat masentuneita. He tietäisivät, että he eivät ole oikeassa ja eivät toimi hyvin, mutta en tiedä miksi. Jotkut ihmiset ajattelevat, että heillä on fyysinen sairaus - esimerkiksi jos ne laihtua.

On joukko oireita, jotka liittyvät masennukseen ja auttaa selventämään diagnoosin. Nämä ovat:

 • Core (avain) oireita:
  • Pysyvät surua tai matala mieliala. Tämä voi olla kanssa tai ilman weepiness.
  • Merkitty korkojen tai ilo toimia, vaikka toimintaa, jota normaalisti nauttia.
 • Muita yleisiä oireita:
  • Unihäiriöitä verrattuna tavallisesta kuvio. Tämä voi olla vaikea saada pois nukkumaan, tai liian aikainen herääminen ja ei pysty päästä takaisin nukkumaan. Joskus se nukkuu liikaa.
  • Muutos ruokahalu. Tämä on usein huono ruokahalu ja laihtuminen. Joskus päin, sen mukavuutta syöminen ja painonnousu.
  • Väsymys (väsymys) tai voimattomuus.
  • Kiihtymys tai hidastaa liikkeitä.
  • Huono keskittymiskyky tai päättämättömyys. Esimerkiksi, saatat löytää se vaikea lukea, työskennellä, jne. Jopa yksinkertaisia ​​tehtäviä voi tuntua vaikealta.
  • Arvottomuuden tunnetta, liiallista tai sopimatonta syyllisyyttä.
  • Toistuvat ajatukset kuolemasta. Tämä ei ole yleensä kuoleman pelosta enemmän huolissaan kuolemaan ja kuolee. Joillekin ihmisille epätoivoinen ajatuksia kuten "elämä ei ole elämisen arvoista" tai "En välitä, jos en herätä" ovat yleisiä. Joskus nämä ajatukset edetä ajatuksia ja jopa suunnitelmia itsemurhan.

Masennusjaksonsa diagnosoidaan yleensä, jos:

 • Sinun on vähintään viisi edellä mainituista yhdeksästä oireita, joissa on vähintään yksi näistä ydin oire, ja
 • Oireet aiheuttaa kärsimystä tai heikentää normaalia toimintaa, kuten vaikuttaa työsi suorituskykyä ja
 • Oireita esiintyy suurimman osan ajasta useimpina päivinä ja on kestänyt vähintään kaksi viikkoa, ja
 • Oireet eivät johdu lääkityksen sivuvaikutuksena vuoksi tai huumeiden tai alkoholin väärinkäyttö tai fyysinen kunto, kuten kilpirauhasen tai aivolisäkkeen (mutta ks. myöhemmin masennus ja fyysiset olosuhteet).

Monet depressiota sairastavista sanovat, että heidän oireensa ovat usein huonompi ensimmäinen asia joka päivä. Myös masennus on yleistä, kehittää fyysisiä oireita, kuten päänsärkyä, sydämentykytystä, rintakipua, ja yleinen särky. Jotkut ihmiset hakeudu hoitoon ensin, koska heillä on fyysinen oire, kuten rintakipuja. He ovat huolissaan siitä, että ne voivat olla fyysisiä ongelmia, kuten sydän kunnossa, kun se on itse asiassa johtuu masennuksesta. Masennus on itse asiassa varsin yleinen syy fyysisiä oireita. Mutta Myös päinvastaisesta on. Eli ihmiset, joilla on vakavia fyysiset olosuhteet ovat keskimääräistä todennäköisemmin masennusta.

Jotkut ihmiset, joilla on vaikea masennus myös kehittää harhaluuloja ja / tai aistiharhoja. Näitä kutsutaan psykoottisia oireita. Harha on väärä uskomus, että henkilö on, ja useimmat ihmiset samasta kulttuurista sitä mieltä, että se on väärin. Esimerkiksi usko, että ihmiset ovat juonittelusta tappaa sinut tai että on olemassa salaliitto sinusta. Hallusinaatio tarkoittaa kuulo-, näkö, tunne, haistamalla, tai syödä jotain, joka ei ole todellinen.

Vakavuus masennus

Vakavuus masennus voi vaihdella henkilöittäin. Vakavuus on yleensä jaettu seuraavasti:

 • Vaikea masennus - tavallisesti on suurin osa tai kaikki yhdeksän mainituista oireista. Myös oireita merkittävästi häiritä normaalia toimintaa.
 • Kohtalainen masennus - tavallisesti on enemmän kuin viisi oireita, jotka tarvitaan, jotta diagnoosi masennus. Myös oireet yleensä sisältävät sekä ydin oireita. Myös oireiden vakavuus tai heikentynyttä teidän toiminta on välillä lieviä ja vakavia.
 • Lievä masennus - tavallisesti on viisi mainituista oireista, joita tarvitaan, jotta diagnoosi masennus. Kuitenkin, et todennäköisesti enemmän kuin viisi tai kuusi oireita. Myös normaali toiminta on vain lievästi heikentynyt.
 • Subthreshold masennus - tämä on, jos sinulla on alle viisi oireita tarvitaan, jotta diagnoosi masennus. Niin, se ei ole luokiteltu masennus. Mutta oireet sinulla ovat hankalia ja aiheuttaa kärsimystä. Jos tämä tilanne jatkuu yli kahden vuoden ajan kutsutaan joskus dysthymia.

Tarkkaa syytä ei tiedetä. Kuka tahansa voi kehittää masennus. Jotkut ihmiset ovat alttiimpia sen, ja se voi kehittyä ilman selvää syytä. Saatat olla mitään erityistä ongelmaa tai hätää, mutta oireita voi kehittyä aivan yllättäen. Niin, saattaa olla joitakin geneettinen tekijä mukana, joka tekee jotkut ihmiset alttiimpia masennukseen kuin toiset.

Episodi masennus voi johtua myös elämän tapahtuma, kuten suhde ongelma, suru, irtisanomisia, sairaus, jne. monille se on sekoitus kaksi. Esimerkiksi yhdistelmä lievä matala mieliala joidenkin elämän ongelmia, kuten työstressi voi johtaa kierteeseen alas masennukseen.

Naiset masennusta useammin kuin miehet. Erityisen yleistä kertaa naisten masentua ovat synnytyksen jälkeen (synnytyksen jälkeinen masennus) ja vaihdevuodet.

Masennus. Kognitiivinen käyttäytymisterapia (CBT).
Masennus. Kognitiivinen käyttäytymisterapia (CBT).

Vaikka syy masennukseen ei ole selvä, on olemassa joitakin hyödyllisiä asioita muistaa masennuksen suhteen fyysiset olosuhteet.

 • Masennus on yleisempää henkilöillä, joilla tiedetään olevan tiettyjä fyysiset olosuhteet.
 • Diagnoosi masennus on joskus sekoittaa joitakin diagnosoimatta aiheuttamia sairauksia fyysiset olosuhteet.

Tunnetaan fyysiset olosuhteet

Masennus on yleisempää kuin keskimäärin jaksamista vakavaa fyysistä sairauksiin. Vaikka hoito fyysinen sairaus voi olla ensisijaisen tärkeää, masennuksen hoitoa on myös hyödyllistä parantaa yleistä hyvinvointia.

Selvittämätön fyysiset olosuhteet

Erilaiset fyysiset olosuhteet saattavat aluksi tuntua matkia masennus. Lääkärit pyrkivät olemaan hakevat näitä sairauksia ja voi määrätä testejä sulkea ne pois jos epäillään. Ehkä yleisin esimerkkejä ovat:

 • Kilpirauhasen vajaatoiminta - voi tehdä sinusta tuntuu melko alhainen, itkuinen ja väsynyt. Verikoe voi diagnosoida.
 • Kilpirauhasen aivolisäkkeen (hypopituitarism) - aivolisäkkeen on vajaat aivot. Se tekee erilaisia ​​hormoneja, jotka ovat erilaisia ​​toimia. Joskus yksi hormoni voi olla puutteellinen, joskus enemmän kuin yksi. On olemassa erilaisia ​​oireita, jotka voivat kehittyä, mutta ne voivat olla seksuaalisen halukkuuden puute, seksuaalinen ongelmia, hedelmättömyyttä, hallitsematon painonnousu ja tunne alhainen, masentunut ja jopa itsemurha. Verikokeet voi auttaa diagnosoimaan hypopituitarism. On olemassa useita syitä hypopituitarism, kuten pään vamma.
 • Päävammoja - jopa suhteellisen lievä sellainen, vaikka monta vuotta sitten. Esimerkiksi tutkimukset ovat osoittaneet, että itsemurhien (oletettavasti liittyy masennus) ovat yleisempiä kuin keskimäärin ihmiset, jotka on aiemmin ollut pään vamma. Syytä tähän ei täysin ymmärretä. Kuitenkin yksi tekijä, joka saattaa olla merkittäviä joissain tapauksissa, on se, että pään vamma voi aiheuttaa hypopituitarism, kuten edellä on esitetty.
 • Polymyalgia rheumatica - tämä ehto pääasiassa vanhuksia. Tyypillisiä oireita ovat jäykkyys, kipu, särky, masentuneisuus ja arkuus suuret lihakset hartioiden ja olkavarteen. Masentuneisuus voi olla ensimmäinen tärkein oire ennen muita oireita ovat enemmistönä.
 • Dementia - on joskus sekoittaa masennukseen.
 • Tietyt lääkkeet, sekä määrätty ja laittomien (katu) huumeita - voi aiheuttaa sivuvaikutuksia, jotka voivat jäljitellä masennusta.

Loput tämä seloste on masennusta tuntemattomasta syystä, joka ei liity mihinkään fyysinen kunto.

Masennus on yleinen, mutta monet ihmiset eivät myönnä sitä. Jotkut ihmiset kokevat, on stigma, tai että ihmiset luulevat olevansa heikkoja. Suuria johtajia kuten Winston Churchill ovat kärsineet masennuksesta. Masennus on yksi yleisimmistä sairauksista, Kilpailut käsitellä. Ihmiset, joilla masennus voi kertoa muiden "vetää heidän sukkia ylös" tai "piristyä". Totuus on, he eivät voi, ja tällaisia ​​kommentteja toiset ovat aivan hyödytöntä.

Sen ymmärtäminen, että oireet ovat masennuksen vuoksi, ja että se on yleinen, voi auttaa sinua hyväksymään, että olet sairas ja tarvitset apua. Jotkut ihmiset kysyvät "Olenko tulossa hulluksi?". Se voi olla helpotus tietää, että et ole tulossa hulluksi, ja että oireet sinulla ovat yleisiä ja ne on jaettu monet muut ihmiset.

Et voi "tukahduttaa" oireesi ystäviltä ja sukulaisilta. Kuitenkin, jos olet avoin tunteistasi kanssa lähisukulaisia ​​ja ystäviä, se voi auttaa heitä ymmärtämään ja auttamaan.

Yleensä hoidot jakautuvat niihin, joita käytetään lievän masennuksen ja niitä käytetään keskivaikean ja vaikean masennuksen.

Mitä jos minulla ei ole mitään hoitoa?

Mitkä ovat masennuksen oireita? Ihmissuhteet hoito (IPT).
Mitkä ovat masennuksen oireita? Ihmissuhteet hoito (IPT).

Useimmat ihmiset masennus paranee ilman hoitoa. Tämä voi kestää useita kuukausia tai jopa pidempään. (Keskipituus masennusjaksonsa on 6-8 kuukautta.) Samaan aikaan, elävät masennus voi olla vaikeaa ja ahdistavaa (ja myös perheen ja ystävien). Ihmissuhteet, työllisyys, jne., voi olla vakavia vaikutuksia. On myös vaara, että jotkut ihmiset kääntyvät alkoholia tai huumeita. Jotkut ihmiset ajattelevat itsemurhaa. Siksi monet ihmiset masennus valita hoitoa.

Masennuslääkkeitä

Masennuslääkkeitä käytetään yleisesti hoitoon kohtalainen tai vaikea masennus. Lääketiede ei voi muuttaa olosuhteista. Kuitenkin oireita kuten matala mieliala, huono nukkua, huono keskittymiskyky, jne., ovat usein helpottaneet kanssa masennuslääke. Tämä voi sitten voit toimia paremmin normaalisti, ja lisätä kykyä käsitellä ongelmia tai vaikeissa olosuhteissa.

Masennuslääke ei yleensä toimi heti. Se voi kestää 2-4 viikkoa ennen kuin vaikutus rakentaa täysin. Yleinen ongelma on, että jotkut ihmiset lopettamaan lääkkeen jälkeen viikon tai niin kuin he tuntevat se ei auta. Sinun täytyy antaa sille aikaa. Lisäksi, jos se auttaa, seuraa tietenkin, että lääkäri suosittelee. Tavanomaisen masennuslääke kestää vähintään kuusi kuukautta sen jälkeen, kun oireet ovat helpottaneet. Jotkut potilaat lopettavat lääkityksen liian aikaisin ja masennus voi sitten palata nopeasti.

On olemassa useita erilaisia ​​masennuslääkkeitä, joista jokaisella on eri hyvät ja huonot puolensa. Esimerkiksi ne eroavat mahdollisia sivuvaikutuksia. (Pakkausseloste, joka tulee lääkkeen paketti tarjoaa täyden listan mahdollisista sivuvaikutuksista.) Jos ensimmäinen, joka yrität ei sovi, niin toinen voi löytyä, jotka sopivat. Joten, kerro lääkärillesi, jos sinulla on ongelmia masennuslääke. Masennuslääkkeet eivät ole rauhoittavia ei uskota olevan riippuvuutta.

Ihmiset, joilla on keskivaikea tai vaikea masennus on hyvät mahdollisuudet parantaa muutaman viikon aloittaa masennuslääke. Mutta ne eivät toimi kaikille. Kuitenkin jotkut masennuslääkkeet toimivat paremmin joillekin ihmisille kuin toiset. Siksi, kerro lääkärillesi, jos oireet eivät alkaa parantua noin 3-4 viikkoa ottaen masennuslääke. Tässä tilanteessa on yhteinen neuvoa joko suurennettava (jos suurin annos ei ole vielä saavutettu) tai vaihtaa toiseen tyyppinen masennuslääke.

Lopussa hoitojakso on tavallista vähentää annosta vähitellen noin neljä viikkoa ennen kuin lopulta pysähtymättä. Tämä johtuu siitä, että jotkut ihmiset kehittää vieroitusoireita, jos masennuslääke on lopettaa äkillisesti.

Psykologinen (puhuminen) hoidot

Erilaisia ​​psykologisia hoitoja on esitetty tutkimus-tutkimuksissa olevan hyvä hoitoja masennukseen. Nämä ovat lyhyesti lueteltu alla. Yleensä yhdistelmä masennuslääke ja psykologista hoitoa on parempi kuin jompikumpi hoito yksinään. Siksi, jos käytettävissä, sinun pitäisi harkita molempia hoitoja. Saattaa kuitenkin olla pulaa joillakin alueilla koulutettuja terapeutteja, jotka voivat suorittaa psykologisia hoitoja. Yleensä suurin psykologisia hoitomuotoja masennus viime vuonna 12-20 viikoittain istuntoja 1-2 tuntia per sessio.

Yleisimmin käytetään keskivaikean tai vaikean masennuksen ovat:

 • Kognitiivinen käyttäytymisterapia (CBT). Lyhyesti, kognitiivinen terapia perustuu ajatukseen, että tiettyjä ajattelutapoja voi laukaista tai polttoainetta, tietyt mielenterveyden ongelmia, kuten masennusta. Terapeutti auttaa sinua ymmärtämään ajatusmallit. Erityisesti tunnistaa haitallisia tai hyödyttömiä ideoita tai ajatuksia, jotka sinulla on, että voi tehdä sinusta masentunut. Tavoitteena on sitten muuttaa ajattelutapoja välttää näitä ajatuksia. Lisäksi autetaan ajattelumallinne olla realistisempi ja avulias. Käyttäytymisen hoidon tavoitteena on muuttaa käyttäytymistä, jotka ovat haitallisia tai ei auta. CBT on yhdistelmä kognitiivinen terapia ja käyttäytymisen hoito. Lyhyesti sanottuna, CBT auttaa ihmisiä saavuttamaan muutoksia siten, että he ajattelevat, tuntevat ja käyttäytyvät. (Katso erillinen lehtinen "Kognitiivinen Käyttäytymistä Therapy (CBT) 'lisätietoja.)
 • Ihmissuhteet hoito (IPT). Tämä on joskus tarjotaan sijaan CBT. IPT perustuu ajatukseen, että henkilökohtaiset suhteet voivat olla suuri rooli vaikuttaa mielentilaan ja psyykkinen. Terapeutti auttaa sinua muuttaa ajattelua ja käyttäytymistä ja parantaa vuorovaikutusta muiden kanssa. Esimerkiksi IPT voi keskittyä kysymyksiin kuten kuolemantapaus tai kiistoja muut, jotka voivat olla osaltaan masennusta.

Muunlaiset hoidon joskus käytetään, olosuhteista riippuen, kuuluvat:

 • Käyttäytymisen aktivointi. Tämän perusteella hoito on, että käyttäytymistä, kuten toimettomuuden ja ruminating tiettyjä ajatuksia voi olla avaintekijöitä ylläpitää masennusta. Terapeutti pyrkii auttamaan sinua torjua näitä hyödytön käyttäytymistä.
 • Pariterapiaa. Tämä voi olla vaihtoehto ihmisille, jotka ovat säännöllisesti kumppani ja jos suhde vaikuttaa masennukseen. Tai, jos mukana kumppani pidetään mahdollisesti hyödyllisiä hyötyä.

Muut hoidot

Sähköhoitoa (ECT) voi olla hyvä viimeisenä keinona, jos sinulla on vaikea masennus, joka ei ole parantunut muita hoitoja.

Entä liikunta?

On vaikea antaa yritykselle neuvoja liikuntaa hoitoa. Jotkut ihmiset väittävät, että säännöllinen liikunta auttaa poistamaan mielialaa ja auttaa torjumaan masennusta. Mutta on ristiriitaista näyttöä tästä tutkimuksesta tutkimuksissa. Valtakunnallinen ohjeistus julkaistiin 2009 NICE neuvoo säännöllistä liikuntaa kuin mahdollista hoitoa. Suuri katsaus julkaistiin vuonna 2012 tukee tätä neuvoa päätellä, että liikunta, keskimäärin, tuntuu parantaa masennusoireita. Sen sijaan suurten tutkimuslaitosten tutkimus julkaistiin vuonna 2012 todettiin, että lisäämällä harjoituksen ohjelma tavanomaista hoitoa masennukseen ei parantanut toipumista masennuksesta tai vähentää Masennuslääkkeiden käyttö verrattuna tavanomaiseen hoitoon yksin.

Mutta myös muistaa, että säännöllinen liikunta on yleensä hyvä asia tehdä joka tapauksessa.

Seuraavat ovat yleisesti käytettyjä hoitovaihtoehtoja lievän masennuksen. Myös ihmisiä, joilla subthreshold masennus, joka on kestänyt pitkään eikä osoittanut paranemisen merkkejä. Jotkut ihmiset haluavat yksi hoitomuoto toiseen. Joten, henkilökohtainen mieltymys hoitomuoto käytetään olisi otettava huomioon keskusteltaessa paras hoito itse lääkärin kanssa.

Opastettuja omatoimisuus ohjelma

On olemassa erilaisia ​​pamfletteja, kirjoja ja ääninauhoja, jotka voivat auttaa sinua ymmärtämään ja torjumaan masennusta. Paras perustuu periaatteisiin CBT, kuten aiemmin on kuvattu. Ihannetapauksessa, opastettuja omatoimisuus ohjelma on paras. Eli ohjelma, jossa materiaalin on laatinut koulutettu lääkäri, kuten lääkärin, ja kun lääkäri tarkkailee edistymistä. Omatoimisuus ohjelma vie jonkin motivaatio ja vaivaa työn kautta - vähän kuin tehdä läksyjä. Tyypillinen opastettuja omatoimisuus ohjelma koostuu 6-8 istuntoja (face-to-face ja puhelimitse) yli 9-12 viikkoa.

Atk-pohjainen kognitiivinen käyttäytymisterapia

Tietokone-ja internet-pohjainen omahoito CBT ohjelmat ovat viime innovaatioita. Niitä tukevat koulutettu lääkäri, joka valvoo edistymistä. Ohjelma tapahtuu tyypillisesti yli 9-12 viikkoa, ja sinulle annetaan tehtäviä kokeilla istuntojen välillä.

Ryhmä-pohjainen kognitiivinen käyttäytymisterapia

Tämä on CBT mutta ryhmässä on 8-10 osallistujaa. Tyypillisesti se koostuu 10-12 viikoittaisia ​​tapaamisia.

Ryhmä-pohjainen vertaistuki

Tämä on vaihtoehto ihmisille, joilla masennus, joilla on myös käynnissä (krooninen) fyysinen ongelma. Tämä mahdollistaa kokemusten jakamisen ja tunteita ryhmä ihmisiä, jotka ymmärtävät ongelmat ja ongelmiin ryhmän jäsenet. Tyypillisesti se koostuu yhden istunnon viikossa yli 8-12 viikkoa. Ihanteellista olisi tuettava avustaja, joka on saanut tiedon fyysisen terveyden ongelmia, ja joka tarkastelee edistymistä osallistuvien henkilöiden ryhmään.

Masennuslääkkeitä

Masennuslääkkeillä ei yleensä suositella hoidon alussa lievä masennus. Kuitenkin masennuslääke voi olla hyvä päätös lievä masennus tietyissä olosuhteissa. Esimerkiksi ihmiset:

 • Lievää masennusta, joka jatkuu sen jälkeen, kun muut hoidot eivät ole auttaneet.
 • Joiden masennus liittyy fyysinen sairaus.
 • Kuka on ollut episodi keskivaikea tai vaikea masennus aiemmin.

Toisen linjan hoitona

Lievä masennus, edellä hoidot toimivat usein hyvin ja oireet lievittyvät. Kuitenkin, jos oireet eivät lievene paljon edellä hoitoja, niin se on tavallista siirtyä hoitoja yleensä suositeltavaa keskivaikean tai vaikean masennuksen, kuten edellä. Eli, masennuslääke ja intensiivisempää psykologista hoitoa kuten yksittäisiä kahdenkeskinen CBT.

Tämä ei ole suositeltavaa. Mäkikuisma on kasviperäisten masennuslääke, että voit ostaa ilman reseptiä, apteekeista. Se tuli äskettäin suosittu masennukseen. Kuitenkin kansalliset ohjeet masennus ei ole ilmoittanut, että otat tämän, koska:

 • Ei ole selvää, kuinka hyvin se toimii. Vaikka jotkut tutkimukset viittaavat siihen, että se voi auttaa masennukseen, muut tutkimukset ovat epäonnistuneet vahvistaa tämän.
 • Sivuvaikutuksia joskus esiintyä. (Jotkut ihmiset ajattelevat, että koska mäkikuisma on "luonnollinen" niin se on täysin turvallista. Tämä ei ole totta. Se sisältää monia kemikaaleja, jotka joskus aiheuttaa ongelmia.)
 • Se saattaa reagoida muiden lääkkeiden kanssa, että voit ottaa. Joskus reaktiot voivat aiheuttaa vakavia ongelmia. Esimerkiksi sinun ei pitäisi ottaa mäkikuisma jos käytät varfariinia, siklosporiinin, ehkäisypillerit, epilepsialääkkeet, digoksiinin, teofylliinin tai tiettyjä HIV-lääkkeitä. Lisäksi sinun ei pitäisi ottaa se samaan aikaan tiettyjä muita määrätty masennuslääkkeitä.

Jotkin uudet hoidot ovat viime aikoina ollut joitakin lehdistössä. Mikään näistä alla on tällä hetkellä rutiinia masennuksen hoitoon. Kuitenkin lisätutkimuksia voi selvittää, kuinka hyödyllisiä ne ovat masennuksen:

 • Syöminen Välimeren ruokavalio voi auttaa ehkäisemään masennusta. Yksi teoria siitä, miksi tämä voi auttaa se, että ruokavalion korkea oliiviöljyä voi lisätä määrää aivojen serotoniini. Tämä on samanlainen vaikutus joitakin masennuslääkkeitä.
 • Magneettinen stimulaatio hoitoa. Tutkimuksessa (mainittu alla), jossa tarkasteltiin magneettinen stimulaatio aivojen osoitti lupaus parantaa masennuksen oireita.
 • Omega-3 täydentää. Yhteen tutkimukseen (mainittu alla) on ilmoittanut, että jotkut ihmiset masennus (mutta ei ihmisten masennus ja ahdistus) oli oireet paranivat sen jälkeen kun omega-3 täydentää (kalaöljyä täydentää).
 • Ketamiini. Pieni tutkimus kertoo, että injektio ketamiini parantaa oireita muutaman päivän jotkut ihmiset muuten hoitoresistenttiin masennus.
 • Älä pullo asioita ja "mennä yksin". Yritä kertoa ihmisille, jotka ovat lähellä sinua, miltä sinusta tuntuu. Se ei ole heikko itkeä tai myöntämään, että sinulla on vaikeuksia.
 • Älä masennu - useimmat ihmiset masennus takaisin. On tärkeää muistaa tämä.
 • Älä yritä kääntää itse tekemällä muita asioita. Kokeile tehdä asioita, jotka eivät tarvitse paljon keskittymistä, mutta voi olla häiritsevä, kuten television katselun. Radio-tai TV on hyödyllistä myöhään yöllä, jos nukkuminen on ongelma.
 • Älä syö säännöllisesti, vaikka et huvita syödä. Yritä syödä terveellisesti.
 • Älä juo liikaa alkoholia. Alkoholin juominen on houkuttelevaa jotkut ihmiset masennuksen välittömästi voi tuntua lievittää oireita. Kuitenkin juominen voimakkaasti todennäköisesti tehdä tilannetta pitkällä aikavälillä. Lisäksi se on erittäin vaikea joko arvioida tai masennuksen hoitoon, jos juot paljon alkoholia.
 • Älä tee mitään suuria päätöksiä kun olet masentunut. Se voi olla houkuttelevaa luopua työtä tai siirtää pois, ongelman ratkaisemiseksi. Jos suinkin mahdollista, kannattaa lykätä mitään suuria päätöksiä ihmissuhteista, työpaikkaa tai rahaa, kunnes olet taas hyvin.
 • Älä kerro lääkärillesi, jos sinusta tuntuu, että olet pahenee, varsinkin jos itsemurha-ajatukset vaivaavat sinua.
 • Joskus loitsu pois töistä tarvitaan. Kuitenkin liian kauan pois töistä ei ehkä ole niin hyvä, kuin asunnon ongelmat ja hautovan kotona voi pahentaa asioita. Getting takaisin mylläkkä normaalia elämää voi auttaa paranemista, kun asiat ovat paranemassa. Jokainen ihminen on erilainen, ja kyky työskennellä vaihtelee.
 • Joskus tietty psykologinen ongelma voi aiheuttaa masennusta, mutta jotkut ihmiset ovat haluttomia mainita sitä. Yksi esimerkki on seksuaalinen hyväksikäyttö lapsena johtaa masennukseen tai psykologisia vaikeuksia kuin aikuinen. Kerro lääkärillesi, jos tunnet jotain tällaista on syynä masennus. Ohjaus saattaa olla käytettävissä tällaisiin ongelmiin.

Kertaluonteinen masennusjaksonsa jossain vaiheessa elämää on yhteinen. Kuitenkin jotkut ihmiset ovat kaksi, kolme tai useampia jaksoja masennus. Voit hoitoa jokaisen jakson. Mutta, jos sinulla on taipumusta toistuviin masennusjaksot, vaihtoehtoja, joita voidaan pitää sinun ja docotr ovat seuraavat:

 • Ottaa masennuslääke pitkän aikavälin estämään masennuksen toistuminen.
 • Mindfulness perustuva kognitiivinen terapia. Tämä voi olla hyvä (jos saatavilla) henkilöille, jotka ovat tällä hetkellä hyvin, mutta on ollut kolme tai useampia jaksoja masennus. Tämä hoito on erikoistunut tyyppi puhuu hoitoon. On hyviä todisteita, että se voi estää masennuksen uusiutumista. Hoito tehdään tyypillisesti ryhmissä 8-15 henkilöä ja koostuu viikoittain 2 tunnin kokousta yli noin 8 viikkoa. Ja sitten neljä jatkohoitokertoja vuonna 12 kuukauden kuluttua hoidon päättymisestä.

Synnytyksen jälkeinen masennus

Jotkut naiset masennusta juuri kun ottaa vauva. Katso erillinen lehtinen "masennus" yksityiskohtia.

Kaksisuuntainen mielialahäiriö

Joissakin ihmisiä, masennus voi vuorotella aikoja riemua ja yliaktiivisuus (mania tai hypomania). Tätä kutsutaan kaksisuuntainen mielialahäiriö (jota kutsutaan myös maanisdepressiivisyydeksi). Hoito on yleensä myös mielialan tasaaja lääkkeitä, kuten litiumia. Katso erillinen lehtinen "Kaksisuuntainen mielialahäiriö" yksityiskohtia.

Kaamosmasennus

Jotkut ihmiset kehittävät toistuva masennus talvikuukausina vain. Tätä kutsutaan kauden mielialahäiriö (SAD). Ihmisille UK surullisia, masennuksen oireita kehittyy yleensä vuosittain joskus syys-marraskuussa ja jatkuu maalis-tai huhtikuussa. Sinä, ja lääkäri, voi ymmärtää useita vuosia, että sinulla on surullinen. Tämä johtuu siitä, toistuva masennus on melko yleistä. Olet ehkä saanut hoitoa masennukseen useita kertoja vuosien varrella ennen kuin se on ymmärtänyt, että sinulla on kausivaihtelu surullinen. Hoito SAD on samanlainen kuin muut masennus. Kuitenkin, valohoito on myös tehokas. Katso erillinen lehtinen "Kaamosmasennus" yksityiskohtia.

Muita mielenterveyden ongelmia

Masennus joskus tapahtuu samaan aikaan kuin muut mielenterveyden ongelmia.

 • Ihmiset, joilla ahdistus, paniikkihäiriö, ja persoonallisuushäiriöt varsin yleisesti myös masennusta. Pääsääntöisesti, masennus tulisi käsitellä ensin, sen jälkeen käsittelemällä muiden häiriö. Erityisesti ahdistuneisuus usein parantaa seuraavan masennuksen hoidossa.
 • Syömishäiriöt kuten anoreksia ja bulimia voi seurata masennusta. Tässä tilanteessa syömishäiriö on yleensä tärkein hoidon kohde.

Masennus liitto

20 Suuri Dover Street, London SE1 4LX
Puh: 0845 123 2320 Web: www.depressionalliance.org
Tarjoavat tietoa, tukea ja ymmärrystä niille, jotka kärsivät masennuksesta.

British Association of käyttäytymiseen ja kognitiiviset psykoterapiaa (BABCP)

Imperial House, Hornby Street, Bury, Lancashire BL9 5BN Puh: 0161 705 4304 Web: www.babcp.com
Ylläpitää rekisteriä CBT harjoittajia. Heidän sivusto tarjoaa myös tietoa CBT.

Ultrasis

Web: www.ultrasis.com - tuottaa interaktiivisia, atk-pohjainen CBT ohjelmia.

Fearfighter

Web: www.fearfighter.com - menetelmä tuottaa CBT Internetissä.

Oxford kognitiivinen terapia keskus (OCTC)

Web: www.octc.co.uk
Heidän sivusto antaa tiedot siitä, miten tilata useita omatoimisuus kirjasia CBT lähestymistapa edellytykset, kuten OCD, ahdistus, paniikki, masennus, fobiat jne.

Northumberland, Tyne & Wear NHS Trust

Web: www.ntw.nhs.uk / pic / selfhelp
Tarjoavat erilaisia ​​omatoimisuus kirjasia CBT toimintamallia useiden mielenterveyden ongelmia, kuten ahdistuneisuus, fobiat, OCD, jne. omatoimisuus vihkoja on kirjoittanut kliiniset psykologit avustuksilla palvelujen käyttäjien ja terveydenhuollon henkilöstön Northumberland. Niitä voidaan ladata niiden verkkosivuilla.

Suositeltava kirjoja käyttäen CBT omatoimisuus tekniikoita

Katso www.google.com / books.asp

Tutustu näihin

 • Vulvasyöpä (syöpä vulva) on harvinaista syöpää. Se vaikuttaa yleensä naisten yli…
 • Jos epäilet, että sinulla on gonokokiton virtsaputken (NGU), mene lääkäriin…
 • Balanitis tarkoittaa tulehdus loppuun penis (terska). Se voi esiintyä missä…
 • Erektiohäiriöt (ED) tarkoittaa, että et voi saada asianmukaista erektio.…