Meralgia paraesthetica

Meralgia paraesthetica on neurologinen (hermo) sairaus, joka aiheuttaa kipua reiden etuosaan. Se johtuu puristuksen hermo kutsutaan sivusuunnassa ihon hermoja reiteen. Tämä hermo toimittaa tunne (tunne) ja ulomman reiteen. Monissa tapauksissa, syy ei ole tiedossa. Yleensä tila paranee konservatiivisella (nonsurgical) hoitoon - kuten tulehduskipulääkkeitä, särkylääkkeet tai steroidi-injektio.

Meralgia paraesthetica. hermo puristuksiin oireyhtymä.
Meralgia paraesthetica. hermo puristuksiin oireyhtymä.

Meralgia paraesthetica on neurologinen (hermo) sairaus, joka aiheuttaa ihon alue yli ylemmän reiden etuosaan tulla tuskallista, tunnoton tai kihelmöintiä.

Meralgia paraesthetica tunnetaan hermo puristuksiin oireyhtymä. Tämä tarkoittaa, että se on kokoelma oireita aiheuttanut loukkuun (tai pakattu) hermo. Loukkuun hermo Kyseessä on nimeltään sivusuunnassa ihon hermo reiden (tunnetaan myös sivusuunnassa reisiluun hermo).

Sivusuunnassa ihon hermoja reiteen löytyy reiteen. Se tarjoaa tunne ihoon uloimman ylemmän reiteen. Jos tämä hermo on loukussa tai pakattu, polttava kipu, puutuminen tai pistely saattaa tuntua ihoalue toimittamien hermo. Nämä oireet ovat meralgia paraesthetica.

Sivusuunnassa ihon hermoja reisi on tuntohermoimpulssin joka toimittaa ihoa. Se alkaa alemmassa osassa selkäytimen lannerangan alueella. Se on kulkemaan edessä lonkan luita, ja alle imusolmukkeet nivelside ennen reiteen. Imusolmukkeet nivelside on kova kuitu bändi nivusiin. Tämä on sivusto, jossa hermo on yleisimmin pakattu tai loukkuun.

Useimmissa tapauksissa ei ole syytä.

Meralgia paraesthetica voi kuitenkin aiheuttaa suora vahinkoa sivusuunnassa ihon hermo reiden vahingossa (turvavöiden vammoja auto-onnettomuudessa, esimerkiksi), tai tahattomasti, aikana lääketieteellisiä tai kirurgisia toimenpiteitä (esimerkiksi laparoskooppista (keyhole) tyrä korjaukset ) ja hoitoja.

Harvinaisempia syitä ovat neuroma. Neuromas ovat hyvänlaatuisia (noncancerous) kasvaimet (kasvaimet) on hermo. Lantion tai vatsan kasvaimia (myös syöpä niistä) voisi myös pakata hermo ja aiheuttaa tämän ongelman. Tämä on harvinaista. Muita mahdollisia syitä ovat makuulla pitkiä aikoja käpertyneenä asentoon. Diabetes voi vaikuttaa hermoja yleisesti, ja vaikka se olisi epätavallista yksinkertaisesti on tämä yksi hermo vaikuttaa, sivusuunnassa ihon hermoja reiteen saattaisi vahingoittaa diabetes.

Kuka tahansa voi saada meralgia paraesthetica ja se vaikuttaa miehiin ja naisiin yhtä paljon. Yleensä se tapahtuu vuotiaita 20 ja 60, vaikka se on sen yleisintä keski-iässä, ja on paljon harvinaisempaa lapsilla.

Riskitekijöitä ovat lihavuus, raskaus ja askites (jännittynyt turvotus vatsan johtuu nesteen).

On arvioitu, että noin 4 10000 ihmistä vuodessa kehittää meralgia paraesthetica. Tämä tekee näyttävät varsin harvinaista kunnossa. Tämä kuvastaa kuitenkin uusien tapausten määrä, on aina suurempi joukko ihmisiä, joilla nykyisten kunnossa. Kilpailut ovat tottuneet näkemään ihmisiä meralgia paraesthetica.

Yleisimpiä oireita ovat polttava kipu tai tunnottomuus reidet ulkoreunassa. Lapset ja nuoret ihmiset voivat vain kipua, joka rajoittaa normaalia toimintaa.

Muita oireita ovat muuttaneet tunne, että osa reiteen tai pistely / pistelyä. Oireet yleensä pahentaa kävely ja pysyvä, mutta helpottunut maaten lonkan koukussa. (Hip taivutus on liikkeen jalka kohti vatsaan, tämä voi olla teidän polvi vääntynyt tai suoraan - mutta selkä on helpointa kiinnittää taivutettu polvi rintaa.)

Muita raportoituja oireita ovat särkyä nivusissa, kipu pakarat ja ihon alue, joka näyttää supersensitive lämpöä ja valoa touch (toisin kuin yrityksen paine).

Mikä on meralgia paraesthetica? sivusuunnassa ihon hermo reiteen.
Mikä on meralgia paraesthetica? sivusuunnassa ihon hermo reiteen.

Lääkäri voi tehdä diagnoosin perustuu oireisiin ja tutkiminen kehon. Diagnoosi on todennäköisesti syytä epäillä, jos sinulla on tyypillistä kipua tai aisteihin vaikuttavia oireita uloimman ylemmän reiteen. Ehto voi joskus vaikuttaa molemmin puolin samaan aikaan (noin 1 5 tapauksessa).

Määritys voi muuttaa tunne ihoalue toimittamien sivusuunnassa ihon hermoja reiteen. Kipu voi yleensä provosoi saada voit laajentaa hip. Hip laajennus on liikkuminen osuudella taaksepäin. Tärkeimmät pakaralihakseen (gluteus maximus) kiristyy, kun teet tämän liikkeen.

Koska sivusuunnassa ihon hermoja reisi on tuntohermoimpulssin, se vaikuttaa tunne ja tunne. Se ei vaikuta liikkumista jalan tai lonkka. Lääkäri tarkistaa, ettei lihasheikkoutta - jos on, diagnoosi ei ole meralgia paraesthetica.

Ei - tutkimukset (esimerkiksi verikokeita, röntgenkuvat ja skannaa) ei yleensä tarvita diagnoosi meralgia paraesthetica.

Joskus lisäkokeita voidaan tehdä, jos taustalla ongelma tai muuta diagnoosia epäillään (mutta tämä ei ole yleensä kyse). Jos sinulla on meralgia paraesthetica johtuvat onnettomuuden tai loukkaantumisen (sanoa, lantion murtuma), muita testejä voidaan odottaa.

Joissakin tapauksissa hermon testit suoritetaan, jos leikkaus meralgia paraesthetica on suunnitteilla. Hermon testit tarkastella sähköistä toimintaa kulkee hermo. Tämä vaikuttaa haitallisesti hermo on pakattu tai loukkuun.

Hoidot voidaan jakaa konservatiiviset hoidot (jotka ovat nonsurgical), ja kirurginen hoito (toiminta). Useimmissa tapauksissa vain konservatiiviset hoidot ovat tarpeen.

Esimerkkejä konservatiiviset hoidot ovat:

  • Rest. Meralgia paraesthetica pahentaa seistä tai kävellä. Vähentäminen liikuntaa, ja joskus jopa lepoon, voi olla hyvä vaikeissa tapauksissa.
  • Laihtuminen - jos lihavuus on ajateltu olevan syy.
  • Kipulääkkeet (kipulääkkeitä) - kuten parasetamoli tai kodeiini.
  • Steroideihin kuulumattomien tulehduskipulääkkeiden (NSAID) - kuten ibuprofeeni, naprokseeni ja diklofenaakki.
  • Kortikosteroidi injektiot - yleisesti kutsutaan steroidi-injektio. Steroidien ja yleensä paikallispuudutetta, voidaan injektoida noin sivusuunnassa ihon hermo tunnoton sitä ja vähentää tulehdusta.
  • Muut lääkkeet - joskus lääkkeitä käytetään, jotka toimivat hermo särkylääkkeitä. Tietyt masennuslääkkeitä (trisyklisiä masennuslääkkeitä), kuten amitriptyliini tai kouristuslääkkeen voi olla hyötyä hermo liittyvä kipu (kutsutaan myös hermosärky tai neuropaattista kipua). Esimerkkejä näistä lääkkeistä ovat gabapentiini (tuotenimi Neurontin ®), pregabaliini (tuotenimi Lyrica ®) ja karbamatsepiini (tuotenimi Tegretol ®).

Jos sinulla on meralgia paraesthetica se on myös suositeltavaa välttää tiukkoja vaatteita, että painaa reisiä / lonkan alueella - kuten vyöt tai korsetit.

Leikkaushoito liittyy ottaen paineita hermo (kirurginen purku) ja vapauttaa kaikki loukkuun.

Yleensä ennuste on hyvä. Usein oireita kipu ja pistely ratkaista ajan, mutta joskus puutuminen ja muutettujen tunne voi jäädä, pitkäaikaisia. Mutta, jos on vakava perussairaus syy puristuksiin (harvinainen), ennuste on huonompi.

Tutustu näihin