Motion (matka) sairaus

Aloitteestaan ​​tai matkapahoinvoinnin on hyvin yleinen ja voi aiheuttaa pahoinvointia ja oksentelua. Se on aiheuttanut toistuvia epätavallisia liikkeitä, yleensä kun autolla, veneellä, lentokoneella tai junalla. On olemassa tehokkaita hoitoja saatavilla, niin lääkärin ja apteekin. Ihannetapauksessa, lääkkeet tulee ottaa ennen matkaa on alkanut.

Matkapahoinvointia (matkapahoinvoinnin) on yleinen, erityisesti lapsilla. Se on aiheuttanut toistuvia epätavallisia liikkeitä ajon aikana. Nämä toistuvat liikkeet, kuten menee yli kuoppia tai kierroksen ympyrä, lähettää paljon viestejä aivoihin. Saldosi mekanismeja sisäkorva tuntuu eri signaaleja, jotka silmäsi näkevät joka sitten lähettää aivoihin sekoitettu, ristiriitaiset viestit. Tämä sitten aiheuttaa oire pahoinvointi (huonovointisuus). Muita oireita voi esiintyä ovat hikoilu, kuolaaminen syljen, päänsärkyä, palelu ja menee kalpea.

Matkapahoinvointia voi myös laukaista ahdistusta tai voimakasta hajua, kuten ruokaa tai bensiiniä. Joskus yrittää lukea kirjaa tai kartan voi laukaista matkapahoinvointiin.

Matkapahoinvointi on yleisempää lapsilla ja naisilla. Onneksi monet lapset kasvavat ottaa matkapahoinvointia. Ei tiedetä, miksi jotkut ihmiset kehittää matkapahoinvointia enemmän kuin toiset. Oireet voivat kehittyä autoissa, junissa, lentokoneissa ja veneitä, ja huvipuistolaitteissa jne. Tyypillisiä oireita mennä, kun matka on ohi, mutta ei aina. Joillakin ihmisillä ne kestävät muutaman tunnin tai jopa päiviä sen jälkeen, kun matka päättyy.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Joitakin yleisiä vinkkejä välttää matkapahoinvointia ovat:

  • Pidä liikkeen minimiin. Esimerkiksi istua edessä auton yli siipi lentokone, kannella keskellä venettä.
  • Hengitä raitista ilmaa, jos mahdollista. Avaa esimerkiksi auton ikkunasta.
  • Sulje silmäsi ja yrittää nukkua.
  • Älä lukea tai katsoa elokuvan.
  • Se ei ole suositeltavaa tuijottaa liikkuvien kohteiden, kuten aaltoja tai muita autoja. Sen sijaan, katsoa eteenpäin, hieman horisontin yläpuolella, kiinteään paikkaan.
  • Vältä raskaita aterioita tai alkoholia ennen ja sen aikana matkustaa. Se voi myös olla syytä välttää mausteinen tai rasvainen ruoka.

On olemassa useita lääkkeitä saatavilla, jotka voivat vähentää tai estää, oireita matkapahoinvointia. Niitä voi ostaa apteekeista tai saada niitä reseptillä. Ne toimivat häiritsemällä hermosignaalit edellä. Vaikka ne on parasta tehdä ennen matkaa, he voivat silti auttaa vaikka otat ne kun oireet ovat alkaneet.

Jotkut lääkkeet käytetään matkapahoinvointiin voi aiheuttaa uneliaisuutta. Ei ole suositeltavaa ajaa autoa tai käyttää raskaita koneita, jos olet ottanut niitä. Lisäksi jotkut lääkkeet voivat häiritä alkoholin tai muiden lääkkeiden, lääkärin tai apteekin voivat neuvoa sinua tästä.

Hyoskiini

Tämä on tehokkain lääke matkapahoinvointiin. Se toimii estämällä sekava hermoviestit menee aivoihin. On olemassa useita merkkejä lääkkeitä, jotka sisältävät hyoskiini ja he tulevat liukoinen muoto lapsille. Sinun tulisi ottaa annos 30-60 minuuttia ennen matkaa ja vaikutus voi kestää jopa 72 tuntia. Yksi tuote (vain reseptillä) tulee kuin laastari vuotiaiden 10 vuotta tai yli. Pysyt tätä ihoa korvan taakse 5-6 tuntia ennen matkaa ja poista se lopussa matkan. Tämä vapauttaa hyoskiini verenkiertoon. Sivuvaikutukset hyoskiini ovat melko harvinaisia, mutta esimerkiksi suun kuivuminen, uneliaisuus ja näön hämärtyminen.

Antihistamiinit

Motion (matka) sairaus. Mikä on matkapahoinvointi?
Motion (matka) sairaus. Mikä on matkapahoinvointi?

Nämä lääkkeet voivat myös olla hyödyllisiä, vaikka ne eivät ole aivan yhtä tehokas kuin hyoskiini. Kuitenkin ne yleensä aiheuttavat vähemmän sivuvaikutuksia. On olemassa useita erilaisia ​​antihistamiini. Jotkut aiheuttavat uneliaisuutta - esimerkiksi prometatsiini, joka voi olla hyötyä pienten lasten pitkillä matkoilla. Vanhemmat lapset tai aikuiset voivat mieluummin yksi, joka on vähemmän todennäköisesti aiheuttaa uneliaisuutta - esimerkiksi cinnarizine tai syklitsiinin.

Vaihtoehtoiset hoidot

Voi olla hyödyllinen ja käyttää lääkkeitä:

  • Pitkillä matkoilla kannattaa ehkä rikkomatta matka on raitista ilmaa, juoda kylmää vettä, ja jos mahdollista, ota lyhyen kävelymatkan päässä.
  • Yksi tekniikka, joka on osoittautunut toimivaksi kliinisessä tutkimuksessa on hengittää syvään ja hitaasti, ja kun keskitytään hengitys, kuunnella musiikkia.
  • Inkivääri voi parantaa matkapahoinvointia jotkut ihmiset. Se voi syödä keksi tai kiteytyy inkivääri, juodaan teetä tai tabletteina ennen matkaa.

Tutustu näihin