Paniikkihäiriö

Paniikkihäiriö on sairaus, jossa olet toistuvia paniikkikohtauksia. Monet ihmiset paniikkihäiriö kehittää myös julkisten paikkojen pelko. Tämä tarkoittaa sitä, voit välttää monia paikkoja, ja ei voi edes mennä ulos kotoa, koska pelkäävät paniikkikohtaus julkisella paikalla. Hoito masennuslääkkeitä ja / tai kognitiivinen käyttäytymisterapia toimii hyvin yli puolessa tapauksista.

Paniikkikohtaus on vakava isku ahdistusta ja pelkoa, joka tapahtuu yllättäen, usein ilman varoitusta, ja ilman näkyvää syytä. Sen lisäksi, että ahdistusta, erilaisia ​​muita oireita voi esiintyä myös silloin, paniikkikohtaus. Näitä ovat yksi tai useampi seuraavista:

 • Sydämentykytystä tai jyskyttää sydän.
 • Hikoilu ja vapina.
 • Kuumat aallot tai vilunväristykset.
 • Tunne hengästyneenä, joskus tukehtuminen tuntemuksia.
 • Rintakipuja.
 • Pahoinvointi, huimausta tai pyörtyä.
 • Pelko kuolla tai hulluksi.
 • Tunnottomuus tai pistely.
 • Epätodellisuuden tunne tai irrotettaessa itse.

Fyysiset oireet, joita esiintyy paniikkikohtauksia ei tarkoita on fyysinen ongelma sydän, rinta, jne. oireet lähinnä siksi, overdrive hermostunut impulsseja aivojen eri kehon osiin aikana paniikkikohtaus.

Aikana paniikkikohtaus sinulla on taipumus yli-Breathe (läähättäminen). Jos yli-hengittämistä voit puhaltaa liikaa hiilidioksidia, joka muuttaa happamuutta veressä. Tämä voi sitten aiheuttaa enemmän oireita kuten sekavuus ja kouristukset, ja tehdä sydämentykytys, huimaus, ja pistely huonompi. Tämä voi tehdä hyökkäys näyttävät vieläkin pelottava, ja sinut yli-hengittää vieläkin, ja niin edelleen. Paniikkikohtaus kestää yleensä 5-10 minuuttia, mutta joskus ne tulevat aallot jopa kaksi tuntia.

Katso erillinen lehtinen "Panic Attack" saadaksesi lisätietoja.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Vähintään 1 henkilöllä 10 on satunnaista paniikkikohtauksia. Jos sinulla on paniikkihäiriö se tarkoittaa, että olet toistuvia paniikkikohtauksia. Taajuus hyökkäykset voivat vaihdella. Noin 1 50 ihmistä on paniikkihäiriö.

Jos sinulla on paniikkihäiriö, sinulla on myös käynnissä murehtia uudet hyökkäykset ja / tai murehtia oireita, että saat kohtausten aikana. Esimerkiksi, saatat pelätä, että sydämentykytystä tai rintakipuja, että saat paniikkikohtauksia johtuvat vakavia sydänvaivoja. Jotkut pelkäävät, että he voivat kuolla aikana paniikkikohtaus.

Paniikkikohtauksia esiintyy yleensä ilman mitään näkyvää syytä. Syy ei ole selvä. Lievä poikkeavuuksia tasapainossa joidenkin aivojen kemikaalien (välittäjäaineiden) voi olla merkitystä. Luultavasti tästä syystä lääkkeitä käytetään hoitoon toimivat hyvin. Kuka tahansa voi olla paniikkikohtaus, mutta niillä on myös taipumus ajaa joissakin perheissä. Stressaava elämä tapahtumia kuten suru saattaa joskus laukaista paniikkikohtauksen.

Paniikkihäiriö. Mikä on paniikkikohtaus?
Paniikkihäiriö. Mikä on paniikkikohtaus?

Jotkut ihmiset, joilla paniikkihäiriö huolissasi paniikkikohtauksen julkinen paikka, jossa on vaikea päästä pois, tai jos apua ei ehkä ole käytettävissä, tai jos se voi olla kiusallista. Tämä voi aiheuttaa voit kehittää agoraphobia. Noin 1 3 ihmiset paniikkihäiriö kehittää myös julkisten paikkojen pelko.

Jos sinulla on agoraphobia sinulla on useita pelkoja eri paikoissa ja tilanteissa. Niinpä esimerkiksi, saatat pelkää:

 • Ole avoin paikka.
 • Anna kaupat, väkijoukkoja, ja julkisilla paikoilla.
 • Matkustaa junissa, linja-autoissa, tai lentokoneita.
 • Ole silta tai hissillä.
 • Olla elokuvateatteri, ravintola, jne., joissa ei ole helppoa exit.
 • Olla missä kaukana kotoa - monien ihmisten kanssa agoraphobia pysyä sisällä kotiin tai suurimman koko ajan.

Voit myös kehittää muita järjettömiä pelkoja. Esimerkiksi, saatat ajatella, että liikunta tai tiettyjen elintarvikkeiden aiheuttaa paniikkikohtauksia. Tämän vuoksi saatat pelätä (kehittyä fobia) tiettyjen elintarvikkeiden tai välttää liikuntaa jne.

Helpottaa paniikkikohtaus tai estää yksi pahenee hengittää hitaasti ja syvään kuin voit. Todella keskittyä hengitykseen. Oppia ja käyttää rentoutumista tekniikoita voi myös auttaa.

Mikä on paniikkihäiriö? Mikä aiheuttaa paniikkikohtauksia?
Mikä on paniikkihäiriö? Mikä aiheuttaa paniikkikohtauksia?

Hoitoa ei tarvita, jos sinulla on vain satunnaista paniikkikohtaus. Se voi auttaa, jos ymmärrät noin paniikkikohtauksia. Tämä voi vakuuttaa teille, että kaikki fyysiset oireet saat aikana paniikkikohtaus eivät johdu fyysinen sairaus. Se voi auttaa osata käsitellä paniikkikohtaus.

Hoito voi auttaa, jos sinulla on toistuvia hyökkäyksiä (paniikkihäiriö). Päätavoitteena kohtelu on vähentää määrää ja vakavuutta paniikkikohtauksia.

Masennuslääkkeitä

Masennuslääkettä on tavallinen hoito. Nämä yleensä toimivat hyvin estämään paniikkikohtauksia yli puolessa tapauksista. (Näitä lääkkeitä käytetään usein masennuksen hoitoon, mutta on todettu toimivan hyvin paniikkihäiriön liikaa, vaikka et ole masentunut.) Ne toimivat häiritsemällä aivojen kemikaalien (välittäjäaineiden), kuten serotoniinin, jotka voivat osallistua aiheuttaa oireita paniikkia.

 • Masennuslääkkeet eivät toimi heti. Se kestää 2-4 viikkoa ennen kuin niiden vaikutus kerääntyy ja voi kestää jopa kahdeksan viikkoa työskennellä täysin. Yleinen ongelma on, että jotkut ihmiset lopettamaan lääkkeen jälkeen viikon tai niin kuin he kokevat, että se tekee mitään hyvää. Sinun täytyy antaa heille aikaa työskennellä.
 • Masennuslääkkeet eivät ole rauhoittavia, ja eivät yleensä riippuvuutta.
 • On olemassa useita erilaisia ​​masennuslääkkeitä, joista jokaisella on eri hyvät ja huonot puolensa. Esimerkiksi ne eroavat mahdollisia sivuvaikutuksia. Kuitenkin, selektiivinen serotoniinin takaisinoton estäjä (SSRI), masennuslääkkeet ovat niitä yleisimmin käytetään paniikkihäiriö.
 • Jos SSRI eivät toimi, imipramiini tai klomipramiini käytetään joskus.

Huomautus: kun ensimmäinen alkaa masennuslääke, joillakin ihmisillä jotkut ahdistusta oireet pahenevat muutaman päivän ennen kuin ne alkavat parantua.

Jos se toimii, se on tavallista ottaa masennuslääke paniikkihäiriö vähintään vuoden. Lopussa hoidon, sinun ei pitäisi lopettaa masennuslääke yhtäkkiä, vaan sitä pitää pienentää annosta vähitellen valvonnassa lääkäri. Noin puolet ihmisistä, jotka ovat onnistuneesti hoidettu, on paluu paniikkikohtauksia kun hoito lopetetaan. Vaihtoehto sitten on ottaa masennuslääke pitkällä aikavälillä. Hyökkäykset ovat vähemmän todennäköisesti palaa, kun lopetat masennuslääkkeet, jos sinulla on ollut kognitiivinen käyttäytymisterapia kurssin (ks. alla).

Kognitiivinen käyttäytymisterapia (CBT)

Tämä on eräänlainen asiantuntija puhuu hoitoon. Se on luultavasti tehokkain hoito. Tutkimukset osoittavat, että se toimii hyvin yli puolet ihmisistä paniikkihäiriö (ja julkisten paikkojen pelko).

 • Kognitiivinen terapia perustuu ajatukseen, että tiettyjä ajattelutapoja voi laukaista tai polttoainetta, tietyt mielenterveyden ongelmia, kuten paniikkikohtauksia ja julkisten paikkojen pelko. Terapeutti auttaa sinua ymmärtämään nykyisen ajatusmallit. Erityisesti tunnistaa haitallisia, hyödyttömiä ja vääriä ideoita tai ajatuksia, jotka sinulla on. Esimerkiksi ideoita, joita voi olla alussa paniikkikohtaus, väärä uskomuksia fyysisiä oireita, miten reagoit oireita jne. Tavoitteena on sitten muuttaa ajattelutapoja välttää näitä ajatuksia. Lisäksi autetaan ajattelumallinne olla realistisempi ja avulias. Hoito tehdään yleensä viikoittain istuntoihin noin 50 minuuttia, useita viikkoja.
 • Käyttäytymisen hoito pyritään muuttamaan käyttäytymistä, jotka ovat haitallisia tai ei auta. Tämä voi olla erityisen hyödyllinen, jos sinulla on agoraphobia paniikkihäiriö, jossa voit välttää eri tilanteissa tai paikoissa. Terapeutti myös opettaa, miten hallita ahdistusta, kun kohtaat jopa pelätty tilanteissa ja paikoissa. Esimerkiksi käyttämällä hengitys tekniikoita.
 • "Kognitiivinen käyttäytymisterapia (CBT) on sekoitus kahdesta, jossa voi hyötyä vaihtaen ajatuksia ja itsetuhoista käyttäytymistä.

Jos sinulla on CBT ja se toimii, pitkän aikavälin näkymät voi olla parempi kuin Depressiolääkityksen. Kuitenkin, CBT eivät välttämättä ole käytettävissä kaikilla alueilla, ja ei sovi kaikille.

Yhdistelmä CBT ja masennuslääkkeet voivat toimia paremmin kuin jompikumpi hoito yksinään.

Ahdistus UK

Zion yhteisön Resource Centre, 339 Stretford Road, Hulme, Manchester, M15 4ZY
Puh: 08444 775 774 Web: www.anxietyuk.org.uk
Britannian johtava hyväntekeväisyyteen ahdistus.

No Panic (kansallinen järjestö fobioita, ahdistus, neuroosit, tietoa ja hoito)

93 Brands Farm Way, Randlay, Telford, Shropshire TF3 2JQ
Neuvontapuhelin: 0808 808 0545 Web: www.nopanic.org.uk
Henkilöille, joilla on paniikkikohtauksia, fobiat, pakko-oireinen häiriö ja niihin liittyviä häiriöitä.

Ahdistus liitto

Neuvontapuhelin: 0845 2967877 Web: www.anxietyalliance.org.uk
Jos sinulla on ahdistuneisuushäiriö, kuten yleinen ahdistuneisuus, fobiat, paniikkihäiriö tai pinttynyt oireinen häiriö, tai haluavat luopua rauhoittavia ja masennuslääkkeitä, niin Ahdistus Alliance on auttaa, neuvoo ja tukee sinua.

Tutustu näihin