Perifeerinen neuropatia

Perifeerinen neuropatia on, kun on vahinkoa yhden tai useamman ääreishermojen. Vahinko tarkoittaa, että viestejä matkustaa välillä keskus-ja ääreishermoston häiriintyy. On olemassa monia erilaisia ​​ehtoja, jotka voivat aiheuttaa perifeeristä neuropatiaa. Diabetes on yleisin syy krooninen perifeerinen neuropatia. Perifeerisen neuropatian oireita riippuvat siitä, minkä tyyppinen ääreishermojen ovat vaurioituneet (sensorisen, moottori tai autonomisen hermoja). Neuropatia voi vaikuttaa minkä tahansa, tai näiden yhdistelmää, eri hermoja. Tavoitteet hoidon perifeeristä neuropatiaa kohdella perimmäinen syy, oireiden hallitsemiseksi ja auttaa sinua saavuttamaan suurin mahdollinen.

Hermostoon jakautuu keskushermostoon ja ääreishermoston.

 • Keskushermostoon sisältää aivoja ja selkäydintä.
 • Sinun ääreishermoston on verkosto hermoja, nimeltään ääreishermojen, jotka välittävät tietoa aivoihin ja selkäytimeen kaikkiin muihin osiin kehoasi myös kädet, jalat ja elimiä. Sinun ääreishermojen toimia myös "lähettiläitä" välittää tietoa takaisin selkäytimen ja aivojen. Oletetaan esimerkiksi, että nostat jotain liian kuuma, tai jalat tai sormet ovat liian kylmä. Jos ääreishermojen on vahingoittunut jollakin tavalla, tietoa, joka kulkee pitkin heistä saa sekaisin tai ei päästä läpi lainkaan keskushermostoon.

Sinun ääreishermojen voidaan jakaa "aisti" hermot "moottori" hermoja ja "autonomisen hermoja.

 • Sähköisiä impulsseja lähetetään pitkin tuntohermojen voit koskettaa ja tuntea tuntemuksia, kuten kuumuutta, kylmyyttä ja kipua.
 • Sinun liikehermoissa yhdistyä lihaksia. Sähköisiä impulsseja, jotka kulkevat pitkin nämä hermot stimuloida lihaksia liikkua.
 • Autonomisen hermot ovat hermot kuljettavat tietoa oman elimiä ja rauhasia. Ne auttavat hallitsemaan joitakin elintoimintojen, jotka eivät tietoisesti suunnattu. Esimerkiksi säännöllinen hakkaaminen sydämesi, hengitys, suoliston liikkeitä, hikoilu, syljeneritys, verenpaine, jne.

Perifeerinen neuropatia on, kun on vahinkoa yhden tai useamman ääreishermojen. Vahinko tarkoittaa, että viestejä matkustaa välillä keskus-ja ääreishermoston häiriintyy.

Perifeerinen neuropatia voidaan jakaa:

 • Akuutti ääreishermoston sairaus - tämä neuropatia äkillinen tai nopea, puhkeamista.
 • Krooninen ääreishermosairaus - tämä kehittyy vähitellen ja tulee pysyvää. Useimmat perifeerinen neuropatia on krooninen. Se kehittyy hitaasti usean kuukauden.

Se voidaan myös luokitella sen mukaan, kuinka monta hermot vaikuttaa:

 • Mononeuropatia on, jos vain yksi hermo on vaurioitunut.
 • Kun useita hermot ovat vaurioituneet, tätä kutsutaan polyneuropatia.

Monet eri asiat voivat aiheuttaa perifeeristä neuropatiaa. Näitä ovat muun muassa:

 • Diabetes - tämä on yleisin syy krooninen perifeerinen neuropatia Euroopassa. Korkea verensokeri ihmisillä, joilla on huonosti hoidettu diabetes johtaa hermovaurioita.
 • Puutostilojen - B12 tai folaatin vitamiininpuutokset voi aiheuttaa hermovaurioita ja ääreishermoston sairaus.
 • Huumeet - tietyt lääkkeet, kuten jotkut kemoterapiaa huumeita ja lääkkeitä käytetään HIV voi vahingoittaa ääreishermojen.
 • Myrkyt - joitakin myrkkyjä, esimerkiksi hyönteismyrkkyjä tai liuottimia (ongelma ihmisille, jotka haistella liimaa), voi aiheuttaa ääreishermoston vaurioita.
 • Syövät - jos sinulla on tiettyjä syöpiä, voit kehittää ääreishermoston sairaus.
 • Alkoholi liikaa - alkoholisti neuropatia on annettu nimi ääreishermosairaus joka vaikuttaa joissakin alkoholisteja. Runsas alkoholin elimistössä aiheuttaa hermovaurioita.
 • Krooninen munuaissairaus - jos munuaiset eivät toimi normaalisti, tämä voi johtaa epätasapaino suoloja ja kemikaaleja verenkiertoon ja voi aiheuttaa ääreishermoston sairaus.
 • Loukkaantumiset - nämä voivat painostaa suoraan hermoja. Vammat voivat olla luunmurtumia ja hermopinne vammat (esim. kohdistuvia paineita hermoja kipsisiteet, lastat, henkselit).
 • Infektiot - vahinko voi aiheutua ääreishermot joidenkin infektioiden kuten vyöruusu, HIV-infektio ja Lymen tauti (aiheuttama infektio, kun olet purrut rasti tartunnan erityinen bakteeri). Guillain-Barrén oireyhtymä on annettu nimi tietyntyyppistä ääreishermosairaus joka on yleensä laukaisee infektio. Katso erillinen lehtinen "Guillain-Barrén oireyhtymä" tarkemmin.
 • Sidekudossairauksissa - ehtoja kuten nivelreuma, Sjögrenin syndrooma SLE saattavat aiheuttaa ääreishermoston sairaus joillakin ihmisillä. Katso erillinen lehtisiä kutsutaan Sjögrenin syndrooma "ja" systeeminen lupus erythematosus "tarkemmin.
 • Tietyt tulehdustiloja - edellytykset, mukaan lukien sarkoidoosi ja keliakia voi myös aiheuttaa ääreishermoston sairaus. Katso erillinen lehtisiä kutsutaan "Sarkoidoosi" ja "Keliakia" tarkemmin.
 • Perinnölliset sairaudet - tiettyjä sairauksia, jotka voit perivät vanhempasi voi aiheuttaa ääreishermoston sairaus. Kaksi Yleisimpiä näistä ovat Charcot-Marie-Tooth-oireyhtymä ja Friedreichin ataksia.
 • Idiopaattinen - muutaman ihmiset, mitään erityistä syytä ei löytynyt heidän ääreishermosairaus. Tämä tunnetaan idiopaattinen perifeerinen neuropatia.

Noin 2 100 ihmistä väestössä on jonkinlainen ääreishermosairaus. Se on kuitenkin yleisempää henkilöillä, jotka ovat tunnettuja riskitekijöitä (ihmisiä, joilla on taustalla kunnossa tai ongelma, joka tiedetään johtavan ääreishermosairaus). 12 100 ihmistä on yksi riskitekijä kehittää ääreishermosairaus ja 17 100 ihmistä on kaksi riskitekijöitä kehittää kunnossa. Kun diabeteksen riskitekijä, noin puolet ihmisistä, joilla on ollut diabetes 25 vuotta on ääreishermoston sairaus.

Perifeerinen neuropatia. Hermo johtuminen testaukseen.
Perifeerinen neuropatia. Hermo johtuminen testaukseen.

Perifeerisen neuropatian oireita riippuvat siitä, minkä tyyppinen ääreishermojen ovat vahingoittuneet. Neuropatia voi vaikuttaa minkä tahansa, tai näiden yhdistelmää, eri hermoja. Oireet riippuu myös siitä, onko vain yksi hermo vaikuttaa (esim. vamman puristamalla vain yksi hermo) tai, jos läsnä on tilanne, joka voi vaikuttaa koko kehon (esimerkiksi, kuten diabetes).

Jos tuntohermojen ovat vaurioituneet, tätä kutsutaan sensorista neuropatiaa. Se voi aiheuttaa oireita vaikuttaa kehon osia kuten:

 • Pistely ja puutuminen.
 • Menetys kyky tuntea kipua.
 • Menetys kyky havaita lämpötilan muutoksista.
 • Koordinaatiokyvyn menetys - tämä johtuu siitä, menetät yhteisen kannan mielessä (kyky sijainnin määrittämiseen nivelet).
 • Polttamalla tai vihlonta - nämä voivat olla pahempi yöllä.

Jalat ja kädet ovat usein vaikuttaa ensin sensorista neuropatiaa. Tämä tarkoittaa, että kävely tai poimien esineitä voi vaikeutua. Jos ei hoideta, oireet sitten vähitellen siirtyä kohti keskustaa kehon neuropatia pahenee.

Jos moottori hermot ovat vaurioituneet, tätä kutsutaan motorinen neuropatia. Stimulaatio lihaksia teidän hermoja vaikuttaa. Se voi aiheuttaa oireita vaikuttaa kehon osia kuten:

 • Lihasheikkous - tämä voi johtaa ongelmiin, kuten putoaminen ja vaikeuksia suorittaa pieniä liikkeitä, kuten napittaa paidan. Joskus voit kehittää heikkous lihaksia rintaasi ja kurkun aiheuttaa hengitys-ja nielemisvaikeudet.
 • Lihassurkastumasta lihaksen (lihasten kudoksen takia liikunnan puute).
 • Lihasten nykiminen ja kouristukset.
 • Lihashalvaus (lihas ei pysty liikkumaan ollenkaan ja sinulla ei ole mitään sanomista sen, et pysty liikkumaan osa kehosta).

Jos autonomisen hermot ovat vaikuttaneet, tätä kutsutaan autonominen neuropatia. Se voi aiheuttaa oireita, kuten:

 • Huimaus ja pyörtyminen (puutteen vuoksi verenpaine, on alhainen verenpaine).
 • Ongelmia hikoilu - sinulla on heikentynyt hiki.
 • Kyvyttömyys sietää lämpöä.
 • Menetys valvoa rakon toiminta johtaa virtsan.
 • Turvotus, ummetus tai ripuli.
 • Impotenssi (kyvyttömyys saada erektio).

Perifeerinen neuropatia voidaan diagnosoida, koska saatat huomata joitakin kuvatut oireet ja ota yhteys lääkäriin, koska tämä. Joskus se voi paljastua, jos lääkäri tutkii sinut muusta syystä, esimerkiksi jos sinulla on leikata teidän jalka. (Jos sinulla on ääreishermoston sairaus vaikuttaa tunne jaloissa, voit vahingoittaa jalat helpommin. Voit astua esineen, mutta ei voi tuntea tämän, mikä lisää vakavan vamman.) Muina aikoina ääreishermosairaus diagnosoidaan rutiini lääkärintarkastus diabeteksen hoitoon. (Jos sinulla on diabetes, sinun tulisi käydä säännöllisesti lääkärintarkastuksissa. Näitä olisi myös arvioitava etsiä merkkejä ääreishermosairaus.)

Jos lääkäri epäilee, että sinulla on ääreishermoston sairaus, he yleensä kysyä muutamia kysymyksiä myös kysymyksiä oireita, yleistä terveydentilaa, kaikki historia neuropatian perheesi, mitään lääkkeitä, saatat olla ottaen, mitään myrkkyjä, jotka olet ehkä ollut altistuu ja kuinka paljon alkoholia juot. Ne sitten yleensä suorittaa lääkärintarkastus hermoston etsiä merkkejä ääreishermoston sairaus, esim. lihasheikkoutta, puutumista, jne.

Lääkäri saattaa ehdottaa joitakin verikokeita etsiä mahdollisia syitä ääreishermosairaus. Esimerkiksi verensokerin etsiä diabetes, testejä tarkistaa B12-vitamiinin ja folaatin veressä, testi munuaisten toimintaa jne.

Ne saattaa ehdottaa, että viitataan neurologin (hermoston asiantuntija) lisäkokeita. Neurologi voi ehdottaa joitakin muita testejä. Nämä riippuvat epäillyn ongelman syy, kuten ehdotti oman historian ja oireet. Ne voivat sisältää erilaisia ​​verikokeita, röntgenkuvat, skannaa, tai muita testejä. Joitakin yleisiä testejä, jotka tehdään muun muassa:

 • Hermo johtuminen testaukseen. Tämä testi näyttää nopeudella, että sähköiset signaalit kulkevat hermot. Special elektrodit asetetaan iholle yli hermo testataan. Ne ovat vähän kuin tahmea elektrodeja käytetään, kun on EKG sydämen. Nämä elektrodit kehittää erittäin pieniä sähköisiä impulsseja, että tuntuu vähän kuin pieni sähköisku, jotka stimuloivat hermoja. Muut elektrodit tallentaa sähköistä toimintaa hermo. Se etäisyys, jonka impulssit matkustaa muiden elektrodien ja aikaa, että tämä vie mahdollistaa nopeuden hermoimpulssin lasketaan. Perifeerisen neuropatian, tämä nopeus pienenee.

 • Elektromyografia. Tämä testi tarkastellaan sähköistä toimintaa lihaksia. Hyvin ohut neula elektrodi kiinnitetään työnnetään ihon läpi lihakseen. Tämä on liitetty verkkoon tallennus kone nimeltään oskilloskooppi. Sinua pyydetään sopimus lihas, esimerkiksi taivuttaa käsivarteen tai jalkaan. Siten, että lihaksen reagoi, kun se stimuloi hermoja voidaan sitten seurataan oskilloskoopin ja nopeus. Vuonna ääreishermosairaus, sähköinen aktiivisuus on epänormaali.

 • Hermo koepala. Tämä on poistettu pieni osa hermo niin, että se voidaan tutkia mikroskoopilla. Hermo ympäri nilkan tai ranteen yleisimmin koepala. Puudutus käytetään. Pieni leikkaus on tehty ihoa ja pienen osuuden hermo on poistettu.

 • Ihobiopsia. Tämä on uusi tekniikka, joka on kehitetty tutkia ääreishermojen. Sitä voidaan käyttää etsimään varhaisen perifeerinen neuropatia ja myös seurata etenemistä neuropatia ja hoitovasteen. Se voidaan suorittaa missä tahansa keholla. On käytetty paikallispuudutusainetta ja väline vie "booli" koepala iholta (noin 3 mm halkaisijaltaan). Ei ompelemalla tarvita jälkikäteen. Ihonpala sitten tutkitaan mikroskoopilla. Muun muassa tiheys hermosyiden alalla ihon mitataan. Vuonna perifeerinen neuropatia, tiheys ääreishermojen pienenee.

Tavoitteet hoidon ääreishermosairaus ovat:

 • Kohdella taustalla kunnossa tai aiheuttaa oman ääreishermosairaus.
 • Valvoa mitään oireita, että sinulla voi olla.
 • Auttaa sinua saavuttamaan suurin mahdollinen.

Kohtelu kaikille perimmäinen syy

Kaikki perussairautta aiheuttaa ääreishermosairaus, kuten diabetes tai B12-vitamiinin puutos, tulee hoitaa. Jos sinulla on diabetes, on erittäin tärkeää yrittää saada verensokeri hyvin hallinnassa, jotta vältetään edelleen hermovaurioita. Jos sinulla on vamma aiheuttaa ääreishermoston sairaus, tämä ehkä fysioterapia, leikkaus tai muuta hoitoa, jotta paine hermo aiheuttama vahinko on helpottunut. Jos sinulla on alkoholisti neuropatia, vähentää ja lopettaa alkoholin nauttiminen auttaa estämään muita hermovaurioita.

Valvonta oireita

Jotkut anatomia hermostoon. Mikä on ääreishermoston sairaus?
Jotkut anatomia hermostoon. Mikä on ääreishermoston sairaus?

Kipu voi olla ongelma joillekin ihmisille, joilla on perifeerinen neuropatia ja voi olla vaikea hoitaa. Erilaisia ​​lääkkeitä on saatavilla, jotka voivat auttaa. Näitä ovat lääkkeet, joita käytetään yleisesti epilepsian hoitoon (kouristuslääkkeen) kuten gabapentiini, karbamatsepiini. Ryhmä masennuslääkkeitä kutsutaan trisyklisiä masennuslääkkeitä voi myös olla hyödyllistä. Amitriptyliini käytetään yleisesti. Sekä ottaa masennuslääke vaikutuksia, näitä lääkkeitä on myös todettu olevan hyödyllinen kivun hallintaan. Jos haluat lisätietoja hoitoon hermo liittyvä kipu (neuropaattista kipua), katso erillinen lehtinen "neuropatiakipu".

Oireet ongelmien vuoksi autonomisen hermoja voi olla vaikeampi hoitaa. Joskus joustosukkien tai huumeiden kutsutaan fludrokortisonin (tai muut vastaavat lääkkeet) voivat olla hyödyllisiä, jos sinulla on ongelmia alhainen verenpaine. Eri lääkkeet voivat auttaa ruoansulatusta, jos sinulla on ongelmia tämän. Syöminen pieniä säännöllisiä aterioita, nukkuminen pää sängyn nostetaan, tai muut toimenpiteet voivat myös auttaa. Jos sinulla on ongelmia teidän virtsarakon toimintaa, manuaalinen ilmaus virtsan (painamalla yli rakko kädet), ajoittainen itsensä katetrointi, tai eri huumeiden voi olla tarpeen. Lääkitys on myös impotenssin.

Hoito auttaa sinua saavuttamaan mahdollisimman suuren itsenäisyyden

Jos sinulla on vaikea perifeerinen neuropatia, saatat tarvita apuvälineitä auttaa teidän day-to-day toimintaa. Esimerkiksi, jos sinulla on jalkojen heikkoutta ehkä kävelykeppi, kainalosauvat tai rollaattorin. Joskus pyörätuolin tarvitaan. Jalka olkaimet voi myös olla hyödyllistä, jos sinulla on ongelmia jalka pudota. Jos sinulla on heikkous sylissäsi, ranne lastaan ​​voi olla apua. Fysioterapeutti voi olla paras henkilö auttamaan sinua tällaisia ​​tukia. Ne voivat myös pystyä neuvomaan sinua harjoituksia parantaa lihasvoimaa. Toimintaterapeutti ehkä neuvoo sinua erityistä astiat ja kodin mukautuksia auttaa lihasten heikkoudet.

Muita asioita, jotka voivat auttaa

Jos tiedät, että sinulla on ääreishermoston sairaus vaikuttaa teidän tunne, olet alttiimpia vammoja. Tämä johtuu siitä, että kipu yleensä auttaa suojautumaan tiettyjä vammoja. Jos sinulla on puutumista tai menetys kyky havaita kuuma tai kylmä, et voi kokea kipua, kun astut teräviä esineitä tai noudettaessa jotain liian kuuma. Siksi kannattaa aina varmistaa, että käytät järkevä ja kannustava kengät tai saappaat. Älä kävele paljain jaloin. Tutki jalkasi säännöllisesti etsiä vammoja. Hoitamaton vammat voivat tulehtua. Käyntiosoite jalkojenhoitaja säännöllisesti voi myös olla hyödyllistä. Vältä myös kuumaa vettä pulloihin ja huolehtia, että vettä teidän kylpyamme ei ole liian kuuma - testata sitä ennen kuin saat sisään

Puute lihasten valvonnan motorinen neuropatia voi myös tehdä sinulle enemmän altis kuuluvia ja muita vammoja. Irtoava esineitä tai esteitä, kuten mattoja kotona vähentää mahdollisuuksia kompastua.

Ennuste ääreishermosairaus riippuu perimmäinen syy. Yleensä, jos ongelma voidaan tunnistaa varhain ja hoitaa onnistuneesti, näkymät ovat erittäin hyvät. Esimerkiksi B12-vitamiinin puutos. Kuitenkin vaikea neuropatia, vaikka perimmäinen syy on löydetty ja käsitelty, hermovaurio voi olla pysyvä.

Jokainen voi vähentää riskiä ääreishermosairaus ottaa järkevä alkoholin nauttiminen sisällä hoitosuositukset. Terveellinen ja tasapainoinen ruokavalio on myös tärkeää estää ravinnon puutteita.

Tyypin 2 diabetes on yleisin syy krooninen perifeerinen neuropatia. Diabetes on yleisempää henkilöillä, jotka ovat ylipainoisia tai lihavia. Siksi painonhallintaan saattaa vähentää riskiä sairastua diabetekseen. Jos et sairastuu diabetekseen tai toisen lääketieteellinen ongelma, joka voi aiheuttaa ääreishermoston sairaus, hyvä hallinta tila voi estää neuropatian kehittämiseen.

Neuropatia luottamus

PL 26, Nantwich, Cheshire CW5 5FP
Puh: 01270 611 828 Web: www.neurocentre.com
Tukee kärsivien ääreishermosairaus ja neuropaattista kipua.

Tutustu näihin