Ruokatorven syöpä

Ruokatorven syöpä (syöpä ruokatorven) on melko harvinaista Britanniassa. Useimmat tapaukset ilmenevät yli 55-vuotiaille, mutta nuoremmat ihmiset ovat joskus vaikuttaa. Joilla on diagnosoitu varhaisessa vaiheessa on parhaat mahdollisuudet parannuskeinoa. Varhaisin oire on usein nielemisvaikeuksia (nielemisvaikeudet). Yleensä enemmän kehittynyt syöpä (enemmän se on kasvanut ja levinnyt), sitä pienempi mahdollisuus, että hoito on parantavaa. Useimmat tapaukset ovat diagnosoitu, kun syöpä on kehittynyt. Kuitenkin hoito voi usein hidasta etenemistä syövän tai helpottaa oireita.

Ruokatorven (ruokatorvi) on osa suolen (ruoansulatuskanavassa). Kun syömme, ruoka menee alas ruokatorven mahalaukkuun.

Yläosan ruokatorven takana henkitorvi (henkitorvi). Alaosan välissä sydämen ja selkärangan.

On kerroksia lihaksen seinämän ruokatorveen. Nämä sopimuksen kuljettamaan ruokaa alas vatsaan.

On paksuuntunut pyöreä bändi lihas (sphincter) välisessä liitoskohdassa ruokatorven ja mahan. Tämä rentouttaa jotta ruokaa alas, mutta yleensä kiristyy ja pysähtyy ruokaa ja happo vuotaa takaisin ylös (refluksointia) ruokatorveen. Käytännössä sulkijalihaksen toimii kuin venttiili.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Oksentelu veren
 • Barium niellä / ateria / seurata läpi
 • Gastroskopia (tähystys)
Ruokatorven syöpä. Mikä on ruokatorven?
Ruokatorven syöpä. Mikä on ruokatorven?

Syöpä on sairaus soluja elimistössä. Runko on valmistettu ylös miljoonia pieniä soluja. On olemassa monia erilaisia ​​solu kehossa, ja on olemassa monia erilaisia ​​syöpää, jotka syntyvät eri soluun. Mikä kaikki syöpien on yhteistä se, että syöpäsolut ovat epänormaaleja ja lisääntyvät käsistä.

Pahanlaatuinen kasvain on kiinteä tai kasvua kudoksen koostua syöpäsoluja, jotka edelleen lisääntyä. Kun he kasvavat, pahanlaatuiset kasvaimet hyökätä läheiseen kudoksiin ja elimiin, jotka voivat aiheuttaa vahinkoa.

Pahanlaatuiset kasvaimet voivat levitä myös muihin kehon osiin. Tämä tapahtuu, jos jotkin solut katkaista ensimmäisestä (ensisijainen) kasvain ja kuljetetaan verenkiertoon tai imusolmukkeiden kanavat muihin kehon osiin. Nämä pienet ryhmät soluja voidaan sitten kerrotaan muodostamaan toissijainen kasvaimia (etäpesäkkeet) yhden tai useamman kehon osiin. Näitä toissijaisia ​​kasvaimet voivat sitten kasvaa, hyökätä ja vahingoittaa lähellä kudosten ja levitä uudelleen.

Jotkut syövät ovat vakavampia kuin toiset, jotkut ovat helpommin kohdellaan kuin toiset (varsinkin jos diagnosoitu varhaisessa vaiheessa), jotkut ovat parempia näkymiä (ennuste) kuin toiset. Joten, syöpä ei ole vain yksi ehto. Kussakin tapauksessa on tärkeää tietää tarkalleen, mitä syöpä on kehittynyt, kuinka suuri se on tullut, ja onko se on levinnyt. Näin voit saada luotettavaa tietoa hoitovaihtoehdoista ja näkymät.

Katso erillinen lehtinen "Cancer - Mitkä ovat Syöpä ja kasvaimet?" Lisätietoja syövästä yleensä.

Ruokatorven syöpä on harvinaista Britanniassa. Kuitenkin yli 20 vuoden ajan tai niin tapausten määrä diagnosoidaan vuosittain on noussut. Noin 8200 ihmistä kehittää ruokatorven syöpään vuosittain Britanniassa. On olemassa kaksi päätyyppiä:

 • Adenokarsinooma ruokatorveen. Tämä tapahtuu noin 6 ulos 10 tapausta Isossa-Britanniassa. Tämä Tämäntyyppinen solujen limakalvojen rauhasia. (Limakalvon ruokatorven sisältää monia pieniä rauhaset, jotka tekevät limaa. Lima auttaa ruokaa liukua alas vatsaan helposti.) Tämä tyyppi esiintyy lähinnä alemmalla ruokatorveen.
 • Okasolusyöpä ruokatorveen. Tämä tapahtuu noin 4 ulos 10 tapausta Isossa-Britanniassa. Tämä Tämäntyyppinen soluja, jotka ovat sisällä limakalvon ruokatorveen. Tämän tyyppinen esiintyy lähinnä ylemmän kaksi kolmasosaa ruokatorveen.

Oireet, hoito ja näkymät ovat samanlaisia ​​molemmat tyypit. (On joitakin harvinaisia ​​syöpien jotka perustuvat muihin soluihin ruokatorveen. Näitä ei käsitellä enempää tässä pakkausselosteessa.)

Syöpäkasvain alkaa yhdestä epänormaali solujen. Selvittää, miksi solu tulee syöpä on epäselvä. Uskotaan, että jotain vahingoista tai muuttaa tiettyjen geenien solussa. Tämä tekee solun epänormaali ja moninkertaistaa käsistä. (Katso erillinen lehtinen "Cancer - Mikä aiheuttaa syöpää?" Lisätietoja.)

Monet ihmiset kehittää ruokatorven syöpä ilman näkyvää syytä. Tietyt riskitekijät lisäävät mahdollisuutta, että ruokatorven syöpä voi kehittyä. Näitä ovat muun muassa:

 • Ikääntyminen. Se on yleisempää vanhemmilla ihmisillä. Useimmat tapaukset ovat yli 55-vuotiaita. Se on yleisempää miehillä.
 • Ruokavalio on todennäköisesti tekijä. Rasvainen ruokavalio uskotaan lisäävän ja syö paljon hedelmiä ja vihanneksia arvellaan vähentävän riskiä. Lihavuus lisää riskiä liikaa.
 • Missä asut. Ruokatorven syöpä on paljon yleisempää Kiinassa ja eräissä muissa Kaukoidän maissa kuin Euroopassa. Tämä voi johtua ruokavalion tekijöistä, tai jokin muu ympäristön tekijä.
 • Tupakointi.
 • Juominen paljon alkoholia, erityisesti henkiä.
 • Pitkäaikainen happo refluksi mahasta (ruokatorven refluksitaudin (GERD)). Tämä ehto on yhteinen ja aiheuttaa tulehdusta alapäässä, ruokatorven. (Katso erillinen lehtinen "Acid refluksi ja Ruokatorvitulehdusta".) On kuitenkin korostettava, että riski on pieni - useimmat ihmiset hapolla refluksi ei kehittyä syöpä.
 • Barrettin. Tämä on edellytys alapäässä, ruokatorven, jossa solut, jotka reunustavat ruokatorven ovat muuttuneet. Monissa tapauksissa tämä liittyy pitkän aikavälin aiheuttamaa tulehdusta happo refluksi. Muuttunut solut on lisääntynyt riski saada syöpä. Noin 1 100 ihmistä, joilla Barrettin kehittää adenokarsinooma ruokatorveen jossain vaiheessa.
 • Muita melko harvinaisia ​​olosuhteissa liittyy lisääntynyt riski ja ovat: akalasia (tila, joka aiheuttaa levennys alareunassa ruokatorven); tylosis (erittäin harvinainen perinnöllinen ihon kuntoa) ja Paterson Brown-Kelly oireyhtymä (harvinainen oireyhtymä, joka sisältää raudanpuute ja muutokset suun tai ruokatorven).
 • Pitkäaikainen altistuminen tietyille kemikaaleille ja epäpuhtauksia (kemiallinen syöpää) voi ärsyttää ruokatorvea jos hengittää niitä ja saattaa lisätä riskiä.
 • Yksi Tuoreessa tutkimuksessa todettiin, että juominen musta tee lämpötilassa 70 ° C tai korkeampi riskiä.
 • Toinen tutkimus on todennut, että ihmiset, jotka saavat kasvojen punoitus, kun he juovat alkoholia on myös suurempi riski sairastua ruokatorven syöpään, kun he myös juoda alkoholia. Tämä johtuu siitä, että heillä ei ole entsyymiä nimeltä aldehydidehydrogenaasi 2.

Ruokatorven syöpä ei periydy niin ei suvuittain

Kun ruokatorven syövän ensimmäinen kehittää ja on pieni se yleensä aiheuta oireita. Jotkut eivät aiheuta oireita, kunnes ne ovat melko pitkälle. Koska syöpä kasvaa oireita, jotka voivat kehittyä yleensä sisältää yhden tai useamman seuraavista:

 • Nielemisvaikeudet (nielemisvaikeudet). Tämä on usein ensimmäinen oire ja aiheuttaa kasvaimen kaventamalla kulkua ruokatorveen. Ruoka voi näkyä kiinni kun yrittää niellä. Jos se pahenee niin juomia voi myös olla vaikea niellä.
 • Oksentelu syömisen jälkeen (joka on todella märehtimään ruokaa, joka on juuttunut).
 • Kipu rinnassa tai selässä rinnassa kun niellä (odynophagia).
 • Laihtuminen.
 • Oksentaa verta.
 • Yskä. Varsinkin kun niellä.
 • Käheä ääni.
 • Acid refluksi oireet voivat ensin kehittää tai pahenee, kun kehittää syöpä ruokatorven alaosan vieressä vatsaan. Oireita ovat närästys (kipuja rinnassa). Huom: happo refluksi on yhteinen ja useimmat ihmiset hapolla refluksi ei ole syöpää.

Jos syöpä leviää muihin kehon osiin, erilaiset muut oireet voivat kehittyä.

Kaikki edellä mainitut oireet voivat johtua muita ehtoja, joten testejä tarvitaan vahvistamaan ruokatorven syöpään.

Alustava arviointi ja gastroskopia

Jos lääkäri epäilee, että sinulla voi olla ruokatorven syöpä, hän tutkii sinut etsiä merkkejä kuten kiinteä vatsaan. Tarkastelu on usein normaalia, varsinkin, jos syöpä on varhaisessa vaiheessa. Siksi tähystys (tähystys) on yleensä järjestetty.

Gastroscope (endoscope) on ohut, joustava, kaukoputki. Se kulkee suun, ruokatorven ja alas kohti vatsaan. Endoskooppia sisältää kuituoptiseen kanavia, jotka mahdollistavat valon loistaa alas, jotta lääkäri tai sairaanhoitaja voi nähdä sisälle. (Katso erillinen lehtinen "Gastroskopia" lisätietoja.)

Koepala - diagnoosin

Mikä on ruokatorven syöpä? Mikä aiheuttaa ruokatorven syöpää?
Mikä on ruokatorven syöpä? Mikä aiheuttaa ruokatorven syöpää?

Biopsia on, kun pieni näyte kudosta poistetaan kehon osaa. Sen jälkeen näyte tutkitaan mikroskoopilla etsiä poikkeavia soluja. Kun sinulla on gastroskopia, jos jotain epätavallista nähdään sitten lääkäri tai hoitaja voi ottaa koepala. Tämä tapahtuu johtamalla ohut tarttumalla väline alas puolella kanavan gastroscope. Se voi kestää kaksi viikkoa tulosta koepala.

Arvioidaan, missä määrin ja leviäminen

Jos olet vahvistanut saada ruokatorven syöpä, lisäkokeita voidaan tehdä. Esimerkiksi erityinen ultraäänitutkimus, joka käyttää koetin lopussa gastroscope, voidaan arvioida, kuinka pitkälle syöpä on kasvanut seinämän läpi ruokatorveen.

Muita testejä voidaan järjestää nähdä, jos syöpä on levinnyt muihin kehon osiin. Esimerkiksi CT, ultraääni vatsan tai muita testejä. (On erilliset esitteitä, jotka kuvaavat kukin näistä testeistä tarkemmin.)

Tämä arviointi kutsutaan lavastus syövän. Tavoitteena lavastus on selvittää:

 • Kuinka paljon kasvain ruokatorvessa on kasvanut, ja onko se on kasvanut osittain tai kokonaan seinämän läpi ruokatorveen.
 • Onko syöpä on levinnyt paikallisiin imusolmukkeisiin.
 • Onko syöpä on levinnyt muihin kehon alueille (etäpesäkkeitä luustossa).

Selvittämällä vaiheessa syöpä se auttaa lääkäreitä suositella parhaita hoitovaihtoehtoja. Se myös antaa selkeän indikaation näkymät (ennuste).

Katso erillinen lehtinen "Cancer - vaiheittainen ja Arvostelu syöpää lisätietoja.

Hoitovaihtoehtoja, joita voidaan pitää myös leikkaus, kemoterapiaa ja sädehoitoa. Hoito suositeltavaa kussakin tapauksessa riippuu eri tekijöistä, kuten tarkka sijainti primaarikasvaimen ruokatorveen, vaiheessa syöpä (kuinka suuri syöpä on, ja onko se on levinnyt), ja yleistä terveydentilaa.

Sinun pitäisi olla koko keskustelu, jossa asiantuntija, joka tuntee asian. He voivat antaa hyviä ja huonoja puolia, todennäköisesti onnistumisprosentti, mahdollisista sivuvaikutuksista ja muita tietoja mahdollisen hoidon vaihtoehtoja oman syöpätyyppi.

Sinun tulisi myös keskustella asiantuntijan kanssa tavoitteet hoidon. Esimerkiksi:

 • Hoito voidaan pyrkiä parantaa syövän. Joidenkin syöpien ja ruokatorven voidaan parantaa, varsinkin jos ne käsitellään alkuvaiheessa tauti. (Lääkärit tapana käyttää sanaa anteeksi eikä sana kovettunut. Peruuttaminen tarkoittaa, ei ole näyttöä syövän hoidon jälkeen. Jos olet remissiossa, saatat olla kovettunut. Joissakin tapauksissa syöpä palaa kuukausia tai vuosia myöhemmin. Tämä Siksi lääkärit ovat joskus haluttomia käyttämään sanaa kovettunut.)
 • Hoito voidaan pyrkiä hallitsemaan syöpä. Jos hoito ei ole realistinen, hoito on usein mahdollista raja kasvua ja leviämistä syövän niin, että se etenee hitaammin. Tämä voi pitää sinut oireettomana jonkin aikaa.
 • Hoito voi pyrkiä helpottamaan oireita. Jos hoito ei ole mahdollista, hoitoja voidaan pienentää syöpä, joka voi helpottaa oireita, kuten kipua tai nielemisvaikeuksia. Jos syöpä on edennyt niin et voi vaatia hoitoja kuten ravintolisiä, kipulääkkeitä tai muita tekniikoita, joiden avulla pysyt kivuttomaksi tai muita oireita.

Leikkaus

Se voi olla mahdollista poistaa kasvain. Tehdä tämän, toiminta on poistaa kokonaan tai osittain, ruokatorven, riippuen päällä ja koko kasvain.

On olemassa erilaisia ​​tapoja kirurgi voi saada ruokatorven ja erityyppiset toiminnot. Jos alempi osa ruokatorven on poistettu, se voi olla mahdollista ommella vatsa takaisin jäljellä olevaan osaan ruokatorven jos vatsa on ylhäällä rinnan alueelle. Jos kaikki ruokatorven on poistettu, kirurgi voi käyttää osiossa suolistossa luoda uusi keinotekoinen ruokatorveen. Jotkut imusolmukkeet ympäri ruokatorvi poistetaan myös samalla toiminnan ja katso, onko syöpä levinnyt niihin.

Vaikka syöpä on kehittynyt ja se ei ole mahdollista poistaa se, jotkut kirurgisia tekniikoita voi silti olla paikka helpottaa oireita. Esimerkiksi tukos voidaan helpottaa käyttämällä laser leikkaus, lisäämällä jäykkä stentti (putki), tai venyttämällä ruokatorvi, joka mahdollistaa ruoan ja juoman läpi tukos vatsaan.

Kemoterapia

Kemoterapia on syövän hoidossa käyttämällä syöpälääkkeitä, jotka tappavat syöpäsoluja tai estää heitä kertomalla. (Katso erillinen lehtinen "kemoterapia" lisätietoja.)

Kemoterapia voidaan käyttää lisäksi kirurgian tai sädehoidon. Esimerkiksi leikkauksen jälkeen sinulle voidaan antaa kemoterapian. Tarkoituksena tappaa kaikki syöpäsolut, jotka voivat levitä pois primaarikasvaimen. Kun kemoterapia käytetään leikkauksen jälkeen sitä kutsutaan adjuvanttihoitoa. Joissakin tapauksissa kemoterapiaa annetaan ennen leikkausta, kutistua suuri kasvain, niin että leikkaus on todennäköisesti onnistuu. Tätä kutsutaan neoadjuvanttihoidon.

Sädehoito

Sädehoito on hoito, joka käyttää paljon energiaa palkit säteilyn joissa keskitytään syöpäkudoksesta. Tämä tappaa syöpäsoluja, tai pysäyttää syöpäsolujen lisääntymistä. (Katso erillinen lehtinen "Sädehoito" lisätietoja.)

Kun sädehoidossa käytetään syövän hoitoon, ruokatorven se on yleisesti käytetty lisäksi joko leikkaus tai kemoterapiaa. Tarkka käsittelyjen yhdistelmä suositeltavaa riippuu eri tekijöistä.

Kahdenlaisia ​​sädehoitoa käytetään ruokatorven syöpä - ulkoinen ja sisäinen:

 • Ulkoinen sädehoito. Tämä on, jos säteily on suunnattu syövän koneen. (Tämä on yhteinen tyyppi sädehoito, jota käytetään monissa syöpätyyppien.)
 • Sisäinen sädehoito (brakyhoidoksi). Tämä hoito käsittää asettamalla pieni radioaktiivista implantti vieressä syöpäkasvain lyhyen aikaa ja sitten se poistetaan. (Se siirretään asentoon kautta ruokatorveen, yleensä endoskooppia.)

Uudempi hoitoa kutsutaan fotodynaamiseen (PDT) käyttää vähän virtaa laserit yhdistettynä valoherkkä lääketieteen tuhoamaan syöpäsoluja. Isossa-Britanniassa se on edelleen vain suorittaa muutama erikoistunut sairaala. Se on yleisesti käytetty hoito lievittää nielemisvaikeuksia aiheuttama syöpä ruokatorveen. PDT on käytetty tutkimuksissa hoitoon alussa ruokatorven syövän, sen sijaan, että leikkaus.

Ilman hoitoa, ruokatorven syöpä on todennäköisesti saada suurempia, ja levitä muihin kehon osiin. Jos se on diagnosoitu, ja käsitellään varhaisessa vaiheessa (ennen kasvaa seinämän läpi ruokatorven tai leviää imusolmukkeisiin tai muihin kehon alueille), niin on olemassa mahdollisuus parannuskeinoa hoitoon. Valitettavasti useimmiten Britanniassa ei ole diagnosoitu varhaisessa vaiheessa. Tämä johtuu siitä, että oireet eivät yleensä kehittää, ennen kuin syöpä on jo melko suuri.

Jos syöpä on diagnosoitu, kun se on kasvanut seinän läpi, ruokatorven, tai levitä muihin kehon osiin, hoito on vähemmän todennäköistä. Kuitenkin hoito voi usein hidastaa syövän etenemistä. Tällä hetkellä noin neljäsosa ihmisistä diagnosoitu ruokatorven syöpä ovat yhä elossa viiden vuoden kuluttua diagnoosista.

Hyvin suuri tutkimus on käynnissä katsomalla antaa ihmisille Barrettin ruokatorvi lääkettä nimeltä esomepratsolille - tai ilman aspiriinia - alentaa syövän, ruokatorven. Tulokset johtuvat pian.

Syövän hoitoon on kehittää lääketieteen alalla. Uusien hoitojen kehittämistä on jatkettava ja tietoa näkymät yli on hyvin yleinen. Asiantuntija, joka tuntee asian voi antaa tarkempia tietoja erityisesti näkymät, ja kuinka hyvin tyyppi ja vaihe syöpä on todennäköisesti reagoi hoitoon.

Ruokatorven potilaiden yhdistys

22 Vulcan House, Vulcan Road, Solihull, B91 2JY
Puh: 0121 704 9860 Web: www.opa.org.uk
Tarjoaa tietoa ja tukea ihmisiä, joilla on ruokatorven syöpä.

Macmillan syövän tuki

Puh: 0808 808 0000 Web: www.macmillan.org.uk
Ne tarjoavat tietoa ja tukea kaikille sairastuvat syöpään.

Cancerhelp UK

Web: http://cancerhelp.cancerresearchuk.org
Tarjoaa faktoja syövän, mukaan lukien hoitovaihtoehdoista.

Muut tukiryhmiä

Katso www.google.com on luettelo omatoimisuus ja tukiryhmiä syöpään.

Kansanterveyslaitos ja Clinical Excellence (NICE)

Web: www.nice.org.uk/guidance/index.jsp?action=byTopic&o=7179
Tämä linkki vie sinut eri suuntaviivoja liittyvät ruokatorven syöpään. Jokainen ohje on yleensä vastaavat tiedot yleisölle selittää asioita plain Englanti.

Tutustu näihin