Sammas vauvoille

Sammas on infektio suussa aiheuttama hiiva alkio Candida spp. Sammas vauvoille ei yleensä vakava ja voidaan yleensä selvittää hoitoon.

Sammas on infektion aiheuttama hiiva alkio Candida spp. Suu on yhteinen sivusto, jossa Candida spp. aiheuttaa infektion. Candida infektio suussa kutsutaan sammas. Muita yleisiä sivustoja sammas kehittämiskohteet ovat vagina, vaippa-alueella, ja kynsivallien. (Katso erillinen lehtisiä kutsutaan emättimen hiivatulehdus, Candidal ihon infektio ja vaippaihottumia saadaksesi lisätietoja muita sammas.)

Pieniä määriä Candida spp. yleisesti elää terveen ihon ja terve suu. Ne ovat yleensä vaarattomia. Kuitenkin umpeenkasvun Candida spp. voi esiintyä suun joidenkin vauvoille. Tämä voi aiheuttaa bout sammas.

Tämä umpeenkasvun voi tapahtua, koska vauvan immuunijärjestelmä on vielä varsin kehittymättömät ja niin ei voi valvoa Candida spp. tasoilla. Toinen mahdollinen syy sammas infektio on, jos vauva on ollut viime antibioottikuurin. Tämä johtuu siitä, että antibiootit voivat tappaa terveitä bakteerit, jotka elävät oman vauvan suuhun. Näitä terveellisiä bakteereja yleensä auttavat säätelemään Candida spp. oman vauvan suuhun. Jos on vähemmän terveitä bakteerit ympärille, candidal umpeenkasvu voi esiintyä. Lisäksi, jos imetät ja olet viime aikoina ollut antibiootteja itse, tasot terveellistä bakteerit voivat vaikuttaa. Tämä voi tehdä sinusta tai vauva, todennäköisesti kehittää sammas.

Noin 1 7 vauvoille kehittyy bout sammas jossain vaiheessa. Se on yleisin vauvojen alle 10 viikkoa, mutta se voi esiintyä joidenkin vanhempien vauvojen liian. Sammas ei yleensä johtuu huonosta hygieniasta, ja se ei yleensä tarkoita, että vauva on sairas muulla tavoin. Jotkut vauvat ovat toistuvia jaksoja sammas.

Valkoiset täplät yleensä kehittää oman vauvan suuhun ja heidän kielensä. Paikkoja voivat liittyä yhteen muodostaen suurempia paikkoja kutsutaan muistolaatat. Ne voivat olla keltainen tai harmaa. Vauva ei saa vaivautunut infektio. Kuitenkin joskus suunsa kipeytyy. Jotkut vauvat voivat kuolata sylkeä tai kieltäytyä papereita oikein, koska arkuus.

Sammas vauvoille. Miksi jotkut vauvat saavat sammas?
Sammas vauvoille. Miksi jotkut vauvat saavat sammas?

Huomautus: Jos imetät, on mahdollista, että vauva voi siirtää sammas infektio suunsa nännejä. Tämä voi olla hyvin tuskallista sinulle. Nännejä voi murtua ja kipeä. Katso lääkärillesi, jos luulet, että sinulla voi olla sammas infektio nännejä. Lääkäri voi ehdottaa joitakin kerma soveltaa nännejä selvittää tartunnan.

Joissakin vauvat, hoitoa ei tarvita. Monet lieviä tapauksia sammas kestää vain lyhyen ajan - vain muutaman päivän tai niin - ja selkeä ilman hoitoa.

Jos hoito aloitetaan, lääkäri yleensä määrätä geeli, joka sisältää anti-sammas huume nimeltä miconazole. Sinun kokeena tätä geeliä päälle tuhoalueilla vauvan suuhun, puhtaalla sormella, niin usein kuin lääkäri on määrännyt. Seuraa ohjeita huolellisesti. Käytä geeliä jälkeen syötteen. Välttää hyvin pieni tukehtumisvaaran, sovelletaan vähän kerrallaan eikä takana kurkkuun. Lääke vaikuttaa tappamalla candidal bakteereita sisällä sisällä oman vauvan suuhun. Tarkkaan ottaen mikonatsolia geeli ei ole lisensoitu käytettäväksi vauvoille alle neljän kuukauden ikäinen. Kuitenkin monet lääkärit ovat tyytyväisiä sen käyttöä voitaisiin suositella vauvoille kaikenikäisille.

Vaihtoehtoinen hoito sammas on tippaa, jotka sisältävät anti-sammas huume nimeltä nystatiini. Käytät tiputin joka tulee tippaa sijoittaa nestettä tuhoalueilla omassa vauvan suuhun. Nystatiini tippaa käytetään yleensä, jos miconazole ei sovi vauvalle jostain syystä, tai jos miconazole geeli ei ole ollut tehokas.

Jatka hoitoa lääkärin määräämiä, kaksi päivää sen jälkeen, kun sammas on selvitetty. Katso lääkärillesi, jos sammas ei ole selvitetty seitsemän päivän kuluessa hoidon aloittamisesta.

Useimmat jaksoja sammas esiintyä ilman selvää syytä. Kuitenkin seuraavat vihjeet voivat auttaa estämään joitakin jaksoja:

  • Säännöllisesti steriloida kaikki tutteja ja muut suulla leluja käytetään vauva.
  • Jos pullo-syötteen, säännöllisesti steriloida kaikki ruokintalaitteet, varsinkin vetimet.
  • Jotkut ihmiset kannattaa antaa vauvan juoda steriiliä vettä jälkeen syötteen. Tämä huuhtelee pois kaikki jäljellä maitoa suuhun joka Candida spp. voi menestyä.

Tutustu näihin

  • Vulvasyöpä (syöpä vulva) on harvinaista syöpää. Se vaikuttaa yleensä naisten yli…
  • Erektiohäiriöt (ED) tarkoittaa, että et voi saada asianmukaista erektio.…
  • Turnerin oireyhtymä on geneettinen sairaus, joka vaikuttaa vain tyttöjä.…
  • Tsaleploni auttaa nukkumaan.Sinun tulee ottaa juuri ennen nukkumaanmenoa.Jos et…