Siittimen syöpä (syöpä penis)

Peniksen syöpä on harvinaista Britanniassa. Useimmissa tapauksissa kehittää miehillä yli 50-vuotiaita. Syy ei ole selvä. On hyvät mahdollisuudet parannuskeinoa, jos se on diagnosoitu ja käsitellään varhaisessa vaiheessa (kuten monet tapaukset ovat). Yleensä enemmän kehittynyt syöpä (enemmän se on kasvanut ja levinnyt), sitä pienempi mahdollisuus, että hoito on parantavaa.

Syöpä on sairaus soluja elimistössä. Runko on valmistettu ylös miljoonia pieniä soluja. On olemassa monia erilaisia ​​solu kehossa, ja on olemassa monia erilaisia ​​syöpää, jotka syntyvät eri soluun. Mikä kaikki syöpien on yhteistä se, että syöpäsolut ovat epänormaaleja ja lisääntyvät "käsistä".

Pahanlaatuinen kasvain on "kiinteä" tai "kasvu" kudosta koostua syöpäsoluja, jotka edelleen lisääntyä. Pahanlaatuisia kasvaimia hyökätä läheiseen kudoksiin ja elimiin, jotka voivat aiheuttaa vahinkoa.

Pahanlaatuiset kasvaimet voivat levitä myös muihin kehon osiin. Tämä tapahtuu, jos jotkin solut katkaista ensimmäisestä (ensisijainen) kasvain ja kuljetetaan verenkiertoon tai imusolmukkeiden kanavat muihin kehon osiin. Nämä pienet ryhmät solut voivat kertoa sitten muodostaa "toissijainen kasvaimia (etäpesäkkeitä) yhdessä tai useammassa ruumiinosat. Näitä toissijaisia ​​kasvaimet voivat sitten kasvaa, hyökätä ja vahingoittaa lähellä kudosten ja voi levitä uudelleen.

Jotkut syövät ovat vakavampia kuin toiset, jotkut ovat helpommin kohdellaan kuin toiset (varsinkin jos diagnosoitu varhaisessa vaiheessa), jotkut ovat parempia näkymiä (ennuste) kuin toiset.

Joten, syöpä ei ole vain yksi ehto. Kussakin tapauksessa on tärkeää tietää tarkalleen, mitä syöpä on kehittynyt, kuinka suuri se on tullut ja onko se on levinnyt. Näin voit saada luotettavaa tietoa hoitovaihtoehdoista ja näkymät.

Katso erillinen lehtinen "Mitä Syöpä ja kasvaimet" lisätietoja syövästä yleensä.

Peniksen syöpä on syöpä, joka kehittyy penis. Syöpäkasvain alkaa yhdestä epänormaali solujen. Selvittää, miksi solu tulee syöpä on epäselvä. Uskotaan, että jotain vahingoista tai muuttaa tiettyjen geenien solussa. Tämä tekee solun epänormaali ja lisääntykää "käsistä". (Katso erillinen lehtinen "Mikä aiheuttaa syöpää lisätietoja.)

Useimmissa tapauksissa, miksi peniksen syöpä kehittyy ei ole tiedossa. On kuitenkin olemassa tekijöitä, joiden tiedetään muuttavan riski siittimen syöpä kehittää. Näitä ovat muun muassa:

 • Ikä. Peniksen syöpä on yleisempää miehillä yli 50-vuotiaita.
 • Monissa tapauksissa peniksen syöpä liittyy infektio, joilla on tiettyjä ihmisen papilloomaviruksen (ks. alla).
 • Jotkut ihon edellytykset esinahan ovat voi lisätä riskiä ottaa peniksen syövän tulevaisuudessa. Näitä ovat sairaus nimeltä erythroplasia of Queyrat ja balanitis xerotica obliterans. Nämä ovat molemmat harvinaisia ​​olosuhteissa.
 • Phimosis aikuisilla ja huono hygienia ympäri esinahan voi lisätä riskiä peniksen syöpään. Phimosis on kun esinahka jää poikkeuksellisen tiukka ja ei voi tehdä takaisin pään penis.
 • Ottaa ympärileikkaus vauva tai lapsi näyttää suojaamaan peniksen syöpää.

Ihmisen papilloomavirus (HPV) ja siittimen syöpä

On olemassa monia kantoja HPV. Kahta tyyppiä, HPV 16 ja 18, ovat mukana kehittämässä monissa tapauksissa peniksen syöpä. (Huomautus: joitakin muita kantoja HPV aiheuttaa tavalliset syylät ja Verrucas. Nämä kannat HPV ei liity peniksen syöpä.)

Kantoja HPV liittyviä peniksen syövän lähes aina vyörytetään seksiä tartunnan saaneen henkilön. Infektio on yksi näistä kannoista HPV ei yleensä aiheuta oireita. Joten, et voi kertoa, jos sinulla tai henkilö olet seksiä tartunnan yksi näistä kannoista HPV.

Joillakin miehillä, kantoja HPV, jotka liittyvät peniksen syöpä näytä vaikuttavan solujen penis. Tämä tekee niistä todennäköisesti tulee epänormaaleja, jotka voivat myöhemmin (yleensä monta vuotta myöhemmin) muuttuvat syöpäsoluja. Huomautus: kahden vuoden kuluessa, 9 ulos 10 tartuntojen HPV tyhjentää kokonaan kehosta. Tämä tarkoittaa, että useimmat miehet, jotka ovat saaneet näitä kantoja HPV koskaan kehittyä syöpä.

Siittimen syöpä (syöpä penis). Mikä on peniksen syöpä ja mikä sen aiheuttaa?
Siittimen syöpä (syöpä penis). Mikä on peniksen syöpä ja mikä sen aiheuttaa?

Peniksen syöpä on harvinaista Britanniassa. On vain noin 360 uutta tapausta vuosittain Britanniassa. Kuitenkin joillakin alueilla Aasiassa, Afrikassa ja Etelä-Euroopassa se on yleisempää.

Lähes kaikki peniksen syövät ensin kehittää Glans (runko) peniksen tai alapuolella ihon esinahka (jos et ole ympärileikattu). On harvinaista kehittää peniksen syöpä pääakselia penis. Tämän vuoksi saatat vain huomata syövän varhaisessa vaiheessa, jos vedät takaisin esinahka.

Tyypillisesti ensimmäinen oire on värimuutoksia ihon viallinen osa terskan tai esinahan penis. Iho voi myös tulla paksuuntunut tai näyttämään pieni punainen ihottuma. Teennäinen iho voi vähitellen kehittyä pieni tasainen kasvu (usein sinertävä väriltään) tai kasvun tai kipeä joka voi vuotaa verta. Se ei yleensä aiheuta kipua. Joissakin tapauksissa aikaisin syöpä kehittyy niin pieni äreä kuoppia.

Hoitamattomana syöpä kasvaa tyypillisesti saada koko pinta Glans ja / tai esinahka. Se sitten lopulta leviää edelleen syvemmältä penis ja muille alueille kehon aiheuttaa erilaisia ​​muita oireita.

Jokainen, joka on epänormaalia kasvua tai kipeä niiden penis on perusteellisten tutkimusten lääkäriin. Tämä liittyy yleensä tunne mitään laajentuneen imusolmukkeet nivusissa. Tällöin sinun on tarkoitettu erikoislääkärin sairaalassa.

On todennäköistä, että uusia testejä sairaalassa järjestetään. Näitä voivat olla esimerkiksi:

 • Koepala. Tässä on pieni pala kudosta otetaan syövän ja lähetetään laboratorioon. Joskus koepaloja otetaan myös imusolmukkeet nivusissa. Tulokset koepala voi kestää kaksi viikkoa.
 • MRI penis voidaan suorittaa arvioida koko syövän.
 • CT rinnassa, vatsan ja lantion voidaan suorittaa. Nämä skannaukset voi tarjota yksityiskohtaisesti rakenteen sisäelimissä. (Katso erillinen lehtisiä kutsutaan CT Scan "ja" magneettikuvaus "lisätietoja.)

Vaiheissa siittimen syöpä vaihtelevat vaiheen 1 (jossa syöpä on vain siittimen ihon) vaiheessa 4 (jossa on levinnyt imusolmukkeisiin syvälle lantioon tai muihin kehon osiin).

Arvostelu syöpäsoluja

Ihmisen papilloomavirus (HPV) ja siittimen syöpä. Kuinka yleistä on siittimen syöpä?
Ihmisen papilloomavirus (HPV) ja siittimen syöpä. Kuinka yleistä on siittimen syöpä?

Jos koepala syövän otetaan sitten solut voidaan arvioida. Tarkastelemalla tiettyjä ominaisuuksia soluista mikroskoopilla syöpä voidaan "luokiteltu".

 • Luokka 1 (huono laatu) - solut näyttävät kohtuullisen samanlainen normaalit solut. Syöpäsolut sanotaan olevan "hyvin eriytetty. Syöpäsolut taipumus kasvaa ja lisääntyä varsin hitaasti ja eivät ole niin "aggressiivinen".
 • Grade 2 - on keskellä luokka.
 • Asteen 3 - solut näyttävät hyvin epänormaali ja sanotaan olevan "huonosti eriytetty. Syöpäsolut taipumus kasvaa ja lisääntyä varsin nopeasti ja ovat enemmän "aggressiivinen".

Selvittäminen vaiheessa ja arvosana syövän auttaa lääkäreitä suositella parhaita hoitovaihtoehtoja. Se myös antaa selkeän indikaation ennuste (näkymät).

Katso erillinen lehtinen "Cancer lavastus ja Arvostelu" saadaksesi lisätietoja.

Hoitovaihtoehdot voivat olla leikkaus, kemoterapiaa ja sädehoitoa. Hoito suositeltavaa kussakin tapauksessa riippuu eri tekijöistä, kuten vaiheessa ja arvosana syöpä ja yleistä terveydentilaa. Asiantuntija voi antaa hyviä ja huonoja puolia, todennäköisesti onnistumisprosentti, mahdolliset sivuvaikutukset ja muut tietoja eri mahdollisia hoitovaihtoehtoja teidän tyyppi ja vaihe syöpä.

Sinun tulisi myös keskustella asiantuntijan kanssa tavoitteet hoidon. Esimerkiksi:

 • Joissakin tapauksissa hoito tavoitteena on parantaa syöpää. (Lääkärit pyrkivät käyttämään sanaa "anteeksi" eikä sanaa "kovettunut". Peruuttaminen tarkoittaa, ettei merkki syövän hoidon jälkeen. Jos olet "remissiossa", saatat olla kovettunut. Joissakin tapauksissa syöpä palaa kuukautta tai vuotta myöhemmin. Siksi lääkärit ovat joskus haluttomia käyttämään sanaa kovettunut.)
 • Joissakin tapauksissa hoito pyrkii säätämään syöpä. Jos hoito ei ole realistinen, hoito on usein mahdollista rajoittaa kasvua ja leviämistä syövän niin, että se etenee hitaammin. Tämä voi pitää sinut oireettomana jonkin aikaa.
 • Joissakin tapauksissa hoito on tarkoitettu helpottamaan oireita. Esimerkiksi, jos syöpä on edennyt niin et voi vaatia hoitoja kuten kipulääkkeitä tai muita hoitoja, joiden avulla pysyt kivuttomaksi tai muita oireita. Jotkut hoidot voidaan pienentää syöpä, joka voi helpottaa oireita kuten kipua.

Leikkaus

Toiminta on suositeltavaa useimmissa tapauksissa. Toiminnon tyyppi riippuu koosta syövän ja sen sijainnin penis. Jos syöpä on pieni ja vain siittimen ihon sitten syöpä, ja pieni määrä normaalia kudosta voidaan poistaa. Kuitenkin, jos syöpä on suurempi sitten joko osa peniksen tai jopa koko penis on poistettu.

Korjaavassa kirurgiassa on vaihtoehto monille miehille. Sinun kirurgi voi keskustella eri korjaavassa kirurgiassa sinua tarkemmin. Imusolmukkeet nivusissa usein poistetaan myös käytön aikana.

Kemoterapia

Kemoterapia on syövän hoidossa käyttämällä syöpälääkkeet, jotka tappavat syöpäsoluja tai estää heitä kertomalla. Katso erillinen lehtinen "solunsalpaajahoitoa solunsalpaajia" saadaksesi lisätietoja. Solunsalpaajahoitoa voidaan antaa sen jälkeen, kun toimintaa. Tarkoituksena tappaa kaikki syöpäsolut ovat jääneet jälkeen toimenpiteen jälkeen.

Joskus kemoterapia annetaan ennen leikkausta pienentää syöpä. Tämä voi tehdä leikkaus helpompaa ja todennäköisesti onnistunut.

Sädehoito

Sädehoito on hoito, joka käyttää paljon energiaa säteilysuihkut jotka ovat keskittyneet syöpäkudoksesta. Tämä tappaa syöpäsoluja tai pysäyttää syöpäsolujen lisääntymistä. (Katso erillinen lehtinen "Sädehoito" lisätietoja.) Sädehoito käytetään joskus pienempiä syövät ihmisiä, jotka eivät tarvitse toimintaa. Tämä on harvinaisempaa kuitenkin.

Muut hoidot

Jos syöpä on varhaisessa vaiheessa ja on vain terska (pää penis), joskus lääkärit määräävät sytotoksinen (soluja tuhoava) kerma, joka voidaan käyttää syövän.

On hyvät mahdollisuudet parannuskeinoa, jos peniksen syöpä diagnosoidaan ja hoidetaan, kun se on varhaisessa vaiheessa (vain penis ja ei ole levinnyt imusolmukkeisiin). Yleensä myöhemmin vaiheessa ja korkeamman luokan syöpää, huonompi näkymät. Vaikka hoito ei ole mahdollista, hoito voi usein hidastaa syövän etenemistä.

Syövän hoitoon on kehittää lääketieteen alalla. Uusien hoitojen kehittämistä on jatkettava ja tietoa näkymät edellä on hyvin yleinen. Asiantuntija, joka tuntee asian voi antaa tarkempia tietoja erityisesti näkymät, ja kuinka hyvin vaiheessa ja arvosana syöpä on todennäköisesti reagoi hoitoon.

Useimmat hoidot peniksen syöpä ei vaikuta kykyysi harrastaa seksiä, vaikka tarvitset toimintaa.

Macmillan syövän tuki

Puh: 0808 800 1234 Web: www.macmillan.org.uk
Antaa tietoa ja tukea kaikille sairastuvat syöpään.

Cancerhelp UK

Web: http://cancerhelp.cancerresearchuk.org/ tarjoaa faktoja syövän, myös hoitovaihtoehdoista.

Muut tukiryhmiä

Katso www.google.com / selfhelp.asp on luettelo itsehoito-ja tukiryhmien syövän.

Tutustu näihin

 • Vulvasyöpä (syöpä vulva) on harvinaista syöpää. Se vaikuttaa yleensä naisten yli…
 • Jos epäilet, että sinulla on gonokokiton virtsaputken (NGU), mene lääkäriin…
 • Balanitis tarkoittaa tulehdus loppuun penis (terska). Se voi esiintyä missä…
 • Erektiohäiriöt (ED) tarkoittaa, että et voi saada asianmukaista erektio.…