Sinun anestesia aortan leikkaus

Tämä opas on kirjoittanut Royal College of Anaesthetists. Tässä käytetty luvalla.

Mikä on aortan?

Aortta on suuri valtimo, joka kuljettaa verta sydämestä tärkeimpien elinten (esim. maksa ja munuaiset). Sisällä vatsa, aortta jakautuu kahteen valtimoissa, jotka toimittavat kumpikin jalka verta.

Miksi toiminta joskus tarpeen?

On kaksi pääsyytä, joiden toiminta on aortan:

 • Rasva talletukset, joka tunnetaan nimellä atheroma, että seinät valtimoiden voi häiritä verenkiertoa. Vuosien mittaan tämä voi aiheuttaa heikkoutta seiniin aortta, jotka voivat sitten muodostaa ilmapallo kaltainen turvotusta, joka tunnetaan nimellä aneurysman. Tämä esiintyy useammin miehillä kuin naisilla. Vaikka 1 30 miestä yli 60-vuotiaana on aneurysman hänen aortta, useimmat ihmiset ovat tietämättömiä sen läsnäolo, koska he harvoin oireita. Useimmat ihmiset vain tietää aneurysman, kun heillä on testejä muita lääketieteellisiä ongelmia. Kuten aneurysman jatkaa kasvuaan, seinät tullut vielä heikompi ja aortan voi lopulta räjähtää.
 • Atheroma (rasva talletukset) voi myös aiheuttaa kaventuminen aortan. Jos verenkiertoa jaloissa vähenee voit saada kramppi, kuten kipua, nimeltään katkokävely, kun kävelet. Voi parantaa verenkiertoa jalat tekemällä aortan paljon laajempi. Jos ahtauma on vakava, toiminta voi olla tarpeen, jotta kuolio alaraajoissa.

Toiminta

Kirurgi korvaa osa aortan putki ihmisen kaltaisen materiaalin nylon. Tämä on erittäin tärkeä toimenpide, joka kestää noin neljä tuntia, ja jolla on myös riskejä. Huolellinen valmistelu ja ammattitaitoista hoitoa loman aikana sairaalassa pitää nämä riskit minimiin.

Tässä kirjasessa kerrotaan, mitä tapahtuu ennen, sen aikana ja sen jälkeen sekä sitä, miten voit auttaa tekemään oman toiminnan onnistumista.

Välttäminen avoin toiminta

Joillekin potilaille, korjaus aortta on mahdollista toiminnan kautta katetrin (putki) työnnetään valtimo nivusiin. Se sopii vain tietyille potilaille ja tiettyjen aortan. Sinun kirurgi voi kertoa sinulle, jos tämä on sinulle suositellut. Sitä kutsutaan Endo-verisuonten pullistuma korjaus (tai EVAR). Paljon tietoa tässä selosteessa ei sovelleta, jos sinulla on tätä menettelyä.

Miten päättää mennä leikkaukseen?

Monia asioita tapahtuu ennen sinua pyydetään päättämään:

 • Kirurgi kysyy kysymyksiä yleistä terveydentilaa.
 • Kirurgi myös pyytää sinua käymään useita testejä. Tämä sisältää verikokeet, sydän jäljittämisestä (electro-sydänkäyrä tai EKG) ja joskus ultraääni (sydämen ultraäänitutkimus tai "echo") tai muu sydämen scan.
 • Kirurgi voi pyytää nukutuslääkäri puhua oman terveyden ja mitään erityisiä ongelmia ehkä pitänyt anestesia-aineiden kanssa aiemmin. Nukutuslääkäri voi pyytää sinua enemmän testejä.
Sinun anestesia aortan leikkauksen. Tämä opas on kirjoittanut Royal College of anestesialääkäreitä, Churchill House, 35 Red Lion Square, London WC1R 4SG. © 2002 RCoA (3. painos - toukokuu 2008). Copyright tämän artikkelin on kanssa Royal College of anestesia.
Sinun anestesia aortan leikkauksen. Tämä opas on kirjoittanut Royal College of anestesialääkäreitä, Churchill House, 35 Red Lion Square, London WC1R 4SG. © 2002 RCoA (3. painos - toukokuu 2008). Copyright tämän artikkelin on kanssa Royal College of anestesia.

Kirurgi ja nukutuslääkäri voi sitten antaa sinulle tietoa siitä, mitä he ajattelevat riskit toimintaa ovat sinua varten, ja mitä riskejä, joilla ei ole toimintaa.

Jokainen vaihtelee riskejä he ovat valmiita ottamaan. Lääkärit selittää riskejä sinulle, mutta vain sinä voit päättää mennä eteenpäin ja on toiminnassa.

Mitään ei tapahdu, kunnes ymmärrät ja samaa mieltä on suunniteltu sinulle. Sinulla on oikeus kieltäytyä, jos et halua toimintaa.

Kunnon toimintaasi

On tärkeää valmistautua hyvin käyttöön. On paljon, että voit tehdä parantaa kuntoasi.

Tupakointi

 • Jos tupakoit, sinun pitäisi harkita luopumista. Enää voi luopua varten, sen parempi.
 • Jos et voi lopettaa tupakoinnin päivän tai kaksi verisolut voivat kuljettaa enemmän happea ympäri kehoa.
 • Jos et voi lopettaa tupakoinnin noin 6 viikkoa ennen tulet sairaalaan olet vähemmän todennäköisesti saada rinnassa infektio leikkauksen jälkeen.

Alkoholi

Jos olet tottunut juomaan paljon alkoholia, on hyvä vähentää, että juot. Alkoholi voi vähentää sydämesi toimintaan ja se aiheuttaa myös lievä nestehukka.

Laihdutus

Jos olet ylipainoinen, on kasvu joitakin riskejä anestesia ja toimintaa. Laihdutus vähentää näitä riskejä.

Käyttää

Miksi toiminta joskus tarpeen? Välttäminen avoin toiminta.
Miksi toiminta joskus tarpeen? Välttäminen avoin toiminta.

Säännöllinen liikunta lisätä voimaa ja kuntoa. Ei tarvitse työntää itse - säännöllinen kävellä omaan tahtiin lisäävät kestävyyttä.

Muut sairaudet

Jos sinulla on pitkäaikainen lääketieteellinen ongelma, kuten diabetes, astma, krooninen keuhkoputkentulehdus, korkea verenpaine tai epilepsia on hyvä olla tarkistaa oman GP. Erityisesti on tärkeää, että verenpaine on hyvin hallinnassa.

Esiarvioinnin klinikka

Sinua saatetaan pyytää tulemaan esiarvioinnin klinikalla muutama viikko ennen leikkausta. Se voi olla joitakin viikkoja tai kuukausia, koska näit kirurgi ja päätti edetä toimintaan, ja ajan tasalla terveystarkastuksen tarvitaan.

 • Sairaanhoitaja tai lääkäri kysyy kysymyksiä oman terveyden
 • Enemmän testejä voidaan pyytää (yleensä verikokeet ja EKG)
 • Saatat nähdä nukutuslääkäri, joka voi keskustella anestesia kanssasi. Jos erityisemmin halua puhua nukutuslääkäri, sinun pitäisi kysyä tätä järjestää.
 • Jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, jotka voidaan parantaa, sinua saatetaan pyytää nähdä muita asiantuntijoita, jotka voivat antaa neuvoja hoidoista. Leikkauksesta voi lykkääntyä terveyttä voidaan parantaa.
 • Sairaanhoitaja ehkä antaa joitakin tietoja siitä, mitä tapahtuu ennen, sen aikana ja jälkeen. Tämä on hyvä aika esittää kysymyksiä ja keskustella huolia.
 • Sinun pitäisi myös saada ohjeet, mitä lääkkeitä otat ja onko sinun pitäisi jatkaa niiden jopa päivän leikkausta.

Kokous nukutuslääkärillesi

Nukutuslääkärillesi näkevät, kun olet sairaalassa.

Nukutuslääkäri on lääkäri, joka on ollut erikoistumiskoulutuksen anestesian ja kivun ja hoitaa potilaita tehohoidossa. Hän / hän voi:

 • kysyä jälleen oman terveyden
 • katso kaikki testitulokset
 • kuuntele sydäntäsi ja hengitys
 • katsella niska, leuka, suu ja hampaat.

Nukutuslääkäri puhua teille teidän anestesia ja menetelmiä kivunlievitystä. Hän / hän voi vastata kysymyksiin ja keskustella huolestuttaa, että sinulla on.

 • Sinulle annetaan selkeät ohjeet siitä, milloin lopettaa ruokaa ja juomaa. On tärkeää noudattaa tätä neuvoa. Jos on ruokaa tai nestettä vatsassa aikana puudutusta, se voisi tulla ylös taakse kurkkuun ja vahingoittaa keuhkoja.
 • Sinua pyydetään on kylpyamme tai suihku ja laittaa teatterin puku.
 • Saatat olla lievä rauhoittava auttaa sinua rentoutumaan.
 • Sairaanhoitaja täydentää ennen leikkausta tarkistuslista ja saattamaan sinut teatteriin.
 • Voit käyttää laseja, kuulokojeen ja hammasproteesit mennä puudutusta huoneeseen. Sinun täytyy poistaa ne ennen puudutusta alkua, jotta ne eivät vaurioidu tai irtoa.

Leikkausosastolla (teatterit)

Kun saavut vastaanoton Alueella on täytettävä teatteri sairaanhoitaja. Lyhyen testin jälkeen vahvistaa henkilöllisyytesi ja toimintaa sinulle saatetaan puudutusta huoneeseen.

Anestesia huone

 • Se saattaa kestää 30 tai 40 minuuttia valmistelu ennen puudutusta itse alkaa.
 • Nukutuslääkäri avustaja yhdistää koneita teille, että mitata sykettä, verenpainetta ja happipitoisuus. Tahmea tyynyjä rintaan kiinnitetään Sykemittarin ja pieni tappi sormella tai earlobe toimenpiteitä happea veressä.
 • Nukutuslääkäri turruttaa ihoa Paikallispuudutteisiin ennen suurempaa neulaa lisätä ohut muoviputki (kanyyli) tulee vein käden selkäpuolella tai kyynärvarren. Tämä on kiinnitetty pussin nestettä (tunnetaan yleensä "tippua").
 • Pistämisen jälkeen ihosi Paikallispuudutteisiin toinen kanyyli laitetaan "pulssi" ranteessa (valtimoletkuun). Tämä mahdollistaa verenpaine mitataan jatkuvasti.

Epiduraali kivunlievitystä

Monet ihmiset, joilla tätä toimintaa kannattaa olla epiduraali kivunlievitystä.

 • Nukutuslääkäri aseta hieno muoviputken välillä luut selkää neulalla. Puudutteita ja kivunlievitystä lääkkeitä annetaan kautta putken käytön aikana ja useita päiviä.
 • Vaihtoehtoja epiduraali kivunlievitykseen on olemassa, mutta ne eivät yleensä yhtä tehokkaita, ja tätä toimintaa erityisesti saatat olla suositeltavaa saada epiduraali.
 • Voit löytää lisätietoja riskeistä ja hyödyistä epidurals muista esitteitä tässä sarjassa, alkaen sairaanhoitajia, jotka välittävät sinulle tai nukutuslääkärillesi.

Anestesia

Sinua pyydetään hengittää happea maskin kun nukutuslääkäri hitaasti ruiskuttaa huumeita omalle "tippua". Et saa tietää mitään muuta, kunnes toimenpide on valmis. Operaatio kestää yleensä noin neljä tuntia.

Kun olet nukutetaan, sinulla on myös:

 • Hengitysputkesta laitettu suuhun omalle henkitorveen
 • Kanyyli asetetaan suoneen kaulassa (Keski-laskimo-linja). Tämä avulla seurataan nesteen määrä, joka sinulle annetaan ja antaa lääkkeitä säädellä verenpainetta
 • Putken läpi nenän vatsaan, joka pitää vatsan tyhjä
 • putki johdetaan rakko (katetri), jota käytetään mittaamaan virtsaneritystä, että munuaiset tuottavat.

Tehohoidon tai suuri riippuvuus hoito (ICU tai HDU)

Leikkauksen jälkeen sinut hoidetaan tehohoidossa tai suuri riippuvuus yksikkö. Useimmat potilaat tajuihinsa leikkaussalissa pian sen jälkeen operaatio on päättynyt. Joskus se on tarpeen jatkaa valoa anestesia muutaman tunnin, kunnes tila on vakaa.

On suuri riippuvuus tai tehohoidossa voi olla oma sairaanhoitaja tai yksi jaettu kaksi potilasta. Sykettä, verenpainetta, hengitystä, ja munuaisten toiminta mitataan ja nestettä, että saat valvotaan huolellisesti. Sinun valtimoletkuun ja Keski-laskimo-linja pysyy paikallaan vähintään 24 tuntia leikkauksen jälkeen ja poistuu, kun vointisi tasaantuu.

Sairaanhoitaja myös varmistaa, että olet mukava, yleensä huolehtimalla oman epiduraali. Jos epiduraali toimii tehokkaasti (kuten yleensä on) se voi jatkua useita päiviä, kunnes olet tyytyväinen kivunlievitystä tablettia. Jos epiduraali ei ole tehokasta se on yleensä poistetaan ja sinulle voidaan antaa morfiinia pumpun että voit hallita itse. Tätä kutsutaan potilas-ohjattu kivunlievitys tai PCA.

Fysioterapia

On erittäin tärkeää, että voit hengittää syvään ja yskä tehokkaasti, auttaa sinua välttämään rinnassa infektio tai keuhkokuume. Fysioterapeutti selittää hengitys harjoituksia ja auttaa sinua yskä voimakkaasti. Tehohoidon sairaanhoitajia myös sinun kannattaa tehdä näitä harjoituksia säännöllisesti.

Hoitajat myös kannustaa sinua liikuttaa jalkoja estää syvä laskimotukos (DVT tai veritulppien säärilaskimot).

Takaisin osastolle

Kun kirurgi, nukutuslääkäri ja tehohoidossa henkilökunta ovat tyytyväisiä, että olet toipumassa turvallisesti, palaat leikkausosaston.

Voit silti rinnassa infektio 3 tai 4 päivän kuluttua leikkauksesta, joten on tärkeää jatkaa hengitys harjoituksia.

Mitkä ovat riskit?

Vaikka tämä on tärkeä toimenpide, noin 19 ulos 20 ihmistä hengissä tämän tyyppinen leikkaus. Riski sinua yksilönä riippuu:

 • ikäsi
 • yleistä kuntoa
 • onko sinulla mitään lääketieteellisiä ongelmia (erityisesti sydänsairauksia).

Vakavia komplikaatioita ovat sydäninfarkti (1 20), aste munuaisten vajaatoiminta (1 8-10), ja veritulppa on keuhkoissa (1 100).

 • Kuka antaa minun puudutusta?
 • Täytyykö minun tämäntyyppistä puudutusta?
 • Oletko usein tällaista puudutusta?
 • Mitä riskejä tämän tyyppinen anestesia?
 • Onko minulla mitään erityisiä riskejä?
 • Miten minusta tuntuu jälkeenpäin?

Useimmat tehohoidossa on esitteitä käytettävissä potilaiden ja omaisten. Joskus voit käydä tehohoidossa etukäteen, jotta tiedät mitä odottaa.

Association of anestesialääkäreitä Ison-Britannian ja Irlannin

21 Portland Place
Lontoo W1B 1PY
Puhelin: +44 20 7631 1650
Faksi: +44 20 7631 4352
E-mail: info@aagb.org
Kotisivu: www.aagbi.org
Tämä organisaatio toimii edistää anestesian ja hyvinvoinnin anestesiologeista ja niiden potilaiden Isossa-Britanniassa ja Irlannissa.

Royal College of anestesialääkäreitä

Churchill House
35 Red Lion Square
Lontoo WC1R 4SG
Puhelin: + 44 20 7092 1500
Faksi: + 44 20 7092 1730
Sähköposti: info@rcoa.ac.uk
Kotisivu: www.rcoa.ac.uk
Tämä organisaatio vastaa standardeja anestesian, tehohoidon ja kivunhoidon koko Britanniassa.

Tämä opas on kirjoittanut Royal College of anestesialääkäreitä, Churchill House, 35 Red Lion Square, London WC1R 4SG. © 2002 RCoA (3. painos - toukokuu 2008). Copyright tämän artikkelin on kanssa Royal College of anestesia.

Tutustu näihin

 • Vulvasyöpä (syöpä vulva) on harvinaista syöpää. Se vaikuttaa yleensä naisten yli…
 • Erektiohäiriöt (ED) tarkoittaa, että et voi saada asianmukaista erektio.…
 • Turnerin oireyhtymä on geneettinen sairaus, joka vaikuttaa vain tyttöjä.…
 • Tsaleploni auttaa nukkumaan.Sinun tulee ottaa juuri ennen nukkumaanmenoa.Jos et…