Sisäkkö n polvi (prepatellar bursiitti)

Housemaid polvi tunnetaan myös prepatellar bursiitti. Se aiheuttama tulehdus Bursa (pieni nesteen täyttämä pussi) edessä polvilumpion. Se yleisemmin esiintyy ihmisiä, jotka viettävät pitkiä aikoja polvillaan. Hoito on yleensä kannustava vain ja näkymät ovat yleisesti ottaen erittäin hyvä.

Limapussitulehdus tarkoittaa tulehdus sisällä Bursa. Bursa on pieni pussi nestettä ohuella vuorella. On olemassa useita bursae kehossa. Bursae ovat tavallisesti nivelten ympärillä ja paikoissa, joissa nivelsiteiden ja jänteiden kulkemaan luita. Ne voivat löytyä myös muissa paikoissa jos on ollut epätavallinen paineen tai kitka saatettu kyseisellä alueella.

Yleensä toiminta Bursa on vähentää kitkaa ja mahdollistaa maksimaalisen liikerataa nivelten ympärillä. Kun on tulehdus sisällä Bursa (bursiitti), Bursa turpoaa johtuen kasvusta määrä nestettä sisällä Bursa varrella.

Sisäkkö n polvi (prepatellar bursiitti). Mikä on sisäkkö n polvi?
Sisäkkö n polvi (prepatellar bursiitti). Mikä on sisäkkö n polvi?

On olemassa neljä bursae sijoitettu polvinivelen ympäri. Ne ovat kaikki alttiita tulehdus, tai bursiitti. Kuitenkin prepatellar bursa (Bursa välillä ihon ja polvilumpion) on yleisimmin vaikuttaa. Sen paikka näkyy kuvassa. Sisäkkö n polvi on annettu nimi tulehdus prepatellar Bursa.

On olemassa useita eri asioita, jotka voivat aiheuttaa housemaid polvi:

Äkillinen, kertaluonteinen, vahinkoa polvi

Esimerkiksi lasku tai suora isku polveen.

Toistuva lieviä vammoja polveen

Tämä tapahtuu yleensä vietettyään pitkiä aikoja polvistui, painostaa polvilumpio (polvilumpion). Historiallisesti tämä oli tyypillistä kotiapulaisina joka vietti pitkiä aikoja pesee lattiat polvillaan, joten termi sisäkkö n polvi.

Infektio

Nesteen prepatellar Bursa pussi voi tulehtua ja aiheuttaa bursiitti. Tämä on erityisen yleistä lasten kanssa sisäkkö n polvi. Tämä yleensä seuraa leikkaus, naarmu tai vahinkoa iholle pinnalla polvi. Tämä vamma sallii bakteereja (bakteereita) ja leviämistä osaksi Bursa.

Toinen tulehdussairaus

Mikä aiheuttaa sisäkkö n polvi? Äkillinen, kertaluonteinen, vahinkoa polvi.
Mikä aiheuttaa sisäkkö n polvi? Äkillinen, kertaluonteinen, vahinkoa polvi.

Jos sinulla on jo tulehduksellinen sairaus, kuten nivelreuma, sinulla on suurentunut riski sairastua bursiitti. Nivelreuma on eräänlainen niveltulehdus, joka aiheuttaa tulehduksen, kipua ja turvotusta nivelissä.

Kihti

Jos sinulla on kihti, sinulla on suurentunut riski sairastua bursiitti. Kihti johtuu kertyminen virtsahapon kiteitä. Virtsahapon on kemiallinen vereen, joka on yleensä vaaraton ja sammui virtsaan. Kihti, se kerääntyy ja kerää sisällä yhteinen, joka aiheuttaa kipua, tulehdusta ja nivelten turvotus.

Tahansa ikäryhmässä voi vaikuttaa sisäkkö n polvi. Se on yleensä yleisempää miehillä kuin naisilla. Housemaid polvi lapsilla on todennäköisemmin aiheuttama infektio. Infektio on myös yleinen syy sisäkkö n polvi ihmisiä, joiden immuunijärjestelmä ei toimi normaalisti. Tällaiset ihmiset ovat saavilla steroidihoidosta tai ne kemoterapiaa syövän hoitoon.

Sisäkkö n polvi on yleisempää kauppiaita, jotka viettävät pitkiä aikoja polvillaan. Esimerkiksi matto asentajat, betoni viimeistelijät ja katon korjaajille.

Sisäkkö n polvi aiheuttaa kipua ja turvotusta vaikuttaa polven. Saatat huomata ihon punoitusta yli polven ja polvilumpio voi olla tarjouksen. Sinulla voi olla myös huono taipumaan polvi ja vaikeuksia polvillaan ja kävely. Jos sisäkkö n polvi on aiheuttanut infektion, sinulla voi olla kuumetta (korkea lämpötila).

Lääkäri on yleensä pystyy diagnosoimaan sisäkkö n polvi yksinkertaisesti tarkastelemalla polvi. He voivat kysyä kysymyksiä ammattisi tai jos sinulla on ollut viime polvivamma. Ne voivat myös kysyä, onko teillä ollut muita yhteisiä ongelmia.

Jos lääkäri epäilee, että sisäkkö n polvi on aiheuttanut infektion, he voivat ehdottaa, että he tehdä joitakin nestettä Bursa. Tämä on suoraviivainen menettely. Iho edessä polven steriloidaan hieman nestettä ja menettely suoritetaan puhtaassa ympäristössä. Pieni neula käytetään ottamaan näyte nestettä teidän prepatellar Bursa, joka on suoraan ihon alla edessä polvilumpion. Tämä neste on lähetetty pois laboratorioon etsiä merkkejä tartunnasta. Jos tartunta on vahvistettu, laboratoriossa ehkä ehdottaa, joihin antibiootit hoitaa sen.

Sinun ei tarvitse röntgenkuvat tai skannaa diagnosoida sisäkkö n polvi.

Hoitovaihtoehtoja sisäkkö n polvi riippuu siitä, onko se aiheuttanut infektion.

Sisäkkö n polvi aiheuttama infektio

Toistuva lieviä vammoja polveen. Toinen tulehduksellinen sairaus.
Toistuva lieviä vammoja polveen. Toinen tulehduksellinen sairaus.

Jos lääkäri epäilee, että sisäkkö n polvi on aiheuttanut infektion, he voivat tehdä joitakin nestettä polvi edellä kuvatulla tavalla. He voivat lähettää tämän nesteen pois laboratorioon kokeita. Vaikka odottaa tuloksia, ne voivat määrätä joitakin antibiootteja voit ottaa. Yleensä nämä antibiootit voidaan ottaa suun kautta. Jos infektio on vakava, lääkäri saattaa ehdottaa, että olisi sairaalaan ja annetaan suonensisäisiä antibiootteja (antibiootit suoneen).

Kun lääkäri saa tulokset takaisin laboratorioon jälkeen pari päivää, ne voivat ehdottaa, että antibiootteja voidaan muuttaa. Niiden pitäisi nyt tietää, antibiootti, joka on todennäköisimmin tehokas hoidettaessa infektiota.

Jos oireet eivät näytä olevan parantumassa huolimatta 36-48 tuntia antibiootteja, lääkäri voi ehdottaa, että pieni viilto olisi tehtävä edessä polven jotta tartunnan nesteen valua ulos Bursa. Tämä saattaa edellyttää sairaalaan lähettäminen, mutta ei yleensä tarkoita yöpymistä.

Sisäkkö n polvi muista syistä

Useimmat jaksot sisäkkö n polvi tyytymään oireenmukaista hoitoa eivätkä vaadi lääkkeitä tai leikkausta.

 • Oireenmukaista hoitoa
  • Lepää polvi.
  • Jään käyttö pakkauksissa polvi (liinan kääritty pussi pakasteherneitä tekee hyvän jään).
  • Käyttö paksu tyyny tai polvisuojat, polvistumaan voi auttaa toistumisen estämiseksi.
  • Fysioterapeutti voi auttaa opettamalla teille joitakin harjoituksia, jos polvinivelen vaikuttaa alennettua liikerataa.
  • Keppiä tai sokeriruo'on voi auttaa kävely.
 • Huumehoitoon steroideihin kuulumattomien tulehduskipulääkkeiden (NSAID), kuten ibuprofeeni, voidaan lievä tai keskivaikea aiheuttama kipu sisäkkö n polvi. Ne auttavat myös vähentää tulehdusta.

  Jos sisäkkö n polvi tulee hankala, lääkäri voi ehdottaa, että ne vetää ulos nestettä Bursa pienellä neulalla. He voivat sitten pistää steroidi huumeiden osaksi Bursa torjumaan tulehdusta. Ajatuksena on, että neste ei enää kerry. Infektio on suljettava pois etukäteen, kuten steroidi injektio voidaan tehdä ennestään infektio pahempi. Olet todennäköisesti saada komplikaatioita tämän toimenpiteen jälkeen, mutta joskus limapussin voi tulla takaisin, tai voit saada infektion, verenvuoto tai vahingoittaa jänne liitetty polvilumpio.

 • Kirurginen hoito Harvoissa tapauksissa, kun sisäkkö n polvi ei mene pois tai pitää toistuvia ja aiheuttaa sietämättömiä oireita, leikkaus voi olla tarpeen.

  Tämä on yleisimmin suoritetaan käyttäen tähystyskirurgian. Puudutus käytetään (injektio annetaan noin polvinivelen tunnoton alue ja et nukuttaa). Se tehdään yleensä päivä-tapaus, joka tarkoittaa sitä, että et ole sairaalassa yön yli. Leikkauksen aikana prepatellar Bursa poistetaan. Polvinivelen toimivat hyvin ilman tätä Bursa ja ei ole yleensä mitään pitkän aikavälin vaikutuksia polvi.

Yleensä lopputulos on erittäin hyvä asianmukaisella hoidolla. Sinun pitäisi löytää kunnon raivaamaan muutaman viikon.

Kuitenkin, jos sisäkkö n polvi on krooninen (jatkuva) tai pitää tulossa takaisin saatat saada pitkäaikaista kipua ja ongelmia siirtämällä polvi.

Sinun tulisi huolehtia, jos sinulla on työpaikka tai harrastus, joka liittyy polvillaan pitkään tai usein. Tällöin sinun tulee käyttää paksu tyynyt tai polvisuojat. Polvisuojat Erityisesti tulisi käyttää ihmiset, jotka ovat jo jakson sisäkkö n polvi, jotta se tulee takaisin.

Tutustu näihin