Synnytyksen jälkeinen masennus

Noin 1 10 äidit kehittää synnytyksen jälkeinen masennus. Tukea ja ymmärrystä perheenjäseniä, ystäviä, ja joskus ammatti kuten terveydenhuollon kävijä voi auttaa sinua takaisin. Muita hoitovaihtoehtoja ovat psykologisia hoitomuotoja, kuten kognitiivinen käyttäytymisterapia tai masennuslääkkeitä.

Ottaa vauva on hyvin emotionaalinen kokemus. Saatat tuntea itkuinen ja mielialaa voi tuntea alhainen. On olemassa kolme tekijää matala mieliala synnytyksen jälkeen:

 • Baby blues. Tämä on hyvin yleinen ja lähes pidetään normaalina. Oireita ovat on itkuinen, ärtyneisyys, ahdistuneisuus ja tunne alhainen. Se alkaa yleensä noin 3. päivä, mutta yleensä menee 10 päivää synnytyksen jälkeen. Se ei yleensä vaadi hoitoa. Baby Blues ei käsitellä enempää tässä pakkausselosteessa.
 • Synnytyksen jälkeinen masennus. Tämä tapahtuu noin 1 10 äideille. Se kehittyy yleensä viimeistään neljän viikon kuluttua synnytyksestä. Se voi kuitenkin alkaa useita kuukausia synnytyksen jälkeen. Oireita, kuten matala mieliala, kestää paljon kauemmin kuin baby blues. Hoito on suositeltavaa. Suurin osa tässä pakkausselosteessa on tästä yhteinen masennuksen muoto.
 • Synnytyksen jälkeinen (porsimisen) psykoosi. Tämä on harvinaista, mutta vakava masennuksen muoto. Se kehittyy noin 1 1000 äitejä. Se käsitellään lyhyesti tämän esitteen lopusta.

Lapsen isä voi myös kehittyä synnytyksen jälkeinen masennus.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Oireet ovat samanlaisia ​​kuin ne, joita esiintyy masennus milloin tahansa. Ne sisältävät yleensä yksi tai useampi seuraavista. Vuonna synnytyksen jälkeinen masennus, oireet ovat yleensä on melkein joka päivä, sillä suurimman osan ajasta, kaksi viikkoa tai enemmän.

 • Matala mieliala. Taipumus olla pahempi ensimmäinen asia aamulla, mutta ei aina.
 • Ei oikeastaan ​​nauttia mitään. Kiinnostuksen puute itsesi ja lapsesi.
 • Motivaation puute tehdä mitään.
 • Usein tunne itkuinen.
 • Ärtyneisyyttä paljon aikaa.
 • Syyllisyyden tunteita, hylkäämisen tai riittämättömyydestä.
 • Huono keskittymiskyky (kuten unohtaa tai menettää asioita) tai ei pysty tekemään päätöstä asioista.
 • Feeling kykene selviytymään mitään.

Sinulla voi olla myös ajatuksia vahingoittaa vauvaa. Noin puolet naisten synnytyksen jälkeinen masennus on näitä ajatuksia. Jos asiat ovat erittäin huono voi olla ajatuksia itsesi vahingoittamisesta tai tappamisesta. Tämä tapahtuu vain hyvin harvoissa tapauksissa. Jos sinulla on tällaisia ​​ajatuksia, sinun täytyy pyytää apua.

Lisäksi voi olla myös: vähemmän energiaa, unihäiriöt, huono ruokahalu, ja vähentää sukupuolen asemaan. Nämä ovat kuitenkin tavallista ja normaalia jonkin aikaa synnytyksen jälkeen, ja omalla eivät välttämättä tarkoita, että olet masentunut.

Jos et tee mitään masennus, (tai eivät edes tiedä, että olet masentunut) olet todennäköisesti saada paremmin muutenkin 3-6 kuukautta. Jotkut kestää kauemmin. On olemassa useita syitä pyytää apua:

 • Auttaa itseäsi toipua nopeasti. Sinun ei tarvitse tuntea näin. Se ei ole heikkouden merkki myöntämään, että olet masentunut.
 • Voit auttaa kumppanin tai perheen kanssa. Jos olet masentunut, se voi aiheuttaa ongelmia ihmissuhteissa, työsi, ja elämästä yleensä.
 • Auttaa lasta (tai lapsia). Jos olet masentunut, teidän suhde vauva ei ehkä ole yhtä hyvä kuin se voisi olla. Et voi antaa yhtä paljon huomiota vauvalle haluat. Tämän seurauksena vauvan kehitys ei ehkä ole niin nopea kuin sen pitäisi olla. On näyttöä siitä, että kehityshäiriöitä ongelmia, joita esiintyy vauva, koska äidin masennus voi jatkua nuoruudessa.

Monet naiset voivat salata synnytyksen jälkeinen masennus. He välittävät heidän vauva varsin hyvin, ja näyttävät hieno niiden ympärille. Kuitenkin he kärsivät kunnossa kuin sisäinen kurjuutta. Älä hakea apua, jos olet näin.

Tarkka syy ei ole selvä. Se ei johdu hormoni muutokset, kun sinä synnytät, että menee pois itsestään. Kaikki äiti voisi kehittyä synnytyksen jälkeinen masennus, mutta naiset ovat alttiimpia se vain synnytyksen jälkeen. Tärkein syy näyttää olevan stressaavaa tapahtumia synnytyksen jälkeen kuten eristyneisyyden tunne, huoli ja vastuu siitä, uusi vauva, jne.

Saatat myös olla suurempi riski sairastua synnytyksen jälkeinen masennus, jos:

 • Olet ollut mielenterveyden ongelmia aiemmin (kuten masennus, edellinen synnytyksen jälkeinen masennus, kaksisuuntainen mielialahäiriö tai skitsofrenia).
 • Sinulla on aikaisemmin ollut kohtelua psykiatrin tai mielenterveyden joukkue.
 • Sinulla on ollut masennusta raskauden aikana.
 • Perheesi on taipumus kärsiä synnytyksen jälkeinen masennus.
 • Olet ollut avio-tai suhde ongelmia.
 • Sinulla ei ole läheisiä ystäviä tai perheen ympärillä.
 • Sinulla on rahaa ongelmia.
 • Sinulla on ollut fyysisen terveyden ongelmia synnytyksen jälkeen (kuten anemia, inkontinenssi, jne).

Kuitenkin monissa tapauksissa, ei ole mitään ilmeistä syytä.

Lääkäri, kätilö tai terveydenhoitajan yleensä tarkistaa masennuksen kaikille naisille, jotka ovat äskettäin synnyttäneet. Hän saattaa kysyä seuraavat kysymykset, kun he näkevät sinut (tämä voi olla aikana joku syntymän tarkastuksia tai käyntiä):

 • Viimeisen kuukauden aikana, oletko usein vaivautunut tunne alas, masentunut tai toivoton?
 • Viimeisen kuukauden aikana, on usein ollut vaivautunut ottaa vähän kiinnostusta tai mielihyvää tehdä asioita?
Synnytyksen jälkeinen masennus. Synnytyksen jälkeinen masennus.
Synnytyksen jälkeinen masennus. Synnytyksen jälkeinen masennus.

Jos vastaat kyllä ​​kumpaankaan näistä kysymyksistä, he voivat kysyä Kolmas kysymys:

 • Onko tämä jotain tunnet tarvetta tai halua apua?

On erittäin tärkeää, että olet rehellinen siitä, miten olet tunne. Teidän ei pidä ajatella, että ottaa synnytyksen jälkeinen masennus tekee sinusta huono vanhempi tai tarkoittaa, että vauva on otettu sinulta pois. Tämä on erittäin harvinaista. Jokainen tavoitteena hoidettaessa synnytyksen jälkeinen masennus on pitää sinua vauva aina mahdollista, jotta sidos voit kehittää.

Jos terveydenhuollon ammattilainen, jonka näet epäilee, että sinulla voi olla synnytyksen jälkeinen masennus, he yleensä viittaavat sinut GP, jotta diagnoosi voidaan vahvistaa. Diagnoosi synnytyksen jälkeinen masennus on yleensä tehnyt lääkäri perusteella, mitä, ja ne, jotka tietävät, kerro hänelle. Testejä ei yleensä tarvita, mutta joskus lääkäri voi tehdä verikokeen varmista, että ei ole fyysistä syytä oireita, kuten kilpirauhasen vajaatoiminta tai anemia.

Et voi ymmärtää, että olet masentunut. Kuitenkin kumppani tai perheenjäsen tai ystävä luultavasti huomannut, että olet erilainen, ja voi ymmärtää miksi. Joskus ystävä tai perheenjäsen voi ehdottaa, että näet lääkäriin, koska he ovat huolissaan siitä, että sinulla voi olla synnytyksen jälkeinen masennus.

Hoitomuoto, joka sopii sinulle parhaiten voi riippua eri asioita kuten:

 • Kuinka vaikea masennus on ja mitä oireita sinulla on.
 • Vaikutusta oireesi kykyyn toimia (huolehtia itsestään ja vauva).
 • Onko sinulla ollut masennusta tai muita mielenterveyden ongelmia aiemmin.
 • Todennäköinen odotusaika mitään hoitoja.
 • Nykyinen tilanne.

Yhdessä sinun ja lääkärin pitäisi pystyä päättämään, mikä on oikea hoito sinulle. Seuraavassa on joitakin hoitoja saatavilla. Enemmän kuin yksi käsittely voi ehdottaa joissakin tapauksissa.

Tukea ja neuvoja

Ymmärrystä ja tukea perhe ja ystävät voivat auttaa sinua takaisin. Se on usein parasta puhua läheiset ystävät ja perhe selittää, miten sinusta tuntuu kuin pullottaminen tunteitasi. Voit myös hyötyä jonkin verran apua perheen ja ystävien hoitaa vauvaa. Tämä voi antaa sinulle aikaa pois lepoon ja / tai tehdä joitakin asioita itse. Tukea ja apua terveydenhoitajalta voi myös auttaa. Älä kerro terveydenhoitajalta, jos masentunut, koska he voivat puhua asioista sinun kanssasi.

Riippumatonta neuvontaa mitään sosiaalisia ongelmia voivat olla käytettävissä ja apua (raha-asiat, lastenhoito, yksinäisyys, suhteet jne.). Kysy terveydenhoitajalta, mitä on saatavilla alueellasi. Myös kysyä jotka tukevat tai tukiryhmiä ovat käytettävissä. Saatat yllättyä siitä, kuinka monet naiset tuntevat samoin kuin sinä. Tukiryhmät ovat hyviä tarjoamaan rohkaisua ja tukea, sekä antaa neuvoja miten parhaiten selviytyä.

Masennuslääkkeet

Masennuslääkkeillä on usein määrätty synnytyksen jälkeinen masennus, varsinkin jos masennus on keskivaikea tai vaikea. Oireita kuten matala mieliala, huono nukkua, huono keskittymiskyky, ärtyneisyys, jne., ovat usein helpottaneet kanssa masennuslääke. Tämä voi sitten voit toimia paremmin normaalisti, ja lisätä kykyä selviytyä paremmin uusi vauva.

Masennuslääkkeet eivät yleensä toimi heti. Se kestää 2-4 viikkoa ennen kuin niiden vaikutus rakentaa täysin. Yleinen ongelma on, että jotkut ihmiset lopettavat lääkityksen jälkeen viikon tai niin kuin he kokevat, että se tekee mitään hyvää. Sinun täytyy antaa sille aikaa. Lisäksi, jos se auttaa, seuraa tietenkin, että lääkäri suosittelee. Tavanomaisen masennuslääkkeiden kestää jopa kuusi kuukautta tai enemmän, kun oireet ovat helpottaneet. Jotkut ihmiset lopettaa hoidon liian aikaisin ja masennus voi palata nopeasti.

On olemassa useita erilaisia ​​masennuslääkkeitä kuten tri-syklinen masennuslääkkeet (esim. imipramiini, lofepramiini) ja SSRI (esim. fluoksetiini, sitalopraami). Niissä kaikissa on hyvät ja huonot puolensa. Esimerkiksi ne eroavat mahdollisia sivuvaikutuksia. (Pakkausseloste, joka tulee lääkkeen paketti tarjoaa täyden listan mahdollisista sivuvaikutuksista.) Jos ensimmäinen, joka yrität ei sovi, sitten toinen voidaan katsoa, ​​että on hienoa. Siksi, kerro lääkärillesi, jos sinulla on ongelmia masennuslääke. Masennuslääkkeet eivät ole rauhoittavia ei uskota olevan riippuvuutta.

Noin 5-7 10 ihmistä, joilla on kohtalainen tai vaikea masennus parantaa muutaman viikon hoidon aloittamista määrätty masennuslääke. Kuitenkin enintään 3 10 ihmisiä parantamaan nippa tablettia (plasebo) kuin jotkut ihmiset ovat parantuneet tällä kertaa luonnollisesti. Joten, olet noin kaksi kertaa todennäköisemmin parantaa masennuslääkettä saaneilla verrattuna ottaen mitään hoitoa. Mutta, masennuslääkkeet eivät toimi kaikille.

Jotkut masennuslääkkeet ulos äidinmaitoon. Määrät ovat hyvin pieniä, eivätkä ne todennäköisesti aiheuta haittaa vauvan. Kuitenkin, jos imetät Lääkäri saattaa valita lääke, joka on vakiintunut ja on hyvä turvallisuus kirjaa, jossa imettäville äideille eikä uudempaa lääkettä vähemmän tietoa vahvistaa turvallisuutta vauvoille.

Neuvonta

Mitä tarkoitetaan synnytyksen jälkeinen masennus? Synnytyksen jälkeinen (porsimisen) psykoosi.
Mitä tarkoitetaan synnytyksen jälkeinen masennus? Synnytyksen jälkeinen (porsimisen) psykoosi.

Joidenkin tutkimusten mukaan neuvontaa hoidot annetaan koulutettu terveydenhuollon kävijää lyhyissä jaksoissa useita viikkoja voi olla apua helpottaa synnytyksen jälkeinen masennus. Ohjaaja voi kuunnella ongelmia ja auttaa pohtimaan asioita ja tehdä päätöksiä. Jotkut naiset pitävät tätä erittäin hyödyllistä.

Psykologiset hoidot

Toinen hoitovaihtoehto on tarkoitettu psykologi tai muu ammatillinen psykologista hoitoa. On olemassa erilaisia, mutta niiden saatavuus NHS voi vaihdella eri puolilla maata. Psykologiset hoidot ovat seuraavat:

 • Kognitiivinen käyttäytymisterapia (CBT). Tämä on yhdistelmä kognitiivinen terapia ja käyttäytymisen hoito. Lyhyesti, kognitiivinen terapia perustuu ajatukseen, että tiettyjä ajattelutapoja voi laukaista tai polttoainetta, tietyt mielenterveyden ongelmia, kuten masennusta. Terapeutti auttaa sinua ymmärtämään ajatusmallit. Erityisesti tunnistaa haitallisia, hyödyttömiä ja vääriä ideoita tai ajatuksia, jotka sinulla on, että voi tehdä sinusta masentunut. Tavoitteena on sitten muuttaa ajattelutapoja välttää näitä ajatuksia. Lisäksi autetaan ajattelumallinne olla realistisempi ja avulias. Hoito tehdään yleensä viikoittain istuntoja usean kuukauden. Olet todennäköisesti annetaan kotitehtäviä istuntojen välillä. Käyttäytymisen hoidon tavoitteena on muuttaa käyttäytymistä, jotka ovat haitallisia tai ei auta. Lyhyesti sanottuna, CBT auttaa ihmisiä saavuttamaan muutoksia siten, että he ajattelevat, tuntevat ja käyttäytyvät. Katso erillinen lehtinen Kognitiivinen käyttäytymisterapia (CBT) lisätietoja.
 • Ihmissuhteet hoito. Tällainen psykologinen hoito voi auttaa sinua tunnistamaan mahdolliset ongelmat ihmissuhteissa perheen, ystävien, yhteistyökumppanit ja muut ihmiset, ja miten nämä voivat koskea masennuksen ja muita ongelmia.
 • Muunlaiset hoitoa, kuten ongelmanratkaisuun hoito ja psykodynaaminen psykoterapia voidaan käyttää myös hoitoon synnytyksen jälkeinen masennus.

Keskivaikean masennuksen, joukko ihmisiä, jotka paranevat kognitiivinen käyttäytymisterapia on suunnilleen sama kuin masennuslääkkeiden kanssa. Psykoterapia voi olla niin hyvä joillekin ihmisille, joilla on vaikea masennus. Tämä johtuu siitä, että tarvitset motivaatiota tehdä näitä hoitoja ja ihmiset, joilla on vakava masennus usein motivaatiota vaikeaa.

Toinen asia pitää mielessä on, että psykologiset hoidot eivät aina ole käytännöllistä naisten synnytyksen jälkeinen masennus johtuu aika sitoumuksia tarvitaan. Valitettavasti on myös usein jonotuslistalle. Joskus atk-pohjainen kognitiivinen käyttäytymisterapia voi olla saatavilla, tai se voi olla saatavilla internetissä tai puhelimitse käyttäen ääniautomatiikkalaitteen järjestelmiä.

Jotkut tutkimukset osoittavat, että yhdistelmä masennuslääke ja psykologista hoitoa kuten CBT voi olla parempi kuin jompikumpi hoito yksinään.

Mäkikuisma (Hypericum)

Tämä on kasviperäisten masennuslääke, joka voi ostaa apteekista ilman reseptiä. Se tuli äskettäin suosittu tiskin masennuksen hoitoon. Sinun ei pitäisi käyttää mäkikuismaa raskauden ja imetyksen aikana.

Asiantuntija-ja sairaala hoitoja

Jos masennus on vakava, tai ei parane hoidon, lääkäri voi ehdottaa, että ne viittaavat voit mielenterveyspalveluiden joukkue. He voivat ehdottaa muita hoitoja, kuten asiantuntija lääkitys. Joskus sairaalaan voi olla tarpeen. Ihannetapauksessa tämä olisi äidin ja lapsen yksikkö niin, että vauva voi olla kanssasi.

 • Älä pullottaa asioita ja mennä yksin. Kokeile ja kertoa ihmisille, jotka ovat lähellä sinua, miltä sinusta tuntuu. Se ei ole heikko itkeä tai myöntämään, että sinulla on vaikeuksia.
 • Älä masennu. Useimmat ihmiset masennus takaisin. On tärkeää muistaa tämä.
 • Onko yrittää kääntää itse tekemällä muita asioita. Kokeile tehdä asioita, jotka eivät tarvitse paljon keskittymistä, mutta voi olla häiritsevä, kuten television katselun. Radio-tai TV on hyödyllistä myöhään yöllä, jos nukkuminen on ongelma.
 • Älä syö säännöllisesti, vaikka et huvita syödä.
 • Älä juo liikaa alkoholia. Alkoholin juominen on houkuttelevaa jotkut ihmiset masennuksen välittömästi voi tuntua lievittää oireita. Kuitenkin juominen voimakkaasti todennäköisesti tehdä tilannetta pitkällä aikavälillä.
 • Älä tee mitään suuria päätöksiä kun olet masentunut. Jos mahdollista, viivyttää mitään suuria päätöksiä ihmissuhteista, työpaikkaa tai rahaa, kunnes olet taas hyvin.
 • Älä kerro lääkärillesi, jos sinusta tuntuu, että olet pahenee, varsinkin jos itsemurha-ajatukset vaivaavat sinua.

Jos sinulla on episodi synnytyksen jälkeinen masennus sinulla on keskimääräistä suurempi mahdollisuus se tapahtuu uudelleen, jos sinulla on toinen vauva. Noin 3 10 äitiä synnytyksen jälkeinen masennus on toinen masennusjaksonsa jos toista lasta. Kuitenkin, sinä ja lääkärisi ovat todennäköisesti tietoinen mahdollisuudesta tulevaisuudessa raskauksissa. Tämä tarkoittaa, että olet todennäköisemmin diagnosoidaan ja hoidetaan ajoissa, jos se toistuisi.

Synnytyksen jälkeinen psykoosi on harvinaista, mutta vakava muoto masennus, joka voi esiintyä synnytyksen jälkeen. Sekä oireita vaikea masennus, on olemassa myös muita vakavia oireita, kuten harhaluuloja (vääriä uskomuksia), hallusinaatiot (kuten kuulo ääniä), outoa käyttäytymistä, ja irrationaalinen ajatuksia. Vaikutuksen äidit eivät voi ymmärtää, että he ovat sairaita. Synnytyksen jälkeinen psykoosi ilmenee yleensä ensimmäisen kuukauden synnytyksestä. Naiset yleensä on otettu sairaalaan vauvan hoitoon.

Jos olet sukulainen tai ystävä äiti, joka näyttää omituisesti, niin tee hälyttää lääkärin tai terveydenhoitajan. On olemassa vaara haittaa sekä äiti että lapsi tässä harvinaista, mutta vakava, psyykkinen sairaus. Mutta ota huomioon, että valtaosa naisten synnytyksen jälkeinen masennus eivät kehittää tätä vakava muoto.

Nähdään terveydenhoitajalta lisäohjeita. Seuraavat voi myös olla apua:

Association for jälkeinen sairaus

145 Dawes Road, Fulham, Lontoo, Iso-Britannia, SW6 7EB
Puh: 020 7386 0868 Web: www.apni.org
Tarkoituksena on auttaa naisia, jotka kärsivät synnytyksen jälkeinen masennus.

National synnytyksen luottamus (NCT)

Alexandra House, Oldham Terassi, Acton, Lontoo. W3 6NH
Synnytyksen jälkeinen Help Line: 0300 330 0773 Web: www.nct.org.uk