Täydellinen verenkuva ja verisivelyvalmisteeseen

Täydellinen verenkuva on yleisesti tehdään testi. Se voi havaita anemia ja useita muita veren ongelmia. Verisivelyvalmisteeseen on kun verisolut katsoin mikroskoopilla.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Plasma, veren nestemäisestä osasta, muodostaa noin 60% veren tilavuus. Plasma valmistetaan pääasiassa vettä, mutta se sisältää monia erilaisia ​​proteiineja ja muita kemikaaleja, kuten hormoneja, vasta-aineita, entsyymejä, glukoosi, rasva hiukkasia, suolat, jne.

Verisoluja, jotka voidaan nähdä mikroskoopilla, muodostavat noin 40% veren tilavuus. Verisolut tehdään luuytimen verta "kantasolujen" soluja. Verisolut jaettu kolmeen päätyyppiin:

 • Punasolut (erytrosyytit). Nämä tekevät veren punainen väri. Yksi tippa verta on noin viisi miljoonaa punasoluja. Jatkuvasti uutta tarjontaa punasoluja tarvitaan korvaamaan vanhat solut, jotka hajoavat. Miljoonia vapautuu verenkiertoon luuytimestä joka päivä. Punasolut sisältävät kemiallisia kutsutaan hemoglobiini. Hemoglobiini on houkutellut happi ja kaksi ainetta voidaan sitoa yhteen. Tämä mahdollistaa hapen kuljetetaan punasolut, keuhkot kaikki kehon osiin.
 • Valkosolut (leukosyytit). On olemassa eri tyyppisiä valkosoluja kuten neutrofiilejä (polymorfit), lymfosyytit, eosinofiilit, monosyytit, basofiilit. Ne ovat osa immuunijärjestelmää ja pääasiassa torjuntaan osallistuvien infektio.
 • Verihiutaleita. Nämä ovat pieniä ja auttavat veren hyytymistä, jos leikkaamme itseämme.

Jotta verisolujen hemoglobiinin ja ainesosien plasma jatkuvasti, tarvitset terveen luuytimen ja ravintoaineiden kuten rautaa ja tiettyjä vitamiineja.

Täydellinen verenkuva ja verisivelyvalmisteeseen. Liikaa valkoisia verisoluja.
Täydellinen verenkuva ja verisivelyvalmisteeseen. Liikaa valkoisia verisoluja.

Täydellinen verenkuva (FBC) on yksi yleisimmistä verikokeet. Verinäyte, joka estää hyytymistä käyttäen säilöntäainetta veressä pullossa. Näyte asetetaan kone, joka automaattisesti:

 • Laskee punasolujen määrä, valkosolujen ja verihiutaleiden per ml verta.
 • Mittaa koko punasolujen ja laskee niiden keskiarvon (keskiarvo) koko.
 • Laskee osuus verestä koostuvia punasoluja (hematokriitti).
 • Mittaa määrä hemoglobiini punasoluja.

Tärkeimmät poikkeavuuksia, jotka voidaan havaita ovat:

 • Anemia - tämä tarkoittaa, että sinulla on vähemmän punasoluja kuin normaali, tai on vähemmän hemoglobiinia kuin normaali kussakin punasolujen. Yleisin syy FBC tehtävä on tarkistaa anemia. On monia syitä anemia. Keskikoko punasoluja voi antaa vihjeen siitä herättänyt anemia. Esimerkiksi yleisin syy anemia on puute rautaa. Tämän tyyppinen anemia, keskimääräinen koko punasoluja on normaalia pienempi.
 • Liian monta punasoluja - tätä kutsutaan polysytemiatapaukset ja voi johtua useista eri syistä.
 • Liian vähän valkosoluja - tätä kutsutaan leukopenia. Riippuen siitä, minkä tyyppinen valkosolujen pienenee sitä voidaan kutsua neutropenia, lymfopenia, tai eosinopenia. On olemassa useita syitä.
 • Liian monet valkosolujen - tätä kutsutaan leukosytoosi. Riippuen siitä, minkä tyyppinen valkosolujen kasvaa sitä kutsutaan neutrofilia, lymfosytoosi, eosinofilia, monosytoosi, basofilia. On olemassa useita syitä - esimerkiksi:
  • Eri infektiot voivat aiheuttaa kasvua valkoisia verisoluja.
  • Tietyt allergiat voivat aiheuttaa eosinofilia.
  • Leukemia aiheuttaa suuren määrän kasvu valkosolujen. Leukemia riippuu sekä valkosolujen vaikuttaa.
 • Liian vähän verihiutaleita - tätä kutsutaan trombosytopenia. Tämä voi saada sinut mustelmia tai verenvuotoja helposti. On olemassa useita syitä.
 • Liian monta verihiutaleita - tätä kutsutaan trombosytemian. Tämä johtuu siitä, häiriöt, jotka vaikuttavat solujen luuytimeen, jotka tekevät verihiutaleita.

Tämä on silloin, kun ohut kalvo verta tutkitaan mikroskoopilla. Tätä käytetään etsimään epänormaali muotojen soluista, joita ei voida havaita automaattiin. Esimerkiksi havaita ominaisuutta "sirppi" muoto punasoluja, joita esiintyy sirppisoluanemia. Lisäksi, tarttuu loisia, kuten malaria loinen voidaan nähdä verisivelyvalmisteeseen.

Poikkeavuus verenkuvassa voi usein johtua eri olosuhteissa. Siksi, jos poikkeavuus löytyy, joudut usein lisätestejä selventää syy. Esimerkiksi yleisin poikkeavuus on anemia. Jos on todettu anemia, saatat olla suositeltavaa on toinen verikoe tasolla rautaa tai tiettyjen vitamiinien veressä. Ja jos vielä verikokeet eivät selventää syy, sitten muita testejä voidaan tarvita.

Luuydinbiopsia tarvitaan joskus löytää syy anemia ja muut verisolujen ongelmia. Luuytimen on, jos verisoluja verestä "varsi" soluja. Näyte (biopsia) luuytimen voidaan tutkia mikroskoopilla ja testattu muita tapoja auttaa löytämään syyn poikkeavuus.

Erilaisia ​​muita testejä voidaan suositella, riippuen poikkeavuus löytyy verenkuva.

Tutustu näihin