Toistuvat emättimen hiivatulehdus

Monet naiset ovat satunnaista bout sammas, kun hoito on yleensä helppoa ja tehokasta. On erillinen lehtinen "Rastas - Emättimen" noin ensimmäisen tai satunnaista bout sammas. Kuitenkin jotkut naiset ovat toistuvia jaksoja sammas, kun hoito voi olla vaikeampaa. Tämä tiedote on tarkoitettu naisille, joilla on toistuvia jaksoja sammas.

Sammas on infektion aiheuttama hiivasieni Candida spp. Pieniä määriä Candida spp. yleisesti elävät ihon ja ympärillä emättimen alue. Nämä ovat yleensä vaarattomia. Immuunijärjestelmää ja harmittomia bakteereja, jotka yleensä myös elävät ihon ja emättimen yleensä lopettaa Candida spp. alkaen kukoistava. Kuitenkin, kun olosuhteet ovat hyvät Candida spp., Numerot lisääntyä ja voi hyökätä emättimeen ja aiheuttaa oireita.

Ehtoja eniten halunnut Candida spp. ovat lämmin, kostea, airless ruumiinosat. Siksi emätin on yleisin sivusto candida-infektiot. Muut kehon alueille, jotka ovat alttiita candidal infektio ovat nivusiin, suun, ja vaippa-alueen vauvoja.

Useimmat sammas on aiheuttanut Candida albicans, mutta joskus muita Candida spp., Kuten Candida glabrata tai Candida tropicalis, ovat syy.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Sammas on toiseksi yleisin syy valkovuoto. (Yleisin syy valkovuoto on bakteeri vaginosis. Erillinen lehtinen "bakteeri vaginosis" antaa lisätietoja.)

Vuotoa sammas on yleensä kermanvalkoinen ja melko paksua, mutta on joskus vetistä. Se voi aiheuttaa kutinaa, punoitusta, kipua tai tuskaa noin ulkopuolelle emättimen (ulkosynnyttimet). Vuotoa sammas ei yleensä haista. Jotkut naiset voivat olla kipua tai epämukavuutta samalla seksiä tai vaikka virtsatessa, jos heillä on sammas.

Joskus oireet ovat vähäisiä ja selvittää omasta. Usein oireet voivat olla melko ärsyttävää ja ei mene ilman hoitoa.

Sammas ei vahingoita emättimeen, ja se ei ole levinnyt vahingoittaa kohtu (kohtu). Jos olet raskaana, sammas ei vahingoita lastasi.

Monet naiset ovat satunnaista bout sammas. Useimmissa tapauksissa se kehittyy ilman mitään näkyvää syytä. Kuitenkin jotkut naiset kehittävät toistuvia sammas. Tämä määritellään bout sammas neljä kertaa tai useammin vuodessa. Useimmissa tapauksissa se että tämä tapahtuu, ei ole tiedossa. Jotkut naiset vain näyttävät alttiimpia sammas kuin tavallisesti.

Tietyt tekijät voivat tehdä sammas todennäköisesti kehittää. Emättimen sisältää limaa ja joitakin harmittomia bakteereja, jotka auttavat puolustamaan emättimen Candida spp. (Ja muita bakteereita). Nämä luonnolliset puolustusmekanismit voidaan muuttaa tai järkyttää tietyissä tilanteissa - esimerkiksi silloin, kun olet raskaana, jos sinulla on diabetes, tai jos otat antibiootteja. Joten, näissä tilanteissa, saatat olla suurempi todennäköisyys sairastua sammas. Ihmiset, joilla on huono immuunijärjestelmä ovat myös alttiimpia saamaan sammas - esimerkiksi ihmisiä kemoterapiaa tiettyjä syöpiä, ihmiset ottavat suuria annoksia steroideja, jne.

Naisista, jotka saavat ensimmäisen bout emättimen hiivatulehdus, noin 5 100 heistä saavat ongelmat toistuvat emättimen hiivatulehdus.

Toistuvat emättimen hiivatulehdus. Mitä oireita emättimen hiivatulehdus?
Toistuvat emättimen hiivatulehdus. Mitä oireita emättimen hiivatulehdus?

Sinun ei aina tarvitse testi diagnosoida sammas. Jos sinulla on ollut sammas aiemmin ja samat oireet uusiutuvat, niin se on yleinen käytäntö käsitellä sitä ilman tutkimusta tai testejä. Sammas on yleinen ja monet naiset tunnistaa, kun heillä on sammas.

On kuitenkin olemassa muita syitä emättimestä. Jos oireet eivät ole tyypillisiä tai sama kuin yleensä saada, tai jos sinulla on toistuvia oireita, niin lääkäri tai sairaanhoitaja voi tutkia sinut ja ottaa pieniä näytteitä vastuuvapauden pyyhkeillä. Nämä lähetetään laboratorioon vahvistaa syy vastuuvapauden. Myös lääkäri tai hoitaja voi myös tarkistaa virtsanäyte, jos sinulla on toistuvia sammas, sulkea pois diabetes.

Ajankohtaisista hoitoja

Nämä ovat emätinpuikot ja voiteet, jotka asetat emättimeen asetin. Ne sisältävät hiivan lääkkeitä, kuten Klotrimatsoli econazole tai miconazole. Tavallisesti yhden suuren annoksen emättimeen riittää tyhjentää bout sammas. Voit kuitenkin halutessasi myös hieroa joitakin anti-sammas voidetta iholle ympärillä emättimen (ulkosynnyttimet) muutaman päivän, varsinkin jos se on kutiava. Saat ajankohtaisia ​​hoitoja reseptiä, tai voit ostaa niitä apteekista ilman reseptiä. Sivuvaikutukset ovat harvinaisia, mutta lukea tiedotteen mukana hoito täydelliset tiedot.

Yleensä voit käyttää näitä ajankohtaisia ​​hoitoja, jos olet raskaana, mutta kannattaa tarkistaa lääkäriltä tai apteekista. Hoito voidaan tarvita enää raskauden aikana.

Huom: jotkut pessaries ja voiteet voivat vaurioittaa kondomeja ja kalvot ja vaikuttaa niiden käyttö ehkäisyä.

Tabletit

Kaksi vaihtoehtoa. Flukonatsoli, joka otetaan kerta-annoksena tai itrakonatsolin joka otetaan kahtena annoksena saman päivän aikana. Voit saada näitä hoitoja reseptillä, ja voit myös ostaa flukonatsoli ilman reseptiä apteekeista. Sivuvaikutukset ovat harvinaisia, mutta aina lukea tiedotteen mukana hoito täydelliset tiedot. Älä ota näitä hoitoja, jos olet raskaana tai imetät. Voit myös hieroa joitakin anti-hiiva voidetta iholle ympäri vagina muutaman päivän, varsinkin jos se on kutiava.

Huom: tabletit ja ajankohtaisia ​​hoitoja uskotaan olevan yhtä tehokkaita. Tabletit ovat käteviä, mutta ne ovat kalliimpia kuin useimmat ajankohtaisista hoitoja.

Jos sinulla on vielä oireita viikon kuluttua hoidon aloittamisesta, katso lääkäri tai hoitaja. Hoito ei poista oireita jopa 1 5 tapauksessa. Miksi hoito voi epäonnistua myös:

 • Oireet voivat olla seurausta sammas. On muitakin syitä valkovuoto. Myös, sammas voi esiintyä samaan aikaan kuin toinen infektio. Saatat tarvita testejä kuten emätintupoissa selventää syy oireita.
 • Useimmat jaksoja sammas on aiheuttanut Candida albicans. Kuitenkin noin 1 10 jaksoja sammas aiheuttaa muita kantoja Candida spp. kuten Candida glabrata. Näitä ei saa niin helposti hoidettu tavallista anti-sammas lääkkeitä.
 • Et ehkä ole käytetty hoitoon oikein.
 • Olet ehkä ollut nopea toistumisen uuden sammas infektio. (Tämä on todennäköisempää, jos käytät antibiootteja, tai jos sinulla on diagnosoimatta tai huonossa hoitotasapainossa oleva diabetes.)

Seuraavat vihjeet voivat auttaa. Ne eivät kuitenkaan ole osoittautuneet toimiviksi tutkimuksen, ja niiden käyttö perustuu yleiseen käytäntöön eikä tutkimuksia:

 • Hygienia. Sammas ei johdu huonosta hygieniasta. Kuitenkin normaaleissa emättimen voidaan muuttaa liikaa pesun ja douching, vagina, porealtaita, tuoksuva saippuat, spermisidejä jne. normaali liman ja bakteerien emättimen voi järkyttää näitä asioita ja mahdollistavat Candida spp. tartuttaa. Näin ollen se voi olla parasta pestä vain vedellä ja unscented saippuaa, eikä Suihku emättimeen.
 • Vaatteita. Älä käytä nailon alusvaatteita tai tiukka farkut liian usein. Löysät puuvilla housut ovat parhaita. Sukat sijaan sukkahousut ovat edullisia. Tavoitteena on estää emättimen alue on jatkuvasti lämmin, kostea ja ilmattomaan.
 • Antibiootteja. Ole tietoinen siitä, että sammas on todennäköisempää, jos otat antibiootteja muita ehtoja. Antibiootit voivat tappaa normaali harmittomia bakteerien emättimen jotka auttavat puolustautua Candida spp. Kuten Candida spp. on hiivaa eikä bakteereja, tämä ei saa tappaa antibiooteilla. Tämä ei tarkoita sitä, että jokainen antibioottikuurin johtaa sammas. Mutta, jos sinulla on taipumusta tähän ongelmaan ja olet määrätty antibiootteja, sitten on joitakin anti-sammas kerma käyttövalmis ensimmäinen merkki sammas.
 • Sex. Sammas ei ole sukupuolitauti. Kuitenkin kitkaa kun harrastat seksiä voi aiheuttaa vähäistä vahinkoa emättimeen, joka voi tehdä Candida spp. todennäköisemmin menestymään. Joten varmista, että emätin on hyvin voideltu seksin. Jos luonnon eritteiden eivät riitä sitten käyttää voiteluainetta kun harrastat seksiä.

Ei ole johdonmukaista näyttöä siitä, että ehkäisypillereitä, tamponeja tai terveyssiteitä lisäävät riskiä saada sammas kuten jotkut voi ehdottaa.

Kuka saa emättimen hiivatulehdus? Mitkä ovat hoitovaihtoehtoja emättimen hiivatulehdus?
Kuka saa emättimen hiivatulehdus? Mitkä ovat hoitovaihtoehtoja emättimen hiivatulehdus?

Jos sinulla on toistuvia jaksoja sammas sitten yksi vaihtoehto on yksinkertaisesti kohtelemaan jokaista bout jos ja kun se tapahtuu. Toinen vaihtoehto, joka voi lääkäri on seuraava:

 • Käytä yksi hoitoja edellä (ajankohtainen hoitoja tai tabletit) - mutta tavallista pidempään. Lääkäri kertoo kuinka kauan käyttää hoitoa. Esimerkiksi tämä voi olla 7-14 päivää paikallisesti hoitoja.
 • Käytä sitten paikalliseen hoitoon tai ottaa flukonatsoli tabletti kerran viikossa. (Joskus muita tabletteja voidaan määrätä, noudata lääkärin antamia.) Tätä kutsutaan ylläpitohoitoon, joka usein estää sammas uusiudu.
 • Jatka ylläpitohoito kuusi kuukautta ja sitten lopettaa.

Useimmat naiset ovat edelleen selvästi sammas huollon hoitoon. Sen jälkeen hoito lopetetaan, monet saaneista vapaasti sammas, tai vain saada satunnaista bout uudelleen. Kuitenkin jotkut naiset palaavat saada toistuvia sammas. Tällaisissa tapauksissa, jos on tarpeen, hoitosuunnitelma voidaan toistaa, ja ylläpitohoito jatkui pidempään.

Katso lääkärillesi, jos sinulle kehittyy sammas samalla ylläpitohoidon. Tämä voi tarkoittaa, että sinulla on vastustuskykyinen kanta Candida spp. joka voi vaatia vaihtoehtoista hoitoa.

Jos sinulla on ollut sammas aiemmin ja samat oireet uusiutuvat, niin se on yleinen käytäntö käsitellä sitä ilman tutkimusta tai testejä. Monet naiset tietävät, milloin he ovat sammas ja hoitaa sitä itse. Voit ostaa tehokkaita hoitoja (edellä) ilman reseptiä apteekeista.

Muista kuitenkin, valkovuoto tai vulval kutina voi johtua useista syistä. Joten, älä oleta kaikkien päästöjä tai kutinaa ovat sammas. Seuraavassa on opas siitä, milloin se voi olla parasta nähdä lääkärille, jos luulet, että saatat olla sammas. Jos:

 • Ovat alle 16 tai yli 60-vuotiaita.
 • Raskaana.
 • On epänormaali emätin verenvuotoa tai alavatsakipuja.
 • Ovat huonovointiseksi itseesi lisäksi emättimen ja ulkosynnyttimien oireita.
 • On oireita, jotka eivät ole täysin sama kuin edellinen bout sammas. Esimerkiksi jos vastuuvapaus on paha haju, tai se sinua kehittämään haavaumia tai rakkuloita vieressä emättimeen.
 • On ollut kaksi episodia sammas kuusi kuukautta ja ei ole kuultu lääkärin tai sairaanhoitajan tästä yli vuoden.
 • On ollut aiemmin sukupuoliteitse tarttuvien infektioiden (tai kumppanisi on).
 • On ollut aiemmin huono reaktio anti-sammas lääkitystä tai hoitoja.
 • On heikentynyt immuunijärjestelmä - esimerkiksi jos olet kemoterapiaa syövän hoitoon tai käytät pitkäaikaista steroidi lääkitys jostain syystä.

Ja jos et hemmotella itseäsi, katso lääkärille, jos oireet eivät poista hoitoon.

 • "Luonnollinen" korjaustoimenpiteitä hiivatulehdus ovat: live jogurttia emättimeen, lisäämällä etikkaa tai ruokasoodaa ja kylpy muuttaa happamuutta emättimen tamponeja kyllästetty teepuuöljy. Kuitenkin tällä hetkellä on vain vähän tieteellistä näyttöä siitä, että nämä korjaustoimenpiteet työtä, mutta jotkut naiset saattavat huomata, että ne auttavat rauhoittaa oireita.
 • Sammas ei sukupuolitautitartuntaa. Candida spp. on hiiva alkio, jota esiintyy iholla ja emättimen. Syistä ole aivan selvää, joskus moninkertaistaa aiheuttaa oireita.
 • Mies seksikumppaneita ei tarvitse hoitoa, ellei heillä oireita sammas niiden penis. Oireet miehillä ovat punoitus, kutina ja arkuus ja esinahan ja pään (terska) on penis. Naiset eivät saalis sammas ihmisiltä, ​​joilla ei ole oireita.

Tutustu näihin