Tulirokko

Tulirokko aiheuttaa kurkkukipu, korkea lämpötila ja ihottuma. Sitä esiintyy yleensä lapsilla. Se on tullut paljon harvinaisempia ja vähemmän vakavia kuin se kerran oli. Täydellinen toipuminen on tavallista. Hoitona on antibioottikuurin. On tärkeää lopettaa kokonaan antibiootti, vaikka oireet pian mennä, koska tämä auttaa estämään mahdollisia komplikaatioita.

Tulirokko johtuu kurkun infektio aiheuttaa bakteeri (alkio) kutsutaan streptokokki. On olemassa erilaisia ​​kantoja (tyyppejä) Streptococcus. Ne aiheuttavat erilaisia ​​infektioita ja rasitusta kutsutaan ryhmän streptokokki aiheuttaa tulirokko.

Tulirokko ihottuma tapahtuu, kun streptokokki bakteerit vapauttaa myrkkyjä (myrkkyjä), jotka tekevät ihon mennä punainen. Toksiinien vereen tartunta kurkkuun. Tulirokko on yleisintä lapsilla 3-15 vuotta, yleisin ikä on 4 vuotta. Se useammin tapahtuu kevättalvella tai varhain keväällä.

 • Kurkkukipu ja kuume (korkea lämpötila) ovat tyypillisiä ensimmäiset oireet.
 • Kirkkaan punainen (scarlet) ihottuma sitten kehittyy pian. Ihottuma alkaa pieniä punaisia ​​pisteitä, yleensä kaulassa ja ylemmän rinnassa. Se voi tuntua hienolla hiekkapaperilla kun kosketat sitä. Pian leviää moniin muihin kehon osiin. Kasvot voi tulla varsin huuhdella. Ihottuma blanches (menee valkoinen), jos painat sitä. Ihoalueille silmien ympärillä, huulet ja nenä ovat yleensä säästynyt tältä ihottuma.
 • Kielen voi kelmetä mutta päällystetyn punaiset pilkut (mansikka kielen). Muutaman päivän kuluttua koko kielen voi näyttää punaista.
 • Muita yleisiä oireita ovat: päänsärky, oksentelu, on pois ruoka ja yleinen huonovointisuus.
Tulirokko. Voit antaa parasetamolia tai ibuprofeenia.
Tulirokko. Voit antaa parasetamolia tai ibuprofeenia.

Kurkkukipua ja kuumetta kestää muutaman päivän, ja sitten yleensä helpottaa. Ihottuma kestää noin kuusi päivää, ja sitten yleensä häviää. Koska ihottuma haalistuu, jotkut ihon voi irrota, lähinnä käsien ja jalkojen (vähän kuin oltuaan palanut). Ihottuma voi uusiutua seuraavien kolme viikkoa vaikka.

Kuitenkin, etteivät kaikki ihmiset streptokokki-infektioiden kehittää ihottuma, sillä jotkut ihmiset eivät ole herkkiä toksiinia. Lievä muoto tulirokko voi esiintyä, tämä on usein kutsutaan scarletina.

Tämä ehto on yleensä diagnosoidaan oireiden, varsinkin jos sinulla on tyypillinen ihottuma.

Joskus lääkäri ottaa puikko kurkun testata streptokokki. Verikoe on myös joskus tehnyt, mikä voi vahvistaa, että sinulla on tämä infektio.

Hoito on nopeuttaa toipumista ja estää mahdolliset komplikaatiot.

Antibiootit

10 päivän aikana penisilliini on yleensä suositeltavaa. Muut antibiootit ovat suositeltavaa, jos olet allerginen penisilliinille. Oireet parantaa tavallisesti muutaman päivän, mutta on tärkeää, että lopuksi aikana antibiootteja. Tämä tekee, että kaikki bakteerit kuolevat ja vähentää mahdollisuuksia komplikaatioita.

Tee lapsesi mukava

Kuume voi tehdä lapsi tuntuu epämukavalta ja ärtyisä. Seuraavat ovat asioita, joita voit tehdä, että voi nostaa lämpötilaa alas ja tehdä lapsesi tuntemaan olonsa:

 • Voit antaa parasetamolia tai ibuprofeenia. Molemmat lääkkeet voivat alentaa lämpötilaa. Voit ostaa näitä lääkkeitä nestemäisessä muodossa lapsille. He tulevat eri tuotenimillä. Vaihtoehtona on antaa liukenee parasetamoli juomaa. Annos ikäluokittain annetaan lääkkeen kanssa paketti. Huom: nämä lääkkeet eivät hoida syy kuumetta. Ne vain auttavat helpottamaan epämukavuutta. Sinun ei tarvitse käyttää näitä lääkkeitä, jos lapsi on mukava eikä ahdistaa kuume.

  Huomaa: älä anna sekä parasetamolia ja ibuprofeenia samanaikaisesti. Kuitenkin silloin tällöin, jos kuume on vaikea valvoa sitten joka kerta lääkeannos annetaan, lääkäri tai hoitaja voi neuvoa vuorottelevat näiden lääkkeiden kanssa muiden. On parasta vain tehdä tämän vuorotellen annos hallinnon arvioinnin jälkeen lääkäri tai sairaanhoitaja.

  Huom: älä käytä ibuprofeenia:
  • Lapset reagoivat tunnetusti (olla yliherkkä) ibuprofeenia tai muiden steroideihin kuulumattomien tulehduskipulääkkeiden (NSAID).
  • Lapset, joille astmakohtauksia on laukaisi NSAID.
  • Lasten kanssa vesirokko. Tämä johtuu siitä, jotkut tutkimukset ovat osoittaneet, että ibuprofeeni tai muiden steroideihin kuulumattomien tulehduskipulääkkeiden (NSAID) voivat lisätä riskiä sairastua vakaviin ihon infektio komplikaatioita lapsilla vesirokko.
 • Ota vaatteet pois lapsen, jos huone on normaalissa huonelämpötilassa. On väärin kääriä kuumeinen lapsi. Tavoitteena on estää ylikuumenemisen tai vilunväristykset.
 • Antaa paljon juoda. Tämä auttaa kuivumisen estämiseksi. Saatat huomata, että lapsi on enemmän halukkaita hyvää juomaa, jos ne eivät ole niin ärtyisä. Joten, jos ne eivät ole halukkaita juoda, se voi auttaa antaa joitakin parasetamolia tai ibuprofeenia ensin. Yritä niitä juomia puoli tuntia tai niin myöhemmin, kun niiden lämpötila on todennäköisesti tulla alas. Jos imetät, niin pitää imetät, sillä rintamaito on paras nestettä. Voit kuitenkin tarjota syötteitä useammin lisätä nesteen määrä.

Ei ole kylmä-sienellä lapsi on kuumetta. Tämä käytetään olla suosittu, mutta nyt ei ole suositeltavaa. Tämä johtuu verisuonten ihon kapenee (kuristaa) jos vesi on liian kylmää. Tämä vähentää lämmönhukkaa ja voi ansaan lämpöä syvemmälle kehon osiin. Lapsi voi sitten pahentua. Monet lapset myös kylmä-sponging epämukavaksi.

Jotkut käyttävät tuuletin jäähtyä lapsi. Tämäkin voi olla hyvä idea, jos yllytti ilma on liian kylmä. Kuitenkin lempeä ilmavirta huoneessa, joka on huoneen lämpötila voi olla hyödyllinen. Ehkä vain avata ikkunan, tai käytä tuuletin toisella puolella tilaa pitää ilma kiertäisi.

Antibioottihoidon vähentää mahdollisuutta komplikaatioita. Komplikaatiot nyt hyvin harvoin esiintyä. Kuitenkin, jos he tekevät esiintyy, ne voivat olla vakavia.

Komplikaatioista leviämistä infektio voi esiintyä alussa infektio ja voi sisältää seuraavat:

 • Korvatulehdus (välikorvatulehdus)
 • Kurkun infektio ja paise
 • Sivuontelotulehdus
 • Keuhkokuume
 • Aivokalvontulehdus ja aivojen paise

Myöhemmin komplikaatioita voi harvoin esiintyä muutaman viikon kuluttua infektio on parantunut. Näitä esiintyy seurauksena immuunijärjestelmän reaktioita kudoksissa. Näitä voivat olla esimerkiksi:

 • Reumakuume (joka voi vahingoittaa sydäntä)
 • Munuaisvaurio (glomerulonefriitti)

Ei ole näyttöä siitä, että kiinni tulirokko kun raskaana laittaa vauva vaarassa.

Aiemmin tulirokko käytetään olla hyvin vakava. Onneksi nykyään useimmissa tapauksissa tulirokko on lievä, itsestään sairaus. Useimmat lapset toipua täysin viikon tai niin, jopa ilman hoitoa. (Kuitenkin, on parasta mennä hoitoon - katso edellä.)

Kuolemantapauksia tulirokko ovat nyt erittäin harvinaisia.

Kyllä. Yskä, aivastelu ja hengitys ulos bakteerit voivat välittää sitä muille. Tulirokko voi jopa siirtää jakamalla pyyhkeet, kylpylä, vaatteita tai vuodevaatteet henkilön kanssa, joka on saanut tartunnan.

Se kestää noin 2-4 päivää oireita jälkeen tartunnan. Sinun pitäisi pitää lasten tulirokko pois koulusta, ja pois muilta, 24 tunnin kuluttua antibioottihoidon aloitusta.

Kun henkilö on ollut tulirokko, ne ovat hyvin epätodennäköistä saada se uudelleen.

Tutustu näihin