Urogenitaalinen esiinluiskahdus

Urogenitaalinen (GU) laskeuma tapahtuu, kun normaali tukirakenteiden elinten sisällä naisten lantion ovat heikentyneet. Tuloksena on, että yksi tai useampi elimet (kohtu, virtsarakko-tai peräsuolen) voi pudota alas (laskeuma) emättimeen. Tämä voi johtaa oireita lainkaan mutta yleensä aiheuttaa epämukavuutta emättimen sekä muita oireita, kuten virtsan ja suolisto-ongelmia. On olemassa useita mahdollisia hoitoja GU esiinluiskahduksia ja ennuste (näkymät) on yleensä hyvä.

Elinten sisällä naisen lantion ovat kohtu (kohdun), virtsarakon ja alemman suoliston (peräsuoleen). Normaalisti nämä tuetaan ja pidetään paikoillaan tiettyjä rakenteita kuten nivelsiteet ja lihakset alaosassa lantion (lantionpohjan lihakset).

Urogenitaalinen (GU) laskeuma tapahtuu, kun nämä normaali tukirakenteet ovat heikentyneet ja eivät enää tehoa. Tuloksena on, että yksi (tai useampi) elinten sisällä lantion putoaa (prolapses). Tilaa käytettävissä urut (s) pudottaa alas on emättimeen. Ei voi olla eriasteisia laskeuman riippuen siitä, kuinka paljon tai kuinka pitkälle, elin (t) saattaa olla pudonnut alas emättimeen. Joskus laskeuma voi olla niin paljon, että se aiheuttaa emättimen seinämät, tai kohtuun (kohtu), tai molemmat, ja ulkonevat ulkopuolella emättimen suulla.

Urogenitaalinen esiinluiskahduksia. Emättimen korjaus toimintaa.
Urogenitaalinen esiinluiskahduksia. Emättimen korjaus toimintaa.

Erilaisia ​​GU laskeuman voi esiintyä riippuen lantion urut tai elimiä, ehkä pudonnut alas emättimeen. Yleensä GU laskeuma voidaan jakaa seuraaviin, riippuen siitä, mikä osa lantion se vaikuttaa. Kuitenkin GU laskeuma voi vaikuttaa eri osat lantion samaan aikaan.

Prolapse vaikuttavat etupäätä (edessä) osa lantion

 • Ei voi olla esiinluiskahdukseen virtsaputken (putki, jota pitkin virtsa kulkee virtsarakon ulkopuolella) emättimeen. Lääketieteellinen termi tälle on urethrocele.
 • Ei voi olla esiinluiskahdukseen virtsarakon emättimeen. Lääketieteellinen termi tälle on kystoseele.
 • Tai, sekä virtsaputken ja virtsarakon voi laskeuman emättimeen samanaikaisesti. Lääketieteellinen termi tälle on cystourethrocele. Tämä on yleisin GU laskeuman.

Prolapse vaikuttavat takaosaa (takana) osa lantion

 • Ei voi olla esiinluiskahdukseen peräsuolen (takaisin passage) emättimeen. Lääketieteellinen termi tälle on rectocele. Tämä on kolmanneksi yleisin GU laskeuman.

Prolapse vaikuttavat keskiosan lantion

 • Ei voi olla esiinluiskahdukseen kohtu (kohdun) emättimeen. Tätä kutsutaan kohdun laskeuma ja se on toiseksi yleisin GU laskeuman.
 • Jos nainen on ollut kohdunpoisto (poistetaan kohtu), pää emättimen, jotka normaalisti pitävät kohdunkaula (kaula kohdun) on suljettu käytön aikana. Tämä nyt sokea-pää emättimen kutsutaan emättimen holvissa. Emättimen holvissa voi esiinluiskahduksia emättimeen. Tämä tunnetaan holvi laskeuman.
 • Ei voi olla esiinluiskahdukseen pussi Douglas (välisen tilan peräsuoleen ja kohtu) emättimeen. Lääketieteellinen termi tälle on enterocele. Silmukoita suolen voi olla läsnä laskeuman sisälle laskeuman.

On vaikea arvioida, kuinka monet naiset vaikuttavat GU laskeuman, koska monet naiset eivät käy lääkärin apua. Uskotaan, että jopa 5 10 naista, joilla on lapsia on jonkinasteinen laskeuman mutta vain 1 tai 2 naista joka 10 mentävä lääkäriin.

Uskotaan, että monia asioita voi lisätä riskiä sairastua GU laskeuman. Ne ovat seuraavat.

Synnytys

Synnytyksen aikana (synnytyksen emättimen kautta), on liiallinen venyttäminen nivelsiteiden, hermojen ja lihasten (myös lantionpohjan lihakset) ympäri vagina. Tämä venyttely voi vaurioittaa niitä ja tehdä niistä heikompi ja vähemmän kannatusta. Kuitenkin GU laskeuma ei vaikuta jokainen, joka synnyttää. Se saattaa olla todennäköisempää jälkeen vaikea, pitkittynyt synnytys, pihtisynnytys, tai jos nainen synnyttää suuri vauva. Se tulee myös todennäköisemmin useammin nainen on synnyttänyt.

Iän myötä

Mikä on genitourinaarinen laskeuma? Operaation nostakaa kohtu tai emättimen.
Mikä on genitourinaarinen laskeuma? Operaation nostakaa kohtu tai emättimen.

Mahdollisuus ottaa laskeuman kasvaa iän mukana. Puute estrogeenin hormoni, joka esiintyy vaihdevuosien jälkeen vaikuttaa lantionpohjan lihaksia ja rakenteita ympäri vagina, mikä tekee niistä vähemmän joustava ja kannustava.

Lisääntynyt vatsaontelon painetta

Kaikki, mikä aiheuttaa lisää painetta naisen vatsan ja lantion voi myös olla riskitekijä kehityksen GU esiinluiskahdus rasittamatta tukevat nivelsiteet ja lihakset. Yleisin syy tähän kasvava paine on raskauden ja synnytyksen. Kuitenkin sama paineen nousu voi ilmetä myös naisilla, jotka ovat ylipainoisia, joilla on krooninen (jatkuva) keuhko-ongelmia, kuten krooninen yskä, naisilla, jotka säännöllisesti nostaa raskaita esineitä, tai naisia, jotka usein rasittaa takia ummetus.

Naistentautien leikkaus

Jos nainen on ollut kohdunpoisto tai muu gynekologinen leikkaus, hän voi olla suurempi todennäköisyys sairastua GU esiinluiskahduksia. Tämä johtuu siitä, että leikkaus on heikentynyt nivelsiteet, lantionpohjan lihasten ja muiden tukirakenteiden lantion elimiä. Kuitenkin uusia edistysaskeleita kirurgisia tekniikoita, kuten laparoskooppista (avaimenreikä) leikkaus, tämä on tulossa pienempi ongelma.

Muita riskitekijöitä

Hyvin harvoin, GU laskeuma voi ilmetä, koska synnynnäinen ongelma (ongelma, että joku on syntynyt), joka aiheuttaa puute, kehossa, nimisen aineen kollageenia. Kollageeni on tarpeen auttaa muodostamaan nivelsiteet että yleensä tue lantion elimiä. Lisäksi ajatellaan, että ottaa äiti tai sisar, joka on GU laskeuma voi lisätä naisen riskiä.

Voit ulosluiskahduksen eikä ole mitään oireita siitä. Se voi vain olla huomannut lääkäri, kun tarkastellaan muusta syystä - esimerkiksi silloin, kun sinulla on kohdunkaulan (kokeena) testi.

On kuitenkin yleistä, että naiset ovat joitakin oireita. On olemassa tiettyjä oireita, että naiset, joilla kaikenlaisia ​​laskeuman voi olla. Näitä ovat tunne pala emättimeen tai ottaa tunne jotain "roikkuminen" tai "tulossa alas". Voit itse tuntea kiinteä tai pullistuma. Saatat kokea kipua emättimessä, selkä tai vatsan alueelle. Joskus saatat myös huomata vuotoa emättimeen, joka voi olla verinen tai haiseva. Sukupuoli voi olla epämiellyttävä tai kivulias. Oireet ovat yleensä huonompi kun pitkään seisoo ja ne parantavat jälkeen makuulla.

Muita oireita, joita saattaa ilmetä voi riippua tyypin laskeuman, että sinulla on. Ne voivat sisältää seuraavat. Huom: sinulla voi olla näiden oireiden yhdistelmä, jos laskeuma vaikuttaa elinten eri puolilla lantiota samaan aikaan.

Virtsaoireista

Mitkä ovat erilaisia ​​virtsaelinten laskeuman? Infracoccygeal hysteropexy tai colpopexy.
Mitkä ovat erilaisia ​​virtsaelinten laskeuman? Infracoccygeal hysteropexy tai colpopexy.

Saatat olla virtsateiden oireita, jos laskeuma vaikuttaa etupäätä (edessä) osa lantion (virtsaputken ja virtsarakon). Oireita voivat olla:

 • Virtsaamistarve usein, sekä päivällä ja yöllä.
 • Vuotavat virtsan yskää, aivastelua, nauraa, jännittyneisyys tai nostamalla.
 • Tunne äkillinen virtsaamistarve, ja joskus myös vuotaa virtsaa ennen kuin se ehtii vessaan.
 • Virtsasuihku että pysähtyy ja käynnistyy.
 • Tunne, että rakko ei ole tyhjennetty kunnolla ja virtsaamistarve uudelleen pian sen jälkeen.
 • Tarvetta muuttaa asentoon istuen vessanpöntöllä tai tarvetta käyttää sormella työntää takaisin laskeuman jotta virtsan kulkea.

Myös komplikaatioita saattaa esiintyä, kuten virtsatieinfektioita, inkontinenssi (hallinnan menetys) virtsan ja virtsaumpi (ei pysty virtsaamaan ollenkaan, jotka saattavat tarvita hoitoa työnnettiin katetri rakko valua virtsaa).

Suolen oireita

Saatat olla suolen oireita, jos laskeuma vaikuttaa takaosaa (takana) osa lantion (peräsuoleen). Oireita voivat olla:

 • Ulostamisvaikeuksia (ulosteet) ja ottaa rasitusta siirtää ulosteet.
 • Tunne äkillinen tarve siirtää ulosteet.
 • Tunne, että suoli ei tyhjene kokonaan.
 • Inkontinenssi (hallinnan menetys) ulosteista.
 • Syöttäminen paljon flatus (tuuli).
 • Tunne tukos tai ahtauma kun olet ohimennen ulosteet.
 • Täytyy työntää tai sen ympärillä, emättimeen tai välilihan jotta uloste siirtää.

Muita oireita

Jos laskeuma aiheuttaa kohdunkaula (kaula kohdun) tai ihon että linjat emättimeen työntyä emättimeen, tämä voi johtaa haavaumia kohdunkaula tai ihon ja joskus verenvuotoa ja infektio.

GU laskeuman diagnosoidaan yleensä lääkärin suorittamalla pelkästään tarkastelemaan emättimeen. He kysyvät yleensä valehdella vasemmalla puolella polvet koukussa hieman kohti rintaa. Jos sinulla on vaikea verran laskeuman lääkäri voi myös pyytää tutkimaan olet taas seisot.

Kun he tutkia sinua, lääkärisi käyttävät yleensä erityinen väline nimeltä Sims "speculum emättimeen. Tämä on samanlainen väline, jota käytetään aikana kohdunkaulan mutta se on erilainen muoto. He valitsevat tavallisesti speculum on edessä ja takana seinät emättimeen, jotta he voivat etsiä esiinluiskahduksia. Lääkäri voi pyytää sinua yskä tai rasitusta. Ne voivat käyttää toista välinettä, vähän kuin pieni pihtien, vetää hieman kaulan kohdunkaula (kaula kohdun) nähdä, jos on esiinluiskahdukseen kohdun. Nämä tutkimukset eivät ole yleensä kivulias. Jos sinulla on suolen oireita, lääkäri voi ehdottaa, että he tutkia takaisin passage, käyttäen hansikkaat sormella.

Jos sinulla on virtsateiden oireita, kuten edellä on kuvattu, lääkäri voi pyytää sinua kerätä näyte virtsaa lähetetään pois laboratorioon tarkistaa infektion oireita. Ne voivat myös ehdottaa, että sinulla on verikoe munuaisten toimintaa. Ne voivat ohjata sinut erikoislääkärin joitakin yksityiskohtaisia ​​testejä virtsan ja virtsarakon - esimerkiksi joitakin testejä tunnetaan urodynaamiset tutkimuksia. Nämä ovat testejä virtsan virtausta ja ne tehdään yleensä sairaalan yksikköä. Jos sinulla on suolen oireita, asiantuntija voi ehdottaa joitakin erityisiä testejä tarkastelee näitä.

Tavoitteet hoidon GU laskeuma on varmistettava, että:

 • Ovat viihtyisiä ja kivuttomasti.
 • Voivat siirtää virtsa ja ulosteet asianmukaisesti ja ei ole ongelmia virtsan tai ulosteen inkontinenssi.
 • Voivat harrastaa seksiä mukavasti.
 • Eivät koe mitään komplikaatioita liittyvät laskeuman kuten virtsatieinfektioita tai haavaumia laskeuman.
 • Voivat edelleen saada lapsia, jos haluat.

Valpas odottaa

Prolapse vaikuttavat etupäätä (edessä) osa lantion. Sacrospinous kiinnitys.
Prolapse vaikuttavat etupäätä (edessä) osa lantion. Sacrospinous kiinnitys.

Jos sinulla on vähän tiellä oireita, kanssa käydyn keskustelun jälkeen lääkärille, voit halutessasi odottaa ja nähdä, miten oireita. Voit kuitenkin Yleensä lääkäri ehdottaa, että he pitävät tarkasti silmällä sinua ja tutkii sinut aika ajoin. Jos sinulle kehittyy uusia oireita, sinun pitäisi nähdä lääkäri.

Kuitenkin tänä aikana valpas odottaa, on olemassa joukko asioita, joita saatat pystyä tekemään estämään laskeuman saamasta mitään pahempaa. Kuten edellä todettiin, on olemassa monia asioita, jotka voivat aiheuttaa nousu paine vatsaan ja lisätä riskiä GU laskeuman tai tehdä GU esiinluiskahduksia pahempi. Esimerkiksi:

 • Jos sinulla on GU laskeuman ja ovat ylipainoisia, se voi auttaa, jos laihduttaa. (Katso erillinen lehtinen "Painonpudotus - Miten laihtua" lisätietoja.)
 • Jos olet ummetusta sinun pitäisi keskustella tämän kanssa GP varmistaa, että saat asianmukaista hoitoa. (Katso erillinen lehtinen "Ummetus Aikuisten lisätietoja.)
 • Yskä voi tehdä laskeuma huonompi. Jos olet edelleen tupakointi, sinun pitäisi yrittää luopua. (Katso erillinen lehtinen "Tupakointi - Vinkkejä auttaa sinua lopettamaan" lisätietoja.)
 • Sinun pitäisi yrittää välttää raskainta, koska tämä voi tehdä laskeuma huonompi. Jos pystyt, taukoa, laittaa jalat ylös ja levätä päivän aikana.

Emättimen pessaari

Emättimen Emätinpuikko voi olla erittäin hyvä tapa hallita GU esiinluiskahduksia. Sitä voidaan käyttää naisille, jotka eivät halua leikkaukseen, naiset, jotka ovat vielä hedelmällisessä iässä, naiset, jotka odottavat leikkausta tai naisia, jotka ovat muita sairauksia, jotka voivat tehdä leikkauksen riskialttiimpaa. Pessaarit ovat yleensä renkaan muotoisiksi ja ne ovat yleensä valmistettu silikonista tai muovista. Rengas asetetaan emättimeen. Se jättää paikoilleen ja auttaa nosta seinät emättimeen ja kaikki esiinluiskahdukseen kohdun. Emätinpuikot on helppo asentaa ja monet Kilpailut pystyvät aseta ne. Ne tulee vaihtaa 6-12 kuukautta.

Jos sinulla on kipua tai virtsaamisvaikeuksia, kun olet emättimen pessaarin asetettu, sinun pitäisi puhua GP mahdollisimman pian. Saatat tarvita pessaarina muuttumassa eri kokoa.

Emätinpuikot eivät yleensä aiheuta ongelmia, mutta hyvin harvoin ne voivat vaikuttaa ihon sisälle emättimeen, joka voi tulla haavaumia. Jotkut naiset huomaavat epämukavuutta yhdynnän aikana.

Emättimen estrogeenin voiteet

Jos sinulla on lievä laskeuma, lääkäri saattaa ehdottaa, että haet joitakin estrogeenin kerma teidän emättimen 4-6 viikkoa. Tämä voi auttaa mitään tunteita epämukavuutta että sinulla voi olla. Kuitenkin joskus oireet voivat palata, kun kerma on pysähtynyt.

Lantionpohjan harjoitukset

Kaikki naisten GU laskeuman onko niillä oireita tai ei, pitäisi tehdä lantionpohjan harjoituksia. Harjoitukset voivat lopettaa lievä astetta laskeumaan saamasta mitään pahempaa. Ne voivat myös lievittää oireita, kuten selkäkipu ja vatsavaivoja. Kuitenkin lantionpohjan harjoitukset eivät ole omiaan parantamaan tahansa laskeuman joka on jo läsnä. Katso erillinen lehtinen "lantionpohjan harjoituksia" saadaksesi lisätietoja.

Leikkaus

Tavoitteena leikkaus on aikaansaada jatkuvaa hoitoa (paranna) ja GU laskeuman. On olemassa erilaisia ​​toimintoja, jotka voidaan suorittaa riippuen siitä, minkä tyyppistä laskeuman, että olet. Tähystyskirurgian voi olla mahdollista, että joitakin näistä toimista. Sinun kirurgi voi neuvoa, millainen toiminta sopii sinulle parhaiten. Toiminta voi sisältää seuraavat:

 • Emättimen korjaustöitä: tämä on seinät emättimeen on vahvistettu, ja tiukennettu, yleensä tekemällä työntää seinään emättimeen ja käyttämällä silmukkaa pitää työntää paikalleen. Operaatio tehdään yleensä emättimen ja niin sinun ei tarvitse leikata vatsaan. Joissakin tapauksissa verkko tai erityinen nauha voidaan ommeltu emättimen seinämät. Huomaa: on olemassa useita erilaisia ​​emättimen korjauksen yhteydessä. On olemassa jonkin verran epävarmuutta pitkän aikavälin tuloksia, kun käytetään mesh joitakin näistä toimista ja saattaa olla riski saada komplikaatioita, kuten silmän heikentää seinämän läpi emättimeen. Tämä voi tarkoittaa, että tarvitset lisää leikkauksen ja voi myös aiheuttaa epämukavuutta ja seksuaalisen vaikeuksia. Keskustele eduista ja haitoista kaikki operaatiot yksityiskohtaisesti teidän kirurgi ennen kuin menee eteenpäin.
 • Kohdunpoisto (poistetaan kohtu): tämä on yhteinen hoito kohdun laskeuma. Itse asiassa, GU laskeuma on yleisin syy, miksi naisten yli 50-vuotiaita on kohdunpoisto. Joskus kohdunpoisto ehdotetaan samaan aikaan kuin emättimen korjaustoiminto.
 • Operaation nostakaa kohtu tai emättimen: on olemassa erilaisia ​​tyyppejä, jotka ovat:
  • Sacrohysteropexy: erityistä mesh käytetään joka toimii kuin eräänlainen rintareppu auttaa tukemaan kohtuun ja pidä sitä paikallaan. Toinen pää silmä on kiinnitetty kohdunkaula ja muut luun takana lantion, kutsutaan ristiluu. Tämä toimenpide tehdään yleensä leikkaus vatsaan.
  • Sacrocolpopexy: tämän toimenpiteen aikana, emättimeen on kiinnitettävissä ja pysyy paikallaan kiinnityksessä luun takana lantion, kutsutaan ristiluu. Verkolla tai muusta materiaalista käytetään yleensä pitää emättimen paikallaan. Kohdunpoisto voi ehdottaa samaan aikaan. Tämä toimenpide tehdään yleensä leikkaus vatsaan.
  • Infracoccygeal hysteropexy tai colpopexy: nämä ovat joitakin uudempia tekniikoita, joissa mesh työnnetään emättimeen sijaan, että leikkaus vatsaan. Tämä voi tarkoittaa nopeampaa elpymistä.
  • Sacrospinous kiinnitys: Tämän toimenpiteen aikana, emättimeen on kiinnitettävissä ja ommeltu nivelside sisällä lantion, kutsutaan sacrospinous nivelside. Se on yleensä toteutetaan emättimeen ja niin ei leikkaa vatsaan tarvitaan.

Olet todennäköisesti tarvitse jäädä sairaalaan muutaman päivän kuluttua leikkauksesta. Täydellinen toipuminen voi kestää jopa kuusi-kahdeksan viikkoa. Sinun tulisi välttää raskaita nostoja ja yhdynnän aikana. On pieni mahdollisuus, että laskeuma voi palata leikkauksen jälkeen.

Hoitamattomana GU laskeuma yleensä vähitellen pahenee. Näkymät ovat paras nuoremmille naisille, jotka ovat normaali paino ja ovat hyvässä kunnossa. Näkymät ovat pahin ikääntyneiden naisten, heikkokuntoisten fyysistä terveyttä ja niille, jotka ovat ylipainoisia. GU laskeuma voi palata leikkauksen jälkeen noin 16 100 naista.

Prolapse vaikuttavat takaosaa (takana) osa lantion. Prolapse vaikuttavat keskiosa lantioon.
Prolapse vaikuttavat takaosaa (takana) osa lantion. Prolapse vaikuttavat keskiosa lantioon.

On olemassa monia asioita, jotka voivat mahdollisesti auttaa estämään GU esiinluiskahduksia. Kuitenkin kaikki nämä ovat osoittautuneet. Yksinkertaisia ​​asioita, joita voit tehdä ovat:

 • Säännöllinen lantionpohjan harjoitukset, varsinkin jos aiot tulla raskaaksi, ovat raskaana tai synnyttänyt.
 • Jos olet ylipainoinen, yritä laihduttaa.
 • Syö kuitupitoista ruokavaliota (runsaasti hedelmiä ja vihanneksia ja täysjyväviljaa leipää ja vilja) ja juoda runsaasti vettä, jotta ummetus.
 • Jos tupakoit, yritä lopettaa tupakointi.
 • Vältä ammateissa, joissa raskainta.

Rakon ja suolen säätiö

SATRA Innovation Park, Rockingham Road, Kettering, Northants, NN16 9JH Sairaanhoitaja auttava puhelin: 0845 345 0165 Web: www.bladderandbowelfoundation.org UK hyväntekeväisyys ihmisiä virtsarakon ja suolen häiriöt.