Valkovuoto ja emättimen verenvuoto

Valkovuoto ja verenvuotoa ovat yhteisiä useimmille naisille. Suurimman osan ajasta nämä oireet ovat osa normaalia kiertoa kuukausittain muutoksia naisille. Yleisiä syitä epänormaaleja vuotoja ja epänormaaleja verenvuoto on esitetty alla.

Fysiologisia: tämä on muutoksia, jotka liittyvät normaaliin kuukausittain kuukautiskierron (ajan). Kun olet tuottanut muna (noin päivä 14), saatat huomata, että sinulla näyttää olevan paljon enemmän limaa emättimeen. Tämä yleensä jatkuu kunnes alkaa. Tämä on normaalia ja johtuu hormonit elimistössä. Tämäntyyppinen vastuuvapaus on yleensä selkeä ja ei ole ikävä haju.

Vastaavasti, kun olet raskaana, sinulla on paljon tätä samaa hormonia elimistössä. Monet naiset huomaavat heillä on raskas normaali vastuuvapauden raskauden aikana.

Pienissä tyttövauvaa, vastuuvapauden (ja joskus verenvuoto) voi johtua vaikutus heidän äitiensä hormoneja. Tätä esiintyy vain vastasyntyneille, koska hormonit vaikuttavat vauvan kun ne ovat kohdussa.

Roskan: tämä on mitään emättimen ei yleensä ole. Pienet lapset joskus laittaa pieniä leluja siellä ja he eivät voi saada ne pois. Naisilla yleisin roskan on unohdettu tamponi.

Non-sukupuolitaudeilta: nämä ovat tyyppisiä varauksia, jotka johtuvat infektiot. Kumpikaan lähetetään seksin aikana.

  • Bakteeri vaginosis (BV): tämä on yleisin syy ja tekee vastuuvapauden, usein havaittavissa haju. BV EI sukupuolitautitartuntaa. Se johtuu liikakasvua normaalia bakteerit emättimessä. Oireet ovat usein lieviä, ja BV voi poistaa ilman hoitoa. Muut tapaukset voidaan hoitaa antibiooteilla. Katso erillinen lehtinen Bakteerivaginoosi lisätietoja.

  • Sammas (candida): tämä on toiseksi yleisin syy valkovuoto. (Yleisin syy valkovuoto on bakteeri vaginosis - edellä.) Vuotoa sammas on yleensä kermanvalkoinen ja melko paksua, mutta on joskus vetistä. Se voi aiheuttaa kutinaa, punoitusta, kipua, tai kipua noin ulkopuolelle emättimessä. Vuotoa sammas ei yleensä haista. Jotkut naiset voivat olla kipua tai epämukavuutta samalla seksiä tai vaikka virtsatessa, jos heillä on sammas. Katso erillinen lehtinen emättimen hiivatulehdus lisätietoja.

Sukupuolitaudeilta (sukupuolitaudeilta): oireet sukupuolitautien voi vaihdella. Seuraavat ovat mahdollisia oireita varoa: valkovuoto, epänormaalia verenvuotoa emättimestä, kipeä, haava, ihottuma tai kertakorvauksen, joka näkyy ympäri vagina, vulva tai peräaukon kipua kun harrastat seksiä tai kipua, kun virtsaamisen. Yleisin infektioita aiheuttavat valkovuoto ovat klamydia, tippuri ja trichomonas. Ne käsitellään tarkemmin erillisessä lehtinen sukupuolitaudeista.

Muita harvinaisia ​​syitä Purkaminen joskus polyypit kaulan kohtu voi aiheuttaa vastuuvapauden. Polyyppi on mehevä tag ihon. Ne voidaan yleensä nähdä, kun lääkäri tai sairaanhoitaja tutkii sinua. Ne ovat helposti poistaa (tämä on todennäköisimmin tehdään sairaalassa), ja jotka eivät ole yleensä syöpä.

Jotkut syövät, kuten syöpä, kohdun ja kohdunkaulan voi myös aiheuttaa purkaus. On usein muita oireita ja se olisi erittäin epätavallista olla purkamista tärkein oire näistä syövistä.

Valkovuoto ja verenvuotoa. Non-sukupuolitaudeista.
Valkovuoto ja verenvuotoa. Non-sukupuolitaudeista.

Jotkut ihon edellytykset, kuten ihottuma ja punajäkälä voi myös aiheuttaa valkovuoto. Niillä on myös muita oireita niiden kanssa. Yleisin on kutinaa. Lääkäri voi tutkia Sinut vakuuttaa teille näistä harvinaisempia syitä.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Mitä tapahtuu aikana?

Useita päiviä kuukaudessa on veren tappio emättimeen. Määrä verenhukka vaihtelee kaudesta toiseen, ja naisesta naiseen. Jotkut naiset ovat tumma niukka tappio, jotkut ovat raskaampia tappio, joka on kirkkaampi punainen. Joskus hyytymiä kulunut, varsinkin jos menetys on raskas. Joskus on pieniä hilseilevä fragmenttien kanssa kuukautiskierron verta. Normaali määrä verenhukan aikana kukin aika on välillä 20 ja 60 ml. (Tämä on noin 4-12 teelusikallista.) Verenvuoto voi kestää jopa kahdeksan päivää, mutta viisi päivää on keskimääräinen. Verenvuoto on yleensä raskain kaksi ensimmäistä päivää. Jotkut kipu alavatsan (kauden kipu) on tavallista ja normaalia.

Verenvuoto emättimestä, joka tapahtuu noin kerran kuussa, joskus kutsutaan ajan. Alkaa olla aikoja on osa aikuistumista tytöille. Kuukautiset alkavat yleensä tapahtua samaan aikaan kuin muita muutoksia tapahtuu kehon, kuten alkaneet kehittää rinnat tai kasvaa häpykarvat. Keskimääräinen ikä aloittaa aikoja on 13, mutta se on normaalia aloittaa milloin tahansa vuotiaita 11 ja 15. Pieni määrä tyttöjä voi alkaa ennen tai tämän jälkeen. Jaksot saakka vaihdevuodet, joka on yleensä vuotiaita 45 ja 55.

Lisätietoja erillinen lehtinen Jaksot ja jonkin aikaa ongelmia.

Runsaat kuukautiset

Tämä on yleistä. On vaikea mitata veren menetys tarkasti. Jaksot ovat erittäin suuret, jos ne aiheuttavat sellaisia ​​asioita kuten: tulvia tarve kaksinkertainen eläinten terveyden suojelun liotus vuodevaatteet, kulkee hyytymiä tai jos normaaliin elämäntapaan on rajoitettu, koska voimakas verenvuoto. Mene lääkäriin, jos kuukautiset muuttuu ja raskaampi kuin aiemmin. On olemassa useita syitä runsaat kuukautiset. Kuitenkin useimmat naiset, syy on epäselvä eikä poikkeavuus kohtuun tai hormoneja.

Hoito voi vähentää raskaita aikoja, ja käsitellään tarkemmin erillisessä lehtistä runsaat kuukautiset (runsaat kuukautiset).

Verenvuoto epänormaali kertaa

Jos sinulla on verenvuotoa emättimestä ajoittain lisäksi teidän odotetaan aikoja, sinun pitäisi nähdä lääkäri. Tämä sisältää, jos vuotoa kun harrastat seksiä, tai vaihdevuosien jälkeen.

Mitkä ovat yleisiä syitä valkovuoto? Bakteeri vaginosis (BV).
Mitkä ovat yleisiä syitä valkovuoto? Bakteeri vaginosis (BV).

Verenvuoto yhdynnän jälkeen kutsutaan myös postcoital verenvuotoa. Se voi olla, koska kaulan kohdun (kohdunkaula) on kipeä ja tulehtunut. Tämä voi todennäköisesti vuotaa verta seksin jälkeen. Yleisimmät syyt tähän ovat infektiot - kuten klamydia - ja hormonaaliset muutokset.

Verenvuoto välillä aikoja (kuukautisvuodosta) voi myös esiintyä. Tämä on useita syitä. He ovat infektiot tai polyypit. Polyypit ovat pieniä meheviä paakkuja, jotka voivat esiintyä kaulan kohdun tai ontelon sisälle kohdussa.

Läpimurto verenvuodot ovat pieniä verenvuotoja, joita esiintyy muutaman ensimmäisen kuukauden jälkeen alkaa ehkäisypillereitä. Ne yleensä laskeutua yli pari kuukautta.

Väli aikoja voi vaihdella joillakin naisilla. Epäsäännölliset kuukautiset voivat osoittaa, että et ole ovulaatiota joka kuukausi, ja tasapaino naisten hormonit häiriintyvän. Mene lääkäriin, jos kuukautiset muuttuneet epäsäännöllisiksi omassa nuorempana. Kuitenkin, epäsäännölliset kuukautiset ovat yleisiä vuosina vievät vaihdevuodet.

Kaudet, jotka lopettaa (amenorrea)

Raskaus on yleisin syy aikoja lopettaa, jos olet alle 50-vuotiaalla vuotta. Jos sinulla on emättimen verenvuotoa raskauden, sinun pitäisi nähdä lääkäri.

Kuitenkin, se ei ole harvinaista jättää outoa aikana ilman näkyvää syytä. Mutta se on epätavallista kaipaamaan useita kausia, jos et ole raskaana. Lisäksi raskauden, muita syitä kausien pysäyttäminen ovat stressi, laihdutus, käyttäessään liikaa (pitkän matkan juoksijat, jne.), hormoni ongelmia ja vaihdevuodet. Pääsääntöisesti se on parasta nähdä lääkäriin, jos kuukautiset loppuvat useita kuukausia ilman selitystä. Katso myös lääkärille, jos kuukautiset eivät ole alkaneet lainkaan 16-vuotiaana.

Vaihdevuodet on viimeinen ajan. Se johtuu siitä, kun ikää kertyy, munasarjat lakkaavat tuottamasta munat. He myös tekevät vähemmän estrogeenia (tärkein naishormoni). Sitä esiintyy yleensä noin 52 vuotta Britanniassa. Ennenaikaisen menopaussin on yksi, joka tapahtuu ennen ikä 45 vuotta, mutta tämä on harvinaista. On muitakin oireita, että monet naiset voi olla, kun he ovat menossa läpi vaihdevuodet. Yleisin on kuumat aallot. Katso erillinen lehtinen Vaihdevuodet ja hormonikorvaushoito lisätietoja.

Jos sinulla on verenvuotoa, kun sinulla on ollut vaihdevuodet, sinun pitäisi nähdä lääkäri.

Mitä pitäisi tehdä, jos minulla on epätavallista verenvuotoa tai valkovuoto?

Sinun pitäisi mennä ja nähdä lääkäriin. He kysyvät sinulta mallia vuoto. He haluavat tietää, miten voit käyttää verta ja miten se on muuttunut.

He kysyvät, miten raskasta verenvuoto on. Jos sinulla on runsasta verenvuotoa he kysyä hyytymiä ja tulvia. Tulvat kun voi tuntea vouhottaa veren tulossa alas. Joskus voi vuotaa verta päälle vaatteita tai lakanoita yöllä. Lääkärisi haluaa tietää tästä.

He haluavat tietää, jos käytät jotain lääkkeitä - tämä sisältää niitä, jos olet ostanut vuonna terveydelle tai kasviperäisten myymälä. Joskus nämä voivat olla vuorovaikutuksessa reseptilääkkeitä kuten ehkäisypillereitä.

Ne voivat kysyä seksielämääsi. Tämä yrittää ennustaa, kuinka todennäköistä on, että sinulla voi olla infektio. He kysyvät ehkäisystä ja jos käytät kondomia. Kondomin käyttö on suojaavan sukupuolitaudeilta.

Monet ehdot lääkäri on hyvä käsitys siitä, mitä on väärin vain jutella, niin tarkastelu ei ole tarpeen. Muuten he voivat pyytää tutkimaan sinua. Sinulla on oikeus pyytää saattaja kun olet tutkitaan - vaikka se on naislääkärin. He kysyvät sinulta poistaa vaatteet vyötäröstä alaspäin. Jos käytät löysä hame, saatat tarvitsee vain poistaa alushousut. Sinua pyydetään makaamaan selällään tutkimus sohvalla. He voivat tutkia sinua kahdella sormella sisällä emättimessä. Tämä voi kertoa heille kuinka suuri kohtu on ja jos kohtu on mureaa.

Joskus lääkäri voi käyttää myös väline nimeltä speculum. Tämä menee emättimeen. Tämä varovasti avautuu emättimen ja mahdollistaa kohdunkaula nähtäväksi (yläosassa emättimen). He voivat nähdä mitään vastuuvapauden ja ottaa näyte vanupuikolla. Tämä voidaan lähettää laboratorioon kertoa heille, jos jokin infektio on aiheuttanut vastuuvapauden. He voivat myös nähdä mitään kipeä alueilla tai polyypit kaulassa kohdussa.

Kun lääkäri on kaikki tulokset, he keskustelevat kanssasi siitä, voitko tarvitse enää tutkimuksia kuten ultraäänitutkimus, tai onko sinun nähdä asiantuntija - gynekologi.

Usein varmuuden voi riittää.

Tutustu näihin