Vihurirokko (vihurirokko) ja raskaus

Vihurirokko (vihurirokko) on yleensä lievä sairaus. Kuitenkin, jos olet raskaana ja saalis vihurirokko, se voi aiheuttaa vakavia vaurioita syntymättömälle lapselle. Ennen ensimmäistä raskautta sinulla pitäisi olla verikoe, jos olet immuuni vihurirokko. Jos et ole immuuni, voit olla immuuni ennen raskautta.

Vihurirokko (vihurirokko) on infektion aiheuttama vihurirokkovirus. Se on yleensä lievä sairaus aiheuttaa ihottumaa, kurkkukipua ja imusolmukkeiden turpoaminen. Sitä esiintyy yleisimmin nuorilla lapsilla, mutta voi koskettaa ketä.

Vihurirokko (vihurirokko) ja raskaus. Sinun pitäisi olla verikoe ennen raskaaksi tuloa.
Vihurirokko (vihurirokko) ja raskaus. Sinun pitäisi olla verikoe ennen raskaaksi tuloa.

Vihurirokko on nyt harvinaista Britanniassa seurauksena vihurirokko rokotukset. Katso erillinen lehtinen Vihurirokko (vihurirokko) saadaksesi lisätietoja.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Jos olet raskaana ja on vihurirokkoa muutaman ensimmäisen kuukauden aikana, on suuri mahdollisuus, että virus aiheuttaa vakavia vaurioita sikiöön. Virus vaikuttaa kehittyvien elinten ja vauva voi syntyä vakavia vamma - synnynnäinen vihurirokko-oireyhtymä. Komplikaatiot synnynnäinen vihurirokko-oireyhtymä ovat kaihi, kuurous, ja sydämen, keuhkojen ja aivojen poikkeavuuksia. Ottaa vihurirokkotartuntaa kolmen ensimmäisen kuukauden aikana myös lisää riskiä ottaa keskenmenon.

Riskit vauva kehittää synnynnäinen vihurirokko-oireyhtymä on suurin ensimmäisen 16 viikon raskauden. Riski on suurin ensimmäisten 12 raskausviikon aikana. Riski on paljon pienempi, jos olet yli 20 viikkoa raskaana.

Huom: synnynnäinen vihurirokko-oireyhtymä on erittäin harvinainen Britanniassa.

Sinun pitäisi olla verikoe ennen raskaaksi tuloa. Verikoe tarkistaa vasta-aineita veressä osoittaa, että olet immuuni vihurirokko.

  • Lapset Britanniassa ovat rokotettu vihurirokkoa osana tavalliset lasten rokotusohjelmaa. Kuitenkin erittäin pieni määrä lapsia, rokotukset ei toimi hyvin. Näille lapsille kun he kasvavat aikuisiksi, niiden elimistö ei ole tarpeeksi vasta-aineita suojaamaan vihurirokko.
  • Ainoa tapa tarkistaa, oletko immuuni on saada verikoe.
  • Tämä verikoe voidaan tarjota rutiini hyvin nainen tarkistaa annetaan nuorempia naisia, jotka eivät ole vielä tullut raskaaksi. Jos sinulla ei ole ollut testi, teidän käytännössä sairaanhoitaja voi järjestää tämän tapahtuvan.
  • Erityisesti naiset, jotka ovat tulleet UK ulkomailta ei ehkä ole rokotettu ja ne ovat sen jälkeen riski saada vauva synnynnäinen vihurirokko-oireyhtymä.
  • Jos verikoe osoittaa, että et ole immuuni, sinun pitäisi olla immuuni (katso erillinen lehtinen vihurirokko rokotukset ).

Yksi rutiini verikokeet, joka on otettu aikaisin raskauden tarkistaa vihurirokko vasta-aineita. Sinulle tarjotaan tämän testin myöhemmissä raskauksissa myös:

  • Useimmissa naiset testi on positiivinen vasta, mikä tarkoittaa, että olet immuuni.
  • Jos testi on negatiivinen (ei vasta-aineita), olet vaarassa, jos kosketuksissa vihurirokko. Sinun pitäisi pitää pois ihmisiltä, ​​jotka saattavat olla vihurirokko. Kun vauva on syntynyt, sinun pitäisi olla immuuni suojaamaan vihurirokkoa tulevia raskauksia.
  • Jos olet raskaana ja kosketuksissa joku vihurirokko, kannattaa tarkistaa vihurirokko tilan. Kätilö tai lääkäri on yleensä kirjaa tämän (alkaen verikoe, joka on ottanut varhain raskauden), jos et tiedä. Useimmat naiset ovat immuuneja johtuvat aiemmin rokotukset ja ei kehity vihurirokko. Ei lisätoimia tarvitaan, jos tiedetään olevan immuuni.
  • Jos et ole immuuni-ja kosketuksissa joku vihurirokko sitten verikokeita voi olla hyvä. Nämä voivat kertoa, jos olet kehittää vihurirokko ennen oireiden alkamista. Lisätoimia riippuu näiden testien tulokset.
  • Katso lääkärillesi, jos olet raskaana ja kehittää sairaus, joka luulet saattaa olla vihurirokko. Muut virukset voivat aiheuttaa ihottumaa samanlainen vihurirokko. Useimmat virukset eivät vahingoita sikiötä. Verikokeet voi vahvistaa tai sulkea pois vihurirokko jos epäillään.

Siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että olet vahvistanut olla vihurirokko, sinun tulee olla tarkoitettu synnytyslääkäri keskustella mahdollisuudesta vauva ottaa synnynnäinen vihurirokko-oireyhtymä.

Ei ole tehokasta hoitoa estää kehitystä synnynnäinen vihurirokko-oireyhtymä.

Vaikka sinulla on ollut vihurirokko rokotukset, tai on ollut vihurirokkotartuntaa, on vielä pieni mahdollisuus, että elimistö ei ole tehnyt riittävästi vasta-aineita vihurirokkovirus suojella sinua. Ainoa tapa tarkistaa onko rokotukset on työskennellyt on saada verikoe. Tämä tarkistaa vihurirokko vasta-aineita. Koska synnynnäinen vihurirokko-oireyhtymä on niin tärkeää välttää, jos olet ajatellut raskautta ensimmäistä kertaa, sinun pitäisi olla verikoe, että olet suojattu.

Jos sinulla ei ole ollut verikoe sinun pitäisi kysyä teidän käytännössä hoitajalta tai lääkäriltä verikoe, jos olet ajatellut suunnittelu vauva. Jos et ole immuuni niin voit olla immuuni ennen raskaaksi tuloa.

Erityisesti naiset, jotka ovat tulleet UK ulkomailta ja joita ei ole rokotettu ovat suurin riski ottaa vauva on synnynnäinen vihurirokko-oireyhtymä. Nämä naiset pitäisi myös olla verikoe.

Lisäohjeita ja tietoa

Sense - For kuurosokeiden

Tutustu näihin