Voisiko se olla epilepsia

Jos sinulla oli romahtaa tai episodi outoa käyttäytymistä tai jokin vastaava tapahtuma, on mahdollista, että sinulla oli epileptinen kohtaus. Tämä seloste antaa joitakin tietoja siitä, mitä lääkäri voi haluta tietää, ja mitä testejä voidaan suositella, kun tällainen tapahtuma. On olemassa eri tyyppistä epilepsiaa. Muut lehtiset tässä sarjassa ovat: "Epilepsia - General Johdanto", "Epilepsia - epilepsiakohtauksia ',' Epilepsia - Lapsuus poissaolokohtauksissa", "Epilepsia - Living With Epilepsia", "Epilepsia - Hoidot ',' Epilepsia - tajuttomuus- Kohtaukset "," Epilepsia - Suhtautuminen takavarikkoa "," Epilepsia - Ehkäisy / Raskaus kysymykset "," Epilepsia ja odottamaton kuolema ".

Joskus on vaikea olla varma, jos sinulla on ollut kohtauksen. (Vanhemmat sanoja kohtauksia kouristukset ja kohtaukset.) Ongelmana on, että muut olosuhteet voivat aiheuttaa samanlaisia ​​oireita takavarikko - esimerkiksi: pyörtyy, paniikkikohtauksia, romahtaa koska sydänvaivoja, hengitys-holding-iskut lapsia ja muita harvinaisempia ongelmia.

Joitakin kysymyksiä, että sinun ja lääkärisi voi joutua vastaamaan muun muassa:

 • Oliko tapahtuma kohtauksen?
 • Jos se oli takavarikon, oli se johtuu epilepsia tai muusta syystä?
 • Jos ei takavarikko, mikä oli syynä tapahtumaan?

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Takavarikko on lyhyt episodi aiheuttamien oireiden puhkeamisen epänormaalia sähköistä toimintaa aivoissa. Tyypillisesti kohtaus kestää muutamasta sekunnista muutamaan minuuttiin.

Aivoissa on miljoonia hermosolujen (neuronien). Normaalisti hermosolut lähettävät jatkuvasti pieniä sähkö viestejä alas hermot kaikkiin kehon osiin. Eri osissa aivoja ohjata eri osat ja elimistön toimintaan. Siksi, oireita, jotka esiintyvät kohtauksen aikana riippuu siitä, missä puhkeamisen sähköistä toimintaa tapahtuu aivoissa.

On olemassa erilaisia ​​kohtauksia, mutta ne ovat karkeasti jakaa kahteen päätyyppiin - yleistynyt ja osittainen:

 • Yleistynyt kohtauksia. Nämä ilmetä, jos puhkeamisen epänormaalia sähköistä toimintaa, joka vaikuttaa koko aivoihin. Se vaikuttaa tietoisuus, ja voi aiheuttaa kouristuksia.
 • Osittainen kohtauksia. Epilepsiakohtauksia, kutsutaan myös polttovälin kohtauksia. Tämän tyyppisissä kohtauksia puhkeamisen sähköistä toimintaa alkaa, ja pysyy, yksi osa aivoja. Siksi sinulla on yleensä lokalisoitu (polttoväli) oireita. Eri osissa aivoja ohjataan eri toimintoja, niin oireet riippuvat siitä, mikä osa aivojen vaikuttaa. Epilepsiakohtauksia, saa vaikuttaa tietoisuus, ja voivat vaikuttaa tuntemuksia, tunteita, käyttäytymistä, lihaksia tai näiden yhdistelmiä.

Jos sinulla on epilepsia, se tarkoittaa, että sinulla on ollut toistuvia kohtauksia. Jos sinulla on yksittäinen takavarikko, se ei välttämättä tarkoita, että sinulla on epilepsia. Noin 1 20 ihmistä on takavarikko jossain vaiheessa elämässään. Se voi olla vain yksi, joka tapahtuu. Määritelmä epilepsia on enemmän kuin yksi kohtaus.

Voisiko se olla epilepsia. Jos sinulla on epilepsia, se tarkoittaa, että sinulla on ollut toistuvia kohtauksia.
Voisiko se olla epilepsia. Jos sinulla on epilepsia, se tarkoittaa, että sinulla on ollut toistuvia kohtauksia.

Epileptiset kohtaukset syntyvät aivoissa. Lukkiutumista johtua myös ulkoiset tekijät, jotka voivat vaikuttaa aivoihin. Esimerkiksi korkea kuume voi aiheuttaa kuumekouristukset. Muita syitä kohtauksia ovat: hapenpuute, alhainen verensokeri, tietyt lääkkeet, myrkyt ja paljon alkoholia. Kohtaukset johtuvat nämä ulkoiset tekijät eivät ole luokiteltu epilepsia.

Tärkein osa tekee diagnoosin on oltava selkeä kuvaus siitä, mitä tapahtui. Tämä on niin sairastunut, ja jos mahdollista, alkaen silminnäkijä.

Se voi olla vaikeaa lääkärin sanoa varmasti, että sinulla on ollut kohtauksen, jos kuvaus ei ole tyypillistä. Esimerkiksi heikko voi joskus aiheuttaa lyhyt jäykistyminen kehon jonka jälkeen lisätään muutama nykiminen käsivarsissa ja jaloissa. Tämä voi vaikuttaa katsojan olla lyhyt kohtauksen, mutta se ei ole kohtauksen. Lääkäri voi tehdä kysymyksiä yrittää löytää syy mitä tapahtui. Jos lääkärisi on epävarma syy tapahtuman, saatat olla tarkoitettu asiantuntija.

Asiantuntija halua mennä yli tarinan siitä, mitä tapahtui. Alla on luettelo kysymyksistä on, että sinua saatetaan pyytää. Yritä mennä yli vastaukset ennen nimittämistä:

 • Mitä tapahtui ennen, aikana ja jälkeen tapahtuman?
 • Oletko menettää tajuntansa?
 • Olitko sekoittaa ennen tai jälkeen tapahtuman?
 • Oliko kaikki ruumiinosat ravista? Jos näin on, kuinka pitkään ja millä tavalla?
 • Oletko purra kielen tai virtsaamisen?
 • Kuinka kauan se kestää?
 • Oliko sinulla mitään epätavallista tunteita, tuntemuksia tai tunteita ennen tapahtumaa?
 • Onko sinulla muita oireita lainkaan, vaikka näennäisesti toisiinsa?
 • Olitko tehnyt mitään alkoholia, lääkkeitä tai kadulla huumeita ennen tapahtumaa?
 • Onko mitään vastaavaa koskaan ennen tapahtunut?
 • Onko joku perheessä on epilepsia?
 • Onko sinulla ollut pään vammoja tai sairauksia, jotka vaikuttavat aivoihin aiemmin?
 • Tunsitko hyvin ennen tapahtumaa tai tunsit huonosti, pyörryttää, kuuma tai ahdistunut?
 • Keksitkö mitään selittämään, mitä tapahtui?

Se on erittäin hyödyllistä asiantuntija, jos henkilö, joka näki, mitä tapahtui menee sinua nimittämistä. Joskus asiantuntija voi antaa syy tapahtuman kuvaus ja tarkastelu yksin. Joskus lisätestejä kehotetaan. Näitä voivat olla esimerkiksi seuraavat:

 • Aivojen - yleensä magneettikuvaus (MRI) tai tietokonetomografia (TT) - voi osoittaa poikkeavuuksia rakenteeseen vaikuttavat eri osissa aivoja.
 • Aivosähkökäyrä (EEG). Tämä testi tallentaa sähköistä toimintaa aivoissa. Special tarroja saatetaan eri puolilla päänahan. Ne on liitetty EEG kone. Tämä vahvistaa pieniä sähkö-viestit annetaan pois aivot, ja tallentaa niiden kuvio paperilla tai tietokoneella. Testi on kivuton. Jotkin takavarikko tuottaa tyypillisiä EEG. Kuitenkin normaali tallennus ei sulje pois epilepsiaa, eivätkä kaikki EEG-poikkeamia liittyvät epilepsia.
 • Verikokeita ja muita kokeita voidaan suositeltavaa tarkistaa oman yleiseen hyvinvointiin. He voivat myös etsiä muita mahdollisia syitä tapahtuman.

Vaikka hyödyllistä, testit eivät ole idioottivarma. On mahdollista, että epilepsia ja normaali testitulokset. Lisäksi, jos poikkeavuus löytyy aivojen, se ei todista, että se aiheuttaa kouristuksia. Kuitenkin testit voivat auttaa päättämään, jos tapahtuma oli kouristelu tai aiheuttaa jotain muuta.

Joskus ei yritys syy löytyy selittää tapahtuman. Lääkäri voi odottaa ja nähdä, jos se tapahtuu uudestaan, jos on epävarma diagnoosi.

Vaikka takavarikko on diagnosoitu, se voi olla vain yksi sinulla koskaan ollut. Tästä syystä epilepsia ei yleensä diagnosoitu, kun yksittäinen takavarikko. Määritelmä epilepsia on toistuvia kohtauksia. Muut lehtiset tässä sarjassa antaa tietoa eri tyyppistä epilepsiaa.

Epilepsia toiminta

Uusi Anstey House, Gateway Drive, Leeds, LS19 7XY
Neuvontapuhelin: 0808 800 5050 Web: www.epilepsy.org.uk

Epilepsia yhteiskunta

Chesham Lane, Chalfont St Peter, Gerrards Cross, Bucks, SL9 0RJ
Neuvontapuhelin: 01494 601 400 Web: www.epilepsysociety.org.uk

Epilepsia Skotlanti

48 Govan Road, Glasgow, Scotland, G51 1JL
Neuvontapuhelin: 0808 800 2200 Web: www.epilepsyscotland.org.uk

Epilepsia wales

PO Box 4168, Cardiff, CF14 0WZ
Neuvontapuhelin: 0800 228 9016 Web: www.epilepsy-wales.org.uk

Tutustu näihin