Vulval sisäistä epiteelin neoplasia

Jos sinulla on jatkuva kutinaa vulva tai muita pysyviä oireita vulva, niin ota yhteyttä lääkäriin. Se voi olla sairaus nimeltä vulval sisäistä epiteelin neoplasia (VIN). Tämä on ihon kunnon häpy. Se ei ole syöpä. Kuitenkin, se on luokiteltu prekanseroosi kunnossa, kuten joillakin naisilla VIN (useita vuosia) voi kehittyä ulkosynnyttimien syöpä. VIN voi vaikuttaa mihinkään nainen, mutta on harvinaista alle 40-vuotiaana. Hoito poistaa VIN on yleensä suositeltavaa. Tavoitteet hoidon myös helpottaa oireita ja estää se kehittyy vulvasyöpä.

Vulva on ulkoisten sukupuolielinten alueella naaras. Se sisältää:

 • Isot häpyhuulet. Nämä ovat itse asiassa suuri taittuu ihon.
 • Häpyhuulet. Nämä ovat herkemmät taittuu ihon vain sisällä isot häpyhuulet.
 • Klitoris - pieni elin mukana seksuaalisen kiihottumisen.
 • Tiny rauhaset, näkyvin on Bartholinin rauhaset.
 • Sisäänkäynnin virtsaputken - putki, jonka kautta virtsa johdetaan virtsarakon.
 • Sisäänkäynnin emättimen.

Vulval sisäistä epiteelin neoplasia (VIN) on ihosairaus, joka vaikuttaa häpy. Mitä tapahtuu, on, että soluja ihon osan tai useita osia, ja vulva ovat epänormaaleja ja muuttaa niiden ulkonäköä. Sitä kutsutaan VIN kuten:

 • Vulval tarkoittaa vaikuttavat häpy.
 • Sisäiset epiteelin tarkoittaa, että ehto rajoittunut ihosolut (epiteelin lääkärin sana ihon pintakerros).
 • Neoplasia tarkoittaa epänormaalia kasvua tai solujen lisääntymisen.
Vulval sisäistä epiteelin neoplasia. Mikä on vulval sisäistä epiteelin neoplasia?
Vulval sisäistä epiteelin neoplasia. Mikä on vulval sisäistä epiteelin neoplasia?

Huomautus: VIN ei ole syöpä. Sana kasvain käytetään toisinaan puhuttaessa erilaisiin syöpiin, mutta sen tiukkaa määritelmää on epänormaali solujen lisääntymisen. Vin solut eivät ole syöpä.

Kuitenkin ajan, solut VIN joissakin vaikuttaa naisten muuttua syöväksi. Joten, VIN on luokiteltu syövän kunnossa. (Tämä on samanlainen poikkeavia soluja, jotka on havaittu joillakin naisilla jälkeen kohdunkaulan - aiemmin nimeltään Papa-testin. Poikkeavia soluja, jotka voidaan löytää tässä tilanteessa ovat myös yleensä syövän esiasteita eikä se oikeastaan ​​ole syöpää.)

VIN voi kehittyä missä tahansa häpy. Yksi laastari, tai useampi kuin yksi laastari VIN voi kehittyä eri puolilla häpy.

VIN on jaettu (luokiteltu) kolmeen ryhmään:

 • VIN, tavallista tyyppiä. On olemassa erilaisia ​​alatyyppejä tämän, mutta pohjimmiltaan syy näihin alatyyppejä liittyy ihmisen papilloomaviruksen (HPV).
 • VIN, eriytetty tyyppi. Tämä on huomattavasti harvinaisempaa kuin VIN, tavallista tyyppiä. Tämä tyyppi ei ole yleensä HPV.
 • VIN, luokittelemattomat tyyppi. Tämä on harvinaista.

Huom: ennen vuotta 2004, VIN on luokiteltu VIN 1, 2 ja 3, jotka karkeasti tarkoitti lievä, keskivaikea ja vaikea. Uusi luokitus syntyi vuonna 2004 sovittu International Society for Study of Vulvovaginal Diseases (ISSVD). On kuitenkin jonkin verran erimielisyyttä asiantuntijoiden kesken siitä mennä yhdessä uuden luokituksen. Jotkut asiantuntijat säilyttävät VIN 1, 2, 3 luokitus. Tämä voi olla hämmentävää! Mutta, yksinkertaisuuden vuoksi, loput tämän selosteen mennä yhdessä ISSVD luokitusta.

Tarkka syy VIN ei tiedetä. Kuitenkin monissa tapauksissa ovat vahvasti sidoksissa ihmisen papilloomaviruksen (HPV). Maassa on yli 100 erilaista (kannat) HPV. Kahdenlaisia, tyypit 16 ja 18, liittyvät erityisesti kehitystä useimmissa tapauksissa VIN. Tyyppi 31, ja mahdollisesti joitakin muita, voi liittyä myös VIN. Jotkut muut HPV-tyypit aiheuttavat yleisiä syyliä ja Verrucas. Näiden HPV-tyypit eivät liity VIN.

HPV liittyy VIN ovat lähes aina vyörytetään seksiä tartunnan saaneen henkilön. Infektio on yksi näistä HPV-tyypit ei yleensä aiheuta oireita. Joten, et voi kertoa, jos olet saanut tartunnan, tai henkilö olet seksiä on saanut tartunnan, on yksi näistä HPV-tyypit. Joillakin naisilla, HPV-tyypit, jotka liittyvät VIN vaikuttaa solujen häpy. Tämä tekee niistä todennäköisempää tulla epänormaali, joka voi myöhemmin (yleensä vuosia myöhemmin) muuttuu VIN.

Huom: HPV-infektio on hyvin yleinen. Mutta kahden vuoden kuluessa, 9 ulos 10 tartuntojen HPV tyhjentää kokonaan kehosta. Ja vaikka se jää elimistöön, useimmat ihmiset tartunnan HPV ei mennä kehittämään VIN. Joten, vaikka useimmiten VIN on HPV, useimmat naiset, jotka ovat HPV eivät kehity VIN.

HPV-infektion itsessään ei voi suoraan aiheuttaa VIN. Voi olla, että muut tekijät ovat lisäksi tarvitaan HPV aiheuttaa VIN. Muita tekijöitä, jotka voivat mahdollisesti pelata rooli aiheuttaa VIN ovat tupakointi ja mitään, painaa immuunijärjestelmää.

VIN, eriytetty tyyppi, kehittyy useammin naisilla, joilla on toinen vulval kutsuttu vulval jäkälää sclerosus. On myös joskus liittyy ihosairaus nimeltä punajäkälä. Katso erillinen lehtisiä kutsutaan Jäkälä sclerosus "ja" punajäkälä ".

Vastaava ehto VIN voi esiintyä muiden lähellä ruumiinosat. Kun se vaikuttaa kohdunkaula sitä kutsutaan kohdunkaulan sisäistä epiteelin (CIN). Tämä on paljon enemmän yhteistä kuin VIN, koska se on mitä on etsinyt aikana kohdunkaulan testi (aiemmalta nimeltään Papa-testi). Emättimen sisäinen epiteelin neoplasia (VAIN) ja peräaukon sisäistä epiteelin kasvain (AIN) ovat melko harvinaisia. Aiheuttaa useimmissa tapauksissa CIN, turha ja AIN on myös ajateltu liittyvän infektion HPV. Jos sinulla on VIN, sinulla on keskimääräistä suurempi riski kehittää myös yhdelle näistä muista niihin liittyvistä ehdoista.

Vin on harvinaista (se on vaikea antaa tarkkoja lukuja). Kuitenkin viime vuosina tapausten määrä näyttää olevan nousee asteittain. Useimmat naiset vaikuttavat yli 40-vuotiaana. Keski-ikä diagnoosi on noin 45-50 vuotta. Mutta se voi joskus vaikuttaa nuoria naisia ​​ja harvoin voi jopa vaikuttaa teini-ikäiset.

Joskus ei ole selviä oireita, etenkin kun se ensin kehittyy. Joten, jos olet todella katsot vulva, et voi tietää VIN on kehittynyt. Kuitenkin oireet lopulta eivät yleensä kehittää. Jatkuva kutina häpy on yleisin oire. Kutina voi tulla vaikea. Muita oireita, jotka voivat kehittyä myös arkuus, polttamalla tai pistely vulva. Seksiä voi olla tuskallista.

VIN myös yleensä aiheuttaa muutoksen ulkonäkö viallinen osa tai osia häpy. Näihin kuuluvat alueet punoitusta, tai valkoinen ihoalueille. Joskus tuhoalueilla häpy kehittyvät esille ihoalueille.

Eli lyhyesti sanottuna, katso lääkärillesi, jos sinulla on jatkuva vulval oireita tai havaitset muutoksia ihon tai rakenteita ulkosynnyttimet. Jotkut oireisiin ja voi johtua useista muista ehdoista. Mutta, lääkäri voi tutkia sinut ja arvioida sinua. Jos lääkäri epäilee VIN niin hän ohjaa sinut asiantuntija.

Diagnoosi voidaan varmistaa koepalan teennäinen. Koepala tarkoittaa pieni näyte vulval iho on toteutettu tutkittava laboratoriossa. Biopsia tehdään yleensä käytön jälkeen puudutus tunnoton alue on otokseen. Solut koepalan tarkastellaan mikroskoopilla etsiä tyypillistä solua VIN.

Jos jätetään hoitamatta, VIN voi mennä pois itsestään. Kuitenkin useimmissa tapauksissa VIN eivät katoa. Lisäksi on olemassa vaara, että VIN voi muuttua syöpä häpy jossain vaiheessa. Useimmissa tapauksissa VIN eivät kehity syöväksi. Kuitenkin, se ei ole mahdollista ennustaa, mitkä tapaukset muuttuu syöpä, ja mitkä eivät. Jos se ei kehittyä syöväksi, keskimäärin se vie yli 10 vuotta VIN kehittyä syöpä.

Joten, koska syöpäriskiä kehittää, hoitoon suositellaan yleensä. Kuitenkin vaihtoehto joskus pidetty on pitää VIN tarkassa tarkkailtava säännöllisesti asiantuntijan ja hoitoon vain, jos muutoksia syöväksi kehittää.

Hoidon tarkoituksena on poistaa tai tuhota kaikki sairaan kudoksen. On olemassa erilaisia ​​hoitovaihtoehtoja. Sinun asiantuntija neuvoo hyviä ja huonoja puolia eri vaihtoehtoja. Esimerkiksi hoito neuvoi voi riippua tekijöistä, kuten laajuus VIN - onko se vain yksi pieni alue tai kahden tai useamman paikkoja vulva, ja tarkka alatyyppi VIN, että sinulla on. Hoitoja, jotka voivat olla vaihtoehtoja ovat seuraavat:

Leikkaus

Mikä aiheuttaa vulval sisäistä epiteelin kasvain? Kuinka yleistä on vulval sisäistä epiteelin kasvain?
Mikä aiheuttaa vulval sisäistä epiteelin kasvain? Kuinka yleistä on vulval sisäistä epiteelin kasvain?

Yhteinen hoito on saada teennäinen tai alueilla poistaa toiminnasta. Joskus, jos Vin on laaja, koko vulva on poistettu (vulvectomy). Ihonsiirto (iho otettu toisesta sivustosta kehossa) voi olla tarpeen, jos tämä on tehty.

Laserablaation

Laser voi tuhota tuhoalueilla häpy. Tämä ei ole yleisesti tehdään näinä päivinä, koska se voi olla tuskallista, ja siellä on suuri määrä toistumisen tämän käsittelyn jälkeen.

Fotodynaamiseen (PDT)

Tätä hoitoa, lääke joko käytetään paikallisesti (hierotaan ja vulva) tai annetaan injektiona verenkiertoon. Lääke on tarttunut poikkeavia soluja ja on valoherkkä. Muutamaa tuntia myöhemmin, kylmä laser valo loisti klo poikkeavia soluja. Tämä aktivoi valoherkkä huumeiden, jolla on vaikutusta tuhota poikkeavia soluja.

Imikimodi ja vastaavia lääkkeitä

Imikimodi on huume, joka tulee kuin kerma. Haet sitä paikallisesti (hieroa sen päälle tuhoalueilla) joka päivä useita viikkoja. Imikimodi on luokiteltu immuunivasteen muuntaja. Tämä tarkoittaa, että se parantaa tiettyjä osia immuunijärjestelmää. Miten se on ajatellut työskennellä VIN on, että se voi vahvistaa immuunijärjestelmää eroon vaikuttaa solujen HPV (keskusteltu aikaisemmin). Tämä sitten sallii solujen tuhoalueilla häpy palata normaaliin. Yksi sivuvaikutus on, että imikimodi voivat aiheuttaa tulehduksen ja joidenkin naisten lopettaa hoidon seurauksena epämukavuutta, koska tulehdus.

Muita vastaavia lääkkeitä tutkitaan. Esimerkiksi tällä hetkellä tutkimus oikeudenkäyntiä tarkastellaan vaikutuksia Imikimodin ja toinen lääkettä nimeltä Sidofoviirin arvioida niiden vaikutuksia ja sivuvaikutuksia hoidettaessa VIN. Katso tästä lisätietoja:

PDT-hoidon eduista ja Imikimodin (ja vastaavia lääkkeitä) on, että jos he työskentelevät, ei ole muutosta ulkonäkö häpy kuin saisit leikkaus.

Edellä hoidot pyritään paranna kunnossa. Kuitenkin tällä välin, saatat hyötyä rentouttavia hoitoja. Vaikka esimerkiksi odottaa tuloksia koepaloja tai käsittelyä odottavien. Nämä voivat auttaa helpottamaan mitään kutinaa tai epämukavuutta, mutta eivät paranna kunnossa. Lääkäri saattaa neuvoa sinua käyttämään rauhoittava mitäänsanomaton voidetta häpy. Joskus steroidi kerma käytetään jonka tarkoituksena on helpottaa mitään tulehdusta tai kutinaa. Joskus puudutus voidetta voidaan suositella helpottaa arkuus.

Se on myös parasta välttää käyttämällä saippuat, deodorantit, jne., on vulval ihon nämä voivat olla ärsyttävää. Pestä häpy voit käyttää mietoa kosteusvoidetta kuten emulgointi voide sijaan saippuaa. Voit myös käyttää kosteusvoidetta rauhoittaa alueen niin usein kuin on tarpeen.

Kaikki edellä mainitut hoidot on hyvät mahdollisuudet selvitys VIN.

Kuitenkin mitään hoitoa, vaikka onnistunut, on reilu mahdollisuus, että VIN palaa jossain vaiheessa tulevaisuudessa. Siksi, jos sinulla on VIN, sinun pitäisi olla säännöllinen seuranta arvioiden lääkärin kanssa, vaikka hoito on onnistunut. Tämä on tyypillisesti katsaus tapaaminen 6-12 kuukauden välein. Mutta, jos havaitset oireita tai muutoksia häpy välillä seuranta tapaamisia, ota yhteyttä lääkäriin välittömästi. Älä odota seuraavaa rutiinia tapaaminen.

Tutkimus jatkuu selvittää, mikä hoito on todennäköisesti antaa parhaat mahdollisuudet parannuskeinoa ja ainakin mahdollisuus toistumisen. Myös etsiä uudempia, parempia hoitoja. Esimerkiksi pieni tutkimus tutkimuksissa, jossa tarkasteltiin yhdistämällä hoitoja (Imikimodin seurasi kolme annosta HPV-rokote, ja imikimodin yhdistettynä PDT) osoitti lupaavia tuloksia.

HPV-rokote on äskettäin otettu käyttöön tyttöjen 12-vuotiaana Britanniassa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että HPV-rokote toimii yleensä erittäin hyvin, jotta HPV-infektio. Kuten aiemmin, HPV-infektio on merkittävä tekijä kehityksen VIN. Rokotteen on osoitettu toimivan paremmin ihmisiä, jotka saavat rokotteen, kun he ovat nuorempia, ennen kuin he ovat seksuaalisesti aktiivisia, kun kun se annetaan aikuisille.

On todennäköistä, että tapausten määrä VIN vähentää tuntuvasti mennessä tytöt rokotetaan tänään aikuisiksi - iässä VIN kehittyy yleensä.

Tupakointi ja VIN

Uskotaan, että haitallisia kemikaaleja tupakointi voi keskittyä ihon häpy ja kohdunkaula, mikä voi lisätä riskiä sairastua VIN ja siihen liittyvät häiriöt. Jos tupakoit, luopumatta pienentää mahdollisuus kehittää VIN. Jos olet saanut hoitoa VIN ja poltat, tupakoinnin lopettaminen voi vähentää riskiä VIN toistuminen tulevaisuudessa. Esimerkiksi yksi tutkimus tutkimuksessa todettiin, että naiset, jotka edelleen tupakoida hoidon jälkeen VIN olivat paljon todennäköisemmin pysyvä tai toistuva vulval tauti verrattuna tupakoimattomien.

Vulval tiedotuskampanja organisaatio

Web: www.vaco.co.uk
Perustettu kunnioituksesta naisia, jotka ovat kamppailleet vulval sairaudet ja häiriöt.

Tutustu näihin