Ylähengitystieinfektio

Useimmat ylempien hengitysteiden infektiot aiheuttavat virusinfektiot, ja yleensä pian mennä. Tämä esitteessä on muutamia vinkkejä siitä, mitä tehdä, ja mitä oireita varoa, jotka voivat viitata vakavaan sairauteen.

Nielutulehduksissa (kurkunpään) tai pääasiallinen hengitysteiden (henkitorvi), tai hengitysteihin menee keuhkoihin (keuhkoputkien) ovat yleisiä. Nämä infektiot ovat joskus kutsutaan kurkunpään tulehdus, tracheitis tai keuhkoputkentulehdus. Lääkärit usein vain käyttää termiä ylähengitysteiden infektio (URTI) sisältää jonkin tai kaikki, näitä infektioita. Useimmat Urtis johtuu virusinfektio.

Ylähengitysteiden infektio. Ota parasetamolia, ibuprofeenia tai aspiriinia.
Ylähengitysteiden infektio. Ota parasetamolia, ibuprofeenia tai aspiriinia.

Yllä oleva osoittaa sivustoja erilaisia ​​hengitystieinfektioita. Tämä seloste vain käsittelee Urtis. Katso erillinen lehtisiä muiden infektioiden hengitysteiden ja siihen liittyvät rakenteet, nimeltään "Bronchiolitis", "keuhkokuume", "Tonsilliitti", "Kurkkukipu", "Sinuiitti - Akuutti" ja "Keuhkopussintulehdus".

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Yskä on yleensä tärkein oire. Muita oireita ovat kuume, päänsärky, kivut ja säryt. Kylmä oireita voi ilmetä, jos infektio vaikuttaa myös nenä. Oireet yleensä huippunsa jälkeen 2-3 päivää, ja sitten vähitellen selväksi. Kuitenkin, yskä voi jatkua, kun infektio on mennyt. Tämä johtuu tulehdus hengitysteissä, aiheuttama infektio, voi kestää jonkin aikaa asettua. Se voi kestää 2-3 viikkoa, kun muut oireet ovat menneet, yskään tyhjentää kokonaan.

Päätavoitteena kohtelu on helpottaa oireita vaikka immuunijärjestelmä poistaa infektio. Hyödyllisin hoidot ovat:

 • Ota parasetamolia, ibuprofeenia tai aspiriini alentaa kuumetta (korkea lämpötila), sekä helpottaa mahdollista särkyjä, kipuja ja päänsärkyä. (Lapset alle 16-vuotiaiden ei pidä käyttää aspiriinia.)
 • On paljon juoda, jos sinulla on kuumetta, jotta lievä nestehukka.
 • Jos tupakoit, sinun pitäisi yrittää lopettaa hyvää. Urtis ja vakavia keuhko-sairaudet ovat yleisempiä tupakoitsijoita.

Entä kylmä ja yskä korjaustoimenpiteitä?

Mikä on ylähengitysteiden infektio? Mitä oireita ylempien hengitysteiden infektio?
Mikä on ylähengitysteiden infektio? Mitä oireita ylempien hengitysteiden infektio?

Voit ostaa monia muita kylmä ja yskä korjaustoimenpiteitä apteekista. On vain vähän todisteita vaikutusta tartunnan, mutta ne voivat olla hyödyllisiä tiettyjä oireita. Esimerkiksi avaavana nenäsuihke voi auttaa selkeä tukkoinen nenä.

Mutta muista, kylmä ja yskä korjaustoimenpiteitä sisältävät usein useita ainesosia. Jotkut voivat aiheuttaa uneliaisuutta. Tämä voi olla tervetullut nukkumaan mennessä, jos sinulla on vaikeuksia nukkua URTI. Älä kuitenkaan aja, jos olet unelias. Jotkut sisältävät parasetamolia, joten varo ottaa enemmän kuin suurimman turvallisen annoksen parasetamolia, jos olet jo parasetamolilla tablettia.

Maaliskuussa 2009 tärkeän julkilausuman on antanut Lääkkeet ja terveydenhuollon tuotteiden sääntelyvirasto (MHRA), jossa sanotaan:

"Uusi neuvo on, että vanhempien ja huoltajien tulisi enää käyttää over-the-counter (OTC) yskä ja kylmä lääkkeet alle 6. Ei ole näyttöä siitä, että ne toimivat ja voi aiheuttaa haittavaikutuksia, kuten allergisia reaktioita, vaikutukset nukkua tai hallusinaatiot.

Sillä 6-12 vuotta täyttäneistä nämä lääkkeet ovat jatkossakin saatavilla, mutta voidaan myydä ainoastaan ​​apteekeissa, joissa selkeämpiä neuvoja pakkaus ja apteekista. Tämä johtuu siitä, että riskit sivuvaikutuksia pienenee isompien lasten koska ne painavat enemmän, saat vähemmän vilustuminen ja voi sanoa, jos lääke tekee mitään hyvää. Lisää tutkimusta tehdään toimialoittain, miten hyvin nämä lääkkeet toimivat vuotiaille lapsille 6-12 vuotta. "

Huom: parasetamolia ja ibuprofeenia ole luokiteltu yskä ja kylmä lääkkeet ja voi vielä antaa lapsille.

Entä antibiootteja?

Antibiootit eivät yleensä suositeltavaa, jos olet yleensä terveitä. Immuunijärjestelmä voi yleensä poistaa infektio. Antibiootit eivät tapa viruksia. Vaikka bakteeri on syy, antibiootit eivät yleensä juurikaan nopeuttaa toipumista URTI. Antibiootit voivat jopa tehdä oireita pahempi kuin jotkut ihmiset kehittää sivuvaikutuksia, kuten ripulia, pahoinvointia ja ihottumaa. Antibiootit voidaan määrätä, jos tulet huonovointiseksi, tai jos sinulla on jo käynnissä (krooninen) keuhkosairaus. Ne voivat myös määrätä, jos komplikaatio kehittyy, kuten keuhkokuume - mutta tämä on epätodennäköistä, jos olet muuten terve.

Useimmat Urtis eivät aiheuta komplikaatioita. URTI voi laukaista yskää, hengityksen vinkumista ja hengenahdistusta astmaatikoille tai muita keuhkosairauksia. Joskus infektio matkustaa keuhkojen kudosta, sivuonteloiden tai korvat. Bakteerit voivat viihtyvät limaa niin jotkut ihmiset kehittää toissijainen bakteeritulehdus keuhkokudoksen (keuhkokuume), korvat tai poskionteloiden. Siksi lääkärin puoleen, jos oireet eivät ala helpottaa muutaman päivän kuluessa, tai jos epäilet, että komplikaatio kehittyy. Erityisesti oireet varoa, että voi tarkoittaa muutakin kuin URTI ovat:

 • Jos kuume, hengityksen vinkuminen tai päänsärkyä pahentua tai vaikea.
 • Jos kehität: nopea hengitys, hengenahdistus, tai rintakipua.
 • Jos veriysköksiä tai jos sylki (limaa) tulee tumma tai ruosteenpunaista.
 • Jos uniseksi tai sekava.
 • Jos yskä jatkuu yli 3-4 viikkoa.
 • Jos olet toistuvia jaksoja URTI.
 • Jos muita oireita kehittyy, että olet huolissasi.

Ennaltaehkäisy on vaikeaa. Monet virukset voivat aiheuttaa URTI. Myös monet virukset, jotka aiheuttavat Urtis ovat ilmassa, jota ei voi välttää. Kuitenkin seuraavat ovat ehdotuksia, jotka voivat minimoida riski sairastua URTI tai kulkee yksi jos sinulla on:

 • Jos sinulla on URTI älä mene liian lähelle muita. Esimerkiksi, suudella, halailu, jne.
 • Jos sinulla on URTI, pese kädet usein vedellä ja saippualla. Monet virukset leviävät kosketuksen, varsinkin kädet saastuttamien virus.
 • Vältä jakaminen pyyhkeet, flanellihousut, jne. jos sinulla on URTI, tai kuka tahansa URTI.
 • Lapsille hillitä jakaminen lelut kuuluvat lapsen URTI. Jos lapsella on URTI, harkitse pesu lelut saippuavedellä käytön jälkeen.

Pohjimmiltaan - se on tervettä järkeä ja hyvää hygieniaa, jotka saattavat estää välittää edelleen joitakin viruksia, jotka aiheuttavat Urtis.

Liikunta voi auttaa myös

Mielenkiintoinen tutkimukseen (mainittu alla) totesi, että ihmiset, jotka käyttävät säännöllisesti ovat vähemmän todennäköisesti saada Urtis. Tutkimus 1002 ihmistä havaitsivat, että 12 viikon talven tutkimusjakson aikana, jotka käyttämättä vähintään viittä päivää viikossa, oli vähentynyt huomattavasti mahdollisuus kehittää URTI verrattuna niihin, jotka tekivät vähän liikuntaa. Ja jos joku, joka käyttää säännöllisesti kehittänyt URTI oli hyvä mahdollisuus, että oireet olisivat lievempiä kuin joku URTI teki vähän liikuntaa. Yksi teoria, miksi tämä voi olla niin, että liikunta voi antaa vauhtia immuunijärjestelmä, joka voi auttaa meitä torjumaan infektioita, kuten Urtis.

Tutustu näihin